Misafir bereket getirir. Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki: "Misafir rızkı ile gelir, ev halkının günahlarının affına sebep olur." (İ. Sünni) "Allah’a ve kıyamete inanan, misafirine ikram eylesin!" (Buhari) "Misafir, bin bereket ve bin rahmetle gelir." (Nisâb-ül ahbâr)" Ancak şerli, kötü kimseler, misafir kabul etmez."
Bu hadisi şerifleri bildiğim için çat kapıda gelse haber verip gelsede değişen bir şey yok.
Baya önceden 2 saatlik yoldan gelen akrabalar vardi birde hafta ici gelmisler , camdan izliyodum onlari zile basinca acmadim kapiyi ve ev telefonunu aradi ve bende evde degiliz demistim:) bos anina geldiki anlamadi ev telefonunda oldugunu , ve geri dönmüslerdi tekrar
Sinir oluyorum. Yüzüme, sahte bir gülümseme ekliyorum ama rahatsız olduğumu yine de belli ediyorum. İçeri girdiklerinde de ''keşke bir haber verseydiniz" diye imada da bulunuyorum ama onlarda "aman canım, biz yabancı mıyız?" deyip, beni daha fazla sinirlendiriyorlar.
Yüzüne karşı ''Aaaaa, hoşgeldiniz iyiki geldiniz :) '' diyorum. Onlar içeri geçerken ben de mutfağa gidip '' Allah belanızı... Yaa iyiki bir işimiz çıktı yaa.. '' diyip kahve yapıyorum. 2 kere başıma gelmişti bu olay. İkisinde de benzer şeyleri söyledim :/
Bana göre çat kapı gelen misafirde en az haberli gelen misafir kadar değerlidir. Benim bakış açıma göre çat kapı gelen misafir, senin evin derlimi toplumu temizmi pismi bunları umursamayacak kadar sana değer veren birisidir. Ha o an müsait değilsindir ona birşey diyemem tabi :D :D Ben her zaman geleni hoş karşılarım. Misafiri severim çünkü :)
Evim sürekli düzenli olacağı için sorun değil münasebetsiz bir zamanda gelmedikleri müddetçe sorun değil hafta sonu özelikle pazar günü, sabah vakti, gece yarısı, akşam belli bir saatten sonra 21:00 gibi
Genelde pek misafirim olmaz, kabul etmiyorum çünkü. Evime tek gelen arada bir ailem, onun dışında davet edersem arkadaşlarım. Genelde zaten evde olmuyorum. :D
En İyi Cevaplar