Uyum sağlıyorum diyelim eheh yoksa ben uzay’a aitim 🤦♀️😂
Şaka değil bu he. Küçük prens hayranı olarak gökyüzünün çok daha güzel ve temiz bir yer olduğunu düşünüyorum. Ya şu dünyada insanların bir çoğu dertsiz başına dert çıkarıyor zira kaostan beslenen bit kısım var. Örneğin herkesin evi, çatısı ve ülkesi var. Buna rağmen savaşlar, ölümler ve zulümler gerçekleşiyor. İnsanoğlu doyumsuz ve ben bu doyumsuzluğa anlam veremiyorum. Dünya böyle bir yer olmamalıydı, çocuklar dünyayı böyle tanımamalıydı..
Ülkede bile “yan baktım” davasında reşit olmayan çocuklar suça karışır oldu. Ne ara bu hale geldik?
Bu dünyanın insanı değilim, fakat bulunduğum sürece hayatta kalmak için ayak uydurmak zorundayım.. Mutlu olmayıda ihmal etmeden, e ne yapalım ki başka seçenek yok. Bulunduğum yeri cennet yapanlardanım yoksa kaçtığım her yer bana cehennem olur 🙃
Kişilik & Karakter konusunda 15,7b cevap paylaştı.
Kendi çapımda bir şeyler yaptığımı düşünüyorum...
Bu arada; açıklamadaki şiir, Bestami Yazgan'ın bir şiirini bana hatırlattı;
“Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül, Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül, Mevla verince azma, geri alınca kızma, Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül...
Dokunur gayretine, karışma hikmetine, Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül...”
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bazen başarıyorum, bazen hiç başaramıyormuş gibi hissediyorum. Çünkü bu dünya çoğu zaman fazla hızlı, fazla sert ve fazla yorucu geliyor. İnsan her şeye ayak uyduruyor gibi görünse de içi aynı hızda yetişemiyor. Ben daha çok uyum sağlamaya çalışan ama içindeki bazı şeyleri de korumak isteyen taraftayım. Tam ait hissettiğim olmuyor belki ama tamamen yabancı da kalmıyorum.
Biz dinya için yaratıldık, ahiret ise bizim için yaratıldı, hepimiz gelip geçen birer yolcuyuz gerçekte, sanırım bu dünyanın insanı olmayı başaramıyorum
Bu görsel bana hep aynı hissi veriyor; dünyanın ışığıyla gölgesi arasında duruyormuş gibi. ✨ Senin sözlerinde de derin bir yorgunluk ama bir o kadar da umut var. Ben kendi payıma, içimdeki iyiliği korumaya çalıştıkça bu dünyanın insanı olabildiğimi hissediyorum. 🌍 Bazen zor olsa da, kimseyi incitmeden yaşamak en güçlü duruş bence. 💛
bu dünya bize göre değil.. dünyanın bir ucunda tanımadığımız birinin göz yaşı bile yüreğimizi parçalıyor. çocukların ömrünün kelebekler gibi kısa olması derinden yaralıyor
Vallah bu dünyada insanlara ne kadar iyi davransan merhametli olsan onlar için canımi verdim ama karşılığında dolandirildim kullanıldım iyi insan olmak bu kadar zor olmamalı insanları kirmayi çok seviyorlar o yüzden çok kırgınım
Valla şu an çoğu kişi lay lay lom takılıyor hayatında bomba patlasa haberi olmaz o kadar vurdum duymaz umursamazlar. Zor durumda olan birini görseler yardım etmiyorlar hiç görmemiş gibi gidiyorlar sanki kendileri bir gün zor durumda kalmayacakmis gibi.