Güncellemeler
9 ay
Hatta bir tanesi. ikilemde kaldi bu mujdem karsisinda " him. Tanrinin. Oglu. Jesus. zaten o da. Tanri parcasi yani. " Sen. Ogluna Kitap gonderdi diyorsun? bilmedigim bir sey soyle?". Giir mirrr.. dedi bana (. Hz. Isa. yi Kastediyordu? Tovbe Tovbe)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Allahu Teala'nın Hz. İsaya sözleri ( ayetleri ) bin toplandigo kutsal kitaba da İncil denmiştir ama o ayetler o İncil kalınlığında olacak kadar çok değildir...
Ayrıca her mezheplerine göre ayrı İncil yazmışlar. Böyle ayrı ayrı fikirde incillerde kabul edilemez.
Evet dogru Mujdeyi verdim kisi katolik ve. Oetodoxlari. Lutheranlari sevmiyor vede tovbe tovbe. Allahin gonderdigini kabul etmiyor
Dünyadaki tek gerçek kalan İncilin ülkemizde olduğu söyleniyor. Orada İslam ve Hz, Muhammed'in bildirildiği, dolayisiyl mujdelendigi ayet olarak geçtiği bildirilmiş.
Ama ortaya cikarilmiyor ve elinde olanlar çok ama çok güçlü ki bugüne kadar bir çok güçlü dünya devletinin peşinde olduğu bu incil hala ortada yok.
Bulanlardan bir kaçı da ( onu bulan bulacak olanda ) aynı kaderi yasamiş ve yaşayacağı söylenmiş.
Ölüm!
Bunlardan en bilineni Abdullah Çatlı, Muhsin Yazıcıoğlu
Mmm? Muslumanlikta. Kitap ayni. Benim tanidigim. Azebaycanli arkadaslarim. Uc. Rekat. Namaz kiliyorlar? Ben islamin sartlarindan biri. 5. Vakit. Namaz kilmaktir diye hatirlattim. Bana. Uc rekatin dogru oldugu hakkinda. Yarim gun ders verdiler bende bir sey demeden dinledim
Azerbaycan kökenli Türkler veya insanlar, İran'ın Şia etkisinde onlarca yıl kaldıkları için çoğunluğu Şia mezhepine göre İslam'ı yaşar. Tutucu bir İslam anlayışı olmasa da çoğunun mezhepi İran Şia mezhepidir. Beş vakit farzı kabul etmezler ve kabullendiklerini İmamı Caferi kaynak göstererek hayatlarına inanışlarına tatbik ederler.
Sünni olanlarda inanişlarini öncelik Kur'an, HzPeygamberimiz ve dört büyük halifeye sonrası sahabelerin naklettiği hadisler ve sahnelere sonrası İmamı Azam Ebu Hanife ye dayandiririz
Bir. seksi var. Onlari. Cok sevimli ve. Ayricalikli yapan aksanlari. Cok. Harika. Turkceyi. Girtlaktan konusuyorlar bu yuzden. idda idda ediyorum bizdeki. Uzun havalari o genizden. Gelen sesle soyleseler. Yakarlar bu bir ikinci gordugumde evlerine. Hemen. davet edip. onunuze. ne varsa sunup rahat etmenizi sagliyorlar. Hatta bana. Sia, ligin ne Kadar dogru. Yol oldugunu uzun uzun. aksanli anlatmalari. da. Cok harika☺️. Bende onlarin evlerindeydim. Onlarin kirmamak icin. cok dikkatle dinledim degerli insanlar gercekten kirilmasinlar yeter. ( Ben bu Azeri tanidiklarima Turkiyede. bulubduklarinda is. icabi yardim etmistim. O yuzden belkide. Cok konuksever. cok candan insanlar gercekten)
Bir " Seysi". var onlari. cok sevimli ve. Ayricalikli. Yapan yazdim. " Seysi". Kelimesi degismis. Buyuk bir. Ozur
Müslümanlıkta dört HAK ( DOGRULUĞU TARTİSİLMAZ ) mezhep vardır , belki unutmuşsundur hatirlatayim.
Maliki, Hanbeli, Şafi, Hanifi.
Onun dışındakiler bu dördünü yanlış gören bazi İslam alimlerinin İslami farklı yorumladığı mezheplerdir. Bunlarda İslam'a büyük zarar vermiştir. Bunlardan birisi de Azerbaycanlilarin çoğunun etkisinde kaldığı Şia mezhepidir..
Mezhepler sadece İslam'da yoktur.
Hristiyanlıkta da Katolik, Protestan, Ortadoks, Angelikanizm gibi mezhpeler vardır. Bunlarda ise değisik olumsuz bir fark var. Oda birbirlerini hiç sevmezler. Mesela Ortadoks eski Sovyet ülkelerinin çoğu ve Rusya gibi ülkeler , batıyı Avrupa'yı yani Katolikleri, katoliklerde ortadokslari hiç sevmez. Protestanlar da ikisininde hiç sevmez. Kısaca farklar bzouoqn inanç hallerinde düşmanlığa evrimleşmiştir.
Din uzerinden insanlar birbirine zor uyum sağlar ama Kur'an kaynak olarak sabittir, tektir. İncil ise eski rahiplerin uydurması ile dört çeşit haline dönüşmüştür. Kur'an'a göre namaz ibadeti sabit ve Hz, Peygamberimizin bildirdiği üzere 5 vakittir.
Eğer ki Azerilerde Kur'an-ı ve Hz. Peygamberin tebliğ ettiklerini yaşasa 3 vakit defily, 5 vakit farz namaz olmasına itiraz etmezler
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!