Olay ilk başta 10 yıllık arkadaşımla aramda geçti. Anlatıyorum. Bu kız benim onu bir ünlüden kıskandığımı düşüyor.(Saçmalık der susarım) Ben de buna 4-5 saat açıklama yapıyorum. Ama öncesinde ben bu kızı kıskanıyorum. Benimle daha az konuşuyordu. Benim ona tanıştırdığım bir arkadaşım vardı onunla çok konuşuyordu. Neyse sonra ben buna (bu arada stres kaynaklı hastalığım var) bunu anlattım. Ve ben öncesinde çok fazla ailevi sorunlarım vs. oldu hepsini biliyordu. Psikolojim çok bozuktu. Psikoloğa gideceğim dedim. Çok büyütüyorsun. Sanki bütün dertler sende felan dedi. O diğer kız (10 yıllık arkadaşıma tanıştırdığım) kendini acındırıyorsun felan dedi bu kızda bir kısım sorunlarımı biliyordu. Dedim ki dediklerinizi takmayacağım dediğim gibi hastalığım var bana dedi ki sen her şeyi kendin yapıyorsun bilerek takıntı yapıyorsun. Sonrasında ben bunlara görüldü atıyordum. Neden dediler bende yazmak zorunda değilim dedim. Onlarda bana mesaj atmadılar sonra ben haksız duruma düştüm. Kendimi affettirmeye çalıştım.(Yok böyle gerizekalılık) Sonra ben 10 yıllıkla konuşuyordum. Aradan 4 5 gün sonra diğeriyle okulda karşılaştım. Bana soğuk konuşuyordu. Konuşmaya devam ettim. Bu kızla bir tartışma yaşadım. Önemli bir şey olduğunda kuran okuyalım dedi. Bende mizahi amaçla işimize gelince mi Allah oluyor dedim.10 yıllık olan savunmaya başladı bu kızı ben buna da bir kaç laf dedim. Kendimi savundum kısaca. Çok mesafeli konuşuyorduk. Ben de Hacettepe Tıp istiyorum bunun için amin yazdım. Bana önceki dediğimi söyledi. Ben de uzun uzun yazdım. Bana dedi ki uzun yazınca haklı olmuyorsun. Ben de dedim bu böyle olmaz helalleşelim bitsin. Helâlleştik vs. Ben whatsapp durumuna şunu attım. Sonra bu kız bana şunları yazdı (hepsi altta fotoğraflı) çok sinirliyim. Bunları yazan diğer kız sizce ben ne yapmalıyım. Haklı mıyım? haksız mıyım? Bir de bu kız bana hediyeler felan almıştı korkum şu hakkını helal etmezse bu hediyelerinden felan sorumlumuyum İlk fotoğraf benim attığım diğer 2si o diğer kıza ait
Haklıyken haksız duruma düşmek ve kendini affettirmeye çalışmak. Alt taraf biraz uzun fakat lütfen okuyun?
İnsanları fazla ciddiye alıyorsun. Evet arkadaş çevresi çok önemli bir şey ve kimse arkadaşlarını kaybetmek istemez, hele ki o yaşlarda ama hiçkimsenin senin hayatını, hastalıklarını, önem verdiğin şeyleri hafife almasına izin vermemelisin. Böyle düşünüyorlarsa onlara bu durumdan rahatsız olduğunu açık açık söyleyip, davranışlarını değiştirmezlerse muhabbetini kesmelisin. Bu şekilde imalarla değil ama.
şu an kestim ama çok iyimserim o kadar iyi niyetliyim ki onlara iyi gelecekler dileyerek bıraktım. Fakat bu kız hala böyle her yerden engelledim. Ama hala bir şeyler yapmak zorundaymış gibi hissediyorum.
Bırakmakla iyi mi ettim bilmiyorum. Fakat o böyle şeyler yazdıkça içimde bir ukte kalıyor. Hediyeleri felan var hakkını helal etmez diye korkuyorum. Çok karışık aklım.
En İyi Cevaplar