Sanırım sırtında bıçak taşımayan bir insan evladı yoktur şu yeryüzünde. Bu soruyu düşününce akıllara gelen ilk cevap, ''emanete hıyanet'' sözüne de kıyasla hoş olmayan sözcüklerdir. Yani, güvene ihanet eden arkadaşlarda arıyoruz suçu. Birine hemen güvenmek bence kendi benliğimize yaptığımız bir yanlış. Şu söz ne güzel açıklıyor aslında; ''bizim ayıbımız da güvenmek olsun'' Bunların ışığında, güvene ihanet konulu duygu selimizde sizce kim suçludur? Güvene ihanet eden insan mı yoksa ona güvenme hatasını yapan bizler mi?
Güvendiğim içim ben suçluyum. Çünkü güvenebileceğim insanları kendi irademle ben seçiyorum.
İhanet eden suçludur. Çünkü ben ona, telafisi imkansız bir şeyi emanet ediyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güvene ihanet edildiğinde güvenen kişi mi suçludur ihanet eden mi?
Çok güzel bir soru sormuşsun. Ben kimseye %100 güvenmem sadece kimilerine diğerlerine göre daha fazla güven veya yakınlık olur. Hep bir boşluk bırakırım tamda dediğin gibi kendime kızmamak için daha sonra. İnsanoğlu yaşadıklarından ders almalı, tecrübe edinmeli. Aksi taktirde çoğunlukla üzülen taraf olur.
herşeye rağmen bu düzeni bozuk dünyada iyi olmaya iyi kalmaya çalışmak en zor şey.. bunu yapabilmek için güven duymak isteyen kişi neden suçlu olsun ki.. güveni bozan kişi her kimse o suçludur tabiki de
Ihanet eden suçludur. Kendine güvendirmistir sonuçta. Sen her ne kadar ona inanmis olsan da sonu hüsran olur. Insanlari bazen anlayamazsin dedigine inanmaktan baska caren kalmaz ya da cok iyi oyuncudur kendine güvenidirir
Her iki tarafıda suçlu görürüm ben herzaman. Önce kendime kızarım neden çabuk güveniyorum, neden bu kişiye güvendim diye kendimi tartarım. Daha sonra da karşımdaki kişiye..
İhanet Eden Tabiki Aslında İkiside Biri Kendinde Çok Değer Verdiği Birşeyi Verilmicek Birine Veriyo Diğeride Ona Verilmicek Bişeyi Kabul Edip Değerini Bilmeyip Kıurıyo :D :D :D Nese B Şıkkı :D
Güvenip de ihanete uğradıysam kendimi suçlardım önceleri ama kimseye güvenmeyiz eğer böyle düşünürsek. Sen güvendiysen o kıymetini bilmediyse o kişinin aptallığı.
En İyi Cevaplar