Haklıdır.
Haksızdır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Namus kavramı etek boyuyla değil, kadının/erkeğin davranışları ile belirir. Soruna göre bir hanımefendi, yanındaki kişiden başkasının kendisine Şehvet ile bakmasına sebep olacak hareketleri isteyerek yapıyorsa zaten onu kimse tutamaz. Aldatma sadece fiziksel değildir unutmayalım.
Eteğinin boyu, bir yerlerinin görünmeden oturup kalkmasına izin vermiyorsa , bu durumdan hanımefendi rahatsız değil ve aksine herkesin kendisine bakmasından şevk duyuyorsa bana göre o ilişki zaten ciddi değildir. Çünkü daha iyisini bulacağını uman bir mantığa sahiptir.
Düşünsene, yanımda iken , ana bacı kavramı bilmeyen sapık zihniyetler ya laf atacak ya da gözü ile yiyecek ve ben susacağım?
Hayır, kesinlikle mantık dışı.
Aynı durum erkek için de geçerli, nasıl mı? Eğer eşine hak ettiği ilgiyi gösteriyor, önemsiyorsa ve eş kadir kıymet biliyorsa zaten bu tür durumlar oluşmaması için buna müsaade etmez, etmemeli..
Demek istediğim, zihinde bitiyor. Fikrin neyse zikrin odur misali, önce kendisine saygısı olmalı insanın.
Erkek/Kadın; Mühim olan bin değil bir gönülde taht kurmak ve layık olmak..
Ben bu kadınları asla anlamayacagim. Babası dese giyme şunu şu saatte eve gel ben büyüdüm karisamazsin bana babam çok karışıyor bana ayrılacağım evden ama sevgilisi derse ay beni çok seviyor düşünüyor der.
Yani namusunu sevgiliye göre mi belirleyeceksin?
Babam için yapmadığım bir şeyi sevgilim için ya da eşim için kesinlikle yapmam. Beni nasıl gördü beğendi ise aynı şekilde kabul etmek zorunda o zaman evlenmesin bu kadar basit.
Yalnız bu iki erkek karşılaştırmasında hata var; bir tarafta elinde olmadan, seçim yapmadan sahip olduğun baba, bir tarafta kendi isteğinle, aşk, sevgi duyguları beslediğin, zaafın olan erkek. ama ben hiç kimseyi dinlemiyorum oda ayrı mesele. Sonuçta belli bir yaş konuma gelmiş aklını kullanabilen biriyim. karekterimi kimsenin düşüncelerinin eline vermem..
Açık şeyler giymeyi sevenlere millete gösteriyor orasını burasını diye düşünmek de saçmadır öyle giyinmeyi seviyor olamaz mı? Herkesin tarzı var. Giydi diye namusuna laf etmek beyinsizlerin işidir. Nadiren kişiler hariç erkekler için giyinmiyor kimse sadece kendileri için giyiniyor. Tabi dinimizce giyinmemeli burası insanların kendi tercihine kalmış.
Namus eteğin boyutunda değil beyinde biter. Adamın beyni farklı çalışıyor ise ayak bileğine kadar kapan gene aynı düşüncededir. Eşini sevgilisini kapar ama dışarda en açık giyinen kadınlar ile birlikte olur. Olay namus ise herkese aynı gözle bakmak zorundasınız.
EİG için teşekkür ederim :)
Cevap
96Cevap
Hayır tabiki ancak İşin detayına inmemiz lazım. Namus ve özgürlük kavramlarının içi boşaltıldı. Bu kavramlar önemli kavramlar. Evrensel etik kuralları vardır bunu bilinçli insanlar bilir. bunu etek boyuyla ilgisi yoktur Bir kadın Türkiye şartlarında duruma göre giyimine bazen dikkat etmelidir "Türkiye" şartlarında veya dünyanın belli bölgelerinde bunu kendi güvenliği için yapabilir çünkü malesef aç görmemişler var. özellikle istanbulun belli ilçelerinde. Namus kelimesini aslında ben çok sevmiyorum bunun yerine prensip ve etik diyelim ilişki içerisinde etik ve olmaması gereken davranışlar vardır bunlar giyimden çok çok daha önemlidir olgun aklı çalışan insanlar nerede ne yapamması gerektiğini bilir bu davranış kalıbının içersinde kişinin giyim tarzının önemi yoktur ama çoğu kadın fotomodel değilse sevgilisiin yanında veya yanında değilken aşırı abartı giyimden kaçınmalıdır abartmamalıdır bence. hani şimdi ilişkisi olan kadının mini etek giymesi tuhaf değil ama belli bir aşırı frikik durumu varsa abartıdan kastım abartı işte tuhaf derecede abartı ve özel günler olur giyersin dekolteli şeyler. giyim , namus ve özgürlük kavramları aşırı manipulasyona uğramıştır instagramda aşırı seksi görüntüsünü paylaşan kadın tayfasının sadece bedenleriyle gündeme gelmek istemesi de düşündürücüdür bence buradaki olay zihniyettir ben bunu tamamen spiritüel bakış açısından söylüyorum insanlar başkaları beni seksi bulsun diye giyiniyorsa bu kişinin sadece bedeni için sevilsin istediği anlamına gelir kısacası spiritüel bakış açısına ters durum olan fiziksel bakış açısıdır bu. dengeli olmak lazım. Ülkemizde aşırı baskı olduğu için Türk kızları bu baskıya cevap için giyiyor bunu kendi beğendiği için değil avrupalı ve Amerikalı kızlar da giyer mini ama bizimkilerin giyinme sebebi genelde bilinçaltında baskı sebeplidir. Etek özgürlük demektir ama niyet önemlidir o eteği hangi niyetle giyiyor kişi aynı şekilde kapalı giyim de etik prensip ölçüsünü karşılamaz ülkemizde karma bir yapı var
"Mümin erkeklere söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Kuşkusuz, Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır." Nur - 30
Hani ülkemizin "güya" %99 müslüman ya, o yüzden ayet paylaştım.
Varsa azıcık yüreği, milletin etek boyuna bakacağına kendi gözünü yere indirsin! Böyle tipler genelde "Benim karım poşette dursun, ama ben etrafı keseyim" kafasındadır! Arap ve Yahudi zihniyeti!
Ne der kadına Arap? Avrat, avretten gelir, mahrem örtülmesi gereken. O yüzden poşete sokar, kara çarşafa.
Ne der kadına Türk? Hanım, handan gelir, evin hanı, hakanı manasında.
Zihniyet farkı!!!
Haklısın ama ayetlerde kadının da kapanması gerektiği yazıyo bunu neden yazmıyosun? Kadınlar giyimine erkeklerde bakışlarına dikkat etsin nokta
Söyler yüz el ayak helal diğer kısımlar haram ben de tam uyamıyorum ama en azından yazmaz demiyorum çarşaf giymek farzda demiyorum ama tesettür farz bunu inkar etme yani
Öyle bir erkeğin beynide aynen böyledir.
4.bp.blogspot.com/.../%C3%96r%C3%BCmcek.jpg
Bir kadının namusunu ölçmeye fiziksel bir şeyle ölçmeye kalkmak saçmalıktır ve böyle yapanlar genelde kadınları meta olarak görün mahluklardır. Onlar için kadın demek kızlık zarı veya giydiği kıyafetlerde gösterdikleri vücutladır.
Onlara göre kadınların duyguları yoktur. Varsa yoksa göğüs ve kalçadır bu erkekler için kadın.
Yani beyinleri örümcek ağıyla dolu bireylerdir ve HAKSIZDIR.
Bence sen, kültür, örf, adet gibi yerleşik ve süreklilik arz eden değerleri işin içine katmadığın için örümcek beyinlisin. İnsanları bu şekilde aşağılamak asıl insan olanın işi değildir. Bu kadının sağlığı kaslarda araması ile neredeyse aynı , onlarda mı örümcek beyinli? , Biraz sosyoloji ve antropoloji öneririm, değer yargıları toplum normlarına ve etiğine göre değişir her coğrafya da.
@nondeimea
Kültür, örf, adet gibi yerleşik ve süreklilik arz eden değerlerin hepsi yaşanılan toplumda yapay olarak oluşturulmuş terimlerdir.
Zamanında gücü ele geçirmiş erkek kısmı bunu konurmak için bunları ileri sürmüştür. Ama anaerkil toplumlarda kadınların namusları diye bir şeyi görmeyiz bu kadar yoğun. Namus daha çok karakterde aranır çünkü güzel ahlak Ortadoğu'dan yayılan inançlarındaki olan bacak arasında değil kişinin karakterinde aranır.
Biraz kültürel çalışmalara yönelik eserler okumanızı tavsiye ederim. Kültür ve edebiyat mezunu biriyle tartışmanız için ön hazırlık olaiblir.
yapay olarak ortaya atılmış ya da atılmamış. Sonuç olarak kabul görmüş ve kültüre yerleşmiştir, yeterince kitap okuduğuma inanıyorum, hatta bir hukukçu olarak toplum yapısına tecrübelerim ile sizden daha fazla hakim olduğumu sanıyorum. Lakin zekamıza kıstas kartvizitimiz değildir, burası Türkiye doğru ya da değil , geleneklerine ve adetlerine son derece sadık bir milletten bahsediyoruz ve bu insanları doğru düşünemediği, geleneklerine sadık kaldıkları için yadsıyamayız. Ayrıca aldığın öğretimi ( sanırım eğitimin eksik ) burda bana ifşa etmen ayrı bir iğrençlik, iyi geceler dilerim.
@nondeimea
Toplum geleneklerine sahip çıkabilir. Ama herkeste bu toplumun bir parçası olacak diye bir kanun yok. Eğer bu gelenekler benim şahsiyetime zarar veriyorsa, demektir ki burada yanlış bir şey var.
Yanlış bir şey çoğunluk tarafından kabul edildi diye, öyle gideceği anlamına da gelmez. Yanlıştan her zaman dönülür.
Bu yanlışın sonuçlarını biz bu ülkede kadına her türlü cinsel ve fiziki saldırılarda görüyoruz. Bunun sebebi bu gelenek ve göreneklerdir çünkü artık küresel bir köyde yaşıyoruz ve her türlü gelenek ve göreneğin takip edilmesi mümkün değil.
Bence haksızdır. Etek boyuyla namus ölçülmez. Ama eteğin ne amaçla ve hangi niyetle giyindiği ve kişinin bu konuda ne kadar dürüst olduğunu bilmek, bize o kişinin hangi psikolojik yapıya sahip olduğunu, ne kadar baskı altında kaldığını ve gerçek hislerini öğrenmemizi sağlar. Yani kişinin giydiği etek boyu ve davranışlarından kişinin kişiliğine dair belli başlı ipuçları çıkarılabilir bence.
Ayrıca bu sorunun üzerine bir kaç soru daha sorulmalı:
Kadının güzelliğini etek boyuyla ölçen zihniyet haklı mıdır?
Bir kişinin modaya uyup uymadığını giydiği eteğin boyuyla ölçen zihniyet haklı mıdır?
Özgürlüğünü giydiği eteğin boyuyla ölçen kadın haklı mıdır?
Bu sorularında cevabının verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir kimsenin kıyafetine bakıp karakterini ve namusunu yorumlamak namussuzluktur. Kimsenin namusu da beni alakadar etmez. Zerre umurumda olmaz. Beni çevremdeki insanlar ilgilendirir. Evleneceğim, iş ortağı olacağım ve yoldaş olacağım kimseler. Sadece kadında değil, erkekte de böyle. Bu sebeple aklı fikri karşı cinste olan kişilerle de asla arkadaş olmam. Hele hele samimi hiç olmam.
Namusun bozulması sözüm ona bakirelikten geçmez.. Kişinin karakterindedir, Ancak ve ancak!! Sana dair olan güzelliği ( cinsel anlamda da söylenebilinir; şehvet, arzu vs vs) binlercesine sergilemeye ne gerek var hatun.. Erkekler kadınlar gibi değil ki fıtrat meselesi, elbet o göz kayacak içten içe anladınız siz.. Herşey sınırlar dahilinde olmalı..
Hep aynı sorular mk. Böyle insanlarla sevgili olmayın! Sevgilisizlikten kudursanız dahi bunlara bakmayın. Zira hem iyi düşünde oldukları zannediyorlar hem çevredekilere çektiriyorlar hem de size çektiriyorlar. Onlara şans vererek popolarını kaldırıyorsunuz ve bana soracak olursanız olanları da hak ediyorsunuz.
Dünyanın en büyük aptallığıdır soyut olguları somut olaylar üzerinde aramak. Yüreği temiz değilse çarşaf giyse ne fark edecek? Önemli olan yüreğinin namusu.
Saçmalık. Herkes istediği giyinebillir. Kıyafetler insanların düşüncelerini yansıtmaz sadece tarzını gösterir. Eğer böyle bir ölçüt varsa ben o***pu kategorisine giriyorum o zaman insanların gözünde ve mutluyuulm. Namus zihniyettedir kıyafetlerde değil.
zıt kutuplara gitmedikçe göstermez iyice açanda biraz kaşarlık olabilir daracık pantalon ve deve toynagı gibi kabarmalı iç çamaşırı giyenlere kastım yoksa mini giyen ahlaksız diyemeyiz çarşafların içinden neler çıkıyor... giyim zıt olmadıktan sonra birşeyi belli etmez
Oncelikle bunu onceden konusmak gerek. Ta basinda. Ben kisa giyerim dekolte severim demek sart. Kabul ederse buyursun etmezse de yol yakinken gitsin (denendi onaylandi) ayrica NAMUS BIR KADINA AIT DEGIL. ERKEKDE NAMUSUNU KORUMALI. Ayrica namusu bacak arasinda dusunmeye devam etmeyin. O kadar hayat kadinlari var ki soz dr "namuslularin" yapamadigi fedakarliklaro yapiyor. Neyse zaten anlatsam da bir cogu anlamayacak
Görecelidir.. her mini etek giyen kız namussuz, her tesetturlu kadın namusludur diye bir şey yok.. namus ve onur karakter meselesidir.. tabi burda bugüne kadar hayatına giren her manitasina en az bir kere verip, sonra evlenmek için düzgün ve namuslu bir adam bulamıyorum diyen bayanları kastetmiyoruz.. onlar zaten namussuzun önde gideni
yahuu kcıını basını acması özgurluk falan fılan hıkaye bunlar bır bayan bu özel yerlerını sadece eşine acmalıdır eşiyle paylasmalıdır evde ısterse don altlet gezsın ztn bır bayan kısa bır etegı karsı cınsın ılgısını cekmek ıcın gıyer ee hanı senın sevgılın eşin vardı noldu doyumsuzum ben gıbı bırsey oluyor
Erkek dürtüsü işte bacım kafaları direk onu algılıyor malesef nerdeyse her kıza kaşar gözüyle bakıyorlar kaybediyorlar sonra sevmeyi unuttuk diyorlar yap et çık mantıkları 0 kısa etek giyen uzun etek giyen farketmez aynı şeyi düşünürler
gerikafalı cahil vs diye düşünen olabilir ama haklıdır bence. etek giymeyi sevebilir ama popona kadar gitmesi gerekmiyor. popona kadar giymek ne amaçla yapılır daha sexy olayım diye daha güzel gözükeyim diye vs. bunun her erkeğin odunu canlandıracağını bilerek giyer. içten içten herkesi azdırmak isteyen kadın or. ospudur vermesine gerek yok illa
Hiç öyle şey olur mu? Ne mini etekliler var yanına yaklaşamazsın, ne kapalılar var neler karıştırıyor... Kılık kıyafetle yorum yapmak son derece hatalı bir yaklaşım.
sevgilinle böyle dolaşırmısın bir erkek senin teşhirciliğine neden ortak olsun neden senin bekçi köpeği gibi yanında dursun

soruyu bizim topluma sorman hata yobaz insanlarla dolu bir toplumdayız kimin ne demesini bekliyosun haklı falan değil böyle saçma salak sorular sorup sinirimi tavana çıkarıyorsunuz. sen bir bireysin ne giymek istesen giy yap kimseye de fikrini belirtme şansı verme
Elbette haksızdır,
İsteyen istediği gibi giyinmekte özgürdür. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki son dönemde çıkan tüm seks skandalları daha kapalı giyen insanlar tarafından çıkmıştır.
Özgüven ve giyiniş edep ve adabın terazisi olamaz.
Orta doğu ülkelerinde tartışılacak konular bunlar.
Kimse kimsenin giyimine yaşam tarzına karışamaz. Her kısa etek giyen namussuz demek saçmalıktan başka şey değildir.
hotpantsler tahrik edici bir kere ancak
erkek milleti sevgilisi kapali giysin, kendi de ona buna baksin ister
sevgilisi bakire olsun onla cinsellik konusmasin ister, gider baskalariyla sevisir (en kotu sanal)
Güzelliği vücudunun teşhiri ile doğru orantılı sanan kadınlarımız gibi, erkeğin de namusu bu zihniyetle belirlemesi aptallara yakışır bir düşüncedir. Kaliteli insanın tercihi sadeliktir. Hele Nar çiçeği yok mu 👎
Sevgilim dedigi birinin namusunu sorgulayan biri adam degildir madem sorguluyorsun gavatmisin da yanin da gezdiriyosun derler adama.
Kimsenin birseyi yadirgama hakki yok begenmezse sektir olur gider 😊
Eteğin seviyesi ile ancak yobaz , leş kokulu arap kafasında ki insanlar bunu düşünür.
Etek yerine zihinlerin seviyesi önemli..
Giyin len en kisa etekleri, bunlara inat..
Haklı değildir.
Bu zamanda bu kafayla, s*ktirip gitsindir.
Böyle zihniyetlere sinir oluyorum.
Oksijen ve döl israfları.
Etek boyuyla alakası olmayabilir. Yani kısa giyen namussuz, uzun giyen edeplidir diyemeyiz. Ama sevgilin istemiyorsa neden giyesin? Sonuç olarak senin yapmasını istemediğin birşeyi o yapsa hoş olmaz değil mi?
Yobazdır abazadır yaramaz insandır.
Herkes kendi namusundan sorumludur
Elinde cetvel mi var da namus ölçüyor.
yerine kültürüne göre. Kız arkadaşım olduğu zamanlarda gezeceğimiz yere göre davranırdık.
Turkiye ataerkil oldugu icin hakli. Dunyada ise haksiz. Aradaki tek fark bu
Namus da namussuzluk da beynin içinde. İnsanların düşünce, davranış ve yargıları kendilerini aksettirir bana göre. Benim hayata dair tüm görüşlerim, benim karakterim, benim vicdanım ve benim kalbim. Çok kitap okurum, lakin kapağına göre içindekileri kestirmeyi öğrenemedim hala, çok şükür. ..
Etek boyuna, kılığa kıyafete göre "namus bekçiliği yapanların ağzında da bir zar var" demişti bir tanıdığım. Ve eklemişti, onlar konuştukça o zar kanıyor ve zevk alıyorlar...
Tabikide kimse kimsenin kıyafetine göre namusunu yoklayamaz. Fakat şöylede bir gerçek var yerine göre giyinmeli insan ben buna bir erkek olarak dikkat ediyorsam kadında etmeli.
Giydigimiz kiyafetler tabiki yerine gore ve abartilmadigi taktirde...
Erkeklere elestirme ve bizi farkli siniflara koyma hakki vermez.
Biz onlarin kiyafetlerini dusunce yapisiyla bagdastirmiyoruz.
Bence bunun cevabi “Erkeklerin hangi kosullarda cinsel dürtüleri kabariyor” sorusunda gizli. Giydiginiz etek boyutu buna etken oluyor. Cogu kizlar ilgi cekmek icin kisa ve acik giyiniyo.
namus görülmemesi yerleri göstermemektir bacakları göstermek dar pantolan gıymek en başta zaten gunah edep yerlerını belli edıyor
kadın dediğin giyinmesini bilecek..
nerede ve nasıl..
Kadının namusunun ölçülmesi zaten başlı başına mantıksızlık. Ölçmek ne demek? Kıstası mı var bunun? Her şeyden önemlisi Kimin Ne Haddine?
Size oru... diyen erkeklerle sevgili olun sizde aferin durmak yok yola devam😂😂
Bir rus kizina sakliyorum kendimi artik.
İlkokulda eteği diz kapağının üstünde olan kızı eve atamadilar altında olan kızı bir çöp sigaraya 8 kişi kaydilar yeterli olur herhalde
haklıdır diyen hemcinslerim beyinlerinin olmadıgını kanıtlamışlar. kendinizi savunacağınız yerde sığ düşüncelerinizi konuşturmuşsunuz
etek boyu mu
ortada etek mi var ki etek boyunu sorguluyoruz :D
insanda edep haya utanma arlanma olmazsa çırılçıplak gezer
Düşünce tarzına bakar zihniyet meseleside diyemeyiz kıskançlık diye birşey var o yüzden yargılamak yalnış erkeklerden o konuda rahatsız olan o erkekle takılmasın olsun bitsin
Cıplaklıktansa gizem daha çekicidir süreklı algılarımıx değişiyor sadece
O kızların kıcından da ayılmıyorsunuz hani şimdi geçsin bunlari...
Ben ne mini etekli kızlar gördüm eline erkek eli değdirmeyen ve ne kapalı kızlar gördüm şalı çok yakışmış...
Evet diyenlerin beyninin içinde ne dönüyor merak ediyorum?
Bizim ülkemizde böyle herkez biliyor her yerini açarsan erkekler rahat bırakmaz adın çıkar burası Avrupa değil
Türk erkekleri tacizcidir diye bir genelleme yapma hakkımız var o zaman bu durumda.
Ayrıca Türk erkekleri mizojinisttir ve kafese kapatılmalılar da diyebiliriz. "Burası Avrupa değil" derken onlar kadar insan olmayı beceremiyoruz demiş oluyorsun.
ilkelliğinizi normalleştirme çaban midemi bulandırdı
@mutantnproud Geneli öyle ise evet
@mutantnproud Bakış açına göre kimin ilkel olduğu belli oluyor benimde sizin çıplak gezmeniz midemi bulandırıyor edepli olun azıcık avrupaya özenmeyin erkeğe de kadına da çok kısa giymek yakışmıyor edepli giyinmek gerek
Namuslu olan orasını burasını açıp millete göstermez
namusu eteğe göre ayırıyosanız beyninizi köşeye bırakın lütfen. Gerçi böyle düşünüyosanız zaten beyniniz yoktur.
göötünzüü başşınızı açarak dolaşmayı çok seviyorsanız genel evde çalışın
Herzaman haklıdır denemez.
Kapalı açık mabtığı herxaman doğru değşldir kişşlik hal hareket e bakmak lazım
Mini etek giyip türbanlıdan daha namuslu kız tanıdım gerçekten giyimle yargılamak yanlış
Namus kavrami sadece kizda olmali diyenler genel olarak haksiz bence
Haklıdır tabi olm burada haksızdır diyenler delikanlı değildir. Ha çıplak ha etekli ne fark eder? Bu arada bu dediğim erkek içinde geçerli.
etek boyu aslında kafa tutmaktır. Erkekler bunu yedıremez. derler kı suna bak hıc te cekınmıyo. o zaman bu bacım. cınsımın çiçeğine koyım ya
Etek boyu yerlere gelenide gördük mesele kadının içinin nasıl olduğu bence
Ne haklıdır diyemem nede haksız!!! isterse eteksiz gezsin totosu yiyosa !!! ortalık sapık tecawüzcü doluyken gezsin gezsin bişey olmaz en fazla ormana götürürler
Namus etek boyu ile ölçülüyor olsaydı biz bütün erkekler namussuz olurduk.
Bece çok saçma. Tabii ki haksızdır. Ben de onunkine karışırım.
Artık böyle şeyler o kadar saçma ve gereksiz geliyor ki...
haksız. kapalı biri de namussuz ola bilir, açık giyen namuslu. Önemlı olan düşünce temiz olsun
öyle ise önyargılı biridir. önyargılı biride aptaldır. e senin ne işin var aptal insanla?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar