Çok aşiri utangacım bir topluluga girdigimde hep susuyorum çhnku konisunca kasiliorum, kizariorum, bunlar olmasa bile söyledigim şeylerde tutarsizlillar oluo, farkinda olmadan yalan söyleyip onu ele veriorum ve artik bu yüzden kaçiyorum topluluklardan sirf bu duruma dusmemek icin biliyorum zavalli gibi duruyorum bu yüzden cevremdeki insanlar bana ya acıyo ya da aptalmisim gibi davranio , sinirlerim cok zayif en ufak bir tartismada gözlerim doluyo ve bütün bunlar ben farkinda olmadan oluyo kendimi kontrol edemiyorum 20 yasindayim ve yasim ilerledikce bu durum daha da dayanilmaz oluyo benim için sizce ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yılbende utangaçtım o yaşlarda. birgün üzerime hiçbir şey giymeden balkona çıkıp etrafa bakmaya başladım. karşı balkondaki teyze bana bağırmaya başladı, ne yapıosun seeeen üstüne bir şey giy çabuk falan dedi. ben de ona : sen işine baksana neden bana bakıyorsun diye karşılık verdim. hemen içeri girip perdesini çekti. sonra baktımki diğer pencerelerden sarkıp bakanlar oldu. ben de onlara bakıp : hayırdır açıkta bir şey mi gördünüz diye sordum:D o gün bugündür yolda beni gördüklerinde hep kızaran taraf onlar oluyor
22 Yorumla
Soran+1 yılOkula çiplak mi gidiyim yani:))))
- +1 yıl
öyle mi anladın:DDD
utanılacak hiç bir şey yok hayatta, ben bunu anlatmaya çalıştım:DDD
eğer aklıma utangaçlık gibi bir düşünce oluştuğunda kendi kendime şöyle derdim: ''ulan orsblk yapmıyorum kahplk yapmıyorum neden utanıyorum ki'' diyorum ve utangaçlığımdan eser kalmıyor:DD dene bunu işe yarar
En İyi Cevaplar
+1 yılbende öyleyim ama bunu biraz düzelttim... çok tartışma programları izledim.. ikili ilişkiler üzerine filmler diziler izledim.. genel kültürümü arttırdım... artık toplumda her konu hakkında söz sahibiyim ve cümlelerim biri bitmeden diğeri başlıyor.. karşımdaki bir soru sorduğunda onu tatmin etmeden bırakmıyorum :D küçüklüğüm hep bu çocuk ne kadar soğuk ne kadar uzak olarak görülüyordum ama artık akıllıca verdiğim cevaplar ve asla sevmediğim boş konuşmalar olmayınca karşımdaki insanların saygısı arttı..
00 Yorumla
sosyal fobi. Bende de var 1 haftadır psikiyatriste gidiyorum selectra 50 mg kullanıyorum ve şimdiden yararını gördüm ama senin önce psikoloğa gitmeni öneririm
05 Yorumla
Soran+1 yılPsikologa gittim ama o kendi tezi icin sacma sapan testler yapiodu bana danismanlarinin üzerinden tez yazio sinir olup biraktim
Soran+1 yılAma onlarin verdigi ilac intihara yönlendiriyo diye duydum
Soran+1 yılBu şekilde yaşamak çok zor zaten
+1 yılSosyal fobi büyük ihtimalle. Psikoloğa danışmanızda fayda var. Çok yaygın bir hastalık olduğunu KS'de fark ettim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
27Cevap
bir insanın değeri neyse lafının sözünün düşündüklerinin mimik ve hareketlerinin değeride o dur. sana değer vermeyene sende değer verme bırak ne düşünürlerse düşünsünler salla. değersizin sözleride değersizdir. utangaçlığın aslında güzel bişi bence öyle kal. yok istemiyosan göz teması kurma. biriyle konuşurken gözlerinin içine bakma utangaç insanlar genelde göz bebeklerine bakar karşı tarafın. iki kaşının ortasına bak ya da alnına bak. alına bakmak karşı tarafı uyuz eder senide biraz rahatlatır çünkü karşı taraf rahatsız olur ve saçmalar. sinir problemin duygusal biri olmandan çok fazla duygusal olmalısın buda yaşından geçer sorun etme bence.
012 Yorumla
Soran+1 yılSen bana ergen mi diyosun:))))))))
Soran+1 yılSöylediğin şeyler mantikli aslinda ama yasimla ilgili değil çünkü ben küçükkende böyleydim yani sonradan gelisen bir durum değil
- +1 yıl
insanlar erkek ya da bayan farketmez bu yaşlarda boşlukta olurlar. küçükkende böylesin diye herzaman böyle olacaksın diye bişey yok. insanlar ömürlerinde birkaç kez karakter değişirler. 7 sinde neyse 70 inde odur lafı boşş bir söz emin ol. aslında sende bir problem yok bana göre. duygusal hanımhanımcık biri izlenimi veriyo sorduğun soru. bence bu şekil kal bozma kendini
Soran+1 yılAma bu durum pek cok seyden mahrum ediyo beni
Soran+1 yılMesela sormam gereken cok onemli bisey oluyo ama ben çekiniyorum soramiyorum özellikle soracagim kisi sert mizaçli, elestiren bir tipse
Soran+1 yılMesela bulunduğum topluluk benim de cok ilgimi ceken ve bilgi sahibi olduğum bir konuda sohbet ediyo bende katilmak istiyorum biseyler söylemek istiyorum ama genelde onlarla doyalogum yok benim konusmam sacma olur diye susuyorum cok nadiren kendimi zorladigimdaysa bunu zoraki yaptigim belli oluyo
Soran+1 yılBende örnek çok ama çözüm yok:))))
- +1 yıl
soracağın soruyu bir kaç şekle mesela '' ali ata bak '' '' aaaa aliiyyy baksana ata :)) '' baklan ata '' gibi sonra surat ifadesine göre seç bir şık kullan. sonunda saçını başını yolmayacakya :) vereceği karşılığa illahaki sözlü bir cevap vermek zorunda değilsin bazen bir iki mimik karşı tarafı çökertebiliyo :D
Soran+1 yılHaklisin genelde mimikle çökertilen taraf ben olduğum icin bunu cok iyi biliyorum:)))
- +1 yıl
kendine güvenini artıracak şeyler yap mesela giyimin kuşamın , sevdiğin bir ayakkabı seni mutlu edecek şeyler yap kendine moralini yüksek tut rahat olduğun insanlarla takıl rahat olduğun bir kaç arkadaşınla bir süre kalabalık ortamlarda takıl yanlarında ayrılma onlardan zamanla alışırsın kendine güvenini artırırsın bir zaman sonra karşındaki ne kadar sert mizaçlı olursa olsun eritirsin gider :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende cok cekinken biriyimdir. Uzun zamandır bu utangaclığımı yenmeye calısıyorum ve sonuclarını alıyorum bir oturmaya ya da bir ortama girdiğinde sadece konustuğun veya yapacağın şeye odaklan olumsuz düşünceleri kafandan atmaya calıs
Neden utanıyosun biliyonmu birisi senin hakkında kötü şeyler düşünüyormu acaba ne düşünüyor benim hakkımda diyosun kendi içinden kalabalık bir ortama girdiğinde sanki herkes sana bakıyor gibi oluyor sen sadece kendine odaklan ya gerekirse yerdeki parkeleri say ama aklına olumsuz düşünceler getirme allah kolaylık versin bu bir hastalıktır ilaçla falan düzelmez sen kendin düzeleceksin. En büyük ilaçın kendinsin bunu unutma ben az ilaç kullanmadım kızlar bana teklif ederdi utanır kacardım yanlarından şimdi ben yanlarına oturuyorum utangaclığım hemen hemen gitti. Bide tavsiye olarak çalışabilirsin ya da müzik kursuna ortamı bol olan kurslara yazılabilirsim kesinlikle işe yarıyor.02 Yorumla
Soran+1 yılBahsettigin seyleri yasiorum evet ve bunu aşmak icin iki senedir tiyatro kursuna gidiorum ama bir faydasi olmadi
Cevap sahibi+1 yılBirilerinle konusurken aklına kötü düşünceler getirme o zmn
kafandan aceba ne derler ne yapıcam ya yapamassam gibi düşünceleri at ! bırak sen değil onlar düşünsün bir ortamda kimse yokken nasıl davranırsan birileri varkende başkalarına rahatsızlık vermeden davranabilirsin sonuçta kimseye zarar vermiyrosan kimse bişey diyemez
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de böyle düşünüyorum ama sorun şu ki bu durum benim için tamamen içgüdüsel yani o anlarda mantığımı kaybediyorum
Soran+1 yıl1 haftada nasi yapcaksin:))) burada böyle dio herkes ama gercekte oyle olmuyo ki
Sorun ne biliyormusun sen buna kendini inandırdığın için boylesin. Arkadaslarinla konus toplumun arasina katil dusunmeden konusma akisina birak konustugun konu hakkında bilgin varsa konus yoksa konusmana gerek yok ezik degilsin sen kendini oyle alistirmissin
00 Yorumla
+1 yılhaha senın erkek versıyonun ben ama buldum formulunu onemsemıycen artıst gıbı davrancan konuşmayı bılmıosan kafa salla hehe felan bırseyler de :) güzelsen zaten senı elde edemezler ve sana gıpta ile bakarlar. iyi yandan düşüncen kafan rahat en azından yalnız olunca. konuşmaya gelıncede konuşurken aklına sureklı başka seyler gelıyo ya da saçma seyler konuya gırcem dıye ağzından çıkıyor onun formülünü bulamadım. bırsey söylerken aklına başka bırseyler geliyor ve dona kalıyorsun :)
00 Yorumla
+1 yılutangaçlar olarak bizi ayrı bir mekana doldursalarda kendi kendimize dertleşsek kardiş. bende bazen beter bir seviyeye geliyorum utangaçlık yüzünden. bazen normale dönsemde özümde utangaçlık var. kene gibi yapışmış çıkmıyor illet
15 Yorumla
Soran+1 yıl"Özümde var" iste benim anlamak istedigim sey bu ama belki biraz rahat olabilirim en azindan normal olurum yani bunu istiyorum
- +1 yıl
olabilirsin tabi kardiş. ne kadar arkadaş o kadar normallik. yalnız kaldıkça eski düzene dönersin. gerçi herkes için geçerli yalnız kalan kişi zaman geçtikçe utangaç olmaya başlar.
Soran+1 yılAma katildigim bir grupta genelde hep susuyorum baston gibi yanlarında gezmektense yalniz olmak daha iyi oluo benim icin
- +1 yıl
sürekli katılman gerekiyor. ses tonunu iyi ayarlaman lazım. konuşmak istediğin sırada net bir şekilde düşündüğünü söyleyeceksinki dinlesinler seni. yeri gelince eleştireceksin. kendine güvenin gelir utangaçlık gider. özellikle artist gördüğün kıl olduğun birisi olursa onun üzerine oyna.
Soran+1 yılBu o kadar kolay olmuyor iste benim için
Kendini gelistirmediginden eksik hissediosun kendini onlarin yanjnda sende oku arastir ve bilgi edin hangi konula hakkind akonusuyolarsa ve inan utangaclikta kalmiycak cunku kendine ozguvenin gelcek...
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok bilgisiz sayılmam aslinda cok asiri bilgilide degilim ama
+1 yılbende Ankara keçiörende oturoyurum bende çok utangacım ellerim felan terliyor senin gibiler var mı halen dünyada :(
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef:((((((
- +1 yıl
yaş kaç? lise felanmısınız?
Soran+1 yıl20 universtedeyim
- +1 yıl
20 yaşındasınız ve utangaçsınız çok ilginç heleki bu devirde :/ bende 18 lise sonum :D
+1 yılİstanbul'da mı yaşıyorsun? Bir arkadaşım senin gibiydi şimdi eski halinden eser yok eğer İstanbul'da yaşıyorsan gittiği doktora gitmeni şiddetle tavsiye ederim :)
04 Yorumla
Soran+1 yılAnkara'da
- +1 yıl
Hmm o zaman araştır biraz elbet düzgün bir doktor bulursun orada da faydalı olur senin için
Soran+1 yılbir psikologa gittim ama hic faydasi olmadi
- +1 yıl
demek iyi değilmiş alanında tekrardan şansını dene derim.
+1 yılHepsi bendede vardı 6 ay önce 2-3 ayda aştım çok şükür :D
04 Yorumla
Soran+1 yılNasil aştın?
- +1 yıl
sosyal ortamlara girmen lazım ben garsonluk yaptım bayan müşterilerle konuşa konuşa aştım
Soran+1 yılBen garsonluk yapsam kriz geciririm heralde:))))))
- +1 yıl
wallaha benım ne kadar değiştiğimi görsen anında başlarsın
topluma girince herkesi kendin gibi düşün. mesela insan kendisinden utanırmı, utanmaz demi herkesi öyle düşün psikolojik olarak.
00 Yorumla
+1 yılBir piskologa git, belki faydası olur.
ama kesin çözümü var02 Yorumla
Soran+1 yılYani yapıyla ilgili değol mi?
- +1 yıl
Evet insan utangaç olabilir, ama her zaman utangaç olacak diye bir şey yok. Bu utangaçlığını yenebilirsin. Ben 15 yaşındayken bir ortama girince utançtan kıpkırmızı kesilirdim. Şu anda aradan yıllar geçti, ve kameralara rahatlıkla konuşabilen bir insanım. Utangaç olma, onlar asla senden farklı veya üstün değiller.
Yapıda önemli olabiliyor bazı zamanlarda tabii her insan çok aktif olmayabilir. Ama utangaçlığı kaderin olarak benimseme canım.
+1 yılcoleftik aktivitelerle ugras mesela, tiyatro? bence bunu yenmek icin cok guzel bir secenek..
08 Yorumla
Soran+1 yılIki senedir tiyatro kursuna gidiyorum replik okurken hic utanmiorum ama benim sorunum insanlarla karsilikli diyalog halindeyken oluo
- +1 yıl
ya o zaman sorun yok ki, bazi karakterler oyledir, bende mesela sokulmayi pek sevmem cok konusmam da, canim istemez. bazi insanlar yalnizken mutlulardir? sen uzulme:)
Soran+1 yılAma ben cevremde cok insan olsun demiyorum sadece konismak zorunda kaldigimda kasilmiyim istiyorum
Soran+1 yılSanki çevremdeki herkesi tek bir kisi gibi görüyorum bu kisi bana ya acio ya da ucubeymisim gibi davranio yani benim gözümde herkes ayni gibi oluyo
- +1 yıl
o zaman insanlarla konusurken, ailenle konusuyor gibi yap. kendini biraz salsan biraz sorun kalmaz
Soran+1 yılO zamanda pot kırıyorum:))))
- +1 yıl
o zaman bilemiyorum:)
Soran+1 yılBende bilmiyorum:(((((
rahat ol kimseyi sallama. ben herkesden daha iyiyim düşüncesi olsun hiç bir sorun kalmaz. Davranışlarında titiz davranma zamanla değişir emin ol
00 YorumlaUtangaçlık özgüvenle alakalı bence biraz kendine guvenmelisin
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet özgüvenim sıfır
+1 yılsenin gibi bı kız olcak şimdi ne uyuz ederim hee ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötüsün:/
- +1 yıl
boyle benim gibi biriyle takılman lazım senin yoksa her yerde sus pus kalırsın valla ;)
Soran+1 yılÖyle tiplere cok rastladim o zaman daha çok korkuyorum
- +1 yıl
kokma canım takıl biraz ;)
+1 yılsende onları beklemedıkleri bır anda vur ( vur derken mort et)
00 Yorumlagel tanışalım beni beğenirse çıkarız ben seni açarımmmmmmm
03 Yorumla
Soran+1 yılNasil açcaksin?
Yav ne gerek var utanmaya sıkılmaya karsindakide senin benim gibi insan herkese lafim peşin kimse benden ustun değil.
10 Yorumlasokaklarda çıplak koş geçer..
20 YorumlaBence kendin gibi davran sorun kalmayacaktir
00 YorumlaPsikolojik destek almak faydalı olur
00 Yorumla
+1 yılCok kitap okumani tavsiye ederim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiraz<kendini düzelt bence
02 Yorumla
Soran+1 yılBunun için o kadar cok çaba harcadim ki
Cevap sahibi+1 yılhm inş düzelirsin yaaa
Aş bunu.
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl aşcam? Kendimi bildim bileli aşmaya çalisiyorum
Unvst okuyormusunz?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ve bu sekilde cok zor oluyo devamsizlik olmasa okula gitmicem
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerede yaşıyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılAnkara
Cevap sahibi+1 yılKoca bir şehirde yaşıyorsun bide neden böyle oldu ki ailedendir muhtemelen bence
Soran+1 yılAilem hiç baskı yapmaz
Cevap sahibi+1 yılAnkara olsam biraz takılırdık senle bu sorunu atlatırdın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikolog git
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı