+1 yılBen doğru olduğunu düşünüyorum kim ne derse desin. Çünkü;
1. Oradaki öğrenciler abaza değil iyi eğitim görmüş modern insanlar. Hepsi de iyi çocuklar.
2. Özgür düşünce diye bir şey var bu ülkedekilerin haberi pek olmasa da. İnsanlar istemiş ve olmuş size ne? Ahlaksız vs. demeye ne hakkınız var?
3. Taciz olayları niye artıyor falan diyenler var ya kusucam evde misafir geldiğinde de aynı tuvaleti kullanıyorsunuz. Kendinize gelin. Oradaki insanlar sizin gibi eli s*kinde dolaşan insanlar değil diye zorunuza mı gitti? Siz böyle bir durumda taciz edileceğini düşünüyorsanız sizin ahlaksızlığınız.513 Yorumla- +1 yıl
Kapalı bir bayan başörtüsünü düzeltmek isteyebilir, kadınlar çoğunlukla makyajını lavaboda tazeler ve bunu erkeklerin olduğu bir lavaboda yapmak istemeyebilir.
- +1 yıl
@snowflake01 Evet. Tuvaletlerin hepsi böyle değil zaten o binaya özel bir durum. Kimseyi zorla sokmuyorlar zaten, istemiş ve yapmışlar.
- +1 yıl
Ayrı olmasının kadın erkek ayrımcılığı olduğunu düşünen topluluk bunu tüm lavabolarda uygulamak isteyecektir. Ayrıca bir insanı kendi binasındaki lavaboyu kullanmamaya itmek, başka binaya gitme durumunda bırakmak dayatmadır.
- +1 yıl
Abazalıkla ilgisi yok. İyi eğitim görünce, modern olunca iyi çocuk olmuyorsun. Erkek erkektir. Taciz eden Cerrahpaşa mezunu cerrah da gördüm ben, bizzat başıma geldi. O zaman senin mantığınla o çok modern bulduğun Avrupa ve Amerika'da bu tarz olayların hiç yaşanmaması gerekirdi. Ama oluyor. Kız arkadaşını bilmemkaç yerinden bıçaklayan hukuk öğrencisi de vardı, yaşadığım yerde gazetede çıktı. Okumakla ilgisi yok.
- +1 yıl
@67898675 Tuvalette kız gördü diye taciz eden zaten taciz eder birilerini bir şekilde. Önemli olan o zihniyetin yok edilmesi. O zaman senin mantığına göre kadınlar açık giyinmesin, kadınlar sokağa çıkmasın. Malum, birileri tahrik olup taciz edebilir.
@Elçinqw Emin ol oradaki ahlak düzeyi ülkenin genelinden çok daha yüksek. Çünkü abazalık nedir biliyor musun? Libidonun akıldan önde olmasıdır. Eğer aklını üstün tutarsan abaza olmassın çünkü zaten taciz etmek akıl kârı bir iş değil. O üniversiteyi sınavda sallayıp tutturamayacaklarına göre hepsi akıllı çocuklar. Hiçbirinin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Zaten olursa böyle bir şey derhal kapatılır o tuvaletler ve haberlere çıkar görürüz, ama olmayacak. - +1 yıl
@snowflake01 Orada herkesin düşüncesine saygı var, kimse bütün tuvaletleri cinsiyetsizleştiremez, herkes istemediği sürece. O binadaki öğrenciler istemiş bunu, o mantıkla cinsiyetsiz tuvalete girmek isteyen birini cinsiyetli tuvalete sokmak da bir diretmedir.
- +1 yıl
Hayır, 400den fazla öğrencinin evet 1 kişinin hayır demesi durumunda bile kabul edilmemesi gereken bir şeydir cinsiyetsiz tuvalet kullanmak isteyen biri sadece hemcinsi ile tuvalet kullandığında bir şey kaybetmez. Ama kullanamayanlar için durum bu değildir, zoraki bir şey yaptırıyorsundur. Kimse başka binaya gitmek zorunda değil, kendi binasında lavabo varken.
- +1 yıl
Ayrıca herkes istemediği sürece bütün tuvaletler cinsiyetsizleştirilemez, orada düşünceye saygı var demişsiniz. Söylediğinizle yapılan çelişiyor. Çünkü bu bina için 1 kişinin bile hayır demesi ile bu işten vazgeçmemişler, gayet oy çoğunluğuna bakmışlar.
- +1 yıl
@snowflake01 Bence olayı daha fazla büyütüp dramatize etmeye gerek yok. Odtüyü çok önceden biliyorum. Baş örtüyle derse girmenin yasak olduğu zamanlarda odtüde girilebiliyordu. Özgür düşünce ortamı diyorum yani herkes özgür.
Her yer bina zaten odtüde, başka bir binaya gitmek çok da zor olmamalı ki binanın işlevi ne bilmiyoruz belki de zaten derslik bulunan bir bina bile değil. - +1 yıl
Mesela ben de girmem cinsiyetsiz tuvalete, ben evim dışında bir yerde bile çekiniyorum ama insanların düşüncesine saygı duymak lazım.
- +1 yıl
Odtü yü yapı olarak ben de biliyorum. Yalnız kadın erkek ayrımcılığı yapıldığı düşünülecek kadar hassas bir konuda olayı dramatize etmeye gerek diye düşünmek yanlıştır, çünkü şu desteklediğin hareket başlı başına bu olayı haddinden fazla dramatik hale getirmektir zaten.
- +1 yıl
*gerek yok olacatı.
En İyi Cevaplar
+1 yılNe kadar aptalca bir hareket. Boşuna okuyan ve gereksiz yere oksijen tuketimi yapan 400+ ahmak birey.
O 400+ bireyden 1 tane bayana sormak istiyorum: hijyen senin icin nekadar onemli?
Wc'lerin ayri olmasi cinsiyetle degil hijyen acisindan son derece onemlidir.
Ayakta işerken koskoca klozetin deligini tutturamayan neslin girdigi tuvalete kac bayan girmek ister? Kıçınizla element ureteceginize, elektron mikroskobuyla atomu inceleyin deyyuslar!! Birde derlerki "niye gelisemiyoruz".1012 Yorumla- +1 yıl
Olay bir tek hijyen değil. Bayanlar ve erkekler tuvaletinin ayrı olmasının bir sebebi var. Hindistan'da tuvalet kültürü yok, ormanlara, çalılıklara, denizlere yapıyorlar. Ve kadınlar bu sırada tecavüze uğruyor. Kadını ve erkeği aynı tuvalete sokmak ne demek? Potansiyel tecavüz demek. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır?
- +1 yıl
@67898675 tabiki ornekler cogaltilir. Tek bir ornege odaklansan bile birsuru mantikli neden buluyorsun.
- +1 yıl
Nokta!
- +1 yıl
- +1 yıl
Şuradan bir bay geçti, bir bay seni sordu, bay arkadaşlar geldi, ben bir bay olarak böyle düşünüyorum vs demiyorsan bayan da demeyeceksin. Kadın diyeceksin. Zaten sizin gibi kadın kelimesini telaffuz etmekten bile çekinenler, ayıp sayanlar yüzünden böyle cinsiyet ayrımcılığına karşı protestolar yapıyor insanlar.
- +1 yıl
@pera_ ohaa :D konu hangi ara cinsiyet ayrimciligina geldi yahu. Ne içtin sen. Kadin kelimesinden cekiniyormuşumda falanda.. :) ben hitaptan bahsederken sen neler anlamişsın. Farkina varmani isterim ki bay ve bayan kelimesinden rahatsiz olan sensin. Cinsiyeti ayirmak ve belirtmek icin kadın ve erkek kelimesi kullanilir.
Bay ve bayan kelimeleri ise cinsiyet kullaniminin uygun olmadigi bir durumda hitap bicimidir.
Cinsiyetcilik yapan sence kim burda? Çirkeflige gerek yok, "sizin gibiler" diye cumle kuruyorsan ayrimcılık güden tek kişilik sensin bunu da unutmayin bayan!
Sakin olacaksin ve yukarda neyi savunduguma odaklan. Konunun dışına cikilacak yer burasi degil, ben hic degilim. - +1 yıl
Hadi bu konular hakkında ilgisiz ve bilgisizin , dünya gündemi hakkında da mı bir şey bilmiyorsun? Yıllardır kadın hakları örgütleri "bayan değil, kadın" diye bas bas bağırıyor. Bayan, isimden önce kullanılan bir hitaptır "bayan Ayşe Öztürk gibi". Günümüzde de pek kullanımı yoktur. Insanlar adam veya erkek kelimelerini (bir adam seni sordu, erkek ayakkabıları hangi reyonda gibi) rahatlıkla kullanırken kadın demek kaba bir söylem gibi görüldüğü için bayan kelimesi anlamı dışında tedavüle sokuldu ve yıllardır kadınlar buna karşı çıkıyor. Bayanı bu şekilde kullananlar da bilinçli ya da bilinçsiz aynı zihniyete hizmet eder. Bilinçsiz olduğunuz için size kızmıyorum ama bilmediğiniz konuda ahkam kesmeniz rahatsız edici. Bayan ve kadın ayrımı hakkında internette okuma yapabilirsiniz.
Konunun da dışında falan değil, sizin gibi insanlara biraz bilinç aşılamak için söz konu protestolar yapılıyor, tuvalet falan pek derdi değil insanların. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Diğer konusunda 974 cevap paylaştı. Ota bka sandık iradesine saygı duyacaksınız diyenler "ama bu yönde oy kullanmayanların hakları :(((" diyor. Ben de partili cumhurbaşkanlığını istemiyorum kardeşim ülkenin %49'uyla birlikte. Ne olacak benim haklarım? Rektörlük seçimlerinde de sandığın iradesini yok sayıp 1 oy alan adamı rektör diye atıyor bunlar.
11 Yorumla
Doğru olduğunu pek sanmıyorum. Millet ne kadar gömmüş. ODTÜyle alıp veremedikleri neyse. 😂😂 yorumlara koptum ya geniş değil özgür, açık görüşlüyüz ama dediğim gibi tuvalet olayının yalan olduğunu düşünüyorum.
210 Yorumla
Soran+1 yılTek kat ya da kampus icin gecerliymis zaten
Soran+1 yılİstemeyen ayri tuvalet kullanabilir tabiki. Romanya'ya gittigimde ordaki okulda boyleydi yani yabanci degilim bu duruma
- +1 yıl
https://www.komplohaber.com/m/?video_id=1792
Bu da açılış videosu :) - +1 yıl
Evet TOPluluk onlar :) bir avuc zımbırtı.
Istedikleri yere zıçabilirler. E tabi bunların cinsiyeti bozuk olunca talepleri de bozuk oluyor. Cibiliyetsiz mahlukatlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılBence sağlık açısından iyi değil. En basitinden örnek veriyim ben kreşe giderken hep idrar yolu enfeksyonu oluyormuşum çünku o zamanlar bizim kreşte tuvaletler ayrı değilmiş. Bunun gibi sıkıntılar olabilir. Allah aşkına ben cidden feministliğin savunucularındanım ama bunun ayrımla alakası yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSahsen bir kac hastanedede var bu uygulama
girdim ve tedirgin oldum yani kesinlikle rahat hissetmedim...
aynada rujunu sürerken arkandan birden adam gelip göbegini kasisa cokmu guzel olacak..
Odtu de herzamanki gibi farklilik yaratalim demisler ama bence iyi birsey degil ve gereksiz esitlik saglamislar yani kizlarla bir kullandigimiz wc ler bile pis ise erkeklerle beraber kullandigimiz wc ler nasil olur bilemiyorum...03 Yorumla- +1 yıl
var mı cidden
Cevap sahibi+1 yıl@Duygusuzkızz evet tabiki var bence hic iyi bisi degil bir erkekle ayni yere girmek istemezdim
turkiyede kadinlar wc sine kamera yerlestiren sapiklar var ayni yere yapmak bu sapik ruhlu insanlara firsat dogurur
Uni ye kimin girip ciktigi belli degil- +1 yıl
Erkekler hep cinsellik düşünüyormaalesef
niyeyse hep bilindik üniversitelerdeki gençler kafayı sıyırıyor :/
o talep edenlerin de talebi yerine getirenlerin de kafasına osurim.
madem öyle 400+ kişi de birleşsin de tekrar cinsiyet kazandırsınlar20 YorumlaDoğru bulmadim kadın ve erkeğin bir özel alanı olmalıdır..
Tuvalet burası kantin ya da oyun odası değil.40 Yorumla4 sene oncede zikişin diye prezervatif dagitanlar bunlar degilmi.. :) ahlak yozlastirmada saglam gorev almişlar
50 Yorumla
+1 yılSevişmeye yer arıyorlar diyen bile var yaa inanılmaz, akıl başta değil ki aşağılarda bir yerde sabitlenmiş, değiştirilemez geliştirilemez, umutsuz vaka
11 Yorumla- +1 yıl
Sence olurmu
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılBeklenen bir hareket.
Normalde ülkenin yüz akı olması gereken okul yüz karası olma yolunda epey yol kat etti!!!20 Yorumla
+1 yılo tarz insnalarin sadece tuvaleti değil girip çıkanin belli olmadigi yer ondan sıkınti olmaz tabi onlara
26 Yorumla- +1 yıl
Kimlere
- +1 yıl
Peki gidermiydin öyle tuvalete
- +1 yıl
başka tuvalet mı kalmamış gitmem
- +1 yıl
Utanirmiydin
- +1 yıl
amacın ne
- +1 yıl
Sadece soru sormak
+1 yılYorumlara baktım da
Odtu'yu kazanmayi hayal bile edemeyenler odtululere giydirmiş;
duvar dibi bulunca çövdürüveren tipler okul tuvaletini ahlaksız bulmuş ahah 😒😒😒00 YorumlaRahatsız edici. Tuvalete sadece idrar icin girilmiyor ki sonucta. Saçını başını duzeltenler, makyaj tazeleyenler, kiyafet degistirenler vs vs bunlari cinsiyetsiz tuvalette nasil rahat yapabiliriz ki
00 Yorumla
+1 yılkimi yerde olması gereken bu. ama o imzayı atmayanların hakkı da gözetilerek gene eski usul tuvaletler de olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsi degil zaten
+1 yılYanlış anlaşılmasın ama ben bir kızla aynı tuvaleti neden paylaşıyorum sorması ayıp, ya da bir benimle neden aynı tuvaleti paylaşıyor. Saçma değil mi? 😂😂😂
00 YorumlaDiğer konusunda 613 cevap paylaştı. Üniversitelerde ders dışında herşey yapıldığı için normal bir durum. Birde Türkiye nin ileri gelen üniversitelerinden birisi. Güya medeniyetleyoruz.
20 YorumlaBöyle bir medeniyetsizlik Amerikada bile yok. YUH BE YUH!
30 Yorumla
+1 yıltalep olduğuna göre öğrencilerin başka istekleri de var demektir. böyle bişeyi kim neden talep etsin ki?
23 Yorumla- +1 yıl
yani
+1 yılTuvaletlerin erkek tuvaleti, kız tuvaleti diye ayrılması mı cinsiyetçilik?
Cinsiyetçilik bu kadar da basit değil ve çok daha ciddi bir sorun...20 Yorumlaİyice Ab ve Abd özentisi olun aferin size. Artık her hafta 10-15 kız hamile kalır! Entellektüel olucam diye edepsiz olan aptallar.
12 Yorumla- +1 yıl
Aklına direk hamile kalmakmı geldi.. Hımm
- +1 yıl
@cheekystaff Aşağıda ik üç tane yorum gördüm 'ben yakalarsam...'' demişler. Bence sen git biraz da onlara bak.
Gizli Üye(36-45)+1 yıltuvalete sadece tuvaletni yapmak için girilmiyor, giyinor, makyaj yapıyor, kıyafet deniyor ve başka şeyler yapıyoruz
akıllarına gelmedi mi erkeklerin kapı altından veya üstünden bakabileceği, veya kapıyı açabileceği. saçmalığın daniskası!21 Yorumla- +1 yıl
Sanirim çelik kapı olcak. Şifreli asma kilitli falan :)
Tuvalet ayrı olmalı. Çünkü erkekle kadının hijyeni çok farklı ve erkekler daha pis. O yüzden olmaz.
20 Yorumla
+1 yılKapatılması gerek artık okul olmaktan çıktı, bunun özgürlükle veya medeniyetle alakası bile yok
24 Yorumla- +1 yıl
Soktuğumun dinsiziymiş kfjdjd ya bisiktir git derler adama okulda ateisti de var müslümanı da hristiyanı vs de var ve herkes özgürce ben buyum diyebiliyor o yüzden aptalca sınıflandırmalarını kendine sakla. Nerede okuduğunu da genelde kapısının önünden bile geçemeyecek tipler yi odto kopotolson koforlor der de onun için dedim. Orası üniversite içindekilerin dini dinsizliği vs kapatılma sebebi olamaz kusura bakma ama yorumun çok aptalca. Kaldı ki kapatıldı. Mühendislik adına ülkede iyi işler çıkaran sayılı ünilerdeniz zaten geri olan ülkeyi eksilere mi çekelim?
- +1 yıl
gören de sanki bana nikola tesla mk
- +1 yıl
@unicor_n Katılıyorum sana herkesin özgür düşüncesi var.
Böyle bir sebepten üniversite kapatılamaz. Sayılı iyi üniversitemiz var onların da içine etmeyelim.
+1 yılOlabilir. Zaten unisex tuvaletler var yurtdışında da
25 Yorumla- +1 yıl
Burası yurtdışımı
+1 yılOdtü zaten temizlenmeli. Ben olsam imza toplayıp başvuran öğrencilerin hepsini atardım okuldan. Okul lan orası. Ne bu Amerikan Pastası özentiliği?
30 YorumlaBu insanları nasıl kandırdıklarını araştırıp onu çözmemiz lazım. 400+ insan benim gözümde kandırılmıştır
00 YorumlaDiğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. Bu 400 arkadaşı bir getirsinler neyin kafalarını yaşıyormuşlar öğrenelim..
10 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. şaka mı abi her türlü pislik olur ki odtünün adı çıktı zaten
10 Yorumla
+1 yılODTÜ'nün ne kadar edepsiz ve ahlaksız bir yer olduğunu zAten biliyorduk bir daha kanıtladılar işte
30 Yorumla
+1 yılıgrenc nasıl bı anlayıs ve arayıs ıcındeler anlamadım
20 YorumlaDiğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Cinsiyetçilik kalktı tamam, başka şeyler ortaya çıkınca ne yaparlar acaba
10 YorumlaEvet doğru, bu olayı bile tacize ve ahlaksızlığa bağlayan kişiler ilk önce tecavüzcü kafa yapılarını değiştirsin
20 Yorumla
+1 yılErkeklere makyaj yapan kadınlara bakıp tuvalletede kadın dedikodularını dinlerler 😂😂😂
17 Yorumla- +1 yıl
Dedikodu ya denk gelmedim 😂
- +1 yıl
Ben çok denk geldim 😂😂
- +1 yıl
En Ençok hangileri aklında kaldı 😂
- +1 yıl
ya hatırlayacak kadar önemsemedim 😂😂
- +1 yıl
Ama. cok farklı demi
- +1 yıl
ne farklı
- +1 yıl
Sen gidermiydin
+1 yılkadın tuveletini paylasacagima ağaç dibine iserim daha iyi.
25 Yorumla- +1 yıl
ahaha 😂😂
- +1 yıl
@MyDiArYdArK gerçekler hepiniz için demiyorum ama gerçekten kadınlar tuvaletini rezalet 😐
- +1 yıl
😂😂 bol bol dedikodu dinlersin😂😂 bende sinir oluyorum ama napalım
- +1 yıl
@MyDiArYdArK bide o var dimi 😎😂
- +1 yıl
😂😂 ahaha
+1 yılBence utanç bu. Böyle mi medeni olunacak.
Üzüldüm10 YorumlaNasıl bulalım doğru ahlak kurallarımıza aykırı değilmi
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ne midesi geniş insanlar var. Şimdi bu çağdaşlık mı oluyor?
10 YorumlaYapa yapa bunu mu yapmışlar sonra ülke neden gelişmiyo
20 YorumlaO wc de neler olur neler şimdi. nasl rektör se artik
21 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek hijyeninin bir olmadığını düşünüyorum, yanlış olmuş.
00 YorumlaDüşünsene cart curt sıçıyorsun işin bitti kapıyı bir açtın hoop karşında sevdiğin kız asdfgfgasd
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma. Ahlaki yönü beni ilgilendirmez ama sağlık açısından iyi bir durum değil.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. çağ atlıyoruz galiba ama sapıklıkta
40 YorumlaDiğer konusunda 340 cevap paylaştı. Olmasi gerekendir. Her yerde olmali.
20 Yorumla
+1 yılSaçma olmuş. Marjinal olacağım diye..
20 Yorumla- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılNa mahrem diye bişi kalmadı malesef.
10 Yorumla Hoş bulmadım doğrusu.
10 Yorumla
+1 yılTam anlamıyla saçmalık
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı? Ayrım yapmanın manası ne?
10 Yorumla
+1 yılBen rahat edemezdim açıkçası.
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru ise çok büyük yanlış yapmışlar.
00 Yorumla Taciz olaylari artinca neden artiyor diyorlar
21 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYazık. Çok yazık. Utanç verici.
00 Yorumla - Diğer konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılMillet sevismeye yer ariyor resmen..
10 Yorumla
+1 yılSaçmalıklar saçmalıklar..
00 YorumlaBenim değerlerime göre yanlış.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSüper bir uygulama. Medeniyet bu olsa gerek.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben kızlarla aynı tuvalete değil aynı tuvalet kabinine bile girerim.
+1 yılAllah bilir neler olur o tuvaletlrdeee
00 Yorumla
+1 yılcok sacma ya dogru bulmadim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYakaladığımı mikerim ben varken girmeyin
00 Yorumlakendileri istemiş öylede kullansınlar
00 YorumlaValla sevisen sevisene olur
10 YorumlaSaçma buldum
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?