Sizce evliliğin avantajları mı daha çok dezavantajları mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
okumamış ev kızı kendi başına zorlukların üstesinden gelemeyecek durumda olan çalışmayan çalışsa da aldıgı maaşla hayatını sürdüremeyecek kızlar için avantaj, ekonomik olarak daha güçlü yıllarca yalnız yaşamış kendi parasıyla geçinen bir kadın için çok da değişen bir şey olmayacakktır. Erkekler açısından bakarsak onlarda da bu durum geçerli ama çocuklarının karnını doyuramama ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olma hissi bir erkekğin yaşayacağı en ağır depresyondur bunu da unutmmamak lazım kim ne derse desin erkekler daha zararda yani her zaman. Bazı kızlara bakıyorum kadınlar yemek çamaşır bulaşık la uğraşıyor diye yazmışlar. Bu devirde bu işleri yapmayan erkek kaldı mı çok merak ediyorum erkeklerden tek farkımız çocuk doğurmak onun da maddi yükümlülüğünü erkkeklere kakalıyoruz:D
Tesekkur ederim eig için
Bu kadar insan asırlardır evlendiğin göre ve evli kalabildiğine göre avantajı çok demek ki. 🙅🏻♀️
4 yıllık ciddi bir ilişkim oldu evli gibiydik iyi yönleri olsada kötü yönleri daha çok oldu bekarım şu an yalnızım ben mutluyum evlilikle sorunlar ortaya çıkar cinsel açıdan iyi ama cinsel açının gelmesi baya bir sorunlarıda getiriyor yani 1 avataj getiriyor 10 dezavatajta getiyor cinsellik o yüzden bekarlık diyorum ben tarafını seç...
evlilik kadın için zafer erkek için mağlubiyettir. Erkek ise yalandan bir taht ile kandırılır.
Bir bayanın bu görüşü EİG seçmesi şaşırttı beni.
Gerçekler..
Cevap
79Cevap
Avantajlari
1) duzenli istekli seks ( bir müddet )
2) Yalniz olmama
3) aile sahibi olmak
Dezavantajları
1) coluk cocuk masrafı
2) ayni eş ile bir sure sonra insan heyecanli seks duyusunu kaybediyor.
3) zamanla saygi sevgi yok oluyor.
4) aile bakma sorunluluğu cok buyuk bir yuktur.
5) istediğin gibi yiyip içemiyirsun
6) özgur olamiyorsun
Niye istediğin gibi yiyip içemiyorsun. Elinden alan mı var 😂😂
Hatun yemeği yapar önüne koyar. ne gelirse inek gibi onu yiyorsun... pirasa, bamya, lahana ot bitki yediriyorlar.. o bakımdan öyle dedim.. mutfağa girip kafana göre pişiremiyorsun.. anneden biliyorum. yemek saati belli erken aciktim mi mutfağa girip menemen yapacak olsak kıyamet kopuyordu. taşındık rahat ettik. ohhh hayat güzel bana. içli köfteyide yaparim :P.. menemenide yaparim afiyetle de yiyorum :))
Içli köfteyi soran benim bu arada :)))
İyi de eşine ne yapması gerektiğini söylersen yapar istediğin yemeği. Ot getirirse eve erkek ot yer, et getirirse onu. Annenizin yapısı da öyle diye her kadın ve evlilik öyle olmak zorunda degil
Hayirlisi be gülüm. kader kismet
dezavantajı daha çok. kafa dan bir kere zaten artık iki kişi oluyosun. bir ton sorumluluk. yetmezmiş gibi bir de karı dır dırı
buda yetmnez miş gibi ikinci bir ailen oluyo. aman kızlarını aldım iyi davranim falan. geçim yükü şu bu kısaca her zaman dediğim gibi ;
Gece Olunca Yanımda Hatun Yatsın Dişye Ömür Boyu Karı Dır Dırı Çekemem
Evlilik bir kale gibidir. Dışarıdakiler oraya girmek için, içerdekiler de çıkmak için uğraşır dururlar. (Çin Atasözü)
Evlilik her halükarda avantajdır dezavantajı düşünülemez doğru partner ile olursa mükemmel bir hayat demektir
Her 2 tarafta birbirine sadık, anlayışlı olup ve saygıyı yitirmez empatiyi göz önünden ayırmazsa avantajdır her zaman tabiki
Evlenilen kişiye bağlı , bir ömür cenneti de yaşatabilir , cehennemi de
Evlilik bir kumar gibi eğer karşılıklı saygı sevgi uyum varsa dezavantaj bile avantaja çevrilir..
Dezavantajları bence hem evlenip ne yapacan özgürlük iyidir
Eğer evlilik bilincinden uzaksan dezavantajı çok gelir.
Avantaj degil yaaa vallahi cunku biriyle evlenince onun ailesiylede evleniyorsun
Efendimiz sav
Evliligi tavsiye etti ise
Avantajli demektir
Kimle nasıl şartlarda olduğuna bağlı. Evlendim diye bayram da ettirir. Kurtuldum diye bayram da ettirir
yaşamadan bilemeyeceğiz ama her sabah onunla oyunmak kadar güzel ne olabilir. Yani avantajları daha çok
Evlendiğin kişi iyise avantajları çoktur
Kotu birisi ise dezavantajları coktur
O konuya avantaj ya da dezavantaj olarak bakmamak lazım bence
Dışardan bakınca avantajı fazla gibi duruyor. Her sabah sevdiğine bakarak uyanıyorsun, ona sarılarak uyuyorsun.
Doğru insan olursa avantaj, yanlış insan olursa eyvah eyvah... o yüzden ince eleyip sık dokumak lazım...
Avantajları çok ama sevdiğiniz ve size değer veren bir insanla evlenmişseniz.
Avantajları bence. Çünkü hayatının bir düzene giriyor.
Bence avantajları daha fazla. İnsandan başka eşsiz yaşsyan bir canlı yok. Doğaya aykırı birşey bekarlık.
Derler ya, yaşamayı bilene diye. Avantaja çevirmek de, dezavantaj olması da çiftlerin elinde
Bu sana baglı senin kim oldugunla alakalı aynı şekilde karşındakine de bağlı
Beraber yaşamayacak iki insanın evlenmesinin bir anlamı yok.
kişi ne isterse o. tabi seçtiği eş de etkiler. doğru bir eşle huzurlu bir ömürdür. yeterlidir.
Kişi tek başına asla özgür olamaz cana can lazım...
Kişiden kişiye değişir. Bana göre dezavantajları daha çok.
Mutlu aşk sadakat dolu bir evlilikse dünyanın en mükemmel olayı
Hayatı zorlaştırmayana avantaj tabiki. Neden dezavantajlansın sorumluluk arttığı için mi.👍
Yarı yarıya bence bazı zamanlar kâr oranı fazla bazı zamanlar zarar oranı fazla 😉
Karşındaki kişiye bağlı ama mutlaka bir yerde dezavantaja dönüşen sorunlar çıkacaktır
Çok fazla avantajları var en basit düzenli bir hayat...
Ben evliliği düşünüyorum ama sanırım avantajları daha çok
Birgun aksama kadar ugrasmak amacsiz kiy nikahini otur evinde nefret ederim dugunlerde katilmam. dahi
Bence dezavantajları çoktur. Evliliğin ne gibi avantajları fazla olabilir ki bekarlığa göre? Evlenince en başta sorumluluklar artıyor. Dışarıda bekarliga oranla hareketlerin kısıtlanır mesela.
Sevdiğin insanla evleniyorsun neden dezavantajı olsunki
İnsanı duyguları barındırıyor. beklentine bağlı. evlilik güzel bence. avantajlı da diywbiliriz
Fakirle evlenirsen dezavantaj
Zenginle evlenirsen avantaj
Soyle oluyor borcsuz evleniyorsun
Cocuk yapsan sikinti olmuyor yani borcun bitmesini beklemiyeceksin
Arti kanka gibi yasicaksin kimse kimsenin parasina karismicak ohh mis
Evlendiğin kişiye göre değişir.
Merhametli anlayışlıysa cenneti , değilse cehennemi yaşatır
Avantajları erkekler için çok.
bilimsel olarak bile acıklanmış evli olan insanlar daha çok mutlu lar mış ve daha uzun yaşarlar mış ve daha sağlılılarmış düşün artık.
@Defne11 gerçekten bilimsel olarak böyle araştırabilirsin istersen :)
@Defne11 şey ben çok bir şey anlıyamadım. ne demek istiyorsun acaba?
@Defne11 harika :) bnde istiommm.
Evliliğin avantajları daha çok olsaydı şimdiye çoktan evlenmiştim
Günümüz evliliklerine baktığımızda dezavantajının çok daha fazla olduğunu görüyoruz.
Cevaplara göre evlenmicen demi 😂😂
Evlenmedim bilmiyorum keşke anket yapmış olsaydın :)
Kadınlar için avantajını bulamadım (koca parası yemiyorsa). Yalnız yaşayan bekar bir erkek için avantaj.
Bu yoruma sadece gülünür
Bencede kadın için daha avantajlı
@drjekyll88 bunu yazacağına daha mantıklı şeyler yazsaydın fikrim değişirdi belki
Mantık evliliği için bu böyle
Evlilik erkek için büyük yük.. bekar erkek için ne avantajları var mesela? Yemek çamaşır vs demezsin inşallah artık bunları yapmayan erkek yok.. seks desen kralı var.. düzenli yaşamak her iki taraf için avantaj olabilir ama erkekler hep daha zararda malesef..
@kraliçemsi ellerinden öpüyorum
En basitinden bir kadın eğitim görmeden evlenerek hayatını sürdürebilir ha ekonomik özgürlüğü olmaz orası ayrı bir konu ama erkeğin çalışması lazım
@kraliçemsi aynen öyle yemek yap, bulasık yıka al sana ev hanımı diye birine tak kancayı..
Ki bunları yapmasan bile kadın seçen taraftır genel olarak bu şekilde de birini bulabilir ancak erkek olupta evlenmek için yakışıklı ya da zengin olmak lazım ikisi de yoksa çok ta talep görmezsin gerçekler maalesef
Hahahaha. Kendini paraya satabilecek bir kadın zihniyeti gördüm karşımda. Kocam bana baksın diyerek sünepe gibi yaşayanlar için avantaj olduğunu belirttim zaten. Böyle tipler evlenir sonra kocası tarafından insan yerine konmaz. Anca yatağını doyurursun (o da belki). Ki böyle tipleri erkek seks objesi olarak görse, evde bir hizmetçi gibi görse müstehak.
@drjekyll88 iki tarafın da çalıştığını baz alarak yazdım ben zaten. Parantez içini dikkate alsaydın keşke.
İki taraf çalışsa da evin sorumluluğu hep erkeğin sırtında oluyor malesef.. hele çocuk olursa hepten hapı yutuyor.. çalısan bir kadın olsa da olmasa da ben hayatımı çok rahat idame ettiririm.. tersini yapan kadınlar da var yani..
Ne saçmalıyorsun sen zihniyetimi ortaya koyacak bir yorum yapmadım çünkü kendi adıma konuşmadım şu an gayet iyi ve başarılı bir eğitim hayatım var toplumda bir kadının bu şekilde de yaşamını sürdürebileceğini söyledim hangi vasıfla bunları yazabildin tanımadığın biri hakkında gerçekten inanmıyorum önce ne demek istediğimi idrak et sonra yorum yap lütfen 😒
@drjekyll88 sen kendine bu yükü reva görüyorsan senin seçimin. İnsanlar gayet eşit miktarda sorumlulukla ev geçindirebiliyor. İki tarafta 1600 TL asgari ücret alıyor diyelim nasıl erkekte olabilir yük. İki tarafta aynı şekilde çalışıyor aynı parayı kazanıyor. Bu tamamen psikolojik. Toplumun dayattığı şeyler. Ki ben kocasına bakan kadın bile gördüm. Kocasının çektiği kredileri ödeyen kadın bilirim. Sen kendini nasıl şartlarsan öyle bir hayat yaşarsın. Doğduğundan beri kendini doyuracak meziyete bile gelememiş, ot gibi yaşamış kadına mükemmel bir hayat sunmak zorunda değilsin. Bakmak zorunda bile değilsin. Hadi eskiden kız çocukları okutulmuyormuş, zorla evlendiriliyormuş o zamanlar normal kocasının bakması. Ama bu çağda kendi tercihiyle okumamış koca parası yemeyi tercih etmiş birisine sen bile içten içe saygı duymazsın.
Kadin çalişsa da kendi parasini istediği gibi yer bir kere. Ev arkadaşimiyiz kari koca miyiz ne ortak bölüşücem ya hahaha😄
@işte_kuzukuzu_geldim hislerime tercüman olduğun için teşekkürler :)
Yani ne demek 😃 yanlız şu an şokum soru ekini nasıl ayırmadım ben ya inanmıyorum. Çok çok özür kimin göz zevkini bozduysam
@işte_kuzukuzu_geldim ahaha ''yanlız'' yazmak da hatalı :) o kadar göz zevki kimsede yoktur merak etme
Ben çok takılırım imla yanlışlarına normalde😄 Nasıl böyle bir yanlış yaptım anlamış değilim😛
@işte_kuzukuzu_geldim telefonla yazarken çok hata yapılıyor genelde.. ben de bu konuda obsesifim bazen mesela 1 harf yanlış yazmışım çok sinirleniyorum
Evlenmiş olduğun kişiye göre değişir bence 😊
Sevdiğin insanla evleniyorsan avantaj
Avantaj ama sevdiğinle evlenirsen
Aşk evliliği ise ben ce çok dezavantajı vardir
Avantaji cok olmasa kimse evlenmez
avantajları daha fazladır
Bilmem daha denemedim 😂
Ölçmedim.
#devilschild
Bilmiyorum önce evlenmem lazım
Evli değilim bilmiyorum
Bence avantajları çok.
Avantajlar biraz daha çok
Sorumluluk arttıkça her şeyi beraberinde getirir.
avantajları fazladır gibi geliyor
Bilmiyorum hiç evlenmedim
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar