Sonradan utangaç olmak?

Arkadaşlar hepinize merhaba ben 6 sınıfta bir anda utangaçlaştım yıllar geçti ama hala aynı durum sebebi ne bilmiyorum ortaokulda tanındık biriydim 8 sınıfa kadar çok kavga ettim insanları kırdım ama yinede sevilen ve aranan birisiydim balık burcuyum çok sadık bir dostum tamam kavga çok ederdim ama arkadaşlarımın kılına dokundurmazdım sadece aileme karşı utangaçtım ama çevreme karşı zerre utanmam yoktu sonra bir karar verdim empati kurqyım dedim demez olaydım düşündümki insanları kırıyorum bundan sonra çok saygılı olucam dedim. Ama sonra çok utangaç biri olmaya başladım yeni arkadaş edinmiyordum espiri yapmıyordum bir sohbet başlatmıyordum kavgada etmiyordum kimseyi kırmıyordum ama bu seferde sevilen birisi değildim herkes tarafından değil tabi yaw anlamadığım şey ortalığı kırıp geçirince seviyolar beni ama kimseye zarar vermeyince de sevilen biri olmaktan çıktım nasıl kurtulcam bu halimden kimsenin yanına gidip arkadaşlık kuramıyorum size tavsiyem tecrübeylede sabittir sakın empati kurmayın yemişim empatisini
Sonradan utangaç olmak?