Lütfen fazlaca anne sözü dinleyen beyler evlenmeyin ya da kızlara ümit vermeyin. Sonra arkanızda bir enkaz kalıyor bu enkazı temizlemekte çok zor oluyor.
Annesinin sözünü fazlaca dinleyen erkekler neden evlenir?
Bence erkekte kadında ailesinin yerini bilecek, orada duracak. Evlendiysen evin baba ocağı değil senin ocağının olduğu yerdir. Memleket anneleri zaten evladı mezara girene kadar arkasından koşup koruyup kollamaya çalışıyor. Kişiyi birey olarak değil kendi duygularını tatmin etmek için bebeği gibi görüp onun hayatında alacağı kararlarda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Gel görki kişinin alacağı kararlar kendi istekleri iradesi ile ilgili. Bu noktada erkeklere düşen gerekiyorsa yumruğu masaya vurup, eşini sahiplenmek ailesine dışardan gelen müdahalelere izin vermemek. Tabi kadınların benzer bir sınırı çizmesi lazım
Es aliyor köle degil ozaman evlenmeyecek karisinin yerinide anasinij yerinide bilecek anam anam anam deyip durmayacak agzina bkmayacak kullandirtmayacak karisini sizin gibiler evlenmesin anca hizmetci ararlar @seameno
Bizim toplumumuzda anneler cok baskın karakterler. Sürekli kollayıcı ve sahiplenici tavırları bir noktadan sonra rahatsız edici olabiliyor. anne ve baba tarafından kendine bağımlı olarak yetiştirilmiş olan bireyler bu kabuğu kırmakta zorlanıyorlar. özgüvensiz oluyorlar. Bu da ilişkilerine yansıyor ister istemez. burda pek çok vatandaş güzellemeler yapmış ama eminim pek çoğu aynı sendromu ya yaşamıştır ya da yaşıyordur.
Valla annem bana hiç karışmıyor ne desem he diyor. Sen nasıl istersen öyle olsun vs ama korkuyorum acaba evlenince değişir mi? hem kız hem annem için ayni korku var bende. mesela kırk yıllık kız kardeşim evlenince garip garip seyleri kafaya takar sorun eder oldu bana kocasından daha iyi davranıyor sözümü dinliyor. kardeşim bile değiştiğine göre her kadın değişebilir gibi geliyor. yani annem de
kızlarda anne sözü dinler yalnız. Her iki tarafa dengeli olmak gerek. Erkeğin annesi eve geldiğinde annene söyle çabuk gitsin fazla kalmasın gibi şeyler bizim toplumda çoktur. Böyle olmamalı ne kız tarafına ne de erkek tarafına fazla yakın olacaksın. İki aile de birbirine saygılı olacak
Evet haklısınız ama sizde bir anne olcaksınız empati yapıp çocuğunuzun mutluluğunu herkesten çok istersiniz. tabi abartmadıkça makul seviyede annemizin tercihleri bir nebze olsada önemli oluyor.
Anne olsam , çocuğumun mutlu olması adına susarım. Tıpkı kendi annem gibi. Abime bir kere karısı hakkında olumsuz tek şey söylemedi. Hep banane onlar vermiş kararını dedi. Çoğu kaynana haddini aşıyor.
Kısa süre önce bende bu tarz bir soru sormuştum 😀haklisin sonuna kadar katılıyorum otursunlar annelerinin dizinin dibinde onlara göre değil sevgili olmak evlenmek falan
Çoğu erkek böyle maalesef. Evlenmeden önce belli etmiyorlar nasıl olsa evlenince eşim boşanamaz düşüncesindeler. Ben evlenmeden önce eşime öz güven sorunum olduğunu çevremin geniş olmadığını, sosyal ilişkilerimin zayıf olduğunu söyledim. Yine de benimle evlendi ve 3 hafta sonra terk etti. :)
3 hafta aynı evde yaşadık. 5-6 günü balayıydı. Ne olduğunu anlamadan evliliğim bitti. Görücü usulüydü komşu kızıydı. Yani evliliğimizde eşimin beni dışarı çıkarma çabası gibi bir şey olmadı. Sadece bir kez dışarıda yemek yedik, ki bundan kaçan biri değilim.
Hoş buldum. Evi terk ettiğinde bana haber vermedi. Ben evlerine gittim yani annesinin evine gittim kapıyı açmadılar. Sonra beraber boşanma davası açmaya gittik o zaman söyledim ayrılmak istemiyorum diye o olmaz dedi ben de üstelemedim. İlk celsede boşandık. Kendisini sevmediğimi düşünüyordu söylediğine göre. Bu yüzden ayrıldı benden.
Ablasının sözünü çok dinlerdi onun etkisi çok büyük. Neyse ben eski eşime içten bir şekilde hakkımı helal ettim. Ablasına etmiyorum lakin. : ) Siz nerelisiniz?
Yani, misal ben diyorum ki 3 çocuk yeter :) ama annem diyo ki biz 5 tane istiyoruz falan😂😂 Veya karı koca tartıştığı zaman gecenin bir vakti oğlunun evine gelip gelini ile tartışan halam var. Gudubet pislik kadın. Ananem halamlar için der ki: şuraya sıçar, sıçtıgii b. kla kavga eder... Hakkaten de öyle bir tıp... Erkek dediğin ortacı olur idare etmek sanattır. Iste bu yüzden eş secimi çok önemli
Kimin babası ne yapıyor? Ablacım örnek verdim mesela diye, yani " mesela ben diyorum ki 3 çocuk yeter ":) dediğim kısım örnekti :)
Ama halamla ilgili verdiğim örnek gerçekti Gecenin saat 3 unde oğlunun 1 saat uzağındaki evine geldi 2 saat gelini ile tartıştı edepsiz kadın... halam anneme de çok çektirmiş, kendi evlatlarından görüyor şimdi kızı 2. kocayı aldı
Sebebini bilmek ister mısın? Ilk kocasını aldattı çünkü. Evet kötü bir söylem ama misal senin gibi edebi ile olan, hanım hanımcık gayet feminen bir insan olsa eyvallah Ama kocasına ben senden üstünüm falan diyen bir insan, oysa evlilik kuru ekmege bile yeri geldiginde bal demektir. hiç kadınsı değil mesela, evine gelen misafiri hadi geç oldu diyip gönderen 4500 tl maaş alıyor diye kendisini övüp 3000 lira maaş alan eşini milletin içinde aşağılayan bir tip Kindar ve
Siz sinirli misiniz? :) Tabi efendim orası öyle ama evlilikten sonra bir "soğuk savaş " başlıyor :) anne ile gelin arasında Allah korusun bu yüzden evlilikten çok korkarım bazen aklıma geliyor
En İyi Cevaplar