Toplumda erkeklerin ağlamaması gerektiği konusunda, çok yaygın bir kalıplaşmış değer inancı mevcut. Bazı toplumlar, erkeklerin ağlamasını zayıflık, güçsüzlük ve acizlik olarak görmektedir. Halbuki erkeklerin de duyguları olan varlıklardır. Siz, "erkekler ağlamaz" kalıbını aynen kabul edenlerden misiniz yoksa erkeklerinde ağlayabileceğini ve ağlamalarının güçsüzlük, zayıflık ile alakası olmadığını düşünenlerden misiniz?
Şimdi eskiden erkek çocukları yetiştirme tarzı ağlama sakın vur kır aglat sistemi ile yetiştiren insanlar yüzünden Erkekler ağlamaz peki neden bir erkek aglayınca yalnız ağlar Bir erkek agladıgını kimseye göstermez kendini ezik hisseder Halbuki aglamanın ic duygusal yapı olduğunu bilmiyor .. heleki bir bayanın yanında ağlaması erkek için kötü birşey ancak diyorum ya bu kalıp komikliktir
Erkeklere genelde dik duran daha güçlü daha dirayetli olarak bir Misyon yüklenir bu sanırım sayılı ülkelerde var. ve uzunca bir süre boylr yaşayan erkek illaki izlenimi yikmamak için gözönünde ağlamaz acı çekmez genelde hep gizli saklı. Ayıp bişey yapoyormuscasina.. Halbuki saçmalık dertler paylaştıkça azalır onlarda insan mutluluk kadar normal ağlamak üzülmek.. Bu onlara büyük haksızlık
Toplumun erkek güçlüdür erkek üstündür dayatmasindan kaynaklı ve ağlamak eylemi toplumun oluşturduğu " KIZ GİBİ " tabirinin içine girdiği için. dünyada İNSAN olarak yaşıyoruz toplumumuzun %70 ine önce bunu idrak ettirmek lazım
Ağladığı için zayıflık, acizlik , güçsüz oluyorsa varsın olsun merhametli daha yürekli , içten, sıcak, anlayışlı olarak ne kadar güçlü olduğunu görmeyecek olanlar utanarak onun bunun dediklerini baskısını girerek ezildiklerinin farkına varsınlar
Erkekler ağlamaz diye bir şey yok. Sizler bize göre daha çok duygularınızı kontrol ediyorsunuz. İnsanın sanı gerçekten yandığı zaman erkeklerde hüngür hüngür ağlar. Erkekleri daha güçlü gördükleri için.
Ağlamanın cinsiyeti yok gayette normal erkeklerin de aglaması bu ne güçsüzlüktür ne acizliktir duygusu olduğunu gösterir.. Nilüfer de demiş Erkekler Ağlamaz diye ama icerğin de aglayan bir erkek 🙂
Genel verilmiş statülerden oluşuyor halbu ki bu statülerin dışında insan olduğunu bilmek gerekir karşıdaki varlığın aksi takdirde böyle verilmiş birçok yargı var hala verilenler var dahası
Nasıl ağlamaz be ben teklifimi kabul etmedi diye tam 1 sene ağladım allah yukarıda sonra anlıyor insan sen kendinide parçalasan karşı taraf sevmiyorsa olmuyor halada sızısı var kalbimde ☹️
Senin mantiginla değerlendirecek olursak bir duygunun dışa vurumu madem acizlik ve zayıflık gülmek de öfkelenmek de bir duygunun dışa vurumudur o zaman bunlar da acizliktir
@maviX0 ama zayıflık. neden çünkü ağlamak kişinin acıya dayanamadığı zaman bu fiziksel vy ruhsal olabilir çekti acıyı dışa vurmasıdır bu da ağlamadır dayanıklı insanlar ağlamazlar. bu da güçlü olmaktır.
@maviX0 yo sende kendine göre haklsın. bak ben ağlarsam neye ağlarım biliyormusun. Allah ı üzdüysem ona ağlarım başka hiç birşey beni üzemez zaten en son da o yüzden ağlamıştım.
En İyi Cevaplar