abartmasalar bir şeyi de. ayrımcılıkla ne ilgisi var bunun. tabi ki bir ahlak kuralı. ha hissettiği cinsiyeti görünümünden farklı olan birine sen kadın değilsin burda ne işin var veya sen erkek değilsin burda ne işin var diye anlamadan dinlemeden kafa göz dalarsan orda ayrımcılık var. okulda aynı tuvaleti kullandığın insanlar zaten her gün gördüğün insanlar ve kimin ne olduğunu herkes biliyor. doğuştan erkek olan biri kendini kadın gibi hissediyor öyle yaşıyorsa gelip benim kullandığım tuvaleti kullanmak istiyorsa gelsin kullansın, tuvaleti veya beni yiyecek değil. önemli olan cinsiyeti değil diğer insanlara saygılı ve ahlak kuralları çerçevesinde davranıp davranmadığı. girip wcye kapısını kapatıp çişini edecek altı üstü. ama baştan aşağı herkesin aynı tuvaleti kullanması pek de rahat edilecek bir durum değil bence. özellikle kızlar adına konuşayım tuvalette makyaj yapanımız da var, saçını yapanımız da var, başörtüsünü bağlayanımız da var. buranın özel bir alan olması lazım. erkeklerle ortak kullanılması hoş olmaz.
bir gün başınıza gelirse ben de inanmam size hanımefendi. Ama çevremde bu şekilde hamile kalmış kişileri duydum da tabi siz sağlık alanından da bir habersinizdir... neyse
@Utangacımkızım İnanma, zâten öyle bir şey başıma gelse ben de kendime inanmam hahaha :D Bence etrafındakilerle bir daha konuşmayı dene ama bu kez dürüst olmalarını rica et.
işte sorun bu!!! bir gün her şey normalleşecek!!! o yüzden şimdi sana bana bize ona tuhaf gelmeyen şeylerde dahi kısıtlamaya gidilmeli!!! sonra ki adım ne olacak aynı mekanda perdesiz duş almak kişisel temizlik falan mı olacak? bu çağdaşlık mı oluyor çağdaşlık denildiğinde insanlar ne anlıyorlar bilmem ama ben anlayana "hemşehrim" anlıyorum açık net çağdaşlık diye bir şey yok!! çağdaş olduğumuz insalar var ve hepimiz çağdaşız yani aynı çağı paylaşıyoruz!!!
Yorumlarda gördüm de erkeklerin çoğu pis sapık olarak genelleştirilmiş. Sapık kız görmedim ama pis kızda gördüm bizim eski okulun (lisenin ) kızlar wc o kadar pisti ki erkekler wc tamirattan dolayı yedek kızlar wc ye gitmek zorundaydık inanın bana içerisinde küfürlü yazılar makyaj malzemeleri falan iğrençti. Tüm erkekleri genelleme yapmayınız lütfen. Şahsen bu olaya gelecek olursam mahremiyet önemli bir şey. Ayrı olması gerek bu cinsi ayrımcılıkla alakası yok bence. Afedersin erkekler donlarını indirip pisuvara işerken kızların ne denli rahatsız olacağını tahmin edebiliyorum iğrenç bir durum etik değil
Mutluluktan ağlamak üzereyim. @mmathildaa Bu aşırı laikçe olayın tüm Türkiye'de yaygınlaşması ve daha da yaratıcı projelerin hayata geçirilmesi ülke adına çok faydalı olacaktır.
Yalnız ben pisuvarda işimi görürken arkamdan sürekli birilerinin geçmesi veya bekleyip bir şeylerle ilgilenmesi tedirgin eder. Kadınlardan anlayışlı olmalarını rica ediyoruz böyle küçük detaylarda.
Yavaş yavaş gireceğiz Avrupa Birliği'ne Allah'ın izniyle shshs Bizde 20 dakika galan kalabiliyoruz tuvalette umarım sizde anlayışla karşılarsınız ve ikide bir kapıya vurmazsınız =// Malum bizim için ön fermuarı açmak yeterli olmuyor da :dd
Doğru bulmuyorum. Hatta kadın erkek ayrımcılığına karşı bir duruş olduğunu düşünmemekle beraber özgürlüğe müdahale olduğunu düşünüyorum. Bir kadın olarak çoğu zaman lavaboda makyaj tazelemem gerekebiliyor ve bunu erkeklerin olduğu bir lavaboda yapmak istemiyorum ve bunu yapmak zorunda bırakılmak da istemezdim. Ve aynı zamanda kapalı bayanlara da sorun cıkarabilir bu durum. 400den fazla öğrencinin evet demesi 1 kişinin hayır demesi durumunda bile bu özgürlüğe müdahaledir, saygısızlıktır. Çünkü evet diyenler diğer cinsle aynı lavaboyu kullanmadığında bir şey kaybetmeyecektir ama kullanmak istemeyen için bu bir dayatma olacaktır.
"400den fazla öğrencinin evet demesi 1 kişinin hayır demesi durumunda bile bu özgürlüğe müdahaledir, saygısızlıktır." örneği biraz saçma mı olmuş sanki? Çünkü her oylama sonucunda haksızlığa uğramış bir taraf oluyor bu durumda.
@pingkeuolppaemi burada diğer oylamalardan farklı şöyle bir durum var. Evet diyenler istedikleri olmadığında bir şey kaybetmeyecek, özgürlüklerine müdahale olmayacak, gayet hemcinsleri ile tuvalet kullanabilirler. Ama hayır diyen için o kişi o tuvaleti kullanamayacak, başka binaya gitmek durumunda bırakılacak yani lavabo ihtiyacını kendi binasında giderme ihtiyacı özgürlüğüne müdahale edilecek. Eğer hayır diyen 1 kişi için bu uygulamadan vazgectiklerinde evet diyenler kısıtlamaya maruz kalacak olsalardı, haklıydın.
Gereksiz bir uygulama. Bunun cinsiyet ayrımıyla ne alakası var? Ortada herhangi bir rahatsız edici durum yokken bunun yapılması asıl 'Bakın biz o kadar medeni, o kadar eşitlik ilkesine bağlı bir eğitim kurumuyuz ki, alın bak gözünüze sokun s. çtığımız yeri bile birleştirdik!' der gibi, yani tamamen kendini ispatlama çabası. Ve özetlersek 'gündeme gelme' uğraşı. Arkadaşlar lütfen, ahlaklı olmak geri kafalılık değildir. Şurada bu uygulamanın tek geçerli sebebini söyleyebilir misiniz? Erkekler tuvaletine altın kaplama ayna koyulmuş da kızlar tuvaletine mi koyulmamış acaba (!) Neden çöp kutusuna attığım pedi erkekler görsün sayın aydın beyinler? Hani biz geri kafalıyız ya! Ya da ben neden elin erkeğini işerken göreyim? 'Kadın erkek ayrımcılığı ' nın olabilmesi için ayna örneğinde olduğu gibi bir adaletsizlik olması lazım ortada ama yok. Klasik ODTÜ ve klasik gündem çabaları başka da bir şey yok.
ODTÜ lülerin çağdaşlık anlayışı tuvaletin cinsiyetsizleştirilmesinden geçiryormuş demek. Ben hiç bir zaman bu kafada olmayacağım. Çünkü kadın erkek tuvaletinin ayrı olması cinsiyetçilikle ilişkilendirilmemelidir. Kadın erkek eşittir diye diye erkekleri gözümüzün önünde işetecekler. Şaka gibi ya hay sizin medeniyetinize ben
Tüm kampüste bir tek wc, o da o bölüm öğrencilerinin katıldığı bir oylamayla vede sanıyorum ki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek adına getirilmiş bir uygulama. Yoksa bütün üniversitede böyle bir uygulamaya gidilmiş değil. Bu konu Avrupa'da uzun zamandır tartışılıyor. Özellikle homoxeksüel olan bireyler hangi tuvalete gitse, fark edildiklerinde, içerideki diğer kullanıcılar tarafından "diğer cinsiyetin tuvaletine" gitmeleri gerektiği konusunda uyarılıp, aşağılandığı için Unisex tuvaletleri hayata geçirmekten bahsedenler var. Sanırım Belçika bunlardan biri. Tümden unisex bu gün için kabul edilmesi imkansız bir durum ama belki de artık üç tür kabin görmeye alışmalıyız: Kadınlar - Erkekler - Unisex.
"Cinsiyetsizleştirilmiştir" nedir yaa. Tamamen saçma bir şey bence o zaman kullandığımız giysiler de cinsiyetsizleştirilsin. Tamam bazı yerlerde unisex tuvaletler oluyor ama öğrencilerin kasıtlı olarak talep etmesinde ya farklı bir amaç var ya da iyice aptallaştı bu insanlar artık diyebiliyorum özür dilerim...
Saçmalığın daniskası tabiki ahlak kuralı ayrımcılıkla ne alakası var birinin tuvaleti altından birininki betondanmı bu ne saçmalık mahremiyet diye bişey var bayanların iki taraf içinde daha rahat daha gğvenilir bir ortam olması gerekirken neden insanları zora sokuyorlar bir kere neden böyle bişey yapmaya gerek duymuşlar?
bence abartmışlar. erkekler bizden daha pis. erkekler tuvaletinin önünden geçemiyorum ben. kızlar tuvaleti genelde daha temiz oluyor. ayrıca türkiyedeki erkekler sapık. hoş bunun türkiyeye mahsus olduğunu da sanmıyorum. kadınların bir tarafına bakmaya meraklılar. bence rahat olunmaz bu şekilde. ben kullanmazdım.
senelerdir hizmet sektöründe çalışan biri olarak diyebilirim ki kadınlar kadar pislik bir canlı görmedim. erkekler tuvaletinde yere işiyen oluyor en fazla oda sarhoşsa veya öküz ise ama kadınlar tuvaletinde yerde gördüklerim bana ömrüm boyunca yeter bu hep aynıdır nereye gidersen git
@zihinperest bu uygulama odtüde olmuş yani bir üniversitede. ben de üniversite okuyorum ve birçok kampüse de girdim. çok sık wc ye giden biriyim ve GENEL olarak erkekler kadınlardan daha pis diyebilirim. gerek kampüs olsun gerek avm gerekse sokaktaki herhangi bir wc çoğunlukla erkeklerinki daha pis oluyordu tabiki erkekler tuvaletine girmedim önünden geçerken bile midem ağzıma geliyordu hala daha öyle. sen şu an muhalif olmak için polemiğe giriyorsun başka bişey değil. yorumlarını okuma zahmetine bile girmeyeceğim bay bay
@KediSeven07 prezervatif kanlı pedler bebeklerin boklu bezleri bunlar çöpe atılması gereken şeyler tuvaletini yapıp giden sifon çekmekten aciz insanlar hemde sadece türk kadınları da değil yabancı kadınlarda ama türkler daha pis oluyor malesef
sen nasıl bir manyak ve egoist bir kadınsın ya öyle tuvaletin önünden geçerken çiçek bahçesi kokusunu mu almayı hayal ediyordun ruh hastası :) tuvaletler büyük yerlerde sabah ve gece kapanırken temizlenir elistisliği bırak ve ordaki orayı temizlyene sor bakalım kadınların kullandığı tuvalet mi daha pis miş yoksa erkeğin kullandıklarımı diye. Hayatı internette yaşayıp olayları göz ucuyla süzenler burda ahkam kesmeye pek meraklılar madem bu dünyaları sen yarattın adın kutsal kitaplarda niye geçmiyor turşu!! muhaleflikle alakası yok fikrimi belirttim önce bir saygılı olmayı başka fikri duymaya açık ol sonra zaten insanlığa tercih ediyorsun bu yeni nesil bir bok bilmeyen insanlardan nefret ediyorum sayenizde
yha tanımadığın erkekle utanmak bilmem neyse geç bunları. sen aynada rujunu sürerken bakan abazalara bakma mı diyeceksin. ordan çıktı sana tartışma. yani olmamalı. bir bayan tuvallete nasıl rahat etsin ki. baban verken rahat olmuyosun yabancının yanında nasıl olcan!
Kadın erkek eşittir lafını bazen saçma sapan şekillerde anlıyoruz. Bence bu cidden gereksiz bir karar. Her şeyden önce ortada bir mahremiyet, temizlik, özel alan sorunu var. Ben kendim bile iş yerimdeki lavabolardan çoğu zaman tiksinirken o hanım kızlarımız cidden neyin kafasını yaşıyor?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
benzinliklerde, vapurda, trende, konser yerlerinde falan cinsiyet ayrımlı tuvalete karşıyım! kullan çık neden farklı cinsiyet diye bekleşiyor millet...
pisuvar denen şey kaldırılırsa okulda, alışveriş merkezinde falan da olabilir bu tür olaylar, ama olan erkeklere olur, önceden 2 dakikada işini bitirip çıkmak varken şimdi sıra beklemeye başlarlar :D karma olursa kadınlar, tuvaleti dedikodu yapma yerinden çıkarıp ihtiyaçlarınca daha hızlı kullanırlar, güzel şeyler bunlar odtülü öğrenciler sağolsun insanlara bu tip şeyleri sorgulatıyor :)
Lut kavmi diyen var yaa :D sanırsın aynı deliğe sıçmaktan helal olmuşlar
Tuvaletlerin ayrılmasının diğer şeylerin ayrılması gibi ayrımcılık olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta orası özel bir alan. Makyaj yapılıyor sohbet ediliyor ped isteniyor falan filan... Ayrıca Türkiye'ye geldiğimde erkekler tuvaletinin önünden gerçekten iğrenerek geçersin. Ayrıca zaten sapıklar olduğu da malum. Yapmasalarmış iyiymiş. Saçma
Ayrımcılıkla alakası yok. Kadınlar tuvaleti çoğunlukla makyaj üst baş düzeltme gibi şeyler için kullanıyolar. Biz ise pisuvarda işiyoruz yani. Ayrımcılık mezvusunu ayrı yerlere çekmişler bu kafada devam etsinler sonra Türkiye niye gelişmiyor diyolar. Adamların işi gücü yok kızlı erkekli aynı yerde sıçmak için uğraşıyolar. Yazık
Oha ne kadar saçmalasam böyle bişey aklıma gelmezdi tuvalete gidiceksin tuvalette kızlar ve erkekler napabilirler işemekten başka tövbe yarabbim. ayrıca benim reglimi niye başka erkekler görsün erkeklerin midesi bulanmaz mı ben utanmaz mıyım? kafayı yemiş dünya! neymiş ayrımcılıkmış bahaneler bahaneler bahaneler ve sapıklar!!
Bence saçmalık tuvaletlerde cinsiyet ayrımı olunca ne kaybediyorlarmış erkek tuvaletinde psivuar olur kadın tuvaletinde olmaz çünkü ihtiyaç duyulmaz ben ellerimi yıkarken yanımdaki adam psivuarda çişini mi yapacak yani saçmalık tamamen
@Bummy geçmiş olsun. olabilir böyle hatalarda televizyonda da mı görmedin. bak hata ile girmişsin kimseninde namahrem yerini görmemişsin. bu arada çok incesini. lan'lı lun'lu konuşmanızdan anladım
aman ODTÜ işte ne çıkıyorsa ordan çıkıyor çok yadırgamamak gerekiyor zeka abideleri bence onlar yine bişeyleri boykot peşindedirler tepkilerini böyle veriyorlar zaten çoğuda bir garipler başka gezegende yaşıyorlar gibi
bence kötü olmuş. kadınlar kendi wc sine sigmiyordu makkaj vs şimdi her taraf aynı olacak erkekler ufak ihtiyacını pisuvar lara giderip tuvalet sırasından kurtuluyordu beraber olunca pisuvar olamayacak buda tuvaletlerdeki klozetleri kullanacaklar anlamına geliyor erinip oturmayacak her yerde sıçramış olacak kadınlar bu durumdan sağlık açısından sorun yaşayacak kadınların wc gitme makkaj tazeleme bahane leri ile dedikodu furyası son bulacak 😀😀😀 sayayım mi daha
Medeni ülkelerdebu şekil bir ayrımcılık yok. Dileyen kişi dilediği WC ye girip ihtiyacını görüyor. Ancak bizdeki gibi WC nin ana giriş kapısı olup da içeride aralarda paravan falan yok. Yani tek kişilik kabinler içeriden kilitlenip tek başına kullanılabilir şekilde dizayn edilmiş durumda. Böyle olunca da cinsiyet ayrımına gerek kalmıyor.
@Hans69 Birçok avrupa ülkesi bu şekil. Ancak her yer bu şekil demiyorum. Ayrıca bir çok avrupa ülkesinde üniversilelerdeki kız ve erkek yurdu kavramı da yok. Bir kız ile bir erkek aynı odada kalabiliyor yurtta.
Ya atma, böyle bilmediginiz konuda uyduruk bir fikir yayirsunuz, bizim millette inaniyor, gerimi kaldik diyor.. Avrupanin hicbir ülkesinde toplu halde erkek kadin ayni tuvaleti kullanmiyor. Burda zaten ayni yurttan bahsedilmiyor, ODTÜ 'de ayni tuvaleti kizlar ve erkekler kullaniyor, sende önce otruacagin kolsette, bir erkek mast yapip biraksa, oraya oturmak hosuna gidermi?
@Hans69 Yavrum bana tek tek ornek verdirtme. Ben soruna cevap verdim. Ben bu uygulamayı doğru buluyorum. Ancak sen bulmnuyorsan ve duymak istediğin cevapları almak istiyorsan, o zaman ben çekileyim siz kendiniz piişirip kendiniz yiyin. Ne diyeyim. hadi ben kaçar
Yavrum, atma, bir bokta bildigin, anladigin yok, birde bu AHLAKSIZLIGI uygulayan ülke olsa medeni diye yakistirma yapacaksin.. Afrikada tuvaleti bayirda yapamak zorunda kalan kadin erkekler ayni tuvaletleri kullaniyor..
Ya sen Türkiyede erkeklerle ayni tuvaleti kullanmak istiyorsan, gir kullan bunun adi medeniyet degil.. Avrupayi bilmiyorsun, görmemissin, cahil cahil önyarginla yorum yapma, Almanyada ögrenci yurdu dahi yok. Hastahanelerde, okullarda kiz erkek tuvaletleri hep ayri, heryerde hep ayri, restorantlarda hep ayri.. Senle Türkiye ve Avrupa arasinda en az 500 yil var, sen 500 yil önce dagda bayirda kadin erkek bulundugu ortamda yapiyordu.
kadın erkek hiç bir zaman eşit olamaz insanın insanla eşit olamadığı bir dünyada buna inanan varsa alkışlıyorum ve aynı kafadan bir tane de ben istiyorum. yatak odası ve tuvalet mahrem bir yerdir yatak odanda ne yaptığın seni bağlar ama toplu kullanımda kural olması gerekiyor çünkü erkeklerden pantolonunu koridorda düzeltim şeyini içine orda koyan çok erkek oluyor sanırım bu kadınların hoşuna gitmez. odtü yü zekasından dolayı her zaman sevmişimdir ama bunun zeka ile alakası yok.
Yani sırf sözde kadın ayrımcılığını kaldırmak derdiyle gözüküyor ama bayanlara en büyük hakaret bu. Tuvalete gidince bir cinsiyet uzaya çıkıyor da diğeri mahrum mu kalıyor? Bayanlar mecbur mu ayakta ç... yapan erkeği görmesi? Ya da özel günleri oluyor rahat gidemeyecek mi lavaboya? Ya da ben mecbur muyum bayanlarla aynı lavaboya gitmeye? Kadın dediler kadını soydular se. . Objesi yaptılar kadın dediler onurunu dusurduler. Gecin bu seyleri kardesim. Bu özgürlük değil esarettir
Etki tepki doğurur ve bu gayet yerinde bir tepki olmuş.
Geri kafalı zihniyetkadını toplumdan uzaklaşırmak için pembe vagon baskısı , şort giydiği için kadına tekme atan yaratığı serbest bırakmak gibi saçma sapan şeyler yaptıkça bunlara karşı kadının erkekle eşit olduğunu gösteren tepkiler de olacaktır.
Burayı ya arap ülkeleriyle karıştırmayın bir zahmet, yapılan her baskının bir karşılığı olur burada...
Kadın erkek ayrımcılığıdır, keşke bu ayrımcılık ortadan kalksa ben de isterim, keşke bu sistem Türkiye'de de işlese ama şöyle birşey var bu Türkiyede yürümez sebebini sorarsanız bizim abaza erkekler kızlara tecavüz etmeye kalkar sonra uğraş dur. İşin sağlık boyutu konusunda da sakıncalı, öğrenciler idrar yolu enfeksiyonu olur mazallah
400+ ogrencinin talebi ile yapilmis yani demokrasi kullanilio herkese sorulmus. insan medeni olduktan sonra kiz/erkek fark etmez en azindan tecavuz ve taciz olaylari olmayacak hepsi normal sekilde kullanacak kanaatindeyim... avrupada bazı yerde translar icin bile ayri tuvalet mevcut
Dünyanın en iyi üniversitesi olan ve dünyanın en iyi öğrencilerini yetiştiren böylesine bir kurum, afedersiniz, la gardaş get deee şoraya bir sıç da gel dese ben o boku yerim, kaldı ki Ödtü'yi zike sürsen, merhem tutmaz. Namına goyum yok tuvaletler cinsiyetsizleştirilmişmiş, yok insanlar dinsizleştirilmişmiş... İşimize bakalım, işememize değil.
yine işin ucu açık olduğu için, ahlak dendiğinde avrupayı gösterebiliriz. kadın erkek yan yana ihtiyaç giderebiliyorlar mesela? ama bu bizim ülke de olması muhtemel olmayan, ve görülmesi neredeyse imkansıza yakın bir durumdur. ondan dolayı ahlak kelimesi her yöne çekilebilir yani geniş bir kapsamda'dır.
Anlamsız bence bu ayrımcılık değil rahatlıktı, şimdi pisuvarda işiten adamın yanından geçip tuvalete mi girecek kızlar. Bu özgürlük ya da ayrımcılığa karşı olmak değil değişik bir rahatlık anlayışı olmuş bence :)
Bunun ayrımcılıkla hicbir alakası yok. Kadınlarla erkeklerin toplu alanlarda aynı tuvaleti kullanması kadar iğrenç bir sey yok. Bu uygulama tecavüzleri bile 2 katına çıkarır.
Ayrımcılıkla alakası yok bence bunun. Sonuçta tuvaletler, pek çok şey için kullanılıyor. Kıyafet değiştirme, makyaj yapma vs. Kadınların özel günleri var, nihayetinde ben rahat edemezdim ki gayet eşitlikten, feminizmden yana bir insanım. Pisuvarları ne yapmışlar, açık yere mi koymuşlar?
Bu coğrafya sapıklardan azgınlardan geçilmiyor. Tuvalete kamera bile koyarlar. Kadının saç telinden yani bildiğin kıldan tahrik olan insanları ayrı yerlerde tutmak şart. Ayrı tuvalet, ayrı sınıf, ayrı otobüs.. Ama odtülü gençler farkli olabilir. Insan edepliyse, hayvan degilse ayrıma da gerek kalmaz.
Tamamen hijyenik sebeplerden oturu kadin erkek tuvaletinin ayri olmasini isterim. Erkekler tuvaletinin onunden gecmek bile kokusuyla bayilmama sebebiyet verebiliyor cogu yerde. Bir kac kez erkekler tuvaletine girmek zorunda kalmistim kadinlar tuvaletinin tadilatta veya bozuk oldugu yerlerde, cok zor anlardi...
ODTÜ illa marjinal olacakya.. evet medeniyette aşmış ülkelerde olabilir bu ama burada olmaz! Şimdi ben erkek olarak umumi helalarda kadınla aynı helayi kullanmak istemem, kadınlar tuvaletleri erkeklerden pis! Sonra kanı yanlış yere giden güya sempatik çocuklar tosunlu muhabbetlere girecek.. kıskanç kız diğer kızın nosunu yazacak bel fıtığı tedavisi için!!
Batılaştırma adı altında yaptıkları bir oyun asla dünyanın neresi olursa olsun böyle bişey olmamalı abazalık falan geçtim medeniyet önemli tabiki ama bu insanın özeline girer bir bayanla aynı tuvalete nasıl girebilirsiniz erkekler için sorun olmaz bayanlar için bence kesinlikle büyük bir sorun
Kadın erkek eşitliğine inanan birisi olarak bu kadarı gereksiz bence özgürlüğü genişleten değil kısıtlayan birşey olduğunu düşünüyorum. Erkekler ve kadınların tuvalet yapma şekilleri doğal olarak farklı o yüzden iki cinsiyette kendi wc sinde rahat edebilir ancak.
Bunları okumamışsın bu zatlardan kırpmış çevirmiş, işine geldiği gibi yorumlayıp 3-5 satırıyla ben sorguluyorum ayağına lüzum yok mesnevinin 600 küsür sayfasından anlaya anlaya bunu anladıysan gözünün çapağını yiyim ama önce oku şekerim sorgulamak öyle olmaz
Kadın erkek eşitliğini savunan bir insan olarak pek de gerekli bulmadım. Kadınların pedlerini gören erkekler ve erkeklerin etrafa işediğini gören kadınlar rahatsız olabilir zamanla. Tutacak mı bakalım.
kadınlara özel pembe otobüs sorq metro duraklarında kadınlara öncelik yazan yazılara bu ayrımcılık falan die laf yapanlar tuvaletler ayrı olsun dio nie ayrı oluomuş bir olsun herkes aynı yere yapsın nie ayrıştırıonuz kadın erkek die demi noldu şimdi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
doğru bulmuyorum. özellikle kadınlar için konuşayım. mesela tuvalette kıyafetini değiştirmek zorunda kalanlar olur ya da başörtülü bir kadın şalını düzeltmek isteyebilir. bunu karışık girilen bir tuvalette yapmaları uygun değil çok saçma
Birisi bir yandan makyajını tazeleyecek, öteki hemen yanında ayakta işeyecek.
Bunda mantığın ''M''si var mı? Varsa birisi bana izah edebilir mi rica etsem?
Ayrıca bazı sığırlar bu umumi tuvaletleri hayvan gibi kullanıyorlar. Bu uygulama sonrası kızların ''Tuvaletler tekrar ayrılsın.'' diye pankart açacaklarına iddiaya girerim.
bunun cinsiyetcilikle bir alakası yokki. mikrop falan kaparlar. çok saçma olmuş ya mide bulandırıcı. ben bir erkeğin kullandığı tuvaleti kullanamam çünkü ayakta tuvalet yapanlar var
Tuvaletlerin ayrı olmasın gerektiğini düşünüyorum. ODTÜ gibi bir yer de bu denli, öngörüsüz bir fikirin nasıl uygulandığına anlam veremiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde örneğini daha önce görmedim. Yanlış anlamayın, işin ahlaki tarafında değilim. Sadece uygulanabilir bir fikir olmadığı görüşündeyim.
Şöyle bir de adaletsizlik durumu da var. Nihayetinde demokrasi denilen şey, çoğunluğa göre yönetilmek değildir. Azınlıkların hakkı ne olacaktır? 1 kişi dahi bu fikre katılmıyorsa, bu 1 kişiye ayrı tuvalet tahsis edilmesi gerekir.
Bence olabilir o erkekler için olan pisivar mevzusu kaldırılırsa olabilir hijyen ile alalkali değil çünkü zaten o tuvaletleri her türlü tanımadığımız bir sürü insan kullanıyor mahremiyet konusunda da kızlartuvaletinde sanırım çıplak dolaşmiyorlar neyin mahremiyeti insan olan zaten tuvalette olan birini de gözetlemeyecegine göre...
Buna da ayrımcılık dediler de saçma olmuş yani ayrımcılık eskiden Siyahi ve beyaz olarak ayrılmasıydı. Şimdi bu ayrımcılık değil daha rahat yani şahsen ben öyle giremem utanırım rahat edemem saçmalamasınlar
Türkiye de onca sıkıntı problem eğitimde bir ton saçmalık varken bu ülkenin sözde çağdaş (yarım) akıllıları anca böyle boku sidigi kendilerine dert edinebilir şaşırmayın
sonumuz hayrolsun. Yav sen git ilim getir ne uğraşıyorsunuz tuvalet ile. Cehaletten yapmışlar belli. Yakında değişmesini umuyorum. İstemeyen +400 kişi de çıkar yani...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
700 öğrenci varsa 400 erkektir oylamada 350 erkek evet dediyse 50si kızdır onu haricinde şöyle bişeyde yapılabilirdi 4 tuvalet bulunur en kötü bir fakiltede 2sine istiyen girer diğerlerine 1 erkek 1 kız girme tercihi sunulması gerekirdi di yine hiç bir kız o erkeklerin olduğu tuvaletie girmezdi ben giremiyordum onlar nasıl girsin :))
AVM'lerde kadınlar tuvaletini kadın, erkekler tuvaletini erkekler mi temizlesin? ( : ped de insanlık halidir, pisuvar da. Merak etme 4 tarafı kapalı olur pisuvarın, yani bir şey görmezsin.
Geçmişe gidip bulmuştum dikkatini çeken yorum 🙄 bence kadınlar tuvaletini kadınlar erkekler tuvaletini erkekler temizlesin. Hatta insanoğlu olarak kendi pisligimizi temizlesek daha güzel daha insanı olur.
Bence bir erkek cop kutusundaki katlanmis pad i gormek istemez. Ben olsam istemezdim. Bir kadinda ayakta isemis birinin sidiginin kapaga sacildigini gormek istemez skdhjsjdhd
Müslümanlar deki kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- size orada çadırlara hapis edilmiş kadınlar vardır-ayet kadınlar çarşafla bile sokağa çıkmasın büyük fitnedir cübbeli Ahmet - Hz Adem'i Havva kandırdı işve cilve ile yasak ağaçtan yedirdi Mevlana- Râzî tefsirinde derki kadın yaratılışı gereği ahmaktır aldanması yanılması çoktur kadın acizdir çünkü dışarı çıkmaktan ortada görülmekten acizdir adının sanının anılmasından acizdir ve bir başka alim derki kadının aklı kıt olur derin ilimden anlamazlar bu yüzden onlara ilmin yüzeysel kısımı öğretilir ve bu yüzden İslam onlara en uygun yeri ev seçmiştir. Tuvaletin ayrı birleşik olması değil mesele. umarım anlamış sındır. Bu yazdıklarım sahih kaynaklarda geçiyor ehli sünnet âlimlerinin sözleri diğerleri de.
Hz Aişe dinde özel bir kadın kabul edilir zaten onun zekâsı tüm kadınlardan ve erkeklerden yüksek kabuk edilir diğer kadınların eksik akıllı ve hafızalı olduğu hadis kaynaklarındada mevcuttur. Mevlana ve diğer alimler kafalarından uydurmuyor. Mesela Arapça gramer ini Hz Ali'nin ayarladığı söylenir Arapçada özel bir kural var akılsız varlıkların çoğulları dişil ekiyle belirtilir bunu kasıtlı ayarlamış lar daha bir çok şey biliyorum bu konular hakkında.
Hadisleri rivayetleri akım sözlerini okumadığın için normal bu. Mesela hadislerde derki kadınların çoğu cehennemdedir kadın kocasından izinsiz dışarı çıkamaz haramdır ( konuşmasıda mekruhtur ) kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap sonra dinde kadının dışarı çıkması fitne sebebidir çünkü eski devirlerde sahabe örneğin kadından çok etkilenir tahrik olurmuş ve kadını meta olarak saydığı için çok kıskanıyormuş örneğin sahabenin kıskançlıktan pencereden bakan kadınları dövüp pencereye tahta çiviledigi kayıtlıdır ve dışarı çıkan kadından etkilendi kkerini söylerler bazen tek seferlik ilişkiye girerlerdi örneğin Hz hasan kadınları 4 er nikahlar sonra boşar başka 4 lüyü nikahlardı bu şekilde 300 kadından faydalandı yazar rivayetlerde ve bu sahih hadiste de geçer. Dedigim gibi Hz Ömer'in karısına sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin şimdide işime mi karışıyorsun demesi zaten bakış açılarını belli ediyor
saçmalama ben ilahiyat okuyorum bu dediklerinidaha önce hiç duymadım hz ömer hz fatma ya çoniyi davranırmış hz fatma öldükten sonra halife olup maaş alan hz ömer hep hz fatmayı rahat ettiremediği için üzülmüştür kadın kocasından habersiz çıkamaz fakat erkeğinde kadına sebepsiz yasaklar koyması yasak kadın bişey isterse erkek durumu varken yapmazsa günah hem İslam diyorki kadınlar isterse kendi çocuklarını bile emzirmezler sadece kendilerinden sorumludur diyor
Anne sütü bebek için önemli ve hangi kadın bebeğini kendi emzirmek istemezki bumu hak bu mu avantaj ayrıca onun sebebi ne biliyormusun bebeğin gerçek sahibi erkek kabul edildiği için kadın sadece taşıyıcı doğurucu sayıldığı için sende bunu hak sanıyorsun Hz Ömer Fatma'ya iyi davranırdı derken Ali demek istedin herhal Hz Ali Fatma ile nikah lıydı ve hz Fatıma dinde özel bir kadındı hadiste derki erkeklerden tam manası ile insan olan çoktur ama kadınlardan sadece 4 tanedir biri Hz Fatıma Meryem Hatice Asiye - hadis anladın mı diğer kadınlar tamam olamıyor eksik kalıyor bu yüzden Mevlana derki kadın hayvan tabiatlıdır nefisci dir kadına muhalefet etmeyen helak oldu sen bunları okumamış olabilirsin ben araştırdımda gördüm. Sahih kaynaklarda geçiyor tekrar belirteyim.
saçmalamaya başladın iyice mevlana eşini hep el üstünde tutmuştur hatta üvey kızı şifa hatunada çok iyi davranmıştır birçok ilim öğretmiştir mevlana dediğin kişinin tırnağı olamazsın
Ve hadiste diyorki peygamber kocası kadına su dağa gitsin gelsin sonra tekrar gitsin gelsin derse kadın in onu yapması uygundur ve başka hadiste diyorki kadın erkekten izinsiz çıkamaz ailesi ile görüşemez sahabe devrinden diyorki haklı olsa bile mi? Peygamber de evet haklı olsa bile diyor.
İslam kadına çok değer verir hatta kadınlar için Nisa süresi vardır bizi her zaman korur İslam bir erkek eşini döverse eğer cehhendeki yeri anında hazırlanır eğer ki kadın evine laf getiri enhar ekerler yaparsa erkek sadece acıtmadan bir tokat atabilir kadının nefsini terbiye içi devamı yasak kim dört tane kızını hakkıyla büyütürse cennetliktir diyor hadis
İnanma sen uydurmuyorum ya bunlar kayıtlı şeyler Mevlana bunu söylüyor hatta bunu aşk diye romanda okudum ne kadar gerçek bilmiyorum Mevlana ile şemsi anlatan bir kitapta Mevlana'ya bir baba kızını getirmiş eğitim versin diye Mevlana demişki bu kadındır sen bunu götür evlendir çocuk doğursun sonra kız zekice bir cümle kurmuş Mevlana da sana özel bir lütuf verilmiş diyerek ders vermeyi kabul etmiş ama bu romanda yazıyordu diğerleri hadis kaynaklarında Mesnevî de tefsirlerde yazan şeyler
peygamber efendimizin oğulları vefat edince müşrikler ona seninsoyun kesiminde illerdir ama peygamber efendimiz üzülmemiştir kızlarına hep iyi davranmıştır buda ayetle onaylanmıştır
Benim söylediklerimi çürütmen gerekir farklı şeyler yazman değil yazdıklarım kayıtlı hadisler tamam mı hadiste diyorki dikkat edin cehennem beyinsizler içindir onların bir çoğu kadınlardır , ben cennete girdim orada kadınların pek az olduğunu gördüm sordum bu kadınlar nerede cebrail dediki fazla altın ve gümüş onları oyaladı. Bak o kadar hapishanede erkek var kadından kat kat fazla bir çok suç var kadınlar altın gümüş yüzünden cehennemlik dine göre inandın mı şimdi buna?
@saçmahayattsaçma yan bu uyduruk şeyleri nerden okuduysan uyduruk olduğu çok belli yani, kadınları yerin dibine gömdüğün bir din islam değil o un adı bişeyler öğrenmişsin de kimse dinini bilmiyormuş gibi bir ateyiz sen biliyomuş gibi millete pazarlayıp aynı şeyleri sunup durma git daha güzel işlerle uğraş şekerim
@Pıtırcık1 Gayet biliyorum çünkü okudum hepsi ehli sünnet kaynaklarda yazıyor siz hala uyduruk şeyler diyorsunuz ben bildiklerimi doğruları anlatmaya devam edeceğim sizde ya araştırır (tabi Internetten değil çoğu site yalan yanlış şeyler yazıyor) gerçeği görürsünüz ya da kafanızdaki dine inanmaya devam edersiniz.
Bunları okumamışsın bu zatlardan kırpmış çevirmiş, işine geldiği gibi yorumlayıp 3-5 satırıyla ben sorguluyorum ayağına lüzum yok mesnevinin 600 küsür sayfasından anlaya anlaya bunu anladıysan gözünün çapağını yiyim ama önce oku şekerim sorgulamak öyle olmaz
@Pıtırcık1 buharı müslim gibi hadis kaynaklarında okudum bizim evde tamam mı Râzî tefsiri mı kaynak değil hadi ya okumadan iftira diyorsun bu dediğin bilmek değil tahmin etmek oluyor Mesnevî de dediklerimin yazdığını çoğu insan biliyor zaten imam Gazali nin dediklerini de gerçekten iman edenler kabul ediyor diyorlar ki evet bunlar gerçek işine gelirse tabiki sağlıklı ve empatik bir insanın kadınlar ı eksik bir varlık nefisci bir varlık söylediğinin tersi yapılması gereken bir varlık olduğunu kabul etmesi beklenemez ama onlar bekliyor sizde okumadan iftira diyorsunuz.
sen bana o bunu dedi bu şunu dedi demek yerine ayet hadis getir diğerlerinin doğruluğu şüpheli zatenkuran diyoki bir erkek evlenirse imanın yarısını kazanır kızı olursa cennet kapıları açılır kadın anne olunca cennet ayaklarının altına serilir ayrıca allah kadınlara mihir hakkı vermiştir erkeklerin hakkı kadar kadınlarında vardır hz ali ben senden bütün haklarımı istemiyorum ki senden benden isteme demiştir ayrıca allah kadınlar erkeğin köprücük kemiğin sen yaratılmışlardır onlara nazik davranın diyor bir gün peygamber efendimize bir adam gelip ona tavsiye vermesini istiyor peygamber efendimiz anneme iyi davran diye 3 defa diyip daha sonra babama iyi davran diyor bir kadın doğumda ölürse şehit oluyor doğum yapınca bütün günahları affoluyor
Mevlana'nın Hz Adem'i Havva kandırdı işve cilve ile yasak ağaçtan yedirdi demesini doğru kabul ettirecek normal saydırtacak 10000 sayfalık kitap olsa yine boş yine boş.
arapça m çok iyidir hazırlık okudum bir kelimenin genelde on manası felan olabiliyor bunun gibiler istediği mantı seçip kullanıyorlar yazık ben islamı alnımda ak olarak taşırım
Dinde anne kafirde olsa erkek ona iyilik etmek zorunda zaten tüm dinlerde anneye saygı vardır en kadın düşmanı topluluklarda bile. Ben zaten sana hadis verdim kadınların çoğu cehennemde çünkü altın gümüş onları oyaladı yazar hadiste kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap der kadınların aklı ve hafızası eksik diyor hadiste sonra kadınlara iyi davranın hadosi içi n imam Gazali aynen şöyle söyler -Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- çünkü peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez diyor anladın ha şimdi eğrilik meselesidde şu kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır o halde faydalanacak san eğriliği ile de faydalanabilirsin alimler kadının eğriliği derken
Hadiste eğri der tamam mı sana tek tek ravisini yazmamı bekleme ama uydurmuyorum anladın mı hocalarına sor tabi ehli sünnetler ise yoksa hadisleri uydurma sayan çok profesörler var kendin oku araştır şunuda bilki Kuran'da kelimeler erkeklik ekiyle belirtilir ama kötü kelimeler cehennem ateş vb kasıtlı dişilik ekiyle belirtilir bunu araştır git anlarsın.
öyle bişey yok sadece genellemeler erkek şahıs ekiyle kullanılır bu zaten İngilizce ve fransızcada var ben ayrıca ben kaynak istiyorum yazmıyorsan git burdan
burda kadınların erkeklerden farklı tabiatları vardır onları değiştirmek demek onları erkekleştirmek anlamına gelir onları olduğu gibi kabul ediniz metin hassastırlar diyor alttaki hadistede kadınların erkekler üzerindeki hakları kendilerine iyi davranılmasıdır diyor bu sayfa da benim görüşlerimi kanıtlıyor
"Kocanın karısı ile iyi geçinmesi, ona karşı güzel ahlakla muamelede bulunması, kadının hakkıdır. Güzel ahlaktan murad kadına Güzel ahlaktan murad kadına eza-cefa etmemek değil, onun ezasına tahammül göstermektir, Resulullah'ın yolundan giderek kadının taşkınlık ve gazabına karşı halîm selîm davranmaktır."
Alimler kadınların eğriliği deyince onların hırçınlığı, hissiliği, aklen zayıf oluşu, en basit bir hâdisede boşanma taleb etmesi, kocanın gücünü aşan talep ve isteklerde bulunması, aile sırrını ifşa etmesi, nankörce davranması, dedikodu yapması gibi umumiyetle fıtrî olan zaaflarını anlarlar. Şu halde Resulullah, sadedinde olduğumuz hadiste, kadınların bu fıtrî hallerine dikkat çekerek, onların bu zaaflarını gidermeye kalkma yanlışlığına düşmeden, bu hallerine tahammül ederek geçinme yollarını aramayı tavsiye etmektedir. Onlarla güzel geçinmede nebevî tavsiyenin esası tahammül, anlayış ve iyi davranıştır.
Burada bunlar yazıyor bu açık açık kadınlar doğuştan problemli erkekler onlara sabretmeli demek tıpkı eski devirlerdeki insanların bakış açıları gibi kadın sonlu erkek ona tahammül etsin eğitsin bakış açısı eski felsefeci var ya popüler olanlar onlarda kadınlar hakkı nda benzer şeyler söylerler.
aynı sapık düşünceli hocalar gibi yorumluyorsun ayetleri hadisleri daha fazla laf anlatmıcam sana gözünün önündeki şeyi bile görmüyorsun anlamı saptırıyorsun
Cok sacma bişey. Herseyi gectim bir kere bu kadınların aleyhine bir durum. Kadın hakları savunucuları nerede neden kadınların alanlarının işgal edilmesine izin veriiliyor? Ayrı tuvalete ayrımcılık diyen beyin sorunu yasıyor demektir. Böyle bir durum kadın haklarına aykırıdır.
bizde ödtüye zeki öğrencileri alırlar sanıyoduk. bu ahlak kuralıdır. ben tuvaletten şeyimi toplaya toplaya cıkacam kız ordan görcek ya da kız cıkcak erkekler kızınkine bakıcak o 400 artı öğrencinin kaçtanesi kız acaba? cinsiyet ayrımcılığı yoksa beraber duş alsınlar
En İyi Cevaplar