"Giden kadın yoktur, elinde tutamayan adam vardır" bu söz ne kadar doğru, siz bu söze katılıyor musunuz?
Bir kadın gidiyorsa, onu küstürmüşsünüzdür, üzmüşsünüzdür, ağlatmışsınızdır, yıpratmışsınızdır, onun güvenini sarsmışsınızdır, gözünden yaşları döktürmüşsünüzdür... Kahrını çeker ömrünü verir Ağladığında dünyalar durur Değerini bilmezsen elinden uçar I slak sokaklara adımını atar Nefes almayı onunla öğrenin...
"Giden kadın yoktur, elinde tutamayan adam vardır" bu söz ne kadar doğru, siz bu söze katılıyor musunuz?
Bir kadın seni seviyorsa sana aittir. Mutlaka bir fotoğrafın vardır bir yerinde odasının onu kaldırtma! Bir kadın seni seviyorsa uyumadan önce dua ediyordur senin adınla başlayan dualar ve biten senin adınla onu susturma! Bir kadın seni seviyorsa sana zarar veremez yalnız genç adam kadınlar vazgeçtikleri adamlara da acımayı beceremez bu da kalsın aklında.. Bir kadın seni seviyorsa koklayarak öper seni, Seni seven bir kadın sevdiği kadar sarılabilirse kemiklerin kırılır. Ve bir kadın seni seviyorsa sen ne kadar güçlüysen o kadar güçlü hisseder kendini onu yanıltma. İlk darbede yere çakılma oğlum, İlk imtihanda sınıfta kalma! Ve asla, Ama asla! Araya umutsuzluğu sokma. Orasıdır kadının şah damarı, umudu.. Kesildiği an, vazgeçer kadın. Sevmekten, Beklemekten, Özlemekten, Hatta dua etmekten... Can havliyle, kaçar. Yakalayamazsın. Artık o kadını üstüne alınamazsın. Sahip çıkamadığın kadına hesapta soramazsın. Kadınları bomba gibi düşün genç adamyanlış kabloyu kesersen onunla birlikte sende patlarsın. Bak oğlum! Bu hayatta her şeyi alırsın yalnız seni seven kadının yoktur fiyatı. Seni her şeye rağmen sevebilen kadını satın alamazsın, Cüzdanın kilo kaybettikçe, sevgileri eksilen sevgililerin olur en fazla.. Falan filan sonra, Bilirsin ya.. Sen sen ol o kadını satma! Bir kadın seni seviyorsa kavga eder. Hem birazdan boğazına yapışacak sanırsın, hem görürsün gözlerindeki korkuyu. Kadınlar susmaz genç adam, susmuşkadın gitmiş kadındır. Susmuş bir kadın için bitmiş bir adamsındır. Bu kadınların değişmez ve değiştirilmesi teklif bile edinilemez olan maddelerinden biridir. Kadın olmanın kuralıdır.. Bir şey daha vardır ki, Kuştur kadın, Ve bir gökyüzü vardır her kadının. Öyle bir havan olmalı ki adamım, Senden göçmediği için, onu dondurmamalısın. Bunu bir zamanlar seni gökyüzü ilan etmiş kadının, başka bir gökyüzünde kahkaha atışını duyunca anlarsın.. Demiş Nursen Yıldırım..
Genel olarak biz kadınlar direnmeyi, savaşmayı, sabretmeyi ve feda etmeyi tercih ediyoruz. Elimizde olan şeyin/kişinin kıymeti, bizi bu kadar büyük bir savaşa razı olmamıza itiyor. Amma ve lakin, bütün bunlara karşılık sadece bize saygı duyulmasını ve bir pırtık sevgi istememize rağmen yukarıda saydıklarınla karşılık verilirse, hiçbir pişmanlık belirtisi duymadan çekip gitmeyi kendimizde hak görüyor ve gidiyoruz. İstisnalar tabi ki var ve hiç de küçük bir azınlık değil bu kadınlar. Her cinsiyetin, her ırkın, her dinin vs illa ki şerefsizi olur. Benim bahsettiğim, bu kadınları kapsamıyor.
Aslında sanki iki taraflı bir konu , genel olarak bir tarafın belirli konularda talep ettiği ihtiyaçlar karşılanmadığında bu sevgi , gezme , karşılıklı iletişim , cinsellik vs vs olabilir bir taraf ilişkiden soğuyarak gitmeye çalışabilir.
Ama Türk toplumu için bu durum kadınların başına daha fazla geliyor gibi bir izlenim oluşmuyor da değil hani !
Bu sadece bir kadın için değil, erkek için de geçerlidir. Olmalıdır. Kaldı ki, "Gitme" demek değil hüner. "Ben de geliyorum, bensiz hiçbir yere gidemezsin" diyebilmek. (Kaybedenler Kulübü)
İki cinste hastalıklı bence sevme konusunda. Sevgiyi kim tam olarak biliyor ki sevebilsin? Kendini seven kaç insan var ya da. Kendini sevmeyen biri kimseyi sevemez. Birşeyler başlar da biter de öncelikle bunun farkına varabilmeli insan. Gitmek istemeyen kişi zaten gitmez karşısındaki insandan bir beklentisi olmaz yanımda olsun beni şu kadar sevsin şöyle yapsın hepsi sahtecilik başka birşey değil insan sevmek istediği için sever kalmak istediği için kalır gitmek istediği için de gider. Tercihleri yaşarız istisnalar da var tabi
Hiç bir kadın gitmek, terk etmek, yeni bir hayata kolayca başlamak istemez.. kadın gitmişse demek ki yıpranmıştır, olmayacağından emin olmuştur.. Ne kadar güçlü bile görünse, "bak ben kime güvendim" diyerek içinde mutlaka acı çekicekdir.. Elinde tutamamak bazı erkekler için doğru. İhanet ederek bir kaç yıldan sonra özür dileyen, pişman olan erkekler de vardır
Hak vermemek elde değil. Kimi kadınlar yitmesin diye - bitmesin diye çabalar durur , ödünler verir kendinden- hayatından yeri gelir hayallerinden ama erkek anlamaz ya da umursamaz.. Fakat erkeklerin hepsini de aynı kefeye koyup yaftalamak da olmaz , kimi kadınlar da gitmek için bahaneler yaratır durur..
Gel isyanımı dindir bu gece Yüreğime su serpte yanmasın öyle Ben yar demedim hiç kimselere Sende gidip Aşkı bulma elde Bak gözlerimde hâlâ bir sen var Sen diye çıldırıyor bu satırlar Hep dumanla ben kederle yaşarım Sevgiyi bilenede Aşkı yaşatırım..
Kadın aldatsa da aldatılsa da suçlu bulunur aldatıldığı halde namusum diye durup gitmeyen kadınlar var. Kadın gitmişse, yıpranmıştır, bitmiştir ve tükenmiştir, aslında bu daha sıralanır gider. Aslında kadın gitmemiş itilmiştir ve son noktayı koymuştur.
bir kadın asla bırakmaz sonuna kadar savaşır eğer bunu karşımızdaki anlayıp bize destek olursa çekip gitmeyiz ama değerimizi bilmeyip önemsemezlerse kadının elinden bişey yapmak gelmez ve ayrılmak zorunda kalır
Kadın var ömür uzatır, kadın var ömrünü yer.. bazı kadınlar için paspas olunabileceği gibi bazısından kurtulmak için herşeyi yapabilirsinizde.. aslolan kadın ya da erkeklik değil! Aslolan insan evladı olmak!!
Saçma kimseyi genelleyemezsiniz. İnsanların bakış açısı farklıdır. Bazıları sevmek ister bazıları hoş vakitler geçirmek. Sevgi isteyenlerle hoş vakit geçirmek isteyenler bir araya geline bayan ya da erkek olsun orada yollar ayrılığa sapar
Toplum olarak hiç ortamız yok. Ben bu sorudan bir kez daha bunu anlıyorum. Sanki bütün kadınlar süttün çıkmış ak kaşık mk. Hep erkek suçlu, hep erkek zorba, hep erkek anlayışsız. Bırakın bu işleri.
Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargilanirsin her zaman. Sen " ama senin için şunu yaptım " derken O " ama benim için şunu yapmadin " der. Giden gitmeyi kafasına koymuşsa zaten gider. Seven gitmez
kadın dır dır ediyorsa ilişkiyi kurtarmak istediğindendir.. çünkü kadın sessiz gider.. gerçekten hissetmedikleri bir ilişkiye başlamazlar.. doğal olarak da bu söz doğruluğunu ispatlar.. :)
Her zaman öyle değil erkeklerin hakkını yememek lazım. Kimi erkek çok sever kadın kıymet bilmez adamı terkeder. Ve ortada bir bırakma ayrılma gitme varsa bunda iki tarafın da suçu vardır.
En İyi Cevaplar