Bir çok insanda bu onyargı var. Ama bir insanın nefsine hakim olması ve bunun için bir adım atması aslında onyargı oluşturacak değil de takdir edilebilecek bir davranış. Kapalı ama makyaj yapıyor ya da kapalı ama pantolon giyiyor dediğiniz bayanlara sorduğunuzda emin olun birçoğu ben tam tesetturluyım demez, elimden geleni yapmaya çalışıyorum umarım daha iyisini yaparım der. Ama oluşan bu onyargı sayesinde bunu demelerine fırsat verilmeden direk yargılama başlanıyor. Benim düşüncem bu şekilde.
Cevabın nedir?
Bak ben birkaç şey söyliyeyim
1. Baş örtüsünü dünyalık menfaat için yapmak.(halbuki bu kişinin hatasıdır ama şeytan önyargı ile kişiyi dinden çıkarmak için önce dindar gözükmeye çalışan olmadıgı halde insanlar üzerinden gerçekten dindarlara karşı seni doldurmaya başlar)
2. Çevresinden dolayı. Yani çevresindeki insanların yalan söyliyip veya istisnalara denk gelmiştir dindar yerleri kötüler.(Eee dindarlar nasıl giyinir onu şeytan sana kötü göstermeye çalışır sende önyargı yapar)
3. Medya. İzlediği dizideki mafyanın sakallı olması namusdan bahsetmesi (ama kız yapamaz erkek yapar gibi yanlış şekilde) Halbuki gerçekde namus erkekdede vardı. Bir yan karekterin (kötü karekterin) baş örtüsü olması gibi şeylere aldanıp şeytanın kişiyi gene kandırması.
Şimdi bu yazdıklarımı okuyup gene bazıları önyargı yapabilir ama gerçekler bunlar.
Önyargı sanılandan çok daha tehlikelidir dikkat edelim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim önyargım şu yüzden
Kapanıyor ama gidiyor 100 kilo makyaj yapıyor, vücudunu belli eden şeyler giyor. Piercing taktırıyor. Sevgili yapıyor. Ee madem bunları yapıyorsan kapanmanın ne anlamı var? Bir işi yapjyorsan tam yap
Geçen hastanede oturuyoruz, kapalının biri geldi kanepede ayakkabısını çıkarıp yattı, beli falan açık kaldı. Böyle din mi olur?12 Yorumla
Soran+1 yılSenin o gorduğun din değil insan. Dinin emrettiği ile o insanın yaptığının bir alakası yok. Ben onları yapanları savunmuyorum ama her kapalıya öyle insanların hatalarının yuklenmesi artık ağırıma gidiyor.
- +1 yıl
Dinin her kuralını yapsın, onun kapanmasına tek kelime etmem ama kapanıp sevgili yapıyorsa, ona saygı falan duymam ben.
+1 yılönyargı değil ama kapanmak sadece o kafayı ve vücudu kapatmakla olmaz önemli olan kalbi de kapatmak ya o kapalı kızların çoğu şu an açık kızların yapmadıklarını yapıyorlar kötülük konusunda çünkü ben kapalıyım ben dindarım deyip namusunu kirletiyorlar , genelleme yapmıyorum ama toplumumuzun çoğu kesiminde bunun bir sürü örneği var daha demin kapalı kızı facebookta sevgilisiyle öpüşürken fotoğrafını gördüm bu kapalılık değil nesil değiştikçe bu çirkin şeyler arttı ve bu yüzden kapalılara önyargıyla bakılıyor ben neler gördüm neler yani o pisliği yapıp başını kapatanlar kapanma kavramını tamamen değiştirdiler bildiğin bilmem anlatabildim mi herkes böyle değil çevremde çok iyi örnekler de var kapalılardan ama o dıştan göz karalayan kapalılar yüzünden böyle önyargılar oluşuyor
00 Yorumla
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bir insan nasıl olur da hem başını kapatıp hem tayt giyer ya da dar pantolon giyer?
Yok bir de "Tam tesettürlüyüm." deseydi. Demez diyosun. Ha ne güzel ya mı diyelim?
Elinden geldiği, saçı kapatıp vücut hatlarını sergilemek ise açılsın daha iyi.
Ben kapalıyım mesela. Ama vallahi bazıları gibi tayt giyip sadece kafamı kapatsam, eskiden mini giydiğim zamandan daha çıplak hissederim kendimi.
Ben anlamıyorum yav zaten siyah giyinmek şart değil, önemli olan vücudunun görünmemesi ve hatlarının belli olmaması. Çirkin olmak değil amaç. Benim aklım almıyo ne güzel elbiseler varken kapalı bir insan niye pantolon tayt falan giyer ya çok komik duruyor.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
19Cevap
+1 yılHaklısın
geçengün oldu mesela bana yolda açık bir bayan döndü dedi ki hem kapalısın hem makyaj yapıyosun hiç utanma yok siz kapalılarda dedi
belki benden daha kapalı olsa ben kesinlikle onu dinlerim ama sanki bir bana farz kılınmış tesettür
bende sanada farz tesettür elinden geleni yapsan durup beni eleştirmezsin dedim çekildim11 Yorumla
+1 yılbende ılk kapandgmda pantln tunık gıyordum ama bol paca yne de yanlıstı tesetture uygun degıldı ve bır anda degstrdım pardesu gıydım pantolna elveda etege merhaba dedım ve cok mutluyum ıyıkı kapanmısım cok hafıf makyaj yapıyodum nu da bıraktım ve cok huzurluyum kusurlarımı kapatark sevecek bırı degılde kusurlarmı bılerek sevecek olsun derım rabbım butun bayanları dınımıze uygun kapanmagı nasıp eylesin
10 Yorumla
+1 yılBende kapaliyim canım böyle şeyler gerçekten de belki iyi niyetle söyleniyor ama madem kapalilari eleştirerek yürek var kapansın da örnek alalim eleştiren kişi boş boş laf kalabalığı ile olmuyor bu işler tabikide sınırı çok aşmamalı tesetture uygun olmalı ama yok makyaj yok pantolon yok bilmem ne şöyle denilecegine herkes bunu elestirip laf kalabalığı yapacağına kişiye saygı duymali. Ama işte olmuyor demekki
10 Yorumla
+1 yılGiyinmesini bilmiyor o başı kapatıp bir tarafını açanı gördüm gördükten sonra da soğdum sevmiyorum çok nadir insan var ki kapanmayı biliyor eşarp şal takıp boynuz kafanızı yükseltiyorlar fosforlu mu cırtlak mı renklerle çeketler o başı kapatıyorlarsa adabına göre yapsınlar ki yapamadıklarından tepki gösterilir çokta haklılar
02 Yorumla
Soran+1 yılSen çok biliyorsan yap da örnek alsınlar.
- +1 yıl
Tatlım tatlım sen kapalısın anlaşılan burdajki yazılanları oku da kafan alsın bir zahmet tesettür t'sini bari becerin😉
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen çevremde normali bırak açık ve vamp giyinen kadın dahi görsem nefsime hakim oluyorum. Zor birşey değil bunu başarmak...
Birde sanırım tesettürün bir anlamı var. Bir işi ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Yarım yamalak yapınca daha çok dikkat çekiyor ve eleştirilere açık oluyorsun. O iş tesettürlükten çıkıyor yani. Başka bir giyim tarzı oluyor desek daha doğru.
Ben çoktan bıraktım eleştirmeyi, isteyen istediği gibi giyinsin , isterse torlak dolaşsın umrumda değil...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle katılıyorum size herkes kendine yakisani yapar bence ve her insan kendinden sorumludur ve yargilamadan ziyade herkesi ayni kefeye koymalari cok kotu bence ve ne olursa olsun bilinclenmeliyiz ben sosyolog olarak kapali acik olsun yanlislarini bizzat goruyorum tabi herkes icin diyemem
10 Yorumla
+1 yılBen bir insanın nefsine hakim olmasının açıklıkla kapalılıkla ilgili olduğunu dusunmuyorum ama bir insan kapalıya o onun kişisel kararıdır. Gayet başı açık bir insan neler yapabiliyorsa o da yapabilir. Aaa kapalı ama makyaj yapmış. Yahu sanane. Rahat bırakın artık şu kadınları kapalısını da rahat bırakın açığını da.
10 Yorumla
+1 yılHicbirsey düşünmüyorum tesettürlü bayanlar hakkında fakat kimileri cok guzel hakkini veriyor
galeri12.uludagsozluk.com/.../...nlılar_679335.png24 Yorumla- +1 yıl
Aciklarda yapiyor onlarinda resmini koysana
Soran+1 yılEvet bunu yapan şahsiyetin hatasını herkese yukle haklısın devam 👏
- +1 yıl
Evet yapiyorlar yapmıyorlar demedim
Tesettürlu hanim kizlarimiz ( ! ) kendilerini sakınmak icin kafalarini örtmüyorlar mi?
Birde namusli ayaklari çıldırtıyor çok açık hatun gördüm de bunlardan ahlaklilari cok var
Ayrıca sana yapmaları normal mi geliyor da hemen abandin? - +1 yıl
Kimileri diye yazdigimi okumadiysaniz yapacak birseyim yok
+1 yılÖn yargım yok sadece milleti aldatmaya çalışana sinir oluyorum. Milleti aldatmaya çalışma ile kastım yapmacık olmak. Türbanlı olup altına daracık pantolon giyip 5kg makyaj yapmak bana göre aşırı yapmacık. Ben bunu takıyorum siz böyle sanın ama aslım çok farklı diye haykırmaktan farksız.
10 Yorumla
+1 yılKapalı bayanlara karşı bir önyargım yok fakat insanlar artık çevredeki o "Susluman" lakabıyla dolanan kapalı insanları gördükçe ister istemez bir önyargı ile yaklaşıyor.
30 Yorumla
+1 yılKimsenin lafını dinlemene gerek yok. Sen elinden geleni yapıyorsan Allah zaten görüyor. İnsanlar birini yargılamadan önce kendine bakmalı. Emin ol yargılayan insanların da bir çok kusuru vardır. Düşünmene değmez.
10 Yorumla
+1 yılMaydonoz da cilde iyi geliyor derler halbuki gelmez maydonoz sindirime iyi gelir. Her lafa itibar etmemek gerek. Haklısınız zaten öyle biri ben tam tesettürlüyüm demez. O konuda dürüstler ki önemli olan da bu.
00 Yorumla
+1 yılinsanlar kapalılara karşı önyargılı değil başını kapatıpta alt tarafları açanlara önyargılı. Yani başını kapatmışsın eyvallah e ama dizine kadar yırtmaç, gömleğinden sütyenin belli oluyor yani kafan kapalı diyedr kapalı olmuyorsun.
00 Yorumlaya kim kapalı kadınlara karşı ön yargılı? nereden uyduruyorsunuz. adamlar kendi inanmadığı için dine olan kinlerinden dolayı size eziyet vermeye çalışıyor. başörtüsü giydiğin için senden bir yanlış tavır görseler haklısın
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılhaklısın açık bayanlardan daha beterler bakma bunalrın böyle göründüklerine diye laf edilir toplumda nedense sanki her kız orasını burasını açmak zorundaymış gibi
02 Yorumla
Soran+1 yılBirkaç insanın yaptığı tüm kapalılara yıkmayı çok seviyorlar mübarek
- +1 yıl
yani islamı kötülemek adına kapalı gibi davranan mahluklar bunu afdersin seksapelite olarak kullanan kişileri konum olarak görürsek dürüstçe kapananlarında bu yaftadan kaçmaları kaçınılmaz oluyor
Benim düşünceme göre de, din için tesettüre giren insan o dediklerini yapmamalı. Başını kapatıp, kalan her şeyi yapmak normal karşılayacağım bir şey değil. Tam anlamıyla yerine getirmeye hazır olmayanlar kapanmasın.
20 YorumlaAlti paris üstü mekke... Simdiki genc kizlarin idrak ederek kapandigina inanmiyorum. Ha vardir orasi ayri saygi duyarim...
10 Yorumla
+1 yılTesettür kişinin insiyatifine kalmış bişey değildir. Tesettürle makyaj olmaz. Tesettürle dar kıyafet olmaz. Olamaz. Çelişir.
00 YorumlaBenim öyle bir şeyim yık açıkçası şort atlet giyen birisiyim ama çoğu arkadasim kapalı ve hep kapalilarla anlasirim
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kapalı olsun dinine sadık olsun eli erkek eline değmemiş olsun okumuş olsun ilk sevgilisi ben olmuş olayım yeter. Çok mu
00 Yorumla
+1 yılBen sevmem kapalıları. Hayatımda yerleri olamaz. En başta o giyim tarzını yanlış buluyorum.. Asıl mesele ise kendilerini açık kızlardan üstün görmeleri..
16 Yorumla
Soran+1 yılNesi yanlış sana göre?
- +1 yıl
O giyim tarzı.. Çıplak gezin demiyorum, bu yaz sıcağında bir kısa kollu t-shirt'ü kendinize çok görmeyin diyorum..
- +1 yıl
Ayrıca arkadaşı değilse açık olan kızları ezerler.. Açık olan kızlar toplanıp bunu ezdiğinde "ben kapalıyım beni eziyorlar rererörö"..
Soran+1 yılÇok gormekle bir alakası yok bunun. İstese herkes giyer ve kimse bir şey diyemez. Ama amaç bir ibadeti yerine getirmeye çalışmak.
- +1 yıl
Peki ikinci yazdığıma ne diyeceksin?
Soran+1 yılBu zamana kadar karşılaşmadığım bir şey ikinci yazdığın. Ama eğer yapılıyorsa ki çok saçma. Açık ya da kapalı olmak insanın kendi tercihi kimse karışamaz ya da ezmeye çalışamaz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen dinin için kapalı olabilirsin ancak günümüzde siyasetçilerin dini kullanarak oy almaya çalışması ve bu partiye karşıt kesmin dini onların savunması olarak görmesi bunun için yeterli bir sebep
10 Yorumlaçoğu ibadet için değil bir siyasi bir simge olarak takıyor ön yargının bütün nedeni bu.
15 Yorumla- +1 yıl
Hiç alakası bile yok bunun. Benim sülalem kapalı ve Atatürkçüyüz hepimiz
Soran+1 yılBaşörtüsü Allah'ın emri, siyasi bir simge değil.
- +1 yıl
Doğru o yanlış din ve siyaset işleri ayrı olmalı
Diğer konusunda 7,9b cevap paylaştı. Kapalılık ile "nefsine hakim olmanın" ne âlâkası var?
06 Yorumla
Soran+1 yılNefis diyor ki "gençsin güzelsin suslen gez toz erkekler sana baksın kendini güzel hisset" ama sen o guzelliklerini ortunce nefsini de ortmuş oluyorsun bir nevi
- +1 yıl
Müslüman süslenemez diye bir kural mı var?
Bu nasıl mantıktır?
"Erkekler sana baksın" diyorsa zaten nefsin, sen komple ninja gibi giyinsen bile fayda etmez. Hele ki "erkekler sana bakınca, güzel hissediyorum" mantığı dangalaklığın daniskasıdır.
Müslümanlık da, kapalılık da bu değil.
Soran+1 yılKapalı bayanlar suslenince de "susluman" denilmesi de biliniyor hani. Her genç kız beğenilmek ister. Arada virgul koymadığım için erkekler sana bakınca güzel hissediyorsun gibi bir anlam çıkmış ama onu demek istemedim
Soran+1 yılBana bak bilip bilmeden konuşma. Millete bakarak hareket ettiğim yok. Burada sadece onyargının sebebini sordum. Beni sorgulamak sana düşmez. Bir daha soruya girip yorum da yapma.
Benim ilgi alanım değil insanları giyimine göre yargılamak.
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen daha pantolona falan gelmeden kapalı olduğu için kendisiyle konuşmaya lütfetmem bile. Akpli der geçerim.
010 Yorumla
Soran+1 yılBaşörtüsü Allah ın emri Akp nin değil bir anlamadınız şunu.
- +1 yıl
Allaha da inanmıyorum. İnanana karışmam, ama bana saçma ve gereksiz geliyo. Anlam veremediğim bir hareket. Asla iyi bir gözle bakmam. Ve asla da kafamdaki potansiyel akpli imajı değişmez. Çünkü bu adamlar o oyları bir yerden alıyo 😂 Kusura bakmayın kapalılar ama böyle.
- +1 yıl
Sadece bu kadarla da değil
İslam misyonerliği
Terörist
Canlı bomba
Yobaz
Akpli
Atatürk düşmanı
Laiklik düşmanı
Cumhuriyet düşmanı
Şeriat meraklısı
Damgası yapıştırıyorum.
Soran+1 yılYorumunu okurken kendimi gülmekten alıkoyamadım. İnanıp inanmaman beni ilgilendirmiyor ama şu her kapalının Akp li olduğu düşüncen gerçekten komik ve saçma.
Soran+1 yılOysa ki o yazdıklarının hiçbirini yapmayıp sadece Allah a inanan ve emirlerini yerine getiren trilyonlarca insan var. Ve senin gibi insanlar sayesinde Müslümanlara her zaman böyle bakılacak ve dini saçma sapan şeylere alet edilmeye devam edilecek.
- +1 yıl
Yapacak bişey yok. Akp ve kapalılar bunu sağladı. Önüne gelen kapalı toyyib ördoğan diye gezdiği için ve akpnin her miting görüntüsünde sadece kapalılar olduğu için ve mecliste full kapalılar olduğu için böyle bir algı oluşması sence de NORMAL değil mi 😁 Sırf biz müslümanız haa dedi diye oy veriyolar ve ben oy verenlerin dininden de kendilerinden de nefret ediyorum.
- +1 yıl
Dinini saçma sapan şeylere alet eden ben değilim. Saçma sapan şeylere alet edenler akp, ışid, pyd, pkk falan. Ben de bunlara bakınca hepsinde ne görüyorum? A aaa İslam!! Çok şaşırdım 😂 Tarihin ilk teröristi de müslüman çok acayip (!)
Soran+1 yılDikkatli bakmamışsın sanırım açıklarda var. Bak ben bir insanın araştırmadan ya da sorgulamadan bir şeyin yapılmasını tabii ki desteklemiyorum. Ama bazı insanlardan nefret ettiğin için her insanı aynı kefeye koyman sence de mantıksız değil mi?
- +1 yıl
Mantıksız. Ama bunu yapan insanlardan gördüklerimin %90 ı aynı özelliklere sahipse sence burda bir tuhaflık yok mu? Demek ki böyle olan insanlar böyle görünüyo? Irk gibi düşün. Her yahudi Türk düşmanı değil ama yahudilerden uzak durmaktır mantıklı olan. Her kapalı akpli değil ama kapalılardan uzak durmaktır mantıklı olan.
Soran+1 yılUmarım bu önyargın ve insanların hatalarını dine yüklemen bir gün son bulur. İyi geceler dilerim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnyargı falan yok artık bu konuyu sürekli hortlatarak önyargı oluşturuyorsunuz.
13 Yorumla
Soran+1 yılSen karşılaşmamış olabilirsin ama ben karşılaştım
Cevap sahibi+1 yılBaşkalarının görüşleri beni alakadar etmez
Bunlara takmak saçma doğru düzgün kapalıysan bunları zaten önemsemezsin insanlar hep konuşur konuşmak kolay çünkü
Soran+1 yılSadece sebebini sordum yoksa bende önemsemiyorum. ama bazı insanların yaptığı hataları herkese yuklemeleri sinir bozuyor.
+1 yılKapanacaksaniz bari düzgün kapanin bu laflari işitmemk icin baş kapali ama asagisi masallah teshir ürünü, yüzde bir ton makyaj
10 Yorumla
+1 yılgenelde kapalılar çok garip oluyorlar. otobuste dışarda hareket ve tavırları hiç yakıştırmıyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılşu an yaptığın da bu. Gördüğün birkaç kapalı bayana bakarak şu an geneli garip oluyor diyorsun?
- +1 yıl
çoğunluk nasılda kurunun yanında yaşta yanar canım. Şimdi sen 5 arkadaş düşün ikisi çok pis insan diğerleri çok iyi ama sen o grubu kötü olarak bilirsin bu benim fikrim. Bence o tür kapalılar diğer kapalılarıda kirletiyor
Soran+1 yılOnlar kirletiyor. Ama insanlar "kapalılar açıklardan daha kotu hareketleri var " dedikçe bu kir yayılıyor.
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılCaba gosteren uygular.. ha pantolon mu giyiyor uzerine pardesu giysin ki o daha yakisiyor o halde olmalarindan cok. On yargi degil kesinlikle bu..
00 Yorumla azına sağlık valla çok doğru
10 Yorumla
+1 yılBen türbanlı bayanları çok seviyorum hatta evlenecefim Allah kısmet ederse
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle, sonuna kadar katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılkimseye karşı ön yargım yok..
00 YorumlaHerhangi bir önyargım yok
00 Yorumla
+1 yılÖnyargısı olana önyargılıyım
10 Yorumla
+1 yılHayatım on yargı bu sitede var dışarda yok 😉
00 Yorumla- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yılön yargım yok
00 Yorumla Kapalıçarşı candir
10 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri