Türk Hava Yolları, dün yayınladığı bilgilendirme notu ile çalışanlarından, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar konusunda dikkat etmelerini istedi. Yeni düzenleme ile pilot ve kabin memurları üniformalı fotoğraflarını sosyal medyada paylaşamayacak.
THY çalışanlarına sosyal medya yasağı. Üniformalı fotoğraflar artık sosyal medyada kullanılamayacak. Sizce doğru bir karar mı?
Gayet mantıklı bir düzenleme. Maaşlarını söylemek bile yasaktır.
Neden mantıklı? Pilot kokpit içinde fotoğraf çekip paylaşıyor ve sosyal medyada paylaşıyor. O sosyal medya altına yapılan yorumları da gören gençler bu mesleğe özeniyor ve pilot olmak istiyor. Pilotluk üniformadan veya maaştan dolayı seçilmez. Bir tutku gerektirir. Öyle ki ''Sana maaş vermesek gene de pilot olmayı kabul eder misin?'' sorusuna canıgönülden ''evet'' diyebilecek kişilerden seçilir. Zaten pilotlarda kesinlikle kibir aranmaz. Pilot havadan gidiyor ama havalı da olmamalı.
1) Öfke kontrolü 2) Kibir
Pilotlar için psikolojik testler yapılır. Pilotların %40'ı bu testi geçemez. Öfke kontrolü olmayan pilotlar eleniyor. Ayrıca bir pilotun her kültüre de adapte olabilmesi gerekir. Anlayışlı ve duyarlı olması gerekir. Adamlar o kadar süre havada yolculuk yapıyor ve bir uçağı uçuş hâline getirmek yani çalıştırmak bile ortalama 30 dakika sürüyor. Yorgun olan insan da asabi olur.
Bu denli zorlu bir mesleği sırf hava olsun diye seçenler de başarısız olur. THY böyleleriyle karşılaşmak istemez.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
görende mini mini etekler giyiyorlar sanacaklar, bildiğin pantolon gömlek ceket işte? onun yerine keşke bu asker, polis, fotoğrafları - görüntüleri yasaklansa, bir yunus polisleri var mübarek sanki... neyse demicem bişey ! selamünleyküm desek kaç kişi beğenir diye sayfasına prim kasıp sonra tüm içerikleri silip sayfayı satan ergenlerin ekmeğini baltalamayalım (sayfa satarken beğenme sayılar, etkileşimler dikkate alınır, bot hesaplı sayfalar 50 milyonda beğenili olsa 1 tl para etmez, o yüzden sürekli Allahın selamını versek kaç kişi alır, askerimizi kim beğenir, bu çocuğu 1 beğeni 5 tl) gibi saçma salak şeyler paylaşarak etkileşim kasarlar... acil olarak tüm devlet çalışanlarının komple resmi üniformalı ya da mesleğini belli edecek paylaşımları yasaklanmalı, tespit edildiğine yasal işlem yapılmalı...
Üniforma üzerinde olduğu her an kişi markayı temsil ediyor. Ne alaka demeyin bu bir gerçek. Bu sebeple kişi saçma sapan davranışlarda bulunurken üzerinde bir firmaya ait kıyafetler olması kötü bir imaj yaratır.
Tek tek şu davranışları sergileyemezsiniz demek yerine direkt böyle bir kural getirmeleri mantıklı.
Hatta eskiden okullar bile üzerinizde bizim armamız olduğu sürece dışarıda davranışlarınıza dikkat etmek zorundasınız derdi.
Instagram polis ,, özel harekat,, doktor vs meslek gruplarının artistik fotoğrafları ile doluu.. Umarım TSK da yapar bu uygulamayi.. uygun bir karar bence.. Meslegine adapte olsun polisimiz doktorumuz pilotumuz falannn ~
@deniz_istnbl katılıyorum, asker polis dediğiniz fotomodel değildir, karı kız düşürmeye çalışan hipsterlar hiç değildir, vatandaşın devletin namusunu korumakla mükelleftir, millete salça olmakla, artistlik yapmakla görevli değildir...
Aslında özünde mantıklı bir uygulama. Çalıştıkları kurumu temsil ettikleri için yanlış bir imaj veya düşünce kuruma zarar verebilir. Profesyonel anlamda doğru bir hareket. Bu tür konularda son derece geri kalmış olduğumuz için hem çalışanlar hem de şirketler bu tür işleri doğru yönetemiyorlar. Yönetemediğimiz bir şeyin zarar vermemesi adına atılmış bir adım. Diğer taraftan THY ile sık sık uçan birisi olarak şirketin beceriksizlikleri, başarısızlıkları, basiretsizlikleri KS yönetiminden bile daha kötü olduğu için aklıma gelen ilk cümle : kel başa şimşir tarak.
Hiç bir meslek kuruşu mensubunun sosyal medyada üniformalı bir şekilde gövde gösterisi yapmasını doğru bulmuyorum. Özellikle güvenlik görevlilerinin kadınlara hava atıcam diye, damgalı eşek gibi yerlerini belli etmeleri de başka bir aptallık konusu.
karar mantıklı bir düşünsenize ağzını büzmüş bir hostes öz çekim yapıyo yakasında kocaman t. h. y e kusura bakmayında müşteri olarak öyle şımarık aptal bir hostesin çalıştığı firmada bulunmaktansa kara yolunu tercih ederim ki zaten t. h. y uçuş fiyatlarıyla, da uçuk olduğu bu dönem, de :)
Çok doğru bir karar, zaten mevcutta Polis ve Askerlerimizin de memur olduklarından dolayı paylaşmaları yasaktı.
Ancak mesleğinden rant sağlayıp, sosyal ortamlarda bayanları etkilemek için bu yönteme başvuranlar yeterince var. Hep şöyle derim; "Karakteri oturmamış kişiler.."
bence markayı temsil etmiş olduğundan dolayı çok yerinde bir karar almış. Ama mesela BOYDAK gibi ya da SABANCI gibi grupların da böyle yasaklar getirmesi yanlış olur sonuçta. Mesela BOYDAK kendini bir halt sandığı dönemlerde getirdiği sosyal medya siyasi yasağını kaldırmak zorunda kaldı. Neden özelsin abi adamın dötünden kan alırlar kan.
Son derece yanlış ve anlamsız buluyorum. Asker üniformasıyla fotoğrafını paylaşır sorun olmaz, postacı, bekçi, polis paylaşır sorun olmaz da hostes paylaşırsa neden sorun olsun?
tabi ki amaç güvenlik önlemi şimdi kötü niyetli biri sossal medyada senin thy de çalıştığını öğrense ordan evine ailene ulaşsa onları rehin alarak vs senin üzerinden uçaklara uyuşturur vs taşıtsa ya da daha da kötüsü uçaklara bomba koydurup patlattırtsa o da olmadı ya uçakları kaçırıp aksaraya kamikaze dalışına geçirirse he he he he ne olcak o zaman ne pis yazdım arkadaş yahu eeepppp hollywood yüzünden yani fetonun oyunları bunlar nasıl şeyler getirtiyo insanın aklına yahu
Norveçli kadın pilotlar hayatlarını sosyal medyada yayınlayıp bu meslekle ilgili bir dünya hoş algı oluşturuyorlar, bizim türk firmaları ise saçma salak işler peşinde.
Sana ne yani kadının nereye fotoğrafını koyduğunun?
Çok doğru bir karar sonuna kadar destekliyorum. Aslında alakası yok iken sosyal medyada her kendini bilmez bayan ya hostes ya da hemşire oluyor, her kendini bilmez erkek de pilot, doktor, polis oluyor. İyi çok iyi inşaallah devamı gelir.
Bu ilkokulda bize üzerinizde okul forması var okul kurallarına göre davranın demesi gibi bir şey heralde. O üniformayla kötü davranışlar sergileyerek görülmesi kendini değil markayı lekeler
Sırf üniformadan dolayı bana çekici gelen bu havacılık mesleğinde -olsaydim eger- bu tür bir karar beni üzerdi. Üniformasıyla fotoğraf cekmek çok havalı görünüyor ne yalan söyliyim.
Markayı ancak temsil yetkisine sahip kişiler temsil edebilir. Yerinde karar. Bırak thy yi benim çalıştığım firmanın formasıyla bile sosyal medyada payaşım yapmak iş akdinin fesih sebebidir.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > THY çalışanlarına sosyal medya yasağı. Üniformalı fotoğraflar artık sosyal medyada kullanılamayacak. Sizce doğru bir karar mı?
En İyi Cevaplar