Kimse kızını size hizmet etmeye doğurmadı. İnsanlar ortalama 70-80 yıllık ömründe mutsuzluğa ezilmeye sizin sinsiliğinize katlanmak zorunda değil
3 ay
Kimse kızını size hizmet etmeye doğurmadı. İnsanlar ortalama 70-80 yıllık ömründe mutsuzluğa ezilmeye sizin sinsiliğinize katlanmak zorunda değil
Eskiden insanlar kendi gördüklerini uyguluyormuş, bilmiyorlarmış, cahillermiş vs. Ama şu an cidden insanların hala "Ben çektim, o da çeksin" mantığında olmalarını anlamıyorum gerçekten. Saygı başka bir mesele ama köle yerine kullanamaya çalışanı o kadar gördüm ki...
Bu beklentiler çoğu zaman eski alışkanlıklardan ve toplumun yıllarca yüklediği rollerden doğuyor 😔 İnsan değeri hizmetle ölçülmez. Evlilikte denge ve karşılıklı saygı olunca herkes daha huzurlu olur. Kendini ezdirmeye mecbur değilsin ve sınır koymak en doğal hakkın 💛 Sevgi ve ortak emek bir yuvayı ayakta tutar 💫
Cevap
4Cevap
Tabikide ama onlarınki biraz daha geçmişe dayanıyo onlarında kayınvalideleri onlara öyle yapmıştır onlarda yaptıklarını bekiyodur tabiki herkes hizmet etmek ya da hürmet göstermek zorunda değil orası apayrı bir konu
Yaptiysa yapti. Kimse onun egosunu tatmin etmeye gelmedi bu dünyaya
Siz onu kaynana o sizi gelin olarak gördüğü sürece bu çatışma devam eder. Kendi annenize karşı da böyle iseniz düşüncenize saygı duyarım :)
Kendi annem benimle yarişa girmiyor. Beni kabullenmemezlik yapmiyor
Kendi çocuğuna kiyamio elinkini eziyet ettirmek cektirmek kolay ondan
Peki kadınlar neden erkekleri kendine köle olacağını sanıyor..
Köle dedigi=haftada bir piknige götürmek
Evlenince alıcaklar listesi
Özel günlerde pahalı hediyeler
Sürekli çıkardığınız ihtiyaçlar
Sürekli yeni mobilya yeni perdeler
Birkaç akşamda bir yemeğe çıkar
Telefonumu yenile
Aldığı maaşın tamamını size harcaması
Boşanınca evini size vermesi
Altınlara el koymanız
Bir ömür sizi maaşa bağlaması
...
Mısırdaki köleler bile daha çok hakka sahipti
Pahali hediye almak zorunda degilsin
Mobilya ve perdeeler ortak yasaadiginiz ev icin aliniyor
Birkac aksamda bir yemege gitmek zorunda degilsin
Telefon ihtiyac varsa yenilenir
Aldigi maasi kendisi eşi ve evi icin harcamalı
Bosaninca ev 2ye bölünür
Altinlari kadin yine evin ihtiysci icin kullaniyor (mesela araba almak)
Kadin evdeki isleri yapiypr cocugunu doguruuyor cocuguna bakiyor yemek pisiriyor bunlar karşılığında karnini doyuruyorsun diye gozune mi batiyor? Ayni isleri disarda para karsiligi da yapabilir zatrn
"Kimse kızını size hizmet etmeye doğurmadı. İnsanlar ortalama 70-80 yıllık ömründe mutsuzluğa ezilmeye sizin sinsiliğinize katlanmak zorunda değil" diyen sen nasılda yola geldi 🤣🤣🤣
Evet o dediklerimin zaten arkasindayim. Kimse kizini senin annene hizmet ettirmeye dogurmadi.
peki sizin evinizde işleri kim yapıyor kendi kendine olmuyor ya
Annem evdeki işleri yapiyor ama babamın annesinin evindeki işleri yapmiyor
Erkek evine bakmaya mecbursa sende erkeğine bakmaya hizmet etmeye mecbursun. İsine gelmiyorsa evlenme
Anasina babasina hizmet etmeye mecbur değilim
Mecbursun aile kavramı bir bütündür
Hadi ordan sen git yap köle
Yapacaksın tabi
Sen esinin anne babasina para yolluyor musun
O zamaan annenin evini de kendin temizle
Avucunu yalarsın
Kes l. n it
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?