Dikkatimi çeken bir şey var. Kapalı bir kadın bir günah işleyince herkes (özellikle de içi kafir dışı müslümanlar) bir anda şaha kalkıyor. Vay efendim kapalılar şöyle kapalılar böyle. Açık yapsa hiçbir şey yok, çok normal. Başı açık olan her günahı işlemekte özgür diye bir şey mi var? Kapalı günah işlediği zaman solcular sevinip işte kapalılar şöyleler böyleler diyip türbanı yerden yere vurmak için, muhafazakarlar da yazık yazık diye kınamak için pusuda bekliyorlar sanki. Ne zaman kurtulacağız şu zihniyetten? Kapalı nefsini yenip saçlarını özgürce savuramadan bir hayat yaşamayı tercih edebilecek kadar mücadeleci demek ki ama nefis kapanmıyor işte. bir günah işelendiğinde en çok kapalının üzerine gidiliyor. Onların da nefsi var. Şu kafadan kurtulalım artık.
Cevabın nedir?
Benim ailem ben kapandığım zaman o kadar yadırgadılar ki şu an annem babam hariç hepsi bana düşmanlar kuzenlerim amcamlar vs felan okumama çalışmama sigara içmeme herşeyime karışıyolar bahaneleri de sen kapalısın madem açıl herşeyi yapıyosun zaten.. ama ben artık alıştım dediklerinin tek kelimesini takmıyorum umursama yani aldırma ne derlerse desinler bu benim hayatım ister çarşaf giyerim ister çıplak dolaşırım kimse karışamaz sen takmadıktan sonra onlarda zamanla alışacaktır bence 🙂
23 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle kimse karışamaz. Ailleni karşına alarak yapmışsın. Mükafatın daha da büyüktür eminim ve tebrik ederim. Bak mesela çevrendekiler de kapalıya daha çok günahmış gibi bakıyormuş. Yani tezim doğru. İnsanlar kapalılar günah işleyince daha çok laf getiriyor.
Soran+1 yılHelal olsun 😊👍
En İyi Cevaplar
Ben bazı şeyleri uluorta yapan herkesi hor görüyorum açık ya da kapalı müslüman yapmaz ama kapalı kızlar İslamı temsil ediyor bu şekilde rahat davranamazlar bir sorumluluk almış çünkü
06 Yorumla
Soran+1 yılNe yani fazladan bir ayeti yerine getirdik diye mi bütün bunlar?
Soran+1 yılİşte ben buna karşıyım. Evet kapandım evet müslüman olduğum belli oluyor ama bu nefsimin de müslüman olduğu ve kapandığı anlamına da gelmiyor. İnsanların genel olarak kini var tesettürlülere. Özellikle de solcuların. Kapalı bir günah işleyince aydınca olur yapabilir demek yerine ooo alın size kapalılar diyorlar resmen.
Soran+1 yılAynen öyle. Açığımız da kapalımız da nefsini eğitsin. Ayrım gözetilmesin.
Ne zaman kurtulacağız biliyormusun 1980 yılını özlüyor galiba bazı ideolojiler. Eğer bir şehrin sokaklarında Kurtlar ulumazsa o şehrin sokaklarında çakallar kol gezer. Yani illa Kurtları Sokaklara dökecekler yine. Yalnız çakallar bu sefer kaçacak yer bulamayacak
00 Yorumla
+1 yılAslında siyasetçilere kadınlar başörtüsünü kullandırmasalar bu sorunlarla karşılaşmaz kadınlar.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet malesef siyasetçiler başörtüsünü siyasal bir sembol haline getirdiler. Herkes her kapalıya Ak Partili gözüyle bakıyor. Rahatsızım bu durumdan.
- +1 yıl
Öyle baktıkları için ufak bir hatasını görünce hemen dalga geçiyolar aşaglıyolar. Hatta yerden yere vuruyolarda şahit olmuşlugum var. Açık kadında yapıyo bu diger kesim. Kaşara bak nasıl giyinmiş felan, tabi bunlar çok yanlış şeyler ama işte şu siyasetçiler kirli ellerini kadınlarımız üzerinden çekse, ben enim biraz daha iyi bir toplum olabiliriz.
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Halbuki ne yobazım ne çomarım ne de ak partinin koyunuyum. Sadece hatasız olamayan bir kulum. Bu kadar.
- +1 yıl
👏👏👏
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
Bir kimse neden örtūnür? Allah rızası için ve din için degilmi?
O halde ortünmüş bir hanım ve sakallı sarıklı bir adam beyaz çarşaf gibidir leke kaldırmaz.
Kapali kadınlar ve sarıklı adamlar ya da bir din adamları islamı temsil ettigi için hal ve hareketlerine dikkat etmek zorundadır.
Islamı kötü gösteren islamı temsil edenler hesaba çekileceklerdir.010 Yorumla
Soran+1 yılNiye onların da nefsi yok mu kardeşim? Ben kapalıyım diye nefsimi de kapatamam ki
Soran+1 yılZinayı kastetmiyordum. Ki zina olsa bile neden kapalılarda bu daha fazla günahmış gibi görülüyor ki. Açıklar zina yapınca bizden daha mı az günah kazanıyor. Allah'ın emrini yerine getiriyorum diye daha hiç günah işleyemicek miyim? Melek mi olucam? Siz böyle diyerek açıklara laf getiriyosunuz. Açıklar zinada serbestmiş gibi. Açık oldukları için her haltı yemek onlara mübahmış gibi bakıyorsunuz.
Soran+1 yılBak mesela bir fondöten sürmek istiyorum sivilcelerim kapansın diye veya parfüm sıkmak istiyorum bunlar günah tamam ama açık biri yapınca bakımlı kadın oluyo biz yapınca vay oro. pu oluyoruz. Bunları yapmayınca da açıkların yanında paspal ve bakımsız oluyoruz.
Soran+1 yılŞu an sen kendini aptal yerine koyuyorsun. Benim nefsim o yönde çalışmaz. Ben o konuları çoktan aştım. Benim nefsim süslenmek istiyor makyaj yapmak ve parfüm sıkmak istiyor. Ve ben bunları yapınca horlanıyorum. Açığa serbest bana yasak çok saçma.
Soran+1 yılHorlandım da yazıyorum di mi?
Boya küpüne dönmüyorum dönsem de açık bir kadınla aynı günahı işlemiş gibi görünmediğim için ondan daha aşağıda göründüğüm için rahatsız oluyorum. Sevgilim yok olmasını istemem ama olsa da açık bir kadından daha aşağı görülüyorum. Makyaj yapmayınca parfüm sıkmayınca da bak açıklar bakımlı kapalılar çok paspal deniyor
+1 yılUsta düzgünce kapanmışsa niye hor görelim aksine normalden daha fazla saygı duyuyoz. Ama bazıları var giyoyo daracik pantolu takiyo turbani gelde bisey deme bide suruyo 1 kilo boyayi yuzune ben namusluyum muslumanim diye dolaniyo oylelerini dilenci bile durtmez. Bizde oros.. Diyok ama oyle
09 Yorumla
Soran+1 yılBak kardeşim kafasını kapatan dar pantolon giyince makyaj yapınca oros.. oluyo ama açıklar aynısını yapınca açık ama namuslu helal olsun oluyo. Eğer buna karşı çıkıcaksan da tüm açıklar gözünüzde oros.. o zaman.
- +1 yıl
Öyle degil. Bak sen kapali kadinlarla acik kadinlari ayni kefeye koyiyosun o bikere yanlis. Tamam ikiside kadin ikisininde haklari ayni ama basini orten kadin kendine saygisi yoksa bile islama olan saygisindan o dar pabtolu giyip ustunr makyaj yapiyosa islami ayaklar altina aliyo demektir resmen. Sen buna saygi gostermemi bekliyisan daha cok beklersin
Soran+1 yılAma açığın yaptığı daha günah. Hem ayeti eksik yapmış hem de bizden daha çok dikkat çekiyor. Ama laf kapalılara.
- +1 yıl
Acik kadin belki musluman degil nerden biliyon kapanan kadin islami kabul etmis kurallarina uymak yerine hayat kadini gibi giyniyo ama sen aciklara laf soyluyon
Soran+1 yılBen müslüman açıklardan bahsediyorum. Sadece kapalılar mı müslüman?
- +1 yıl
Acik olanlar gene kapalilardan iyi. En azindan onlar gibi ustu minare alti kerane degil
Soran+1 yılSenin o dar bakış açına göre açıkların her yeri kerhane o zaman.
- +1 yıl
Benim o deyimim kapalilara. Ya niye anlamak istemiyosun kapali bir bayan hem dar kot giyip hem de turban takinca oros.. Dan beter oluyo sana kalsi hepsi iyi zaten ben darsam sen de genişsin.
Soran+1 yılSenin kapalılara kinin var uzatma. Uzun etek giyse kezban giymese oro. pu
Git işine ya!
+1 yılinsan eşittir kapalısı açığı yoktur. nasıl ki açık bir insana açık olduğu için tecavüz taciz meşru görülemezse, kapalılar da bir günah işlediği zaman yaptıklarından dolayı hor görülmemeli.
11 Yorumla
Soran+1 yılHay ağzınız bal yesin.
+1 yılBir ön yargıyı ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha zordur.
Albert Einstein12 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle.
- +1 yıl
Yapacak birşey yok. Her koyun kendi bacağından asılır. Günahını yapan günahını çeker. İzleyen dedikodusunu yapan gıybetini yapan da yine cezasını çeker.
Ya şu devirde bari mağdur edebiyatı yapmayın abarttınız artık. Kapalı kapanarak ben asla o potansiyelde biri değilim imajını kendisi veriyor. Kapanmayın o halde
16 Yorumla
Soran+1 yılKapanmayalım da günaha mı girelim? Ben kapanarak fazladan bir emri daha yerine getiriyorum. Açık benden daha günahkar. Ama nedense her halt kapalılara her laf kapalılara. Mağdur edebiyatı değil bu kardeşim. Ben kapanarak asla o potansiyelde biri değilim imajı falan verdiğimiz yok! Nefis var nefis! Açıklar kadar bizim de nefsimiz var.
Soran+1 yılHaşa tanrı değilim fakat Allah'ın emrini yerine getirdiğim için senin tabirinle 'Tanrı' katında bir açıktan daha üstünüm. O bahsettiğin kızlardan açık olanlar zorunuza gitmiyo hatta hoşunuza gidiyo ama kapalılar neden bu kadar batıyo. Açığa da günah kapalıya da günah ve hoş bir durum değil gerçekten. Açığı da kapalısı da iğrenç bunların. Ama sizin nazarınızda sadece kapalısı iğrenç öyle mi?
Soran+1 yılBak kardeşim KIYAMETE KADAR eşitiz bu dünyada. Ama Allah katında değiliz. Ben saçlarımı açıp süslenip püslenip istediğim gibi koyu koyu makyajlar takılar tişörtler giyemiyorum çünkü Rabbim razı değil. Ama sen bunu yapabiliyorsun. Bu yönden bakarsak bu konuda Allah benden daha razı oşmuş oluyor. Takva deniyor buna. Mesela bir kadın da benim yaptığım gibi renkli giyinmiyorsa dikkat çekmiyorsa o da benden takva anlamında daha üstün olmuş oluyor (yine Allah katında) Hiç bunu yapanla yapmayanı bir tutabilir misin? Ben de istiyorum uzun belime kadar saçlarımla hava atmak. Nefsimi bu konuda yeniyorsam bunun bir mükafatını beklerim kusura bakma. Ama bu dünyada değil. BU DÜNYADA HERKES AMA HERKES EŞİTTİR!
Soran+1 yılAyrıca bak sen de o dediğim kesimdensin. Kapalının yapmasını daha iğrenç buluyorsun. Halbuki eşit olarak iğrenç olmamız gerekir. E iğrençsek tabi...
Gizli Üye(18-24)+1 yılişte saçmalık bu hatta şey diyenlerde oluyor siz islamı temsil ediyorsunuz başınızda ayet var , sanki o insan ben kapalılığın temsilcisiym demiş gibi saçma sapan yobazlıklar boş ver kardeşim bunlar sözde çok dindarlar ama dindarlıklarıda şnsanlara yobazlık yapmak her haltı ye yobazlık yap tertemiz insan olursun yobaz kitlede
00 Yorumla
+1 yılEskisine oranla iyi bence üni bile alınmıyorlardı. Çakma feministler böyle yapanlar hep diyorum :)
13 Yorumla
Soran+1 yılZaten çakma feministler. Feminist dediğin kadını da erkeği de din dil ırk giyim kuşam ayırt etmeden eşit tutandır. Ama hala ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz çakma feministlerden.
- +1 yıl
Aynen okuyo musun :)
- +1 yıl
Merak ettim :D
Ağlamayı bırakın artık ya ne hor görülmesi? Sene olmuş 2017.
Kapalı kadınları demeyeceksin. Kadınlar neden hor görülüyor? Bunun açığı kapalısı yok çıkın şu kafadan.123 Yorumla
Soran+1 yılHayata senin gibi toz pembe bakmak isterdim. Fakat böyle bir ayrım ne yazık ki var. İnstagramda bir fotoğraf paylaşılmış kapalı bir kadın nargile içiyor. Altına gelen yorumları görmen lazım. Nargile içmenin açıklıkla kapalılıkla bir ilgisi yok senin ve benim nazarımda. Ama diğerlerinin var demek ki. O kadın nargile içtiği için değil kapalı olduğu için eleştiriliyordu çünkü. Kusura bakmayın, gerçekler...
Soran+1 yılBen görmedim. Onlara herşey serbest toplumun gözünde. Ama bize neler neler...
- +1 yıl
Öncelikle kapanan insan bazı şeyleri göze almış demektir, o türban dışarıdaki insanlara bir mesaj veriyor. Kapalı veya açık fark etmeksizin günah işleyebilir ama işleyen kişiye göre toplumun bakış açısı normal olarak farklı olur. Ki burada yanlış bir şey yok.
Öncelikle kapanmanın amacı nedir? Kapalı birisi olarak bunun nedenini ve şartlarını çok iyi biliyorsunuzdur. Kapalı bir kadın orada burada uygunsuz bir şey yaparsa, ahlak dışı şeyler yapsa açık bir kadından daha çok yadırganması normal. Çünkü kapalı kadın, açık kadından daha çok çelişkiye girmiş demektir. Hea açık kadın yapınca yine normal değil.
Ortada bir yanlış varsa açık kadına 10 tepki kapalı kadına 20 tepki doğuyor. Bu ise normal. Yani tepki gördüm, böyle oldu diye sızlanmamak gerek. Zaten türbanın bu hale gelmesindeki en büyük sebep siyasetçiler ve siyasetçilerin kullandığı kadınlar. Zamanında sesiniz çıksaydı, her şeye türbanı sokturmasaydınız şimdi daha rahat olurdunuz. Keyifli günler;
Soran+1 yılÖrneği anlamayacak kadar canım değilim. Türbanı her yere sokmaktan kasıt okullarsa eğer iyi ki de sokuldu. Kudurun. Zaten kininiz tesettüre ve siz tesettürlü insanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapan bir insansınız belli ki. İnsanları inançları nedeniyle cahil bırakmak ne demek? Ben sizi çok iyi anlıyorum. Siz hala dine göre eğitim ve iş ayrımı yapılmasını savunanlardansınız ama yemezler. Her yerdeyiz çok şükür! Dişiliğimizle değil kişiliğimizleyiz. Zorunuza giden de bu. Şimdi tekrardan kudurun.
Soran+1 yılCanım değilim klavye hatası. Cahil değilim olacaktı.
- +1 yıl
Ben burada size güzelce örnekler verip bir şeyler anlatmaya çalışıyorum, hiçbir şekilde dışlamadan veya yadırgamadan. Ama sizin bakış açınız çok farklı, sanki kötü şeyler söylemişim gibi algılıyorsunuz. Kudurun ne demek ya? Bir insan bu kadar acizce olamaz.
Verecek bir cevap bulamayınca kudurun, ağlayın vs gibi klişere başvurun ancak. Neyse, adını gösterecek kadar cesaretin yok gizli paylaşım yapmışsın. Sanalda başına taktığın şeyi böyle küstahça savunmaya devam et kfmd sonra saygı bekle
Soran+1 yılGizli olmam mesaj almak istemememden kaynaklanıyor. Ayrıca kudurunu ben dedim, özür dilerim fakat ağlayını da siz dediniz. Ayrıca ne cahilliğimi gördünüz? Sırf kapalı olduğum için mi bu cahil yaftasını yiyorum. bir siz aydınsınız öyle mi? Kıçımı başımı açsam aydın ve çağdaş olucam öyle mi? Bakın ben sizin gibilerle çok fazla bir arada bulundum. Müslümanlar fakat kapalılara yobaz çomar koyun cahil vs. diyorlar. Kusura bakmayın ama sığsınız hem de fazlasıyla.
Soran+1 yılBaşındaki şey dediğin şey de ayet. Ama sorsak müslümansınız. Benim nazarımda münafıksınız ve bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Ağlamayın dersen benim de kudurun dememi normal karşılayacaksın. İkisi de aynı tip seviyede söylemler
- +1 yıl
Arkadaşım bence sen bu konuyu tartışmayı seviyorsun ama senin için son birşey söyleyeceğim: peygamber Efendimiz sav. Diyor ki
“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış), münafık diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer münafık dediği kimse münafık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari, Edeb,44
Soran+1 yıl@senaalaca Evet haklısınız. Arkadaştan da özür diliyorum Allah'tan da özür diliyorum. Size de bunu bana hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Ama o münafık lafı dışında da yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Sadece ne gözlemliyorsam o.
Bu konuda ciddi araştırmalar ve anketler yaptım. Her görüşten her dinden arkadaş edindim netice olarak gözlemlerimden ve verilerimden aldığım sonuçlar doğrultusunda konuşuyorum.
Soran+1 yıl@senaalaca Tamam düzeltiyorum yanlış anlamışım. Batu denen arkadaş benim cahillerle tartışmalarımdan bahsetmiş. Ben "cahillerle tartışa tartışa..." diye başlayan yanıtı görünce bana ithafen diyor gibi anladım. Ama şunu söylemeliyim ki batunun görüşündeki arkadaşlar genellikle kapalılara cahil vs. diyor. İkinci sınıf insan muamelesi yapıyor. Öyle bir hale geldik ki artık sırf kapalı olduğum için o lafı bana diyor zannettim. Eğer batu öyle değilse helal olsun. Onlara güzel bir fark atmış. Keşke onlar da çağ atlayabilse.
Soran+1 yıl@senaalaca Beni doğru anladınız. Kalbiniz güzel 😊
+1 yılKapanmak, Allah 'tan korkarak yaşamayı tam anlamış gibi oluyor yani kapanmışsa ya helal olsun bak kapanmış kendini Allah' a teslim etmiş gibi bir algı oluşuyor. O yüzden büyük bir hata yaptıklarında göze çok batıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece bir ayeti yerine getirdik diye her zaman diken üstünde olmak zorunda kalmak nasıl bir şey anlayamazsın. İnsanların hatta müslümanların dahi kini var başörtülülere.
- +1 yıl
Niye anlamim bende kapalıyım, bu da imtihan işte napıcaksın
+1 yılHer kadının üzerine varılıyor, nasıl giyndiği önem taşımaksızın.
10 YorumlaMunafiklar yadirgar her koyun kendi bacagindan asilacak bunu bilmezler
10 YorumlaBak şimdi şöyle. Kapalı biri günah yapamaz diye birşey yok. Ama insanların gözlerinde dinlerine düşkün biri görünür. Ama açıkların dine bağımlılığı fazla yok. Ondan öyle bakıyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılBakın ben açık müslümanlar adına da konuşmak istiyorum. Ne yani açık diye imanı yarım mı olmuş oluyor? Açıkların dine bağımlılığı fazla yok lafını hoş bulmadım açıkçası.
Soran+1 yılHay o insanların gözüne köpekler pislesin.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. doğru yerden göğe kadar haklısın bu şu hikayeye benziyor bir cami imamı içki içip alkol aldığı zaman nasıl yaklaşılır sence.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama o imama da yazık. İmam oldu diye nefsi de mi imam oldu be kardeşim. Sığ zihniyetin ürünleri işte bu toplum baskısı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslında örtüyü sağcılar her halta alet etti ama solcular da görmezden gelemedi. avrupadaki gibi herkesin sadece karakterine göre davranıldığı bir ülke olur inşallah.
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. O sağcıların beyinlerine tüküreyim. Din nasıl kirli siyasete alet edilir ya hu!
Cevap sahibi+1 yılali şeriatinin dediği gibi dine en çok dindarlar zarar ve din alimleri zarar verir. bilinçli olmayan dindarlari kitlesel halde yönlendirmek için dini her şeye alet ederler. sen bunun farkındasın ama ne var ki senin gibi düşünemeyen milyonlarca örtülü var
Soran+1 yılBir an önce uyanmalarını ümit ediyorum. Teşekkür ederim.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aciklar bence daha cok hor görülüp, siddete maruz kaliyolar cunku burasi sozde musluman bir ulke
14 Yorumla
Soran+1 yılBurası müslüman ülke değil laik bir ülke. Ama bence açıklar daha fazla seviliyor. Biz kapalılara hep yobaz çomar koyun gözüyle bakılıyor. Açığa herşey serbest kapalıya herşey günah. Solcular kapalıları yerden yere vurmak için her türlü ayrımı yapıyorlar. Bir kapalı olarak yaşadıklarımı duymak istemezsiniz açık arkadaşımla aramda nasıl ayrım yapıldığını bilmek istemezsiniz. Lütfen objektif olalım.
- +1 yıl
Bilemiyorum kapali arkadasim yok. Ben gordugumu soyluyorum.. bas kapatmakla namus bir olmaz. Gelen onyargi bundan kaynakli. Nefs ile alakasi yok kapalinin olan sevgilisi yadirganmaz hicbi zaman yaptigi hareketler yadirganir madem basini kapaticak kadar inancli bir zihniyet, diger gunahlara karsi da hassas olmali. Ama maalesef gunumuzde oyle kapalilar cok, hepsi kocaya kaciyor😜 akilli olun. Duzgun olduktan sonra denilenleri umursamazsiniz
Soran+1 yılSiz azgın karılar gibi koca koca diye kıçınızı açıyosunuz yine de kaçacak koca bulamıyosunuz 😝
Kariyerimdeyim tatlım defol!
Ayrıca kıçımızı açmadığımıza göre sizden daha akıllıyız 😎- +1 yıl
Akli olan biri bu devirde kocaya kacmaz zaten. Ee genelde kacan zihniyette kapali ve erkek gormeyen zihniyet. Erkeklere guveniyor tanimiyor cunku😅 senin seviyen belli zaten. Sen bu ahmaklikla daha cok dislanirsin, yobaz demekle de haklilar bence😜 az kitap oku da ufkun genislesin kariyer boyle bos konusmaya benzemez
+1 yılÇünkü onlardan o davranış beklenmiyor, bir kişiyi ne kadar zirveye çıkarırsan düşüşü o kadar hızlı ve sert olur, bu acıdan düşün bence
116 Yorumla- +1 yıl
Sende tesettür var mı
- +1 yıl
@Nutella2562 bende mı ne alaka
- +1 yıl
Sana da deseler sigara içme nasıl müslümansin kızlarla konuşyo Nasil müslüman deseler
- +1 yıl
Ne işin var bu sitede bı Müslüman erkek böyle sitede ne işi var - +1 yıl
@Nutella2562 burda olmanın müslümanlıkla ne alakası var ben sadece neden boyle bir davranış sergilendiginin psikolojik yorumunu yaptım, kimseyi yargilamadim
- +1 yıl
Ya bunu yapıyorlar işte kapalı kız uni okumasın sigara içmesin faceye foto atmasin sende müslüman bir erkeksen sana sigara içme uni ye gitme bu siteye girme deseler hoş mu
- +1 yıl
@Nutella2562 ben kimseye böyle birşey diyemem hakkım değil, ben burda da abazalik yapmıyorum maksat zaman gecsin
Soran+1 yılEvet ama mesela bir açık makyaj yapıp parfüm sıkınca bakımlı, bir kapalı aynısını yapınca "bu türbanlılar da ne oro. pu boya küpüne banmış ne varsa bunlarda var" oluyor. Ama yapmayınca da "pis kokuyolar çok bakımsızlar çok çirkinler" vs. oluyo. Eşit muamele görmüyoruz. Açığa olur yapar kapalıya günah. Yıldım artık.
- +1 yıl
Çoğu Kezban diyo kapalı oluyon köylü bakımsız ben kapalıyim diye insan içine çıkmayim mi face kullanmaym topluluk giymeyım ben kapalıyim ya evde oturuyum sabaha başım kapalı ya siz müslüman erkeklerde sırf başınza bir şey örtmuyosunuz diye sigarada için hertürlü küfürü de şöyleyın
Soran+1 yıl@Nutella2562 o kadar haklısın ki...
Harfiyyen katılıyorum.- +1 yıl
Ya sırf renkli sal takıyorm diye süslüman oluyorum dini kullanıyor oluyorum
Soran+1 yıl@Nutella2562 Seni sonuna kadar destekliyorum 💙
- +1 yıl
Saol canım
- +1 yıl
@Nutella2562 dediğiniz konularda haklisiniz,
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
@Nutella2562 rica ederim
+1 yılAslında görüşlerinin doğru olduğu yerler de var yanlış olduğu yerler de ama cahil zihniyet napılır işte
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılValla 15 senedir kapalılar baş tacı ezildikleri yok
15 Yorumla
Soran+1 yılYalvarırım şunu siyasete bağlama. Ben kapalıyım ve Ak Partili değilim. Bazı aptal solcular her kapalıyı tayyipçi sandığı için bütün bunlar. Ben tesettürümü siyasi simge haline getiren hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım kapalılar şimdi polis ve askerde de var. Ezildikleri dışlandıkları yok. Ama olayı ne kadar siyasete bağlama desen de siyasetle ilgili çünkü yılalrdır kapalılar mağdur siyaseti yapıldı bu ülkede onca eylemler yapıldı. İnsanları kapalı açık diye bölen siyasetçilerdi. Kabataş olayı gibi mesela
Veya açık kadın soyulmuş domatestir diyen de bir kadındı hatırlarsan.
Bu sebeple de bir kesimde kapalılara bir kesimde de açıklara nefret oluştu.
Soran+1 yılVe o yüzden bir kapalı ufak bir hatasında yobaz çomar yaftası yedi solcular tarafından. Ve açıklar da oro. pu olarak görüldü sağcılar tarafından. Sonra sağcılar solculara hoşgörüyle yaklaşmaya başladı ama solcular bu tutumundan vazgeçmedi. Çünkü malum parti iktidardaydı. O yüzden günah anlamında bile eşit tutulamadık. Ben kapalı olduğum için hep daha cahil ve de ufak bir hatada daha günahkar görüldüm. Ama açıklar her zaman sütten çıkmış ak kaşıktı (yine solcular nezdinde)
Sağcı veya solcu değilim. Sadece gözlemlerim bu yönde ve bu konuda çok araştırma ve anket yaptım. Veriler bu şekilde.
Cevap sahibi+1 yılİşte malesef durum bu
- +1 yıl
+1..
+1 yılSonra kızlar niye kapanmıyor diye sorgulamayın
12 Yorumla
Soran+1 yılAl benden de o kadar.
Soran+1 yılAma amaçları da o zaten. İnsanları dinden uzaklaştırmak. Kızların islama uymasını engellemek. Onları baskı altında tutup cahil yobaz çomar koyun muamelesi yaparak islamı yok etmek.
+1 yılSonuna kadar haklısin kesinlikle öyle
10 Yorumla
+1 yılBakis acin yalnis cunki acini degistir anlarsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeresi yanlış?
- +1 yıl
Bak simdi direk siyaseti katiyorsun bu bakis acinda...
Kapalilarin ( hepsi degil) basini kapatip k.. cini acanlari bilirmiisn onlara yapilan yakistirmalar ya da yuzundr bir ton boya olan kapalilar bunu solcular tek yapmiyir sagcisida yapiyor irta diregide... Hadi kapaliyi gectik cocuk gelinlere ne diyeceksin bademlemelere ne diyeceksin peki oyleyse? Bu
Soran+1 yılSiyaseti katıyosun dedin ya devamını okumadım. Ben katmıyorum insanlar katıyor kardeş. Ben islama siyasi amaçla bakılmasına karşıyım zaten
- +1 yıl
Bu ulkeyi bu halengetiren lernbelli kutuplasmaalari ayrimlari vs leri bunlqrda iyi gunler daha beterleri olacak...
Ne günah işledin de bu kadar doldun.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle düşündüğünüz günahları işleyecek bir ortama girmem bana günah işeletecek bir insanla muhattap olmam (sevgili, erkek kanka vs.) fakat sivilcelerimi ve kalıcı lekelerimi bir fondötenle kapatmadan da dışarı çıkmak istemem. Çünkü bakımsız ve paspal göründüğümü düşünürüm. Böyle bir günahım var. Açıklar rahatça makyaj yapıp parfüm sıktığı için daha bakımlı görünüyor. Biz ise bakımsız kalıyoruz yanlarında. Onlar gibi yapıp bakımlı görününce de vay efendim sen kapalısın nasıl yaparsın oluyor.
Soran+1 yılMalesef.
+1 yılHerkes birşeyler söyler aldirmican
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılDini tam yerine getirenlere bir şey demem
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Değişik bir bakis acisi 😕
00 Yorumla
+1 yılBn çok seviyorum
10 Yorumla
+1 yılkıskanılıyorlarr
10 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!