Sonuçta insanların doğaya zarari anlatilmakla bitmez. sadece doğa olsa iyi hayvanlara da zarar verenlerin haddi hesabi yok arabanin arkasına hayvancagizi baglayip surukleyenini mi dersiniz işkence edenini mi bence doganin en büyük düşmani biz insanlariz.
İnsan doğanın başına gelmiş en büyük felakettir! Siz bu sözü doğru buluyor musunuz?
"1. İncire, zeytine, 2. Sina dağına , 3. Ve şu emîn beldeye yemin ederim ki,
4. Biz insanı AHSEN-İ TAKVİMDE (!) (en güzel biçimde) yarattık.
5 . Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına attık. 6. Fakat iman edip sâlih amel işleyenler MÜSTESNA! 7. Artık bundan sonra, ceza günü konusunda seni kim yalanlayabilir? 8. Allah, hüküm verenlerin en üstünü değil midir?" (Tin/1-8)
İnsan, yaratılmışların en şereflisidir.. En kıymetlisidir.. Fakat, insan iman etmezse, yaratılmışların en aşağılığı olur!
"Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti.
Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler.
Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti." (Bakara/30)
Bunların hepsi nefret ve kinden kaynaklı insanlarda sevgi eksikliği var hayvanı sevse yaratan dan ötürü bütün canlıları sevse bunların hiç biri meydana gelmezdi ama günümüz malum kin nefret ve ihanet dönemi... alışmak lazım buna yoksa daha çok canımız yanar hemde çok
Doğru bulmakla kalmayıp, heryerde kullanan ve insanlarla bu konuda tartısan biriyim.. Bazen diyorum ki insan ırkı yok olsada, hayvanlar bitkiler doğa bir nefes alsa... Hayvanlara ve doğaya yapılan her eziyette cıldırıyorum gözyaşlarımı tutamıyorum!!!
Aynen öyle ama bazı insanlar var misal ben doğayı çok seviyorum. O kadar çok seviyorum doğa adında bir kız arkadaşım olsun ve doğada yaşayalım diyorum doğal bir biçimde.
O halde buradan sunu anlıyorum ki her birimiz yere cop atmayan, gördügu doğada cozuleneyen şeyleri yerden kaldıran iyi kalpli insanlarız. Ne mutlu bize.
En İyi Cevaplar