Eşimin ailesinin maddi olarak bizi kullanmasından ve adaletsizliklerden dolayı boşanma aşamasına geldik?

arkadaşlar yaklaşık 1 yıllık evliyim, eşimle ikimizde çalışıyoruz. düğünümüzü kendimiz yaptık. hesaplamalarıma göre yaklaşık 45.000 tl para harcandı. borcumuz daha yeni bitti. hiç birkimimiz yoktu, hepsi borçla taksitle krediyle oldu. 30.0000 kredi çektim ben. kamuda çalışıyorum, eşim özel sektörde ve eşimin maaş yaklaşık 2300 tl. benim maaşım da 5000 tl. eşimin bekar evine taşındım. beyaz eşyaları vardı eski ama çalışıyordu biz sadece koltuk takımı ile baza aldık ( halı, perde, tencere gibi şeyler alamadık). bunları sıkıntı yaptığımdan değil, ailesi çekirdek dahi almadı inanın. şimdi görümcemin evinde kirada oturuyoruz. kira bedeli neyse aynen ödüyoruz indirim filan yok yani ( 700 tl) ben istemedim indirim yapmalarını laf olmasın istemiştim. biz evlenmeden önce, eşim abisi , babası ve bir eniştesiyle ortak iş yapmak için sermaye koymuş. hayvancılık işi. kaynım home ofis çalıştığı için sürekli köye gidip geliyor, süt ve yağ satıyor ama parası kendine kimseyle paylaşmıyor. enişte ortaklıktan çıkmak istedi ve onun parası ödendi. ben hep eşime dedim ki, ailen ne kadar utanmaz ve arsız, bana düğünde 2 bilezik takıldı sadece ( 1i görümcem taktı 10 gram, diğeri kaynım taktı 7 gram), eşim de babasına kredi kartıyla bilezik almış bunu tak diye. inanın durumları kötü değil, şimdi kaynım borcum var diyor habire hayvan satıyorlar. eşime sorulmuyor bile. ben eşimle çok kavga ettim. ailesinin beni kullandığını, düğün salonuna kadar ben tuttum. ne kadar enayiymişim. hiç takı da takmadılar. eşim bana ben ailemden birşey isteyemem yardımcı olacaklarsa düğünde 1 değil 2 takarlar öyle yardımcı olurlar demişti. salonda şok yaşadım. düğün takısıyla borçlar ödenir sanmıştım 1/4 ünü bile karşılamadı. takılan çeyrekler bile sadece benim tarafımdan ve eşimin birkaç arkadaşının takmasıyla oldu. eşime ailenle olan ortaklıktan çıkacaksın diye baskı yaptım. eşim 15.000 sermayesini aldı borcum var diyerek. bekarken abisiyle ortak ev almışlar ve ev abisinin üstüne. devamı...
Güncellemeler
+1 yıl
şimdi o evden 800 tl kira alıyor abisi, diyorki hayvanların yemine harcıyorum. sütü yoğurdu terayağını da satıyor. ama borç ile ilgili birşey olunca haber veriyor. eşime o ev satılacak diyorum. o zaman onlar neyle geçinecek diyor. şu hayvanları komple satalım sattıracağız diyor. hayvanlar için de devletten kredi çekmişler ve ev hipotek gösterilmiş. o hipotek de ekim ayında kalkıyor. bana ekimde satılacak diye oyalıyordu. 2 ay var. kiracıyla konuşun diyorum kavga ediyor benimle. ne yapayım?
Eşimin ailesinin maddi olarak bizi kullanmasından ve adaletsizliklerden dolayı boşanma aşamasına geldik?