REŞİT OLMA YAŞININ EN DÜŞÜK OLDUĞU ÜLKE Dünyada reşit olma yaşının en düşük olduğu ülke #İtalya'dır. İtalya'da bir kimse 12 yaşında reşit olur. Ancak yakın bir zamanda İtalya, reşit olma yaşını 12'den 14'e çıkarmıştır. Lakin #Vatikan buna uymamıştır. Vatikan'da reşit olma yaşı hâlâ 12'dir. ''Cınsel rüşt'' de diyebileceğimiz bu durum, İtalya'da 14 yaşında bir kimsenin istediği yaş grubuyla istediği şekilde yakınkalaşabileceği anlamına gelmektedir.
REŞİT OLMA YAŞININ EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKE Dünyada reşit olma yaşının en yüksek olduğu ülke #Tunus'tur. Tunus'ta bir kimse 20 yaşına girdiğinde reşit sayılır.
#Avrupa'da, cınsel rüştün 17 yaş olduğu sadece üç ülke var: #İrlanda, #Malta, Güney #Kıbrıs. Bunlar dışındaki Avrupa ülkelerinde cınsel rüşt sayısı 17'den düşüktür.
#Türkiye'de ise bu yaş 18'dir. Suud-i #Arabistan'da belli bir yaşı yoktur, ergenliğe girme ve evli olma şartı vardır.
Reşit olma yaşının en yüksek ve en düşük olduğu ülkeler hangileridir biliyor musunuz?
Avrupa bu cınsel konularda bizdeki kadar tutucu değil. Vatikan'da 12 yaşında bir kız 40 yaşında bir adamla ilişki yaşayabilir. Hukuken saymazsak bile diğer ülkelerde bu tür ilişkilerin başlaması zaten Türkiye'ye nazaran daha erken.
Katolikler Hristiyanlıkta en gerici mezheptir. Tutucudur biz yobaz da diyebiliriz. Arabistan'da da yaşında evlenebiliyor bir kadın. Yani onalr yaşa değil dinin izin verdiği ''büluğ yaşına'' ulaşmayı yeterli görüyorlar.
Erken yaşlarda normal karşılanıyor demek ki o yaşlarda. Biyolojik olarak erişkin ve hazır olduklarını düşünüyorlardır zaten o yaşlarda bir kimse ergenliğe giriyor ortalama
Bu sureler isimlerini içerdikleri konulardan dolayı almaktadır. Örneğin Bakara sûresi ismini İsrailoğulları’nın kestiği inekten dolayı almaktadır. En’âm sûresin deki En’âm ise; koyun, keçi, deve, sığır ve manda cinslerini bir arada ifade eden bir kelimedir. Böyle bir cevap aldım canımkom 😄
Bende şu açıdan bakmak istedim. Çocuk görünen ama aklı herşeye eren cezaevi yerine çocuk ıslah evine gireceğini bilerek suç işleyen küçük çocuklar var reşitlik yaşı düşürülebilir çünkü 16 17 yaşındaki insanda düşünebiliyor küçük değil bence. Ama evlilik yaşının 18 olması benim görüşüme göre iyi fakat yaş küçültüyorlar ya da kaçıp gidiyorlar bazende. Avrupayı kınamadım. Bazı arkadaşlarda onlar geniş veriyorlar falan demişler ama Türkiye'de de durum çok farklı değil artık.
Şimdi bir türk çocuğunun fiziksel olgunluğu ile bir italyan kızının fiziksel olgunlaşma hızı aynı değildir o yüzden yaş sadece takvimden ibarettir onlr için
Bazı konularda mesela reşitlik 18 ama araba kullanma 16. Ayrıca cınsel rüşt bahsediyorum detayda yani o daha farklı, o yaşta bir kimse başkasıyla ilişki yaşabilir demek oluyor
En İyi Cevaplar