Bir soruda gördüm de.. Merak ettim görüşlerinizi.. Sizce kim suçlu?
Genç..
Baba..
Görüşümde belirteceğim..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
insanlar aklının dibini bu zamanlarda gösterince kötü oluyor
sokakta insan içinde kavga ya da en yakınını kızını oğlu eşini anneni babanı kardeşini insanlar içinde kavga etme tartışma onları aşalama
kötü sözde bulunma güzel güzel seviyeyi koruyup tartışa biliyorsan
ne güzel ama o ona hakaret kötü söz edecekse o kişi mümkünse konuşmasın yoksa hem kendisini hemde karşındaki insanı rezil etmekten başka bir şey değil
suçlu suçluları aramak yerine doğruyu bulmak hatasız kul yoktur
o yüzden hataya meyilli olan biz insanlar hatalarımız varsa bunlardan ders alınıp doğruyu yakalamak gerekir
dayak atmak dövmek gücünü o kişinin üstünde göstermek o kim olursa olsun şerefsizlikten başka bir şey değil dayakla şiddetle kimse doğru yola gelmez şimdi baba kızını ya da oğlunu dövdü
kızı ve oğlu babaya ne kadar sevgisi kaldı
babam beni 19 22 yaşına gelmişim dövmek isteyecek dövecek ben ondan sonra babama saygı ve sevgimi verecem
o biraz zor olurdu çocukken yemişimdir ama büyüdüğümde lise orta okul gibi yıllarda bir kere vurduğunu bilmem
çocukkende yaramazdık ondan yiyorduk :)
bir şekilde dövmemesi lazım babanın bu çocuğu aşağılık kompleksli hale getirir
çocukları büyütürken şımartılmamasıda lazımmm buda önemli günümüz çocukları çok şımarık laftanda anlamıyorlar..
döven baba daha suçlu
Her turlu suç ailede yani babada bence. O çocuk o babaya bagirabiliyorsa saygısızlık yapıyorsa o çocuk iyi bir ailede mutlu bir ailede yetişmemiştir. Kucuklukten beri annesinden, babasindan ne gordu ise onu yapar bir çocuk. Buyuzden hem çocuğu o hale getirerek hemde çocuğunu döverek suçu baba işler.
Ikiside suçlu. Çocuk suçlu oyle bir terbiyesizlik yaptığı için baba suclu nolursa olsun cocuk kucukte olsa birinin yaninda cocuk dövmek yafa hakarey vâri konuşmak o çocuğun dahada asi agresif olmasina sebep olur. cocuklarindw bo gruru olduğu unutulmamalu
Cevap
22Cevap
Biri gençtir.
Daha küçük denilebilecek düzeyde dir sonuçta yaşanmışlığı yoktur.
Ama baba..
Büyük, yaşamış görmüş geçirmiş.
Toplum içinde yapmaması gereken şeyleri bilen biridir haliyle..
Kesinlikle baba daha ön planda kalır. Suçludur
al birini vur ötekine ama çocuk saygısını yine de yitirmemeli kanısındayım
Çocuk bu tabi ki bağırır. Çocuk mantıklı düşünemez.
#KeyifliPaylasimlarZumruduAnkam
❤❤öptüm bal
Ne olursa olsun dövmemesi iyi olurdu. Kızının cahilliğine verebilirdi durumu, dövmek yanlış herkesin içinde dövmek daha yanlış. Bırak kızını herhangi bir insanın gururunu kırmak hele herkes içinde cok ama çok yanlış bir hareket.
Saygısızlık eden suçlu babama çok bağırmışlığım var dışarda (sonra pişman olup özür diliyorum) ama babam hiç dayak atmadı dayak atan babada suçlu olur ama ana neden çocuk çocuk saygısızlık yapmaması lazım
Babaya saygısızlık olmaz affı yok ama baba da suçlu ki gerekli edebi verememiş. vermiş olsa evlat öyle olmaz kuzu
Şu baba diyenler ne düşünerek baba diyor ya hem babana bağır saygısızlık yap hem de şiddet görünce baba şuçlu demenin mantığı ne?
Baba haklı la tabi.
%60 Babayı haksız bulmuş... Aziz Nesin geldi aklıma :D
saygısızlık eden suçlu..
ama baba daha suçlu..
eve götür, canına oku ama sokak içerisinde psikolojisini de yerle bir edecek şekilde davranma..
Babasına bağıran velet daha suçlu saygısızlık resmen
Bence genc herkesin icinde bagirip cagiriyorsa dayagi iyi hakketmis
Eğer bir aile çocuğunu dövüyorsa o çocuk ne yapsa az. Normal bir kişi olmasını beklemeyin
Kim genci o dereceye getirecek Kadar kışkırttıysa o
Ikiside suçlu, çocuğun babasına bağırmak gibi bir lüksü zaten yok bide toplumda bağırması daha komik. Babanın toplum içinde dovmeside mantıklı değil uyarabilir sonra evde azarlardi
bir söz vardır eğer bir kişinin hatasını goruyosan onu toplum içinde belirtme hakkaret gibi gelir gibi biseydi tam o sözün dediği gibi
Baba suçlu çünkü o çocuğu o şekilde yetiştiren de o baba
İkisi de hoş değil ama babanın çocuğu dövmesi daha doğal karşılanır.
baba eger oyle dovuyorsa suc babadadir eger evlat babaya bagiriyorsa suc yine babadadir... aile terbiyesini vermesine bagli hersey
Bu soruyu gormustum bence baba daha cok suclu ama kizin da sucu var
Böyle babalardan nefret ediyorum. yasası yok mu bunun.
İkiside suçlu. Babaya oyle davranılmaz. Babada tekken gösterecek tepkisini. Herkesin ortasında değil.
Genç suçlu. Babaya herkesin içinde o yapılmaz.
Genc elbette suçlu ama onu eğitenlerden boride babasi.. Yani baba her türlü suçlu ama bilemedim ya nasrettin hoca hikayesi gibi..
Evet babada da suç var. O hareketi yapacak yüz vermiş zamanında demekki
İkisi de gebersin cjhd
bu olanlara sebep olan suçludur.
İkisi de birbirinden suclu
Suç babada ne. ekti ise onu biçiyor
O çocuğu öyle yetiştiren baba.
Babalara saygı kalmamış :(
Bu soruyu bugün gördüm😃
Baba babalığını yapmamış ne ekmişse onu biçmiş.
Ayirt ededmedim
İkiside suçlu
Baba
İşin içine somut girdi mi değişir
Baba suçlu gibi..
genç suçlu küçük saygısını korumak zorunda bence
Her ikisi de...
ikisi de suçlu
Baba.
İkiside suçlu.
her ikisi
İkiside suçlu