Karalarkan iyiydi ama...
Ben bilimsel seylerle tarihi fotograflarla size geliyorum...
Sen kimsin de keş diyorsun zilli

Atatürkun dindar olup olmadigi kimseyi ilgilendirmez din insanın kendisine özgudur. Siz Atatürkü basarilarindan ve Askeri dehasindan bahsedin ayrica ismet inönu Atatürke atilan cogu iftira onun yuzunden cikmistir Ataturkun yerine gecmeye calismistir aa bide su var yasadigimiz zamanda da Ataturķün yerine gecmeye calisan sahsiyetler var onu tamamen silmeyr calisiyorlar Türk gencligi asla Atasinı unutmaz yaşatir
Nasil yok onunla ilgili bircok seyi yaktiran yok eden o degilmiydi o olmasaydi Şu an Atatürkü daha iyi tanirdi herkes
Peki bu mu sadece? Normal bir mezarda neden degil peki Ataturk neden anitkabirde tapilmasi icin demi onu kotu gostermek icin Şu an kemalist diye gecinen Atatürkten haberi olmayan gencleri insanlari turetmekti amac ve basardi ismet bey.
Bak ismet inonu dedigin adam ülkeyi gercekten berbat etmistir ve Ataturklede kavgaliydi biraz tarihi arastir yasın daha genç
15 yildir ataturk ve kemalistler dinsizdir diyerekten oy toplayan insanlari kiskirtan bir guruh var... bunlara ilimle ve tarihle cevap vermek... Ataturku seviyorsam boynumun borcudur... Dinsiz diyerek atama saldirilirsa bende cevabimi veririm.. . bu kimseyi ilgilendirmez demek korkakliktir sinmektir... bizi sindiremezler..
Anladimda Din kisisel birseydir ne diye acikla yapilmasi gerekirdki Ataturk din icin yaptiklarini gormuyorlar sanki en yakinda ortaya cikan olay suki tarikatlari kapatti Atam ama bak izin verenler yuzunfen feto cikti basimiza
Dusunce tarzimi sana begendirmek icin yazmiyorum.
Neyse umarim birseyler anlatmisimdir. Iyi günler
Dinsiz olması bizi ilgilendirmiyor herkes ozgur biz onun ulkemiz ve bizim icin neler yaptigina bakalım
Bir siyasi liderin, dine inanıp inanmaması önemli değildir. Ülkesini nasıl yönettiği, bu insanlar için ne fedakarlıklar yaptığı önemlidir. Yok olan bir milleti küllerinden doğuran bir lider ile hazır düzeni mahfeden bir şarlatanı aynı kefeye koyamayız. Önderimize saygısızlık olur. Bu çakma imamın peşinden gidenler de bir gün nasıl olsa telef olacaklar.
kanka bunlar atanın balıkesırde cuma hutbesı verdığını türk tarihinın en çok dın ıle ilgilı kıtapların fıkıh hadıs ve kelam kıtaplarının atatürk dönemınde onun arzusuyla bastırıldığını bılmez burda görse ınanmaz sonra kalkıp araştırmaz bıle çünkü kötülemek kolay sahıp çıkmak zor gelır bu cemıyetlere
Cevap
18Cevap
Aşırı bir dindar sayılmaz. Din ve devlet işlerini ayırarak en büyük adımı atmıştır ki bugün hala etkilerini görüyoruz. Bizim millet saf hacı hoca kılığına girene hemen kanıp peşinden gidiyorlar. Ona buna dinsiz diyerek müslüman olduğunu sanan aptallar türedi.
Gazi Önder Mustafa Kemal Paşa, ne dinsizdi ne de din düşmanı sadece; Dinini kullananlara karşı tekke ve zaviyeleri kapattı evet. Ama asla dinsiz ve din düşmanı değildi zaten onunla ilgili birazcık bilgi sahibi olunsa bu soru sorulmazdı, yazık... emanet ettiği gençliğe bir bakın...
O olmasaydı seninde ananı Yunanlılar sikmişti ah aahh keşke kurtarmasaydı da bir sikseydi sizleri. bacım çocukları gavur dölleri sizi vatan hainleri yazık Atatürk'ün bu ülkeye bıraktığı vatandaşlara bak ya! Sevme kimse de sevmek zorunda değil. Ama eşşekler gibi SAYGI duymak zorundasın köpek. !!
Müslümanım. Atatürk ateist bile olsa saygım ve sevgim bitmez. İnancı beni bağlamıyor. Bu ülkeyi sadece müslümanlar sever ve sahip çıkar diye birşey yok. Vatanseverlik kişiye hasdır. Hainlik gibi. Dini, dili ve ırkı olmaz.
Katiliyorum. Cok guzel ifade ettiniz.
Diyelim dinsiz, kime ne? Ne olursa olsun, Cumhuriyetimizin kurucusuna saygım sonsuz. Sizin de öyle olmalı. Ki zaten Atatürk Müslümandır, yok Müslüman değildi, yok Kuranı anlamamamız için dilimizi değiştirdi... Birilerine b*k atacağınıza dönüp kendinize ben tam anlamıyla Müslüman mıyım diye sorun.
dinsiz olsa ne olacak dinsiz insan kötü insan demek mi ki
dindarlar çok mu iyi insanlar
ben seni anladım zaten seni destekliyorum
fakat artık bu tip tartışmaların olması bana çok boş geliyor böyle karalamalara iftiralara gerek yok
Bu Atatürk'ü çekememezlikten başka bir şey değil bence
Bu yüzden anlaşamıyoruz ya zaten siz bir insanın var vazgeçilmez olduğunu sanıyorsunuz ama bu yanlış bir düşünce şimdi Atatürkün yaptığı veya yapmadığı şeylerden değil sizin onu putlaştırmanızdan bahsediyorum Ön yargılarınızı kırın ve dikkatle okuyun. Hiçbir insan dünyanın kaderi için vazgeçilmez değildir. O olmasa bir başkası olur yani asıl sorun sizin "Olmasaydı" diye başlayan cümleleriniz. Tarih boyunca türkler hiç mi zor durumda kalmadı? Romanın baskısıyla uzak doğuya göç etmedi mi? Tekrar yükselerek bütün dünyaya hükmetmedi mi türkler? Demek ki Atatürk olmadan da başımızın çaresine bakabiliyor muşuz. Yani o olmasa bir başkası elbet çıkacaktı buna kader denir. Kader bir şeyin sonucunun kesin olmasıdır nasıl olacağı ise insanın elindedir o savaşı kazanacaktık Atatürk ön plana çıktı zafer onun oldu peki Atatürk çocukken bir şekilde ölseydi bu devlet yok mu olacaktı cidden? 😂 buna inanıyor olamazsınız herhalde biraz objektif bakın lütfen.
Bu arada meclis açılışında kuran okuttu falan yazmışsın peki bunu içten yapılan bir davranış olduğunu kanıtlayabilir misin? Daha yasaları değiştirmemişsin yeterince güçlü değilsin böyle yapmasan o halk senin istediğin yere çıkmanı engeller buna da oyunu kuralına göre oynamak derler (Erdoğanı da pek sevmem ) Erdoğan için aynı şeyi söylüyorsunuz dini kullanarak prim kasıyor diye peki Kuran ile meclisi açıp meclisle kuranı kaldıran biri de aynı şekilde din üzerinden prim kasmış olmuyor mu?
Ben seni dinledim simdi sen beni dinle...
1 ncisi Ataturk'un kurulan yeni devlette dini kullanmaya ihtiyaci yoktu... o liderlige vasiflari ve askeri dehasi sayesinde geldi... Dini merdiven olarak kullanmadi suanki zihniyet gibi... ihtiyacida yoktu... bu onun samimiyetini gosterir soruna cevaben...
2. cisi Kimsenin onu ataputlastirdigi falan yok... Okullarda ve devlet dairelerinde Ataturk bustune bile tahammul edemeyen gerici zihniyetin bir yansimasi olarak iftiradir...
Ucuncusu halk seni engeller demissin... ataturk icin.. Gucunu halktan alan birini halk niye engellesin.. Turk halki onu Din uzerinden birtakim vaatlerde bulundugu icin lider yapip ulkeyi kurma yetkisi vermedi ki... ateist te olsa Tarihin o zamaninda kimsenin Ataturk'un dini inancina bakacagini zannetmem... orayi gececeksin...
Normal gunumuz politikasiyla... o zamani karsilastirirsin yanilirsin... Ataturk un gorevi simdikiler gibi sadece secilip saltanat surmek kadar kolay degildi... yikik , bitik, yorgun, ac ,
Fakir bir ulke nasil ayaga kalkar onu planlamakla mesguldu... padisahlik sisteminden cumhuriyete gecmek ve bunu yonetmek kolaymi sniyorsun... ve ayni zmanda ic ve dis dusmanlar var...
Dini kullanan simdiki feto gibi cesitli yapilanmalar vardi... seyh sait gibi bunun finansal kaynagi ecnebilerdir... ingiliz tayyaresinden halka brosur atilmistir... din elden gidiyor.. vatan elden gidiyor.. mustafa kemale karsi ayaklanin... seyh sait sizin kanaat onderinizdir diye... butun bunlari tarih yaziyor...
Tarih o zamanki sartlarinda degerlendirilmeli...
O olmasa diye baslayan kelimeler in cikis sebebi... Ataturk'un halka unutturulmaya calisilip yaptiklarinin basite indirgenmesidir...
Etkiye tepki meselesi...
etkiye tepki meselesi doğrudur şeyh saitin atatürke karşı gelmesi tamamen mantıklı bir sebepten dolayıdır adam müslüman ve atatürk dini kaldırmaya çalışıyor bizim inancımızda dini devletten ayıramazsın dinin kurallarına aykırı en başta ingilizler konusunun da masaldan ibaret olduğunu düşünüyorum yani şeyh saitte vatan haini değildir atatürkte sadece farklı görüşlerin çatışmasıdır ingilizlerin ise burdaki rolü iki kesimi yani biz ve sizi karşı karşıya getirmek çünkü daha önce türk milleti kendi içinde parçalara bölünmedi ve bu sebepten dolayı da kaybetmedi. Adamlar asırlardır bizi yenmenin yolunu arıyorlar ve işe bak ki sonunda başardılar gibi bu gidişle 3-5 seneye iç savaş çıkacağı ise su götürmez bir gerçek bunun örnekleri ortadoğuda çok yaşandı, Irak , suriye, mısır, lübnan bunların şu an ki hallerinin tek sebebi kendileriyle savaşıp asıl düşmanları unutmuş olmalarıdır.
Büst portre vs. meselelerine gelirsek de Ülkeyi kuran adam (Osman Gazi) nin bile büstü portresi yokken neden atatürkün var? ikisi de atamız diyorsunuz ama atatürkün yeri ayrı oluyor uygulamaya gelince? Anayasa neden sadece atatürkü koruyor? ve bunlara ek olarak rahatsız olmamızın diğer sebebi de İslam dininde büst diye bir şey yoktur rahatsız olmamız gayet doğal yasalara gelince , eşcinselliğe vs gelince ülke özgür bir ülke fikir özgürlüğü bilmem ne ama büstlere gelince o atatürk istemiyorum kardeşim benim dinimde büst diye bir şey yok. halka açık yerlerde ya da ne bileyim okulda ofiste atatürkün büstü ne arıyor bu ne saçma iş çok seviyorsan alırsın evinde saklarsın. Dinim putların önünde durmayın diyor ama istiklal marşını okurken bütün okul büstün önünde duruyor e hani özgürlük? yanlış anlaşılmasın atatürk olduğu için demiyorum erdoğan ya da başka birinin büstü olsa da aynı tepkiyi gösteririm
Evet Atatürk dindardı. Tartışmak isteyen buyursun gelsin.
Onlarin bildikleri dogmatik seyler... ezbere bir fesli deli kuyuya tas atiyor.. onlarda pesinden gidiyor... kazim karabekir in yazdigi kitapta degistirilmis.. ataturk dinsiz gosterilmistir... bunlar onu da bilmez... İstiklal mahkemelerinde asilan sozde sarikli seyhlerde din elden gidiyor diue isyan cikarip silahli cete kuran kisiler olduklari icin asildilar... bunlara sorsan.. tarihi okumdan Ataturk hocalari asti derler... Bosver dostum cahille tartisilmaz
Atatürk dindardı diyorsun çünkü din hakkında en ufak bir bilgin yok, özetleyeyim şimdi. Müslüman olmanın şartları nelerdir? Yani imanın şartları, bunlardan biri Kuran a inanmaktır peki bu 6 şarttan sadece birini reddedersen ne oldu? Dinden çıkar kafir olursun. Peki şeriat nedir? KURAN a göre yönetimidir yani kuralları Allah koyar bunlar da Ayetlerde geçiyor. Örneğin Adam öldürenin idam edilmesi kısastır bu kuranda geçiyor. Devam edelim anayasa değişikliğinde din ile devlet işlerini ayırdığın zaman Allah ın "benim emirlerime göre yöneteceksiniz" sözünden dışarı çıktın mı? Mesela şu an ülkede cinayet cezası yanlış hatırlamıyorsam 6 yıldan başlıyor demek ki ayetteki kuralı ihlal ediyoruz bu değişikliği kim getirdi Atatürk değil mi? Tek bir ayeti bile inkar edersen Kuranı inkar etmiş olursun kuranı inkar edince de imanın şartları gitti mi? Ne oldu? Kafir oldun işte mantık böyle çalışıyor yeterince açık anlatabildim mi?
Ne oldu tartışmak istiyordun? Her Müslümanı ezbere konuşan cahiller mi sanıyorsun?
Şeriat ile yönetilen ve dünyada başarılı olmuş günümüzde 1 ülke söyle bana. Sadece 1 ülke? Ayrıca günümüz modern çağında Şeriat geride kalıyor.4 kadınla evlenme izni var mesela. Sen kadın olsan bunu kabul eder misin? Ayrıca Türkiye'nin hepsi Müslüman değildi sen ne sanıyorsun?
haha işte beklediğim yazı geldi :D kendi kendini rezil ettin şu an 1 islamda 4 kadınla evlenmek serbesttir ama tabi ki şartları vardır şart 1 , 2. eşi almak için birinci eşinin rızası gerekir hani dedin ya sen olsan kabul eder misin diye işte kabul etmezsen zaten evlenemez adam haramdır . kural 2 her eşine aynı miktarda ilgi göstermen aynı miktarda zaman ayırmak zorundasın. Kural 3 her eşin için ayrı ve aynı şartlarda ev almak zorundasın aynı evde yaşatamazsın haramdır kural 4 ilk maddede olduğu gibi 2. eşi aldın diyelim 3. yü almak istiyorsan 1. ve 2. razı olmak zorundadır. Sen ne sanıyorsun dini? senin gibi sıradan birinin açık bulacağı kadar basit bir düzen değil bu
Şeriat mesela neyde geri kalıyor? Günümüzde Şeriatla yönetilen devlet kalmadı iran vs diyorsan onlar sadece dini kullanıyor örneğin iranda sen ateist bile olsan kızsan tabi başını örtmek zorunda değilsin Ama osmanlıda öyle bir zorunluluk yok çünkü islam hoşgörü dinidir müslüman olmayan birine zorla başını örttüremezsin haramdır insan hakları diye bir şey var Allah herkesin öyle olmasını istese direk öyle yaratırdı. Şeriat her zaman toplum iyiliğini ve kişinin haklarını korur amacı budur zaten
son olarak günümüzde olmadığı için geçmiş şeriat devletlerine bakalım Osmanlı 1 dünyanın en güçlü devleti kendi zamanında tüm tarih boyunca da osmanlı kadar güçlü olan az devlet vardır mesela Büyük İskenderin devleti vs çok fazla yok o kadar ülkeye hükmeden imparatorluklar , Arabistan 2 (Halifeler dönemindeki Gerçek İslam ülkesinden bahsediyorum şimdiki paraya tapan köpekleri değil ) İrana kadar ulaşmış çağının ilerisinde bir devlet. 3 Endülüs Emevi devleti (Eski ispanya) tarihin bilimde en ileri gitmiş devletlerinden biri sanatın zirvesi olarak da bilinir. Avrupalı bir araştırmacının bir sözü var "Endülüsten bize 1 kitap kaldı güneş sistemini keşfettik ordaki kitapların yarısı bile kalmış olsa şu an uzayda seyahat edebiliyor olurduk " adamlar asırlar önce şimdikinden daha ileri bir düzeydeymiş. Bir de şeriat olmayan türkiyeye bakalım en büyük icat organik hoşaf söyle bakalım kimler geri kalmış :D
@Valentinell alkış.
Başbuğunun inandığı şey beni ilgilendirmiyor hala seviyorum hala seviyorum.
Hayatında kitap okumamış adamların 52 kitap yazan adamı eleştirmesi bile komik. Kara cahil aktroller.
Atatürk ün hep içkisi meyhanesi şuyu buyu ön plandaydı namaz kılarken dua ederken hiç resmî yayınlanmadı ayrıca müslüman ya da değil o bir devrimci sonsuz saygı duymak gerekir.
Kesinlikle şimdi CHP rezil bir durumda atanın izinde değil
Ataturkun ne kadar pahabicilemez biri oldugunu tartismaya gerek yok. Tabiki dinsiz degildi. En azindan iceri girip cikmisligi ve ülke karistirmisligi yok baskalari gibi
Ataputçu musun len mq
Atatürk hocaları astı len mq
Atatürk zina yapıyordu len mq
Atatürk Kuranı anlamayak diye dilimizi değiştirdi len mq
Diss atan bacıların derdi ne mq
Onun sayesinde gö*ünüzü yaya yaya oturduğunuz bu vatanda onu karalayın yazık !!!
hadi oradan la o. c onu diyenler dinsiz vatan haini
Bu konuyu tartışmaya bile gerek duymuyorum aklımda vicdanımda ve önemlisi kalbimdeki yeri belli onun her kim ne derse desin
Din inandığı tanrıyla kendi arasındadır. ATATÜRK olmasayla başlayan 1 milyon cümle kurabilir. Iyiki vardı ve keşke ölümsüz olsaydı.
Atatürk vatan kurtaran askerlere kumandanlik yaptı eyvallah kimse onu sevmek zorunda değil o dini yaşadı ya da yaşamadı bir sözü var canlı dinleyebilirsiniz gökten indiği sanılan diye başlar ne olduğunu gösterir lakin bize ne neye inandigindan ya da inanmadigindan saygılıyım ona ama yapmıyorum olayım budur nasıl ki başörtüsü yasaginda karşı durduysam Atatürk e de laf edilmesine karşıyım bir not eklemek istiyorum gereğinden fazla bir ilgim de yok saygım var
Atatürk'ün Meclis'i nasıl açtığını kimse bilmez gelmiş laf ediyorlar bir de herkesin müslümanlığı kendine başkasına değil
Nasıl bir cümledir bu ya pess başka bir şey söylemek istemiyorum
Atatürk ün meclis açılısı vs. önemli olayların tarihini iyi incelersen bu olayları hep cuma gününe denk getirmiş.
Dinlimi dinsizmi bilemeyiz de Bu Millet Onun Yaptıklarını Unutmayacak...
Benimde okuduklarıma göre evet.
Aynı zamanda ülke üzerinde uyguladıklarına göre yine evet.
Şimdi direkt imansız desem günaha girerim.
Ama araştırmalar onu gösteriyor ve uygulamalar.
@Erincan Okuduklarıma ve ülkeyi zarara uğratmalarına göre öyle
"Türk milleti daha dindar olmalıdır. Bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime bizzat hakikate nasıl inanıyorsam öyle inanıyorum çünkü bizim dinimizde akla aykırı gelişmeye ve ilerlemeye engel hiçbir şey yoktur"
-Mustafa Kemâl Atatürk.
(Kaynak veririm istersen hemde çokca)
@Erincan Dil dediğini uygulamadığı sürec laf yere düşer. Ne dediği değil ne yaptığı önemli.
@Erincan Yukarıdaki ilk yorumuma dikkat et. Yaptıkları bunu gösteriyo. Bana göre bir kişinin ne dediği değil ne yaptığı önemli
@Erincan Ya münafıksa kanki?😄
@Erincan O zaman sessize al kendini bu konuda dediği farklı ettiği farklı çünkü
bir adamın seni seviyorum karıcığım diyip hergün darp etmesi gibi bir olay bu
@Erincan Lozan ant. derine inersen görürsün Kur-anların yakılıp imha edilmesi ciğerlerinin içkiden sigaradan iflas edip ölmesi dilimizi görünüşümüzü değiştirmesi
Yani biraz daha derine inilirse sağ çıkmaz adam emin ol
@Erincan Çabuk ikna oldun sadece düşüncemi merak ettiğinden yazdın galiba?😄
Hayır sadece dediklerin yanlış. Lozan antlaşmasını okudum ve Kuran ile ilgili tek bir şey dahi görmedim :D İçki içme olayı zaten her yerde var halifeler bile içti. Görünüş değiştirmesi din ile alakalı değil bulunduğumuz çağa ayak uydurmakla alakalı. Dilimiz değişmedi sadece alfabe değişti.
@Erincan Hayır dilimizde değişti kelimelere baksana çoğu zaman insanlar ingilizceye yabancı kelimelere kaçıyo arap alfabesi yok
Çağa ayak uydurmak demek dinini boş yere saymak demek
Kur-an ile ilgili dediğine gerçekten inanamıyorum hocalar yıllarca gizli gizli Kur-an öğretmeye kalktı ve öyle yapan birini görünce darpları eziyetleri hapiste işkenceleri gerçekten bilmemene çok şaşırdım
Lozanı da tekrar elden geçir o zaman çünkü fazlasıyla toprak kaybedildi
İçki içen kişi gaflete düşmüştür zaten Allah affetsin
Ama hep atatürkün iyi yönlerini göstermek ise tam bir saçmalık
@Erincan Kuzu ben her zaman haklının yanındayım ama bu dama dair içimde sevgi asla yok nefret var hatta
O yüzden bir şey diyemem ama gerçekleri dökeceksende inan çok araştırdım bende ve kesinlikle hayır bu adamın münafık olduğunu düşünüyorum bana inandıramazsın yani bunu
@Erincan Tamam başla hadi
Ha şimdi oldu :D Maddeler halinde gideceğim.
1.
Kelime değişmesi her toplumda olabilir. Güçlü olanın kültürü yayılır ve o zaman batı daha güçlüydü. Osmanlı zamanında da bizim kültürümüz yayılırdı. Ama dil toplu halde değişemez, değiştirilemez. Ayrıca Arap alfabesine neden ihtiyaç duyalım? Biz Türk değil miyiz? Durumun Kuran ile ilgisi yok Kuran evrenseldir.
2.
Lozan antlaşması 12 ülke tarafından imzalanan bir antlaşmadır ve antlaşmanın amacı topraklarla, ülke yönetimiyle ilgili. Yani konunun Kuran ile ilgisi yok kendin istersen gir internete bak. Toprak kaybetme konusuna sonradan değineceğim.
3.
Şeriat konusuna gelince... Atatürk Şeriat'ın modern çağa ayak uyduramadığını gördü. Bak mesela sen bir kızsın ve 4 kız 1 erkekle evlenebiliyor Şeriat'a göre. Bu modern çağa uygun mu? Lütfen bana bunu söyle.
4.
Atatürk kendi eliyle Elmalı Hamdi Yazır'a Kuran Meâli yaptırmış bir kişidir. Bunun yanında İstiklal Marşında "Hakkıdır, Hakk'a tapan" ifadesi yer alır. Dinsiz bir adam neden böyle bir yere izin versin?
5.
İçki dediğim gibi Osmanlı Padişahları, Halifeler tarafından da içiliyordu. Ama Atatürk en hafif içki olan Malt'ı içerdi.
@Erincan Bak kuzucuğum
Bizim dilimiz arapcaydı asırlar boyu hüküm süren osmanlı gerek duyulsaydı bunu yapardı zaten
Eğer ki dilimiz aynı kalsaydı Kur'anı hem anlayıp hem de okuyacaktık
Lozanı da ne kadar toprak kaybedildiğinin farkındayım hiç bir türlü haklı çıkamaz savaş olabilirdi kan dökülseydi ama o topraklar gitmeyecekti deseler ki şu an anlaşma olsun doğu adadolu bizde kalacak denilseydi sen tamam diyip savaşa karşı çıkacaktın galiba
Çağa uygun değil diye dinimizi mi değiştirelim yani? Şeriat demek islamın kanunları demek yapma Allah aşkına çağ uğruna dinini sattın resmen
Kuran meali yerine dini değiştirmeseydi daha mantıklı hem anla hem oku
En hafifi ya da en ağırı ciğerini içkiyle çürütmüş bir insandan bahsediliyo bir bakıma keş.
1.
Kanka dilimiz Türkçe'ydi Arapça değil. Kullabdığımız alfabe ise Fars alfabesiydi. Atatürk dili değil, yazılışını değiştirdi. Konuşma vs. her şey aynıydı. Bak tekrar söylüyorum dilimiz Arapça değildi. Türkçeydi.
2.
Sevr Antlaşmasına bakabilir misin? Osmanlı'nın son padişahı Sultan Vahdettin tarafından imzalanan bir antlaşma. Sonra birde Lozan antlaşmasına bak. Objektif (tarafsız) olacağına söz vermiştin.
3.
Laiklik tüm dinlerin özgür olmasıdır. Bak hristiyanda dinini yaşıyor, müslümanda, alevi de. Atatürk sadece yönetimi yani siyaseti dinle karıştırmamak istedi. Sen Kadın olarak 3 tane kuma ister misin? Erkek kardeşine mirastan 2 hak, sana 1 hak düşmesini ister misin? Kocanın seni dövmesinin yasal olmasını ister misin? Oy kullanma hakkın elinden alınsın ister misin? Bunlar şeriatta mevcut şeyler. Atatürk siz kadınlara insan gibi davranırken Osmanlı davranmıyordu. Bak mesela Osmanlı'da ilk nüfus sayımı 2. Mahmut döneminde yapılmıştır. Sayımda ise sadece Erkekler ve Binek Hayvanları sayılıyordu. Kadınlar insanı bırak, hayvandan bile sayılmıyordu. Atatürk size çok büyük bir özgürlük verdi. Ayrıca, Türkiye bir sürü ırkı içinde barındırıyor Şeriat'ı istemeyenler ne olacak
@Erincan arti bir ilave yapayim seriat ta kisasa kisas var... Bunu sen bir ulkenin hukuk sistemine uygulayamazsin... bu mumkun degil...
Arti bugun seriatle yonetilen butun topraklarda kan var... gozyasi var ve parcalanma var...
O simdikilerin cok ozendigi araplarda milliytcilik kavrami yok mesela bunun nedeni seriattir...
Milliyetciligin olmadigi bir ulke parcalanir...
Butun turkiye dusmanlarida bunu biliyor... Ulkemiz parcalansin diye seriat isteniyor... bunu gormemem ahmakliktir...
Mesela hirsiz in eli kesilir... Sen kucuk bir cocugun acliktan ekmek caldi diye eli kesilen bir ulkede vicdandan bahsedebilirmisin...
Veya zinadan recm edilen bir kadin dusun... iki kisinin bu kadin zina yapiyor diye sahit olmasi yeterli oluyor... atiyorum diyelimki iki erkek bir kadini elde edemeyip iftira atiyorlar zina yapti diye... seriat sisteminde bunun geri donusu yok.. o kadin recm ediliyor... iftiracilarin sorgulandigi yok...
ppp
Sorgulamayan ve bilime karsi olan bir sistem..
@Erincan Bana dinim demişse yönetici de adaletli ise tek kelime etmem 3 kuma da kabulum kısasa kısas zaten dünden razıyım ona herkes hak ettiğini bulsun
O göz yaşı dökülen ülkelerde fitne var amarikan ingiliz fitnesi bunu da diyeyim
Yani eşinden dayak yemenin yasal olmasını,
4 erkek 1 kadının yasal olmasını,
Erkeğe 2, kadına 1 hak olmasını,
Evlilik yaşının 14'de başlamasını
Kadınların seçme-seçilme hakkının olmamasını destekliyorsun? Kusura bakma ama Atatürk'ün değerini sende burada çok iyi biliyorsun. Günümüzde geri kalmış maalesef.
@Erincan Sana soruyorum Dinin mi yoksa çağa ayak uydurman mı?
Bana sadece buna cevap ver
Kanka benim için inan hiç sorun değil hatta Şeriat daha avantajlı. Ama Şeriat'ı istemeyen insan daha fazla. Ben kusura bakma ama çağa ayak uydurmayı seçerim. Eğer sinimi seçersem Mısır, Suriye, Afganistan, Irak , Arakan gibi olurduk. Atatürk ise bize bilimi getirdi. Dinimizi özgürce yaşıyorsak onun sayesindedir.
Ananemin bir lafı varda neyse söylemeyecem
kimse bir şey bilmiyor bu yüzden her yere çekmek çok daha kolay oluyor
elbette hayır
Mason locasından ateist olduğu gerekçesiyle ihraç edilmişti. Mason localarını bu yüzden kapattırdı.
Sadece laikti
Ben de o yüzden söyledim ya. Ben de müslümanım ama tercihim laiklik. Atatürk de böyle düşünmüş ve haklı da yapmış. bir devletde din ve devlet ayrı olmalı
Gökten indiği sanılan diye bir videosu var aç dinle..
Adamın kendi sesi nasıl sahte oluyor ayrıca tekke ve zaviyeleri kapattırıyor daha ötesi var mı
Para kutusu mevzuunu hatirla.. tayyip erdoganin oglu bilalle konismalarini hatirla o da kendi sesi.. ama olayin montaj oldugu ortaya cikti... yoksa onu cumhurbaskanligida kurtarmazdi... o kayitlar nasil fake se ataturkun seside fake. ... neden anlama zorlugu cekiyorsun... cumhuriyet rejiminin oldugu yerde tekke ve zaviye olmaz... buradan yetisenler devlet dairelerinde gorev aldiginda... siyasete din bulasmis olur... laiklige ters... diger sorunun cevabi da bu... fethullah gulen takke ve zaviye kurup onda yetismistir... modernize olmus sekliyle... Kapanmasaydi bu ulkede fetoler bitmezdi... cok net
Sizene bizene onane..
Ben Dinsizdir diyerekten Ataturk uzerinden siyaset yapilip karalama yapilmasina karsiyim...15 yildir kemalistler dinsizdir.. islamiyeti yok edoyorlar diye diye oy alan bir parti ve bunlara okumadan arastirmadan inanan bir guruh var...
Ne yapayim sesimi cikarmayimmi?
Sizene deme hakkina sahip degilsin...
Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa...
bir künefe çakmasakmı şimdi
Bazen boş bir sevgi hissediyorum
dini önemli değil
Değil asla öyle de olmadı.
Bemce şamanist veya deistti
hic bir fikrim yok😑
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar