Univ de okuyrm anneannem ve dedemle. Kaliyrm anne babam surekli kavga ederdi. onlardan kactim doluya tutuldum. Guatr im arti beynimde bir problem var henuz belli değil ama yasamimi cok etkiliyor. Dgs ye hazirlaniyorum derece istiyrum bir yandan dedemlerin bitmek bilmeyen istekleri geln misafirler.. asagidaki gibi durum sagligimda kotu. Dayanamiyorum ailemde tik yok. Hic bir yardimlari yok para yollayip duruyorlar anca dedim yurtta kaliyim calisamiyorum diye pislik babam barlarda gezen cart curt diye bagirdi cagirdi.. Halbuki alakam yok.. bni gorseniz guvenmediler bana. Onlari cezalandirmak istiyorum.. Uzulsuner bnim gibi ne yapabilirim.
Öncelikle sakin ol ve derin bir nefes al. Aile problemlerinden en çok etkilenen kişiler çocuklar oluyor malesef. Ve dediğin gibi yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun. Sende hissettiğim şey iyi bir aile ortamına, aile üyelerinin güvenine ihtiyaç duyman. Seni anlamalarını istiyorsun. Okuman konusundada iyi bir destek görmek istiyorsun ailenden. Parçalanmış bir aile ve psikolojik açıdan etkilenen herkes. Hastalığın hakkında öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Sakın üzülme ama inan hasta olupta yaptıkları işlerle, başarılarla hastalıklarını yenen çok insan var. Her hastalığın başı stres. Bu yüzden ilk yapman gereken şey aile üyelerini oldukları gibi kabul etmek. Çünkü onları değiştiremeyiz. Burda değiştirmemiz gereken şey senin hayat düzenin. Sen onları oldukları gibi kabul et ve derslerini yapmak istediklerini ona göre yap. Ne ailen ne hastalığın senin ilerlemeni, birşeyleri başarabilmeni engeller. Sen yeter ki iste ve vazgeçme. Yorulduğunda dinlen, vazgeçme. Yapmak istediklerine odaklan ve iyi bir yere gel. Bu vereceğin en iyi cevap olur. Bu süreçte psikolojik olarakta kendini iyi hisset. Bunun için birşeyler yap, hobi aktivite gibi. Bu sayede hastalığını bile yenebilirsin. Sen öncelikle Allah’a daha sonra kendine güven bak neler oluyor.
En İyi Cevaplar