Bir çalışma arkadaşım aklımı sürekli karıştırıyor, normalde inancım zayıf değildir ama aklıma takılmıyor da değil. Arabistan da ki kadınlar insan yerine konulmuyor hep baskı ve şiddet altındalar bu yobazlıklar beni soğutuyor, Allah bunu mu istiyor? size soruyorum kadınların şahitliği neden geçersiz? Ahzab suresinde Hz. Muhammedin evlatlığının karısıyla neden evlenmiştir? daha aklıma gelmeyen birçok ayet var ve son olarak hadisler doğru mudur?
Cevabın nedir?
Merhaba, onun niyeti sana doğruyu buldurmak değil kafanı karıştırıp soğutmak kendi gibi inanmanı sağlamak. www.sorularlaislamiyet.com gibi sitelerde uzmanlar cevaplıyor. burdan, işterinden veya kendin uzman biri olmadan kitap karıştırarak net bir sonuca varman zor. Kuranı anlamak için sünneti ve sahabenin tatbikatını çok iyi bilmek gerek. Bunun için de tefsir fıkıh siyer ilimlerine girmen lazım. İlk adımda çok iyi Arapça tabi. Veya bunları bilen kişilerin 1400 yıldır hep bir ağızdan anlattıklarına bakarsın. Son 50-100 yılda çıkan çatlak seslere kulak vermeden tabi.
Bir kısmına cevap vereyim. Arabistan islama yakınlık bakımından tr den daha başarılı denemez. İslami değiller. (Hele İran çok çok daha uzak ve islam düşmanı bir yönetime sahip.) ama kadınları burdakinden daha az baskı ve şiddet altında. Suç oranları düşük, boşanma oranları yüksek. Yani ne aile ne finansal baskıyla kocasına mecbur hissetmiyor kendini. Hadisler gerçektir ve uydurma rivayetleri elemek için ilk 2-3 yüzyılda sıkı bir çalışma yapılmıştır. Uydurma rivayetlere uydurma hadis ismi bile verilemez genelde. Hadisler 1milyon civarındadır ve bunların mertebe mertebe sıhhat dereceleri vardır. En güvenilir bulunan hadis derlemelerine kütübü sitte (altı kitap) denmiştir. Muteber başka birçok hadis kaynağı vardır. Kütübü sitte 50bin civarı rivayet toplar bu da en güvenilir 5% lik dilim ediyor. Türkçeye çevrilmiş ve derin hadis araştırmalar yapmayan birine ulaşabilecek rivayetler bunun da pek dışına çıkmaz. Ama diğerleri de noktası virgülüne doğru olmasa bile manasına itibar edilir. Mesela İstanbul'un fethedileceğini haber veren hadis kütübü sittede değil ama gerçekleşti. Evlilik sorusunu dediğim siteden bulursun onu bilmiyorum. Kadınların şahitliği de geçerli islamda.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl bahsetsem ki okadar çok mesele var ki düzeltilecek misal Arabistanı iranı pakistanı bilmem nereyi işte örnek gösterip Şeriat budur ha diyip İslam'dan soğutma politikası izliyen bir toplum söz konusu zira sorsam İslamda kaç mezhep var 4 diyip suscaklar veya 2 diyeckler bilmiyorlar ki İslamda 100'den fazla mezhep ve bunların her biri 100lerce cemaate ayrılmış ayrı ayrı fikirlere sahip bambaşka şeyler İslam ile uzaktan yakından alakası yoktur Hz. Muhammed ölür ölmez direk ilk mezheplerin temeli atılmış dini değiştirme politikası başlatılmıştır önü alınamayan bu durum şimdiki saçma düşünce sistemlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur İran şeriatı bambaşka iken arabistanınki bambaşka pakistanınkide aynı şekilde bambaşka bir kanun ve şeriat uygulamakta tabi bazı beyinler bunların hepsini aynı sanıyor çünkü onlar biz araştırdık biliyoruzda konuşuyoruz derler he diyip geçeceksin zira facede yazan bir yazıyı alıp karşına geçmiştir o kişi adnan oktar'ı islam imamı sayan bir adam ile tartışmanın manası yok değil mi? yani sonuç olarak uyduruk çoğu ayetinde yanlış çevrilmesi sonucu ortaya facialar çıkıyor he zaten kalbinde zerre kadar imanı olan biri oturur düşünür zaten böyle bişey olamaz diye vicdanın kabul etmediği hiç bir durum İslamda yoktur bunun için bol bol okuyup bol bol düşünür neymiş kölelik varmış neymiş çocuk yaşta evlilik varmış tecavüz varmışmış bir adam birine tecavüz ediyor suçlu islam oluyor mantığa bak böyle diyen adamlar mantıklı konuşuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsanlarin kisilik ve karakterine bakmayiniz kuranda soylenene bakiniz kuran da kadinlarinizi seviniz kotu bir sey bile yaparlarsa bir tane tokattan fazla atmayiniz der her seferinde kadinlara yönelik hos cumleler bulunmaktadir ayrica hz. Muhammed evlatlik cocugu oldugunu ilk defa duydum
30 Yorumla
+1 yılUydurma hadisler oldugunu duymuştum bu yüzden sadece Kurana inan. benimde aklımda çok soru var ama birazda bakış açısı belkide beynimiz algılayamıyor belki şeytana uyuyoruz 😂 ve hiçbir İnsanın yaptıgı ile dinini ve Rabbini kötü görme çünkü melek gibi insanlar var kafan karışır canm
35 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun kardeşim
- +1 yıl
+1 Verdim Gitti :-)
- +1 yıl
@SEKSDOKTORU99 😉😊
- +1 yıl
Buyrun @_BayanQuinn_ her konuda yardımcı olabilirim İstermisiniz
- +1 yıl
@SEKSDOKTORU99 hayir
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
24Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. kadınların şahitliği kabul ediliyormuş şimdi baktım ama şahitlik demişken aklıma geldi sahih birçok hadiste islami şer-i hükümlere dayanan bir davanın görülmesi için iki adet aklı baliğ müslüman faiz yememiş ve alkolllu olmayan kişiler olmalıymış bunlar bir davanın görülmesi için yeterli görülmüş fakat günümüzde bir davanın şahitliği sözkonusu olduğunda dna analizi parmak izi ses kaydı video usb kayıtları veya sayfalarca dökümanlar ile yine iki veya daha fazla şahit ile görülmektedir. bu gösteriyor ki islami kurallar modern hayatın hukuk kurallarına adapte olucak kadar güvenilir değil bu benim çıkarımım tabi
00 YorumlaKuran da kadınlarla ilgili öyle şeyler yok kim uyduruyo bunları ya kdın en önemli varlık kurana göre bir kere anne kutsal diye geçiyo yobazlar uyduruyo millette inanıyo
31 Yorumla
Soran+1 yılayetler var bununla ilgili
Bilgi yetersizliğin varsa kafan çok rahat karışır. Muhtemelen o arkadaş klasik ateist sorularını soruyor sana, bunları diyen agnostik olsa saygım daha fazla olur.
Çünkü olmadığından emin olmadığı bir şeyi kabul etmek istemiyor. Fakat kesin olarak yok saymayı kabul ediyor.10 Yorumla
+1 yılHiçbir Müslüman ülkesi Müslümanlığı layıkıyla yaşamıyor o yüzden ülkelerdeki sistemlere bakıp dine karşı cephe alma birde o arkadaşın dan uzak durman lazım yoksa beyazı kara karayı beyaz gösterir çünkü ciddi şekilde aklına girmiş
12 Yorumla
Soran+1 yıluzak durmaya çalışıyorum ama kendimi kandırmak gibi geliyor ilk başlarda her sorusuna cevap bulurdum ama şimdi ciddi durumdayım
- +1 yıl
kıyamet kopuncaya dek hak din Müslümanlık, Başka bir din ve peygamber gelmeyecek yanilip ta hata yapma Allah korusun sonra seni kimse kurtaramaz. allah seni ve senin durumundaki herkesi korusun.
+1 yılDini görüşüne ve inancına herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Kendini nasıl iyi hissediyorsan, hangisi sana doğru geliyorsa ona inanabilirsin. Sonuçta bur bir inanç, bilgi değil.
Müslümanlık konusuna gelirsek, Arabistan'da yaşanılanların çoğunun İslam ile yakından uzaktan ilgisi. Hangi sırf Arabistan değil bir çok bölgede İslam yanlış yaşanıyor.
En güzeli çoğu şeyi araştırıp, kendi değerlendirmenden sonra karar vermen. Ortalıkta hoca diye bir çok sahtekar ve şarlatan dolaşıyor çünkü.10 Yorumla
+1 yılneden ateist olmak istemedigini anlamadim. hos, dinler sacma geliyorsa deist de olabilirsin.
kuani muhammed adinda bir arap beyefendi yazdigi icin isine geldigi sekilde yazdi. buna uvey oglunun karisini kendisine helal kilmak da dahil. evet, islam kadina insan muamelesi yapmiyor. hem kadi olup hem musluman olmak sacma zaten. islam daha cok erkeklerin isine gelen bir din02 Yorumla
Soran+1 yılbunlar tartışıp düşünmeye açık konular ama kuranda hiç mi delil yok?
- +1 yıl
ne icin delil ariyosun?
+1 yılMükemmel olan müslümanlar degil islamdır. Müslümanlara bakarak islamı yargılayamazsın aç kur'an oku gerçek islam orda sonra tekrar düşünürsün bu konuyu
40 Yorumla
+1 yılAteist olmanıza gerek yok Hristiyanlıgı hristiyanlardan bizlerden ögrenin hristiyan olmayı düşünün
İslamda çok eşlilik vardır , oysa hristiyanlık çok eşliliği yasaklar
İslamda muta ve imam nikah yapıp seks yapmak fuhuş vardır , hristiyanlıkta fuhuş yasaktır.
daha bir çok meadde sayabilirim01 Yorumla- +1 yıl
Yalan. 1- Muta islamda geçersiz ve yasaktır.
2- İslam'da nikahın geçerli olması için bazı şartlar vardır. O şartlar uygulanırsa nikahı kimin kıydığı önemli değildir. imam şartlara uygun kıyarsa bu fuhuş olmaz. Belediyeden gelen kişinin kıydığı islama uygun olursa imamın da kıyması şart olmaz.
İsa Aleyhisselam ve hz Meryem'i kuran dan öğrenebilirsiniz
+1 yılHer hadis doğru değildir tabi
Suudide ki erkekler ve kadınlar bizim gibi sınavladar
Erkek eziyet ederse günah
Kadın ALLAH'a isyan ederse günah
Kim ne kadar eziyet görüp te şükür ediyorsa
O kadar yakın olur cennete ;)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAklın neye yatıyorsa ona inan, kimsenin lafı ile bir şeylere inanmak zorunda değilsin. Al eline Kuranı oku, özü neymiş anla, başkalarından dinleme.
12 Yorumla
Soran+1 yılokuyorum başkalarına değil ama kendi sorularıma cevap bulamadım :(
Cevap sahibi+1 yılKendi mantık ve vicdanın en iyi karara ulaştıracaktır seni
Gizli Üye(30-35)+1 yılhadislerin işinize geleni doğru gelmeyini yalandır. kuranda da aynı şekilde ne anlamak istersen onu çıkarırsın..
o zamanın arab toplumunda kadınlar açık saçık geziyordu bunları baskı altına almak kontrol etmek için böyle şeyler uydurdular işte. yoksa kadının kapanıp erkeğin rahat rahat gezmesi nasıl aklına mantıgına yakışıyor. ve fark edersen kadından peygamber bile yapmıyorlar. ne eksiğiniz var : D hep erkek egemneliğinin ürünleri. inanıp alçalmaya devam edin00 Yorumla
+1 yılherkesin sınavı kendine iyiside var kötüsüde ama yolun sonunu belirleyecek olan iraden islam söylediğin kadar basit bişey değil sebepsiz hiç bişe yoktur :)
10 Yorumla
+1 yılinsanlara bakarak dinden soguma kurana bakınca soguyacaksın zaten. bırak gerçekleri araştır senin için ne dogruysa o yoldan git bu arada ateizm bir inanç degildir.
11 Yorumla
Soran+1 yılinançsızlıktır biliyorum...
+1 yılAklına yatan şekilde yaşamayı dene. Madem sınanmak için yaratıldık kalıplar neden?
12 Yorumla
Soran+1 yılkalıpları biz kendimiz koyuyoruz belki de
- +1 yıl
Belki de.
+1 yılkuran okusan ateist olcan kanka birde evrim teorisini araştırdın mı bu iş bitti bizdensin :)
https://www.youtube.com/watch?v=SRxPpBNNgOs03 Yorumla- +1 yıl
@yugioh38 kaybol mr atarlı ergen
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=YBwJvmGzGnM bu adamda hristiyanların dilinden eleştiriyor ve çok güzel ince noktalara dokunuyor :)
İmanın tam değilse şüpheye düşersin, şüpheye düşmen bile ateist olmaktır, sakın şüpheye düşme
10 YorumlaDinden soğuyan herkes ateist mi oluyor? Deist de olabilirsin. İslamın anlattığı bir yaratıcı inancına sahip olmadan da Yaradan'a ulaşabilirsin.
10 YorumlaKadınlar şefkatlidir duygusal bakar buyğzden tek kişiyse şahitliği geçerli olmuyor
10 Yorumlahey sakin yapma böyle bir şey ne kafana takılıyor şöyle
015 Yorumla
Soran+1 yılyazdıklarım...
Soran+1 yılseçim hakkı mı?
Soran+1 yılzaten bu hadis diye geçiyor kuranda yazmıyor ki cennet anaların ayakları altıdadır hadistir
- +1 yıl
“Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. Taşınması ile sütten kesilmesi, otuz ay sürer. Nihayet insan, güçlü çağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir. Ben sana döndüm. Ve elbette ki ben müslümanlardanım.” o hadisin kaynağı bu ayettir efendimiz bu ayeti örnek gostererk o sözü söylemiştir
Soran+1 yılpeki neden kadının şahitliği sayılmıyor?
Soran+1 yılbu şekilde korkutmaya çalışman hiç güzel değil ateistleri de sanki çocuğu öcüyle korkutmaya çalışıyosunuz diye alay ediyolar.
Öyle dinimizde kadın yarim akıllıdır nisa 34 mirasta 3 de 1 alabilir falan ama o zamanın şartları dicem ee Kur an evrensel bir kitapsa neden yazıyor binlerce yıl sonrasına bile ışık tutuyor olmasi lazim
07 YorumlaAile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı. ac kitabi oku daha iyi olur
12 Yorumla
Soran+1 yılokuyorum ama aklıma takılan yerlere cevap bulamadım
mesaj at istersen yardım etmek isterim
12 Yorumla
Soran+1 yılyorum olarak da rica etsem yardım eder misiniz?
- +1 yıl
bir kere kadınlar islam dininde hiç bir şekilde küçümsenmezler bunu sadece araplara bakarak söylemek doğru değil hadislerse sahih olanı var dine zarar vermek isteyenlerin kafalarından uydurdukları hadislerde var hangisinin doğru hangisinin yalan olduğunu bilmek için bu konuda bilgi sahibi olman gerek
+1 yılKardeşim istersen yardımcı olabilirim İstermisin
13 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki
- +1 yıl
Kardeşim gelcen mi Detaylı konuşalım mı İstermisin
- +1 yıl
Sana Gerçekten de yardımcı olacağım Ciddiyim
+1 yılbende seninle ayni durum.
17 Yorumla- +1 yıl
icersindeyim😒
- +1 yıl
mesela Allah kadinları neden gücsüz yarattı neden her ikisini de eşit gücte yaratmadi?
- +1 yıl
@yugioh38 yanlış bilgi aktarma insanlara Eşit değildir diye yazıyor ayetler
- +1 yıl
Siz hristiyanlıgı araştırın hristiyanlık üzerine merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz hristiyanlıgı islamdan kurandan değil incilden hristiyanlıktan ögrenmenizi tavsiye ederim
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılDinden soğuman Allah'ı unut demek değil
10 Yorumla bence direk Kuran-ı Kerim meali oku
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yılDeist ol keyfine bak.
00 Yorumla
+1 yıldinden soğuyunca ateist değil deist olursun.
03 Yorumla- +1 yıl
Düşünmesine bağlı ama dinden soguyup tanrıya inanmayabilir
- +1 yıl
@architectbanu olabilir ama dinden soğumak demek tanrının olmadığını kabul etmek değildir. Tanımda sıkıntı.
- +1 yıl
kişinin düşünmesine bağlı olarak değişir ben dinden sogudum tanrıya da inanmam der mesela neyse..
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeist veya agnostik ol bari
03 Yorumla
Soran+1 yılneden?
Soran+1 yıl@yugioh38 olmamaya çalışıyorum :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBendee
11 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ateist olmak istemiyorum, ama kafam karışık dinden soğuyorum yardım edebilir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım