Dünyanın en çok sarışın bulunduran ülkeleri sanıldığı gibi en kuzeyde olan ülkeler. Bu ülkelerin insanları da bebek yüzlü ve gerçekten güzeller. İşte en azdan en başa sarışınların olduğu 5 ülke!
En çok sarışın hangi ülkede?
Sarışın olan ülkeler
5- Almanya
Almanya sanıldığının aksine dünya nın en çok sarışın bulunduran ülkesi değil Almanya da %48 oranında (neredeyse nüfusun yarısı) sarışın bulunmakta.
4- Norveç
Norveç de sarışınların en çok olduğu ülkelerden birisi. Ülke nüfusunun yarısından çoğu sarışın ve renkli gözlü.
3- İsveç
İskandinavya ülkelerinden birisi olan isveçin de nüfusunun çoğunluğu sarı saçlı mavi gözlü.
2- İzlanda
Dünyanın en soğuk ülkelerinden birisi olan İzlanda soğuk ve sert iklime sahip bununla beraber ülke de %80 `e yakın sarışın ve %80 den fazla renkli gözlü bulunmakta.
1- Finlandiya
Finlandiya dünya nın en çok sarışın olan ülkesi ülkenin %80 inden fazlası sarışın ve yapılan araştırmalara göre dünya da ki son sarışın Finlandiya da doğacak..
NOT: Türkiye de ise sarışınlık oranı sadece %4 tüm Dünya da ise sarışınlık oranı %2 olarak biliniyor
Dünyanın en çok sarışın bulunduran 5 ülkesini biliyor musunuz?
Türk erkeklerinin sarışın hayranlığı görüldükçe dünya üzerindeki sarışın nüfusu merak ediliyor :) Türkiye'de sarışın olarak doğanların sayısı oldukça az. Bakalım hangi ülkelerde sarışın oranı fazlaymış?
Sarışın olan ülkeler hangileri?
Sarışın olan ülkeler hangileri?
1. Finlandiya
Dünya üzerinde sarışın oranı en fazla olan ülkelerden biri Finlandiya. Ülkede yaklaşık %80 oranında sarışın bulunuyor. Haliyle sarışın ebeveynlerin birbirini bulması da zor olmuyor :D
2. İsveç
İsveç de sarışın oranı fazla olan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede bulunan sarışın oranı %78'lik kesimi kapsıyor.
3. Norveç
Norveç'te sarışın oranı %75. Norveç'te çakma sarışın görmek çok zor :) Tamamen doğallar. Ülke içinde renkli göz oranı ise %70 ve %80 arasında. Yani sarışınların birçoğu aslında renkli gözlü.
4. Estonya
Sarışınlık deyince akla nedense hep Rusya gelir ancak 4. sıradayız ve hala Rusya'yı göremedik :) Estonya'nın %70'lik kısmını sarışınlar oluşturuyor.
5. İzlanda
izlanda'nın da yaklaşık %70'i sarışındır. İzlanda'daki sarışınların çoğunun ortak noktası mavi gözlü olmaları. Ülkedeki mavi gözlü oranı %90'lara dayanıyor.
En çok sarışın barındıran ilk 5 ülkeyi saydık :) Peki bu ülkeleri hangi ülkeler takip ediyor dersiniz? İşte sıralamanın devamı;
Danimarka %68
Letonya %66
Almanya %66
İngiltere %56
Dünyada sarışın oranı kaçtır?
Dünyada sarışın oranı kaçtır?
Dünya nüfusunun yaklaşık %2'sini sarışınlar oluşturmaktadır. Bazı ülkelerde sarışınlık oranı fazla olsa da genele baktığımızda aslında nadir olduğunu görmekteyiz :)
Türkiyede doğal sarışın daha fazladır çünkü boyayla saç kapanıyor ama salaklık örtülmüyor. Rabbim o 5 ülkedeki kızlar yerli kezbaniçelerimizden korusun. vize kalkıyor tehlikenin farkındamısın ey avrupa?
iskandinav ülkelerin zirveyi kapmasi normal. benim merak ettiğin kendi aralarinda bu kafalari nasil saydiklari. yani sen sarişinsin geç siradaki, sen gel helsinkili mi diyorlar nsnsnx
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben de kumral yeşil gözlü olarak , oralara gideyim.. Burada bütün kızlar kara ve kirli sakallı erkeklere vermeye başladı.. kekolar kıymete bindi.. bizim bu ülkede yerimiz yok artık..
Aynen cok haklisin. Bide dogal halin sarisin degilse, arkadas sariya boyatma sacini yakismiyor iste. Bildigin özenti, hayir yani insan kendisiyle barisik olmak varken, neden?
@nothing1899 o bu değil bizide zor durumda bırakıyorlar dengemizi bozuyorlar dün sarışın bir bayanla tanıştım yani sarışındı ama kafasının dibi siyahtı orta kısımlar koyu sarıydı önceki boyayı tam tutturamamış sanırım uçları civciv sarısıydı ama sarışındı yani öylegibiydi abi ben bu kızla nerden tanıştım kim bu ya bu nasıl bir kafa ya of :D
En İyi Cevaplar