Boşanmalar günümüzde sık rastlanan bir şey. Bazıları yollarını ayırır. Eski eşine zulmeder, linç eder. Şiddet uygular ve hayatına devam etmesini istemez. Bazılarıysa, iki medeni insan olarak çocuklarını düşünür. Boşandıktan sonra aynı evde kalıp, çocuklarına boşandıklarını hissettirmeyen anne ve babalar, çocuklarının psikolojisini düşünüyor. Sizce bu yanlış mı, yoksa gerçekten çok büyük ve medenice bir adım mı?
Doğru. Senin eşinle geçimsizliğini çocukların ödememeli. Sonuçta, ebeveynleri boşanan çocuklar psikolojik olarak çöküntüye uğruyor ve yanlış yollara sapıyor.
Yanlış. Toplumsal olarak etik değil. Artık evli değilsin, aynı evde de yaşayamazsın.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Boşanan çiftlerin çocuklarının psikolojisi için aynı evde yaşamaları ne kadar doğru?
Çocuk buluğ çağından çıkana kadar, ailesi onun emirlerine uymak zorunda... Tabi boşanma nedenine de bağlı... Ben gözlemlediğim kumar oynayan baba ve çocuk şiddetinde bebeğini yorgan iğnesi ile delik deşik eden baba da gördüm... Eşlerinden biri çocuk 9 yaşındayken diğeri 12 yaşındayken başlandı...
Kumar oynayan özünde iyi insandı lakin eve gelen parayı yerdi it... Çocuk ailesi boşandıktan sonra 4 ayda başka biri oldu... Artık onun için eğlence kavgadan ibaret para hırsızlıktan ibaret oldu... Anlık olarak değişim gösteriyordu... İki dk önce gülmekten kırılan şimdi sular seller gibi ağlıyor... Çok şükür şimdi 17 yaşında ve iyi... Bazen bende bazense annesinde kalıyor...
O çocuğuna zulüm eden baba polise verildiğinde sadece 14 ay yatmış... İyi halde salı verilmiş eşi de acımış almış. Çocuk 9 yaşına geldi ve babası yine alkole başladı... Bu sefer affetmedi kadın... Şimdi çocuğun ağzını ben açıyorum anca... Konuşma bozukluğu çekiyor , kelime bulamıyor cümle kuracak. Onu da düzeltmeye çalışıyorum. Beni de bir düzeltsin...
Eski eşine zulmetme, şiddet uygulama, yaşamasını istememe gibi durumlar olmaz ama aynı evde yaşarmıyım boşanmışım sonuçta yaşamam açıkçası ama çocuklara bunu minumum düzeyde hissettirmek için elimden geleni yaparım. Ben bu durumlarda özellikle çocuk karar veremeyecek yaşta küçükse annede kalma taraftarıyım eğerki annede istiyorsa zorluk çıkarmam çocuklarım adınada olsa gerek çocuklara gerek eski eşime maddi manevi desteğimi esirgemem sık sık ziyarette bulunup çocuklarımla vakit geçirip yokluğumu en alt seviyede hissettirmeye çalışırım.
Bu anlattığının aynısını daha 1 hfta önce bir ablamdan dinledim. Dediğim ablanın ikizleri var. Biri süperzeka diğeri de disleksi. Artık bunaldığı için çocuklarını alıp hamama gidiyor. Eski eşine de haber veriyor. Eski eşi de, hamam mastarflarını ödüyor. Çok hoşuma gitti. Çok medenice bir hareket. Hadi boşandık s. ktir git dememiş. O kadar hoşuma gitti ki gözlerim falan dolmuştu dinlerken.
Ben buna karşıyım, aynı çatı altında yaşayacak kadar tahammülleri kaldıysa bir zahmet boşanmasınlar kuzum. çocukara nikahsız yaşama fikri doğal gelecek bu şekilde de. yani bir yeri yaparken bir yeri yıkacaklar. toplumsal olarak da erik değil senin dediğin gibi
Her insan maalesef sevdiği insanın sevgisini paylasamak isteyemeyebiliyor yani egoist davranabiliyor birde bunun içine bayanların kıskançlık faktörü girdiğinde düşündüğüm sonuç ortaya çıkıyor paylaşabilene şu zamanda helal olsun diyorum nadir bayanlardan kendileri çünkü
Benim görüşüm Doğru değil, düzeltelim derken yanlış aile bilinci veriyorlar. Bu aynı evde yaşamakla alakalı değil yalnız. Çocuklar anne babayı rolmodel alır. Bir ailede olması gereken bir çok şey eksiktir ve bu çocuklar tarafından kolayca alınır. Gelecekte aile kurduklarında bir şekilde bu durumdan etkilenen bir aileleri olur. Medeni cesaret falan demiyorum çocuğun psikolojisi tamamen o duruma göre şekillenir diyorum.
Çocuk için birliktelik kuran insanları benimseyemiyorum ama bazen mecburiyeten çocuk için boşanılmıyor çocuk aileden bir tarafa aşırı düşkün oluyor onlarda ayırmaya bırakmaya kıyamıyorum ilk günden sorun çıkaran birisiyle çocuk düşünülmemeli anlayınca iş işten geçmeden ayrılık yoluna girilmeli
Bence yanlış. Sonuçta beraber bir hayatı paylaşamıyoruz diye ayrılma kararı veriyorlar, aynı evde yasamaya devam etmek de beraber bir hayatı devam ettirmek zaten e niye boşandınız o zaman? Ayrıca ev icinde kavgalar vs varsa boşanmadan sonra da aynı ev içinde devam edecek bu. En güzeli çocuğa gerekirse destek alarak anne ve babasının beraber yapamadığını anlatmak, ama hala anne ve babası olmaya devam edecekleri güvenini vermek ve mümkün mertebe çocukla zaman geçirmek.
Keşke şıklar yorumsuz olsaydı... Toplumsal olarak etik olup olmaması beni ilgilendirmiyo sonuç olarak o hayatı kendin yaşıyosun ama bence yanlış. Sonuçta o insanla olmaktan mutlu değilsin ve yollarını ayırıyosun... Boşanmak demek sadece yatakları değil hayatları ayırmaktır bence..
Madem çocuklarını bukadar düşünüyorlar, ozaman boşanmasınlar. Boşandıktan sonra aynı evde yaşamak doğru değil. Çocuğun psikolojisi bozulabilir. Boşandıkları için başka partnerleride olacaktır ve bu çocukta psikolojik bir tramva yaratabilir. Farklı yüzler vs, çocuğun ilerde şizofren olmasına bile sebep olabilir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aynı evde yaşamaya tahammülleri varsa zaten niye boşanıyorlar ki, evliliklerini daha düzeyli bir şekilde idare ettirebilirler. Boşanmış bir çiftin aynı evde yaşaması doğru bir şey değil bence. Çocuk içinse insan ilişkileri, aynı çatı altında aile bağlarını farklı değerlendirerek yanlış yorumlayarak yetişecek. Doğrusu @AlmaHatun un gösterdiği örnekteki gibi olmalı bence.
Büyük bir toplumsal sorun bu cicoşum ve çocuğun gelişim dönemleri için birliktelik çok önemli jajanlı ponçiğim. Neden evlendiler ve boşandılar ve neden çocuk yaptılar ki bu cicoşlar ya
Biribirinden hazzetmeyen Kişiler boşanmaya karar verdiyse çocukları düşündüğüm için aynı evde kalıyorum sözü saçma geliyor bana.. ya boşanmayın katlanın ya da boşanıp ayrı hayatlar kurun tek ortak payda çocuklar olmalı ama aynı çatı altında yaşamadan..
Madem anı evde yaşamaya devam edeceksin? Niye boşanıyorsun, aynı tartışmalar yine çıkar, üstüne üstlük boşanıldığı için yaşanılar tartışmalar şiddetlenir.
Madem boşanacak evlenmemeliydiler. Bu devirim insanları hem birbirlerini tanımaya fırsatları var hemde tenezzül etmiyorlar. saçma bişey, boşanmak dinimizde var ama hoş karşılanan bir durum değil dikkatli evlilik şart.
Bakınız çocukların özel günleri için kısa süreliğine yan yana gelebilirler. Ancak aynı evde yaşamak asla doğru değil. Bu insanlar boşandığı için başkalarıyla görüşürler bunu gören taraflar tekrardan tartışmaya girerler bu durumu gören çocukların psikolojisini düşünün? Bakın ayrı odalarda uyusalar dahi olmaz olamaz. Nikah düşmüş daha ne olsun? Çocuk etkilenmesin diye göz yuman ebeveyn mutlaka geçmişi hatırlayacak ve yeni tartışmalara başlayacak. Hani çocukların psikolojisi? Bence en doğrusu uzman birine danışarak çocuklara anlatacakları dilden durumu açıklamak. Aksi taktirde çocuklar üzülecektir.
Aynı ortamda kalabilecek bir yaşanmışlıkları olsa boşanmazlar zaten. Etikle ilgisi yok. Mantıkla ve akılla ilgisi var.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Değil bence anlaşmazlık olduğu için boşanmışlar sonuçta aynı evde aralarında bir çatışma olduğu zaman çocuğada yansır annesiyle babasının kavgalarından bıkan bir arkadaşım var boşansalarda kurtulsak artık diyor
burada medeni olabilen, çocuklarını düşünerek boşanan çiftlerden bahsediliyor. Yani artık aralarındaki ilişki bitmiş ama çocuklar küçükse ve ebeveynlerinin birinden ayrılmak zorunda kalmaması için, anne-baba bu konuda tamamen çocuğun iyiliğine odaklanıp, kendinden feragat ederek, evden ayrılma konusunu zamana yayarak yapar.
Bence çok yanlış bir şey değil. İnsanlar nasıl hissediyorsa öyle davranmaları güzel bir şey.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bosanan ciftlerin aynı evde yasaması tam 1 sacmalık ve bosanan ciftlerin cocuklarıda iyi psikoljiye sahip olmuyor bazı tanıdıgım cevrem veya bosanmıs ailelerin cocukları normal olmuyor nadıren kendini oradan cekip iyi yetistirenler de var.
Açıklamayı da o şekilde yazdığın için bence sonuçlar böyle. Ülkenin durumuna göre bu açıklama normal bana göre de yanlış ama; bende 'Yanlış.' tan sonrasını dikkate almayarak B dedim. Toplum olarak olmaktan çok sahte ve sonradan her şeyin yine alt üst olacağı bir aile yapısı olmasına karşıyım. Küçük yaşta da olsa büyük de olsa gerçek psikoloji ile yetişmesi lazım çocukların. Her türlü zorluğu genç yaşta görüp ona göre bir hayat alışığı çerçevesinde bir doğrultu çizmeleri gerektiğine inanıyorum çocukların... Gerçek hayatı ufak yaşlarda öğrenen insanlar değil mi zaten sonradan şayan gördüklerimiz.
''Biz'' ? Pardon ya Kuran kursunda tecavüz eden imamlar, Ensar Vakfı, Karaman olayı, kendi camisinde fuhuş yapan imam çok normal de çocuk psikolojisini düşünen biz toplumu bozuyoruz. Ne kadar güzel ya. Hoşgeörü dini tabii. Size sarksa imam ''aman İslam dini hoşgörü dini ses çıkarma'' diyeceksiniz galiba.
Lafı dolamaya kalkma kuzucuk ne demek istediğimi pekala da biliyorsun. Türklerde aile ahlakı vardır, edep vardır edep! Senin gibi nikahsız yaşayanlar bilmez tabi.
Ya senin gibi insanlar Türklüğün arkasına sığınıp da Azerbaycan Türkü olan bana saldırıyor ya. Komik. hiç de inandırıcı değilsin yani. O yüzden güle güle :Dd. dd:d
Soruyu soran bunu medenice buluyor. İki seçenek dayatmış. Biri medeniyet öbürü etik dışı :) yani kendi yorumunu dayatmış. Ondan sonra yorum yapanları da dinle ahlak ile eleştiriyor. Ben müslüman değilim. Ama böyle bir genişliği kabul edemem.
En İyi Cevaplar