Bu soruda ironi kullanılmıştır. Bu çerçeveden bakmanız önemle rica olunur. Çünkü affedenler var. Hatta bildiği halde susanlarda var. Buna hepimiz şahit olmuşuzdur. Kimse rencide edici büyük söz kullanamamalı. Çünkü zaten sorduğum soru yeterince rencide ediyor. Hayırlı izole olmalar. 👍 #aşksız #İsterAffetİsterAffetme
bu konu her yönlü cook derin bir konu ne dersek diyelim bir ucundan kaçabilir ama kısaca şöyle söyleyeyim herkes hata yapabilir eğer karşındaki insan seni affediyorsa ve sen de bir daha yapmayacagina inanıyorsan ne mutlu sana 🤗 ama hatan devam ederse sevdiğin kişiyi cidden sevmiyor olabilirsin ilişkini gözden geçir buraya kadar ben sen ihanet etmişsin gibi cevapladım şimdi karşı taraf ihanet etmiş olsun eğer sevdiğin kadın sana ihanet etmişse ilişkini gözden geçir onu gerçekten seviyorsan zaten istemsiz affedersin (aslında bu kişiliğe de bağlı) ama soğumuşsan bir kere yolları ayirirsiniz. ve son olarak şunu diyim herkes hata yapabilir durumlar ve koşullar ne gerektiryorsa iyice düşünüp karar verilmeli 😊
Böyle bir sevap varsa da ben almayayım. Aldatma ağır bir suç, ağır bir eylemdir. bunu yapan zaten olabilecekleri baştan hesaplayıp kendisini eyleme bu şekilde hazırlamıştır. her şey düşünce ile başlar, hiç bir aldatmanın geçerli bir sebebi olabileceğini düşünmüyorum. yok aile kurtarmak için bu son şanstı. onu aslında çok seviyorum ama... gibi devam eden hiç bir sebeb bunu da haklı kılmaz. Aldatmak çalmaktır, kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyen bir insana Allah bile demiştir. bana kul hakkı ile gelmeyiniz. Bunu Söyleyen Allah ise biz affettiğimiz zaman bize sevap yazacağını hiç düşünmüyorum."""KUL HAKKI YEMEYİNİZ""""sebebi her ne olursa olsun. İhanet affedilmemeli. Yapan bir daha yapar. bu değişmez kuraldır. bu arada ihanet sadece ikili ilişkilerde yok. ihanetin bin bir çeşidi vardır..
Valla affeden çok kadın var şahit olduğum. Sevap olarak görenede şahit oldum. Şöyle düşünüyor yuvayı kurtarmak sevaptır, boşanmak haramdır, kocadan ayrılıp kocaya gitmek ahlaksızlıktır, sabretmenin karşılığı öte tarafta cennet olacaktır.
Karaktersizlere göğüs germek ne zamandan beri cennetin kapısını aralıyor olmuş hayret doğrusu jdjdj
Dünyaya erkeğin kahrını çekmek için gelmedim. Bana mutsuz bir hayat yaşatıyorsa bal gibi de boşanırım. İkinci bir evlilikte olabilir ama ben tercih etmem. Beladan belaya atlanmaz skjdjd
Buyuk konusmak kucuk dusunmenin eseridir. Kimin cop kimin cekirek oldugunu zaman geliyor 20 sene sonra bile anlayamiyor insan. Kader buyuk konusanlarida cok sever. Kinadiginiz seylerle kinanmadikca caninizi almiyiz demis... gel sen bunu sidik yarisina cevirme buyuk lokma ye buyuk konusma. Kalmadi heralde baska ilgili aforizma... 😂
Her iki tarafta ihanetten sonra boşanması normaldir. Olması gerekendir. İhanete uğrayan kadın, genelde işin günahından-sevabından ziyade mecburiyetten dolayı ihaneti affeder.
İhanet nedir? Bir Akdi tek tarafli bozmak mi? Peki yaslandi ya da artik cekici gelmiyor diye birini bosamak istemek? İhanet degil mi? Sen ver parasini nafakasini koy kapinin onune bu onurlu birsey oyle mi? Buradaki kadinlar 40 yas alti genelde hep boyle talep goreceklerini saniyorlar. ya da maddi durumularina gore standartlarini evrensel saniyorlar. Hic kimseyi onun ayakkabilarini giyip o yolu yurumeden yargilamayin. İhanet ne ki affetmenin her turlusu sevaptir. Ama iliskilerde ki sadakati ihanet sinifina sokmak ezbere genellemeyle olmaz.
Kesinlikle var ama bu kendini kullandırmak bence. Böyle biseyi insan nasıl kabullenebilir aklım almıyor. Tek açıklaması menffaat Eger affediyorsa bu kişi ya parası vardır bu kişinin, ya da başka bir menfaat kesinlik. Haa bir de şunuda es geçmemek lazım ki bazılarıda çocukları için yuvasını ayakta tutmak ister herseye rağmen affeder bu istisnai durum bence. Ama onur türlü kesinlikle aptal yerine koymaktan başka bisey değil. Sonuçta bunu birdaha yapmiyacagi ne malum. Güven kalmaz ki ve sarılmış bir iliskiyi kötü zamanlar bekler. Defalarca aynı sorun olacakmış gibi ilişki de aslında zararlı olur sürdürülmesi veya evlilik her neyse...
Şimdi bu iğneleyici rencideli sorunu şikayet etsek silinmez de çünkü hem moderatör hem fenomen ne güzel dimi selam yazsanız yine uygun site kurallarına : ) Soruna değil 'konu'na gelecek olursam... kendi düşüncelerimin özeti; ihanet affedilmez, hak edilmez, savunulacak yanı olamaz, ihanet eden adi, affeden de kendine saygısızdır.
Affetmek Allah'a mahsustur ve ben sadece rabbime havale ederim. İhanet gerçekleştikten sonra gerisi çokta mühim değil. Nedeni, nasılı, niçini beni bu saatten sonra bağlamaz. İhanetin en büyüğünü kendine yapan şahsiyetin ilahi adaletin tecelli edeceği gün yüzleşmesini beklerim.
Bu benim sınırım. Kesinlikle affetmem. Üzülsem de olöax yani. En nefret ettiğim ve kabul etmediğim şeydir. Zaten ihanet ediyorsa suçlu olduğunu düşünüp özür dilese ne olacak. Direk silerim. Hayatta başarılar kendisine
İhanet affedilir mi ya. Bir de birbirini aldatıp aldatıp ayrılan sonra tekrar barışan çiftleri gördükçe ağızlarını yırtasım geliyo. Bu ne yüzsüzlüktür yahu. Bakın dizilerde ne güzel bir yakalıyo ihaneti sonra anında boşanma. Keşke gerçek hayatta da herkes bu kadar gururlu olsa
ihanet affedilmez affeden de gerizekalıdır ben kadın olsam çocuklarım için dahi affetmem bana ihanet eden biriyle evli kalacağıma hiç evlenmem daha iyi
İhaneti affedenlerin nasıl bir psikoloji içinde olduğunu hep merak ediyorum. Ben şahsım adına affetmem diye düşünüyorum öyle bir duruma geldiğimde nasıl düşünürüm bilemiyorum tabi..
Sevap mı bilemem ama ihaneti affetmek pek benlik bir davranış değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bende evli biriyle ciktim, adam karisini aldatti, kadin soyle dedi, hamile birakmadiysan kizi seni affederim dedi, bastan baslariz dedi, sizce bunun sebebi nedir? Evin parasini ortak oduyolar bu olabilirmi sebeb, cocuklari var ya da bu olabilirmi? Sebebi nedirki boyle birseyi nasil affedebildi