www.google.com.tr/.../3-bin-yillik-ates-yeni-samanlar-27409093
Gök Tanrı inancı hakkın da geniş bilgiye sahip kimse var mı?

Gök Tanrı İnancı ( , tarihi Türk topluluklarının hepsinde görülen bir inanç sistemidir. Bu inanç, başka inançlarla hiçbir şekilde karışmaksızın bozkır Türk topluluğunun asıl dini olmuştur. Bu sistemde Tanrı, en yüksek varlık olarak inancın merkezinde bulunur.
Şaman // Kam: İlksel dinlerde doğaüstü varlıklarla ilişki kurduğuna inanılan, gelecekle ilgili bilgi veren antika peygamberliğinin ilksel biçimi. Kökeni sibirya ve orta asya’dır. Daha geniş anlamıyla şaman, ruhlarla ilişkiye geçen, ateşe hakim olabilen, ruhlarla ilişkiye geçmek için yeraltına inen ve yerüstüne çıkan ve tüm bunları sahip olduğu vecd hali ile yapan kişidir.
Ancak islamiyetten önce bir dindir günümüzde ise böyle bir din yok Şaman / KAm da yok
göreceli kavramlar sana göre böyle bir din var ise katıl aralarına hem burda bulabilecegin bilginin çok daha fazlasını sunarlar sana bütün merakın gitmiş olur :)
Arap kültüründen iyidir kendi kültürüm 😊👍🏻
Bir şeyler buldun mu? Son zamanlarda çok ilgimi çekmeye başladı, daha önce sürekli düşünürdüm ne güzelmiş diye ama hiç gerçek din değiştirme olarak olaya bakmamıştım. İlgimi çekmeye başladıkça da neden olmasın dedim fakat araştırmadan inanmak istemiyorum, İslam dinine mensup olurken araştırma yapma fırsatım olmamıştı ne yazık ki (!) fakat aynı hatayı ikinci defa yapmak salaklık olur. Bir aralar bir kitap var diyorlardı ama satıştan kaldırılmış ve ismini, yazarını da bilmiyorum. Okuyup bilgilenebileceğim bir kitap olursa çok güzel olur.
Bilgilendirdin mi kendini?
Binlerce yıl önceki dinden bu zamana kimse kalmışmıdır, Türkiye'de zor
İslamdan kalan var bundan neden kalmasın
İslamdan sonra büyük bir din akımı olmadı çünkü bu dinden sonra hristiyanlık ve müslümanlık gibi büyük dinler geldi
Sibiryada eğitim alıp türkiye ye gelmiş tek bir kişiyi örnek gösterdin ya :D
buna gerek yok illa ufak tefek bir kaç aile vardır. ama zor bulursun.
Sonuçta adam küllenmiş bir ateşi yeniden yakmış 😊
Sende ki bu ilgi nereden geliyor peki
Bir Türk olarak atlarımın dinini bize unutturulan şeyi merak ediyorum 😊
Milliyetci birisin değil mi :)
yan bulması zor bol şanslar
Evet sağol 😊 Olmadı haberde ki arkadaşla iletişime geçmeyi deneyeceğim
Bul bakalım seni şaman ateşine çekebilir ama bak :D
Atalarının dini olduğu da meşhul. Türklerin şamanizmiyle ilgili yazılı kaynak var mı? Bilmiyorum. Velevki olsun ne yazar!!! Sonuçta ataşarımız da olsa batıl inanç... Hak geldikten sonra batılın ne hükmü var? Önünde harika bir ziyafet sıfrası dururken, simitin peşinden gidiyorsun.
@Mert_Bey Orhun yazıtları var bakın, Araplar puta taparken Türkler göğe bakıyordu kadınları hafifçe de olsa dövmekten bahseden öldürmeye ve pedefoliye teşvik eden bir dinin neresi ziyafet?
türküm türk kızı isterim saf türk yaşa türkler
❤️🇹🇷👍🏻
🤗🤗🤗
Cevap
9Cevap
dönem ödevi mi bitirme tezi mi :) merak ettim ne için lazım :)
Gerçekten merak ettiğim ve bana Google'dan fazlasını söyleyecek bu dine inanan birini bulmak için 😊
e bizi de merak ettirdin nerde bu şaman :D
Atalarımızın dini. Müslüman olmadan önce çok mutluymuşuz..
Türkiye de o kadar imam çar hiç şaman/kam yok mu?
atalarımızın islamiyete geçmeden önceki dini akillim
Geniş bilgi diyorum ben de ortaokul bilgisi değil
Araştırdım ama bizzat bu dine üye birisi ile konuşmayı tercih ederim
Ezbere konuşmayın lütfen
senin amacın islamı kötülemek, sorularına bakıyorum yorumlarına bakıyorum islam ile senin hiç bir alakan yok. bilmediğin konularıda bilirmiş gibi yapma. dinlere saygılı olmak yerine oardan okudum burada gördüm diye sahte kaynaklar göstermeye çalışma.
Kaynak orta da neresi sahte? Sahih Buhari hadis bu daha mensubu olduğun dinden haberin yok gelmiş burada tirübüne oynama madara olursun hadi ben kaynak sundum sana sen bu kaynağın sahte olduğunu iddia ediyorsun ispat et?
Zeyd in eşini kendine alması ve bu konuda dedikodu yapanların nasıl cezalandırılacağı bizzat kuran da yazıyor onu da mu inkar ediyorsun bak güzelim sen islamı öğren sonra gel tartışalım olur mu?
Peygamberin yaptığı sünnet değil mi?
Gelsin 50 yaşın da bir adam 6 yaşında kızını alsın 9 yaşında birlikte olsun onunla be bu hadisi kaynak gösterip yapmazsan sen dinden çıkarsın nasıl müslümansın desin o zaman görürüm ben seni hadi erkekleri anlıyorum da bir kadının islamı savunması süzme cahillikten başka bir şey değil üzülüyorum
Videolar var yapilan
şamanizmle paganlığı birbirine benzetiyorum pek fazla geniş çaplı bilgim yok
birşeyler öğrenirsen benide aydınlatır mısın
Memnuniyet duyarım 👍🏻
Ben de geri kalmak istemem. Bana da anlat lütfen. Du inanc hakkinda bilgilere ulasamiyorum
Kalmamıştır çok eski bir din çünkü
İslam da eski
Saman baska bir din degil miydi
Değil tatlım islamın imamı varsa gök Tanrı'nın şamanı var 😊
Gök tanrı inancina sahip bir cocuk vardi bizim okulda
Milliyetciydi bayaaa
Aaa gerçekten mi?
Evet kurt resimleri falan ciziyordu bayagi benimsemişti milliyetcilik ve gok tanri dinini zaten saf türk soyundan geliyorum derdi :D
Ya merak ediyorum gerçekten aslında nedir ne değildi söyle arkadaşına buraya gelsin beni bulsun 😂
Ya Şu an nerde bilmiyorum ki :D lise sonda falando Şu an univdeyim hahaha ama vardir ya bulursun umarim gerçi niye ariyorsun ki biraz tuhaflar:)
ATA'larımızın bize unutturulan dini merak ediyorum gerçekten
Kisisel forumlarda sorabilirsin sözlükler falan olabilir belki birseyler bilen vardir yani kafandaki sorular için
Teşekkür ederim sağol 😍
Rica ederim :)
Bence oranından buranizdan element uydurmayın Tek hak dini var Oda İSLAM dini. Baska bir dini araştırıp benimsemeye gerek yok doğru yol belli
Doğru dediğin yoldan bir habersin adın Müslüman değil mi?
İlkel bir inanış tarzı. İnsanların cahiliye dönemindeki şeyleri
İslam çok mu bilimci acaba ateistlik Zaten en komiği artık siz neye inanıyorsanız
Sapla samanı karıştırmayın. Bilimcilik zaten başlı başına aptallıktır. Bilimcilik eskimiş ve çöpe atılmış tutarsız bir felsefedir. Tabi, bilimcilik kelimesinin bilerek kullandıysan...
Öte yandan dinlerin de kategorileri vardır: İlahi kaynaklı ve insanî kaynaklı. İlahi dinler, ilahi olmayanlara göre üstündür: Her açıdan, bütünsellik, teoloji ve inanç sistematiği açısından. Şamanizm ile islamı mukayese etmen, bir 3 tekerlekli bisiketle Uzay Mekiğini mukayase etmek kadar aptalcadır. İkisi arasındaki farkı göremeyen göze, idrak edemeyen zayıf akla ve kararmış kör gönle ben bir şey yapamam
Uzay mekiğine bak Bana Muhammed'in uçkurunu evlatlığının karısını nasıl aldığını ve onlar hakkında ileri geri konuşanın nasıl fenalıklarla karşılaşacağını anlatıyor
Araştırmalar yapmaktayım...
Sonuc nedir?
boş ver bee 😊
Orta Asya'ya geri dönün lütfen
Kürt lütfen 👋🏼
orta Asya'da bizim Anadolu'da bizim dünya da bizim olcak merak etme hedef kızıl elma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar