Doğru yerde doğru zamanda konuşmak?

Bugün ben işimde çok pimpirikli şefim yüzünden az kalsın bir ceza alıyordum. İşimde kullandığım yetkili bir yerden verilen belgeme yine onların müdürünün talimatı ile el konuldu. Bizde birlikte geri almaya gittiğimizde onlar müdürlerine telefondan sorduktan sonra bizi uyarıp geri verdiler bize. Şefimde onlara jest olsun diye gitti bağlantılı olduğu biryerden oradaki çalışan sayısı kadar hediye ayarlayayıp verirken ben de oradaki departman şefine şunu rica ettim: daha önce almış olduğum uyarının silinmesini rice ettim ve ilk başta beni yanlış anlayarak" bunun için geldiysen al bunları"diyerek hediyeyi geri çevirdi. Bende " beni yanlış anladınız, öyle demek istemedim nasıl yapabiliriz ne olabilir?" diyerek lafı hemen toparladım ve Bana "sıkıntı yok ondan birşey olmaz" deyince yetkili ve diğerleriyle tokalaşarak oradan güzel ve samimi bir şekilde ayrıldık. Sorun şu ki: şefim bu yüzden beni çok azarladı: " sen doğru yerde ve zamanda konuşmayı bilmiyorsun. Sen bunu herzaman yapıyorsun ama senin artniyetli olarak yapmadığını bildiğim için tutuyorum ama bu sefer beni rezil ettin dedi. Ben de sizin yüzünüzden oraya gittik ve adam bizi uyardığı halde biz aldırmadık ve şimdi de bana bunları söylüyorsun dedim hatta büyüğüm olduğu için özür de diledim. Ayrıca birlikte çalıştığım ekip arkadaşıma da aynı şeyleri söylemiş anlatmış. Sizin alnayacağınız ben bu pimpirikli adam ile ne yapayım ona karşı nasıl davranayım?
Doğru yerde doğru zamanda konuşmak?