Aleviler gerçekten de Atatürkçü mü?

Şimdi öncelikle ben ne Sünni ne de Aleviyim. Sünnilere de Alevilere de bakış açım tamamen aynıdır. İkisine de düşman falan değilim. Amacım Alevi-Sünni tartışması çıkarmak da değil.
Konuya gelecek olursak; ülkemizde sık sık bu geyik yapılır: efendim Aleviler Atatürk'ü çok sever, Atatürk ilkelerine bağlıdır vs vs...
Hiç bir Alevi ile yüz yüze bu tür tartışmalara girmedim ancak sosyal medyada girdiğim tartışmalarda pek çok kez şahit oldum ki Alevilerin büyük çoğunluğunun Atatürkçülük ile ya da Atatürk ilkeleri ile bir alakası yok.
Niye mi? Çünkü yüzde 90'ı komünizm, sosyalizm, marksizm, leninizm ya da sosyal demokrasi gibi Atatürkçülük ile taban tabana zıt olan ideolojileri benimsediğini görüyorum. Üstelik çoğu da milliyetçiliğe falan karşı. Milliyetçiliği reddeden birinin Atatürkçülüğünden de söz edilemez.
Daha da kötüsü bazılarının HDP'lilere falan sempatiyle baktığını, sırf Alevi olduğu için PKK'lıları, Dhkp-c'lileri savunduklarını görüyorum. Fatih Mehmet Maçoğlu gibi bir Atatürk düşmanının bile sırf Alevi olduğu için CHP'li sayfalarda propagandasının yapıldığını görüyorum.
Sözün özü; genelleme yapmaktan kaçınmakla birlikte Alevilerin çoğunun Atatürkçü olmadığını, birçoğunun Atatürkçülük maskesi altında Alevi mezhepçiliği yaptığını düşünüyorum.
Peki sizin düşünceleriniz neler?
Aleviler gerçekten de Atatürkçü mü?