İnsanoğlu kendine yapılanı unutmaz. İçindeki öfkeyi de kolay kolay soğutamaz. "Affettim" demek için karşı tarafın bir şeyler yapmasını bekler. Peki siz affetmek için önce yaptığını ödetir misiniz?
affetmek erdemliği gösterir ve hiç bir zaman cezalandırmayı düşünmem o anlarda Peygamber efendimiz ile Hz. Ömer peygamber efendimizle bir konuşması aklıma gelir Bir gün Peygamber efendimizin huzuruna Hz. Ömer gelir ve efendimize bir soru soruyor Efendimize Neden Hz. Ali benden çok seviyorsun diye soruyor ve Peygamber efendimiz Hz. Ömer e sana birisi kötülük yapsa ne yaparsın iyilik yaparım yine kötülük yaptı ne yaparsın iyilik efendim yine kötülük yaptı iyilik yine der ve Hz Ömer Allahın hakkı 3üçtür der bende kötülük yaparım der ve Üzerlerine Hz Ali efendimiz gelir ve Peygamber efendimiz Hz. Aliye döner ve ona sorar Ali birisi sana kötülük yaptı ne yaparsın iyilik yaparım yine kötülük yaptı ne yaparsın iyilik yaparım yine kötülük yaptı ne yaparsın efendim karşımdaki kişi ne kadar kötülük yaparsa yapsın ben her zaman iyilik yaparım der ve Peygamber efendimiz Hz Ömer döner ve Hz. Ali yi neden bu kadar çok sevdiğimi öğrenmiş oldun deyip bende bu konuyu öğrendiğim günden bu yana bu konu aklıma gelir o yüzden cezalandırmayı Rabbime bırak :)
Çok yakın olmadığım bir Arkadaşıma yaptığının karşılığını çok büyük bir şekilde ödetince bir daha bana karşı büyük bir yanlış yapmaktan çekindi. Tabi aramız bir süre bozuk kaldı ama gönlünü aldım :D Bazen yerini belli etmen için ceza iş görür :D Ama bazen ise karşılıksız cezasız vs. affetmen de gerekebilir. Bu büyük bir erdemdir ve karşılığı çok zordur ruhen, fark ettiyseniz iyi liderler de ne zaman ceza vereceğini ne zaman affedeceğini bilenlerden olur genellikle zaten.
Af yok. Affetmem beni kıran, üzen, yaralayan kimseyi. Eskiden kolay affederdim insanlari ama artık affederek kişiye o hatayı bir daha yapması için fırsat verdigimin farkına vardım.
Hayat kısa once kimseyi üzmemeye çalismali. Sonra elinden geldigi kadar yardimci olmali. Soyle bir sorun cikiyor karsimiza bu hata bilerekmi yapildi yoksa bilmeyrek mi?
yok önemsemediğimden herhalde, halihazırda benim anlayışımada ters düşen şeylerdirkin tutmak ve intikam almak, ne sorunun varsa o an çözeceksin, çözemiyorsan unutacaksın olmamış gibi yaşayacaksın. Birisi çıkıp bana sen böyle yapmıştın gibi bir muhabbet yaparsa veya bir şeyin intikamını almaya çalışırsa oldukça kızarım. Ancak işe bak ki esaslı kindar bir kardeşim var ve aynısını yersizde olsa yapmaya çalışır farkına varınca fena fırçalarım ama durum bu :l
En İyi Cevaplar