Bak şunu lütfen unutma! Her şey olabilirsin şu hayatta. Doktor, Başbakan, Pop yıldızı veya işçi. Bunlar pek mühim konular değil. Önemli olan ne biliyor musun? İnsan olabilmek... Öyle ayakları, gözleri, kolları olanlardan değil; Fesatlıktan, şerefsizlikten, adilikten, kıskançlıktan ve bilmem ne tür fena duygudan ruhunu arındırmalısın mesela. Ofiste masa başı çalışmak seni her ne kadar özel kılmıyorsa, fabrikada ter içinde çalışmak da kılmıyor. Her şey İNSAN olabilmekte bitiyor. Bilmem anlatabildim mi? #SinirliBiber
Ne kadar guzel soylemissiniz gercekten.. oyle bir dunyada yasiyoruz ki artik insanlarda ne merhamet ne acima duygusu kalmamis herkes ofkeli kin ve nefret kusan bir topluma donustu.. ne olursa olsun insanligimizi kaybetmemeliyiz tum olumsuzluklara ragmen 🙏🙏
Hala dedemin muhabbetleri. Yil olmus 2017. İnsan olmanin cok bir esprisi yok demek ki. Yani sen hic kalp kiran hayvan gordun mu? Sen ne kadar insansan hitler de o kadar insan. Yok insanlik olmusmus yok bilmem neymis. Birakin bu isleri.
bunu 80 yaşında sorgulamalı ya da öldüğünde başkaları karar vermeli. öldükten sonra ismin yaşıyorsa iyi insan olmuşsundur. şimdiden kendimizi "insan olamadik" diye kendimizi haksızlık yapmış oluruz. ileride daha iyi olmak için gerekli cesareti kaybederiz.
her zaman olmasa da genel olarak sağlam sorular soruyorsn
Hayattaki tek gayem insan olabilmek Bahşedilen onca nimeti Dünya ve insan yararına değilde kendı hırsı nefsi iradesizliği icin kullanan insanlari görünce keşke insan topyekün yok olsa diyorum Canavarlarız...
Bu tarz şeylere ısınamadım ben. Şerefsizin bile duyguları var. Hatta her türlü acıyı yaşarlar, pişman olurlar, çaresiz kalırlar İnsan olarak doğmanın getirisidir belki bahsettiğin sereften yoksun olmak Farkindalik ve arindirma asamaşı da hayli zor bu arada. Farkindalik olustuktan sonra geri donusu olmaz belki ama hayatina gecirmek zor bildigin.
En İyi Cevaplar