Şimdi herkes "hayır, yok" der. 😌 Olmaması gereken, ama çoğu kişi tarafından yapılan bir durum maalesef. Maddi durumlarına göre, kişiler hakkındaki düşünceleriniz değişiyor mu? İnsanlara bakış açınızda maddiyatın rolü var mı?
Sadece insan değil ki, devlet bile zengine daha farklı bakıyor.
21 Ocak 2016'da hayatını kaybeden Mustafa Koç, sabah spor yaparken düştüğünde ilk olarak ABD'ye hastaneye gitmiş. Adam son nefesini belki de 10.00 civarlarında vermiş ama adamın öldüğünü 17.00'de duyurdular. Ölen ben olsam öldükten 10 dakika sonra haberlere çıkardı. O da öyle bir ölmem lazım ki, yani yüksek bir kattan düşmem ya da ne bileyim yanlışlıkla fare zehri içerken ölmem lazım. Yani haberlere malzeme olmam lazım, ana haber bültenlerini izleyen 1.60'lık totoş amcalar ölüm şeklime ''vay anasını be !'' demeli. Ha bir de şehit olursam ama onlar da sadece isimleri söyleniyor.
Mahkemelerde de zenginlere daha kibar davranıyor bazılarına kelepçe bile takılmıyor. Diğerlerine kelepçeyi bırak kafalarından tutup arabanın içine sokuyorlar yetmiyor kafalarını arabanın kapısının ucuna bile vuran var. Zengine yapmazlar.
Şunu belirteyim ki deli gibi aşık olduğum çocuk zengindi ama ben hiçbir zaman parasına göre sevmedim hatta öyle isterdim ki fakir olmasını gayet beğenilen biriyim fizik yüz başarı karakter ama ailemin durumu fazla iyi değilde diye beni hor gördü hislerimle oynadı canımı yaktı ben ömrüm boyunca kimseyi parasına göre yargılamadım ama fark ettim ki herkes paraya göre yargılıyor asla bir insanı zengin diye üstün tutmadım ve tutanları gördükçe sinir oldum hala öyleyim tiksiniyorum eğer fakirler bunu yapmasaydı yani zenginlere o sırf zenginler diye değer vermeseydi onlar da böyle tepemize binmezdi benim sevdiğim adam biliyor ki beni kaybetmiş olsa bile benim gibi nice güzel kız parası için ona yanaşır ama bilmiyor ki benim kadar kimse vefalı sevmez onu
Azıcık vardır 😂 Zenginler bana daha çok cimri ve aç gözlü gelir. Hani insan hep daha fazlasını ister ya. Onlarda sürekli hep daha fazla para istiyorlar. Tabi fakir bir insana hırsız gözüyle bakmak saçma. Sonuçta zenginlerin de paraları nerden aldığını bilmiyoruz. Her zengin parasını alın teriyle kazanmamıştır.
hiç bir zaman patron da dahil paralı insanların kölesi olmadım. insanlar parayı verir gereken hizmeti alır ve ortada menfaat veya beklenti kalmaz. bir çok insan parasal gücü karşısında ezilmenizi ister ama siz dik durursanız inanılmaz çirkinleşirler.
Şu istatiksel olarak bir gerçek ki finansal durumu kötü olanların suç , tecavüz v. s gibi durumları %90 oranında. Para insanı kötü yapar, algısıyla yaşatarak insanları hep azla yetinmek adı altında gelişime , büyümeye kapalı kıldılar yıllarca. Çok mal haramsız olmaz dediler. Oysa ki finansal durumu iyi olanların ne zorluklardan geçerek seviye atladıklarını bilmediler ve halâda bakış açısı öyle. Cevabım tabi ki insanı zenginliğe fakirliğe göre ayırmak olamaz ama genelde yukarıda saydığım şeyler belirleyici etmenler.
kleptomani parasi olmadigi icin almak istedigini calarak almaktan cok farkli bir hastaliktir. magazanin tamamini alacak maddi güce sahiptir ama karsi koyamadigi icin 5 kurusluk birsey calar, öteki marka giyinmek ister parasi yetmedigi icin calar. farkli durumlari kiyaslayarak zenginleri gömelim mi 😂
Sonuçta ikisi de çalıyor, biri zengin biri fakir 😄 Zenginleri gömelim demiyorum. Ama fakir olan da kleptoman olabilir 😄 kimse bunu düşünmez, hırsız der direkt. Olay bu 😄
fakir olan sadece para eden esyalar disinda para etmeyen esyalari da caliyorsa evet kleptomanidir. ama kuyumcuyu soyup kleptomani hastasiyim diye yutturamaz kimseye. zengin icin de gecerlidir bu, ihaleye yolsuzluk karistirmak, vergi kacirmak gibi durimlarda ben kleptomani hastasiyim diyemez. ayirt etmek lazim.
anlasilmasi zor bir hastalik oldugu icin dogal, zengin 10bin dolarlik cantasinin icine 20tllik krem attip yakalandiginda kleptomani oldugu kolaylikla anladilir, fakirde ise durum degisir anlasilmaz dogal olarak adi üstünde fakir parasi yok zate alamayacagi seyi caliyor.
ayrica calan herkese hirsiz gözüyle bakmiyorum sahsen, misal su ünlp baklava calan cocuklar hirsiz degildir bana göre, veya ac oldugu icin yiyecek calan biri hirsiz gözüyle bakmam. kleptomani hastasi olan arkadasa da hirsiz gözüyle bakmadim hic, yarim ojemi hirsizlik yapmak amaclu calmiyor karsi koyamadigi icin aliyor ve her gittigi yerde yapar benzer seyleri, mum caldigi oluyor, mekanda kahve icerken kahve kadigini, küllügü cantaya attigi oluyor yapacak birsey yok 😂
olabilir senin görüsün ama kleptomani bir tanidigin olsa hirsizliktan farkli oldugunu görürdün, ihtiyaci olmayan degersiz birseyi alir amac para verecegime parasiz alirim degil cünkü. arkadastan bilirim kendisi kleptomani oldugu icin benimle bir yere girme girersen de calma demistim söz verdi, kasaya geldigimizde özür dilerim kusura bakma dayanamiyorum dedi kasanin kenarindaki 10 centlik sakizi aldi cikti ödemeden kasiyerin gözü önünde 😂😂 10 cent nedir kizin cebinfe en az 200 euro var 😂
fakir hırsız olsa fakir olmazdı. çok mal haramsız olmaz.
zenginlerin yasak aşkı para delisi kaşar eskortların çokluğundan geliyor. fakir evlenip yuva kurmanın hayalini kurarken zengin kız erkek fark etmiyor daha çok kişi ile seks yapıp gezip tozup hayatını günah için da yaşamayı seçiyor.
yüzlerce ünlü kişi önce 3/4 sene sevgili oluyor daha sonra evlilik kararı alıyor... zengin fakir diye ayrım yapmak da çok bencil bir şey kişilik karakter önemli olan
Kesinlikle maddi durumlarına göre kişiler hakkındaki düşüncelerim değişmez fotoğraflardaki durumu da değerlendirip bir yorum yapmak gerektiğinde. Toplumun genelinde de değişmediğini rahatlıkla ifade edebilirim. Sadece basın medya tarafından magazinsel olarak bu şekilde bir ayrım yapılarak topluma bu şekilde haberler pompalanıyor sürekli olarak. Bu haberlerde zaten itici bulunuyor çifte standart ortada olduğu için eleştiriliyor. Sonuç olarak bakış açısında maddiyatın rolü yok denilebilir.
asla değişmez nice zenginler gördüm adamlıktan nasibini almamış, çok fakir insanlar tanıyorum çok efendiler elinde bir parça ekmek varsa yarısını seninle paylaşır.. kesinlikle böyle bir sorunun cevabını doğru şekilde veren insan insanlıktan nasibini almıştır..
Herkesi az ya da çok etkiler. Zenginlere daha sempati duyarız (hepsine değil tabii). İnsanlar kendilerinden daha düşük gelire sahip olanlarla çok muhatap olmak istemez. Fakir, çok fakiri beğenmez.
Aksini söyleyebiliriz, ama kendimizi kandırmış oluruz.
Biz de fakiriz zaten de zenginlere ister istemez farklı bir tabakadanmış gibi bakılıyor. Adamın altında mercedes yanında kız. Cebinde son model telefon. Üstünde binlerce liralık telefonlar. Playboy cinsleri her akşam kız götürüyor. Bunlara nasıl bakmayalım farklı bir tabakadan. Biz 20 yıldır avucumuzu yalıyoz kız konusunda:)
Ya ben cok zengin adamla da gorustum 300 milyarlik arabayla da gezdim 60 milyarlik arabayla da gezdim. Inan insan altindaki arabaya degil ozguvenine ve tatliligina bakiyor
@Hayalperestpiyonn İyiymiş. Bende inşaallah çalışmaya başlayacağım zaman bir gün mercedes gibi bir araba almak istiyorum inşaallah. Şansın var diyosun yani :)
@HiçSevgilimOlmadı Sen bilirsin, ama oladabilirsin siyaset bilimi okuyorsun şimdi 10.000 tl vali maaaşı (yakın bir şeydi) almak da hiç kötü değil yani :). Fakirliği bitirebilirsin :). Kaymakam bile olsun 3-4 alırsın.
torpil ister tanıdık ister ben 2 adım önümde duran el kızına merhaba demekten erinirken elin ensesi kalınına yalakalığı nasıl yapayım az olsun öz olsun temiz olsun... çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz dostum... belki de bu masa, kasa, nisa uzak olsun anlayışım bu durumlara düşürdü ama ne yapalım bu saatten sonra değişmek zor... hepimizin hakkında hayırlısı
elbette vardır herkez her yönüyle rahat bir hayat sürmek ister bu yüzden ileride problem yaşamayacak kadar maddi gücü olan insanlarla birlikte olmayı seçerler en asgarisi maddi güce bakar bunun sosyal deneyleri yapıldı videoları her yerde var aynı insanın iki farklı kişilik olarak karşılandığı net bir biçimde ortaya çıkıyor
finansal gücü kişisel yargılarımı degistiremez kisiligi ön planda olmali fakat gelecek plandigim insana karsi seçimlerimi büyük ölcüde etkileyecegine inaniyorum maddiyat hayat kurmak icin onemli bir faktördür tabi öncelikle kişiligi karakteri ve itibari ve ne şekilde o maddi güce ulaştigi önemli..
Ya insanları parası var yok olarak mı ayırıyolar nedir bu şry para kazanılabilcek veya kaybedilebilcek bsiey birine zengin dersin yaninda olursun para kaybeder fakir dersin sonra zengin olur bunlar gelip gecici seyler önemli olan elimizdekilerle mutlu olmayı bilmek
Değişmez diyen halt eder. Hepimiz insaniz. Az ya da çok, parayı değerli buluyoruz. Bazılarımiz ilah gibi tapıyor ona, bir kısmımız da sadece ihtiyaç dolayısıyla taşıyoruz cebimizde... işte bu tapma-mecburiyet çizgisinde durduğumuz yere bağlı oluyor, sorundaki bakış açısı. Tebrik ederim Deniz. Soruların nokta atışı oluyor bazen...
Zaten herkes melek bir dikenci yanınıza gelse tiksinerek bakarsınız sonra ben hiç ayırmam dersiniz ben fakirlere kötü davranmam ama arkadaşta olmam valla kimse öyle eşitiz demesin eşitiz ama kimse kendinden daha az parası olan biriyle eş dost olmaz bu zamanda
bazı fakir ezikler de sırf parası olmadığı için bişey olamadığını sanıyor ama halbuki kendi 5 para etmiyor zaten. 2 durumunda -leri var tabi. Paranın gözü kör olsun :P
benim yoktur. kimseyi çok zengin ya da çok şöhret diye göklere çıkarmam. işinde başarılı ise överim , değilse eleştiririm. hatta yerden yere vururum. zenginleri ise sırf zengin diye övmem. kısacası yalakalığı ve yağcılığı hiç sevmem deniz.
Hayır tabi ki hangimiz çok zengin ailelere sahibiz ki? Ya da kimin okulu hep zengin bebekleriyle dolu? Ya da kanka dediğiniz insanların kaçı gerçekten zengin? Asıl zenginlik nedir biliyor musunuz? Kişiliğiniz ve onun yanına koyduğunuz sıfırlardır. Hani şu ilkokulda öğretilen bu 👉1 kişiliğiniz bu da 👉0 karakteristik özellikleriniz hikayesi var ya onu diyorum. Düzgün bir kişiliği sağlam bir dostluğu varsa insanın zaten hiçbir zaman yargılanmayı gerektirecek bir halde bulunmaz.
Tarla işçisi arkadaşım da var babasi milyonluk sirket sahibi arkadasimda hatta bu iki arkadasimda yakın arkadaşlar 😊 Benim için önemli değil yani ayrıca kimsenin parasına da ihtiyacım yok şükürler olsun durumum iyi. Sınıf ayrimlarinin canı cehenneme
Tabiki var. Parası olup olmamasından çok elinde olan parayı nasıl kazanmış bu çok önemli. Kendi ayakları üzerinde durabiliyor mu? Bu kendine olan saygısını gösterir. Kendine saygı duymayan insan bir hiçtir. Ve tabiki az ya da çok elinde olanı dürüst şekilde mi kazanmış?
Burdaki karsilastirmalar yanliş olmus tam tersi oluyorken nasil boyle bir bakis ACISIMI OLUR YA ASIL HIRSIZLIGI ZINAYIDA ZENGIN YAPIYOR BUNU BILMEYEN bir ALLAHIN KULU YOKTUR... BU PAYLASIM BASLI BASINA ON YARGI VE DE ZENGINLERI TEMIZE CIKARTMAYA YONELIK BIR PAYLASIM KINADIM KINIYORUM...
Ben felsefeye bakarım, çünkü günün birinde o çok saygıdeğer olan zengin ödlek tavukların üstesinden gelecek olan felsefedir. Bu yüzden asla zengin olmayı düşünmedim. Günün birinde hepsinin tepesinde olup bütün zenginleri tıpkı bir koyun sürüsü gibi, istediğimi yaylaya istediğimi kasaba yollayıp kafasını uçurmayı amaçladım. Bugün hala aynı amacın peşinden koşuyorum. Koşmaya da devam edeceğim. Taki şu hayalini kurmuş olduğum asaletli buyruğuma ulaşana dek!
Gorsel mantikli degil. Toplumsal siniflara gore degerlendirdigimizde fark ederiz fakirin de yasak ask yasadigini ve zenginin de hirsiz oldugunu. Cok yalin ve basit bir degerlendirme olmus.
Karsimdakinin parasinin olup olmadigina gore degerlendirmem kimseyi.
Etkisi yok ben insanları para tip zengin fakir olarak sınıflandırılmıyorum karakter düşünce merhamet ı baz alarak seçiyorum bu yüzden 1 tane kardeş ten yakın dostum 10 15 tane arkadaşım var
zengin fakir tabi belirli kalip dusunceler olusuyor gorunce ama ben genelde bisey dusunmemeye calisiyorum cunku herkes fakir olabilir herkes zengin olabilir bir gun bu ihtimali dusununce yorum yapma istegimi engellemis oluyorum
Türkiyedeki (cogu) insanlar zaten para hastasi, kimin parasi varsa ona tapiyorlar, parasi olmayani adamdan saymiyorlar, cok ayrimcilik yapiliyor. Her yerde yapiliyor ama almanya ve türkiyedeki insanlari kiyasliyinca malesef sonuc böyle
Kesinlikle. İnanın şirket aracıyla giderken aracın burnunu sokmadan yolu kesemiyorsunuz. Kendi aracımla giderken bir yol vermeler falan. Trafikte bile böyle. Bazı insanlar kendinden zengin gördüğüne yalakalık yapma ihtiyacı hissediyor.
hayır bence yok. maddi durumu çok iyi olan, orta halli veya çok kötü olan arkadaşlarım var. aramıza para girdiğinde arkadaşlığımız kalmaz. ama yukarıdaki yazdıklarını da yaşıyoruz her gün. para=güç demek. parası olana herşey mübah, olmayana günah...
fakir yapar hirsiz hirli olur zengin yapar beyfendi olur fakir yapar vurun vatan haine zengin yapar su zrnginlige bakin ama ben fakirligimle gurur duyorum ben ac kalmam ama onlarin parasi biter ac kalilar
para dedigin nedie gulum elle tutulur seyler alirsin bir gun mutlu eder seni iki gun gecici olur kmseyi maddi durumuna gore yargilamam hayat hislerden sevgixen yasadfn guzel. anlardan ibarettir para sizin yasadgm guzel anlar benim olsun:)
Duruma göre değişir. Bazı zenginler var ama karakterleri kötü. Bazı fakirler var iyi. Ama tabii ki insanların tarzlarına falan göre aklında bir fikir şekillenir insanın
Benim yok genel insanlarin var fakirlerin elbisesi simdi moda olmus onlaea pis gozuyle bakilan o elbiselere yiginla para verip onlara benziyo simdiki insanlar
Maddi durumuma aşağı yukarı yakın olmadığında açıkçası yapılabilecekler falan değişim göstertiyor o yüzden birkaç düşünce oluşur, tabi arkadaşlık açısından sorun yok yani.
Tabii ki var. Zengin erkek zina yapınca normal diyorlar adamın parası var tabii ki gezer ben olsam ben de aynısı yapardım diyorlar. Zengin olunca çok şey affediliyor cinayet için cezası bile
Şahsen sevse de millet mevkisi kendisinden düşük diye evlenmiyor manyak mısınız? Doktor asistan kızla evlenir mi misal güldürmeyin? Milletin sevgisi bile parayla
ön yargıyla yaklaşmamaya calışıyorym kim olursa olsun, ön yargı cok kötü bir illettir.. arada yenik düşsemde daima insaları tanımaya calışıyorum yargılanadan önce
Farkındalıkları ve öncelikleri olan değerli insanları hayatınızda en güzel yere taşırken maddiyat söylemi sadece aptal insanların yarattığı boş kargaşadır.
O kadar uzaga gitmeye gerek yok Burada insanlari ciddiye alirken bile kademesine, seviyesine göre muamele yapanlar var, maddiyata göre yapmam diyenlerin hepsi de onlardan nedense 😂
zenginler cok serefsiz oluo bende aksine zenginleri sevmiyorum pic kopekler inanki nefret ediom fakirler onlardan cok daha comert fakir olmasina ragmen
Para ile mutluluk Saadet olmaz parası var diye insanda seçmem kendimi de seçtirmem çöpün olmasın ama karşındaki insanla mutlu ol huzurlu ol baş başa verip rizkini kazanırsın
insan olsun benden 12 tane evimi 3 tane spor arabamı 5 tane bana ait yazlığımı isviçredeki banka hesabımdaki paraları istesin veririm yeterki insan olsun.
En İyi Cevaplar