Ama hadislerin çoğu palavra ve Kuranla çelişkili.
sadece Kuran yeterlidir

İslam hukukunu az çok okuyan bir kimse, sadece Kur'an-ı Kerim'in yetmediğini bilir. ''Namazı dosdoğru kılın.'' der ama nasıl namaz kılınacağını yazmaz. Kur'an-ı Kerim, tek başına bir hukuk ya da peygamber kıssası anlatan bir kitap değildir. Bazen detaylı bilgi verir bazense vermez. Biz detaylı olanları Peygamber'den alıyoruz.
İslam hukukunda önemli meseleler var.
1) Kur'an-ı Kerim
2) Sünnet
3) İcma
4) Kıyas
5) Müsamaha
gibi gibi...
Mesela Peygamber'imiz namazda ellerini bağlarken bazen göğüs hizasında tutmuş, bazense göbek hizasında. Demişlerdir ki; ''Benden nasıl gördüyseniz öyle namaz kılınız.''
İşte mezhepler de burada doğuyor. Hanefi mezhebinde erkekler için eller göbek hizasında, Hanbeli mezhebinde ise göğüs hizasında bağlanır.
Hüküm vermek için Kur'an'a bakılır, yoksa sünnete. Yoksa Kur'an ve sünnet yolunda akla mantığa uyacak şekilde bir hüküm verilir. Siz dininizi ne kadar biliyorsunuz da hüküm verenleri eleştiriyorsunuz? Onlar kendi kafalarına göre mi veriyor sanıyorsunuz?
Sigara İslam'ın tebliğ olduğu zamanlarda yoktu. Âlimler buna ''haram'' dediler. Neden? Çünkü Kur'an-ı Kerim'de insana zararlı her şey haram. Sigara da zarar verdiği için haram olması gerekir. Bazıları ise tahrimen mekruh (harama yakın mekruh) der. Sebebi haram-helal kısmının sadece Kur'an-ı Kerim'de sınırlı kalabileceğidir.
Tüp bebek olayından tacizcinin cezasına kadar her şey. İşte mezhepler farklı yorumlamaların bir ürünü olarak ortaya çıkar. Burada farklı din yoktur.
Hristiyanlıkta bir Ortodoks, Katolik, Protestan, Gregoryan gibi mezhepler, diğer mezhepleri kabul etmez, kâfir olarak görür. Mesela Ortodokslara göre Gregoryan mezhebindeki kimseler öldürülmesi gereken kimseler. Örneğini II. Basil'in Ermenileri katletmek istemesinden ve daha birçok örnekten anlıyoruz.
Ancak İslam'da imanın şartlarını kabul eden herkes Müslümandır. Mezhepler ve hadis ilmi, dinin açıklanmasında önemli bir yere sahiptir. Eğer sadece Kuran olsaydı kimse İslam'ı bilmezdi.
Kuranda namazın nasıl kılınacağı yazmıyor mu?
Hayır, yazmaz. Kıyam, secde, rükü gibi detaylar belirtilez, dolayısıyla sadece okuyan namazı anlayamaz. Ama zekatın kimlere ne kadar verileceği yazar. Aynı şekilde abdest de yazar: El, yüz, baş ve ayak. Sadece bunlar yazar, bu yüzden bunlar farz, diğer kısımlar sünnet. Aynı şekildd kimlerle evlilik yapılamayacağı da yazar.
Dediğim gibi, bazıları detaylıdır bazıları değildir. İşte mezhepler burada bizlere yol gösteriyor ama sadece din ile sınırlı kalmasıyla.
Günümüzde siyasi çatışma uğruna kullanılabildiklerinden kötü bir imaja sahip olsalar da mantığında İslam esasları vardır. Tabii ben bölücü mezhep, tarikat gibi topluluklara da sıcak bakmıyorum.
Kur'an bize yeter Elhamdülillah.
Dini bilgin var mı? Varsa profilimdeki bir soruya cevap verebilir misin?
Laveyanim ateistim. Saygı duyuyorum.
#KeyifliPaylasimlar
Kuran-ı Kerim ve bazı hadisler.
Hadislere neden inanıyorsunuz?
Cevap
3Cevap
şu an yaptığın paylaşımdan dolayı büyük bir vebale giriyorsun... şu paylaşımdan bir kişi bile etkilenip binlerce insanın yanlış dusunmesine sebep olursan günahı boynuna.. İslam dini 2 şey üzerine kuruludur kuran ve sünnet.. Kuran da namaz vakitleri 5 vakit olarak saati saatine yazmıyor bunu peygamberden biliyoruz... Allah a inanıp resulu inkar edenin imanı olmaz.. Her üslup harfi harfine Kuran da olsaydı resule ihtiyaç olmazdı... Resule itaat ımanin esasıdir. sen kuranı o yahudi kitabıyla neden bir tutuyosun.. onun hükmü yok.. hükmü olup içini bosaltmasalardi kuran inmezdi zaten.. Kuran da örtü ayeti var.. mealciler hadisi inkar edenler buraya kadar sizmis pes doğrusu
Kuran da namaz vakitleri 5 vakit olarak saati saatine yazmıyor bunu peygamberden biliyoruz..
Emin misin? Kuran da yazıyor
Hadisleri inkar ediyorum çünkü ben sadece bana vahyolunana uyuyorum
Allah size kitabı detaylandırmış bir şekilde indirmişken Allahın dışında hakem mi arayayım? Enam suresi
Kendilerine okunmakta olan Kitab'ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? (Ankebut Suresi, 51)
Günahın boynunada başkalarını da yoldan çıkarmak için uğraşma bence.. Sen sadece lailaheillallah demeyi seçiyorsun hani muhammedinrasulullah? Kelimei sahadet getirip musluman olmak için ikisini yanyana getirip dile getirmek şart olmasına rağmen sen hangi akla hizmet hadisi yani sünneti reddediyosun. . o zman peygamber gelmeseydi allah alenen direk indirseydi kitabı.. böyle saçmalık olmaz. .. Elbette uydurma hadisler muhakkak ama sen buharı ye müslime sahih değil diyemezsin. .
Sünnet başkadır hadis başkadır. Buhari için sana katılmıyorum Kuranla çelişkilidir
😂😂😂 hadis sünnetin nakledilmesidir zaten Sünnetin kendisidir... Genel kural niteliğinde sözleri ve davranislaridir... Sünnet farz olmadığı gibi sünnet üzere yaşamak kulu allaha yaklaştırır... boşuna kılıf uydurmayın peygamberi reddediyorsunuz. . Ah ulan ah islamoğlu ve Tayfası gençleri cehenneme sürüklüyor... Kimlerin arkasında yürüdüğünü dikkat et koçum.. Bu dönemde imanı elde tutmak kor bir ateşi elde tutamaya benzer...
Hepsi rivayet, söz ve düşüncelerden ibaret. İnsan kendini bildi bileli rivayet okur, işin üzücü tarafı bu rivayetler (bütün dinler ve onda bağlı kalıplar) insanlığın değerli kökünü hiçe sayıyor.
mezhepler baya yanlış şiiler ile sünniler abdestte elleri farklı yönden yıkarlar ama peygamber 2 yönden de yıkamış o yüzden 2 si de caizdir bence hocalara bakarak pek yorum yapmak doğru değil sadece kuran bana yeter diyen dogmatikler de olabilir bu bir argüman olamaz
Hz. Muhammedin hadislerinde başka hadislere inanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar