Haftasonları gezelim istiyorum ama eşim istemiyor ne yapmalıyım?

yaklaşık 5 aylık evliyiz, ikimizde çalışıyoruz. benim ofis işi, eşimde teknisyen ve benim gibi ofiste sürekli durmuyor. ben doğayı, köyü, parkları çok seven biriyim. sevgiliyken eşimle çok ama çok az görüşürdük, hem iş saatleri ve onun işinin çoğunlukla şehir dışında olmasından hem de benim sınavlarım ve işim dolayısıyla eve geç kalıyor olmamdan dolayı idi. hafta sonları ben sevgiliyken plan yapardım ama hep bozulurdu. şimdi evliyiz, yeni de araba aldık ama eşim dışarı çıkmak istemiyor. evde durarak dinleniyorum, hafta içi işten yoruluyorum diyor. bende hafta içi sabah 8 akşam 5:30 ofisteyim arada iş yerinin balkonuna kaçıyorum gizli gizli ( amirlerim skıntılı biraz) temiz hava alıyorum. bilmiyorum kapalı mekanlar çok sıkıyor beni. ayaklarımın toprağa değmesi, çimenlere uzanmak çok keyif veriyor bana; çıkalım yürüyüş yapalım, evimizde kahvaltılık hazırlayıp bir parkta kahvaltı yapalım diyorum. hiç para harcatmamaya özen gösteriyorum durumumuz pek iyi değil araba için borçlandık ve düğün sebebiyle ama o hep maddiyat ve yorgunluğu bahane ediyor. ben dün çok sinirlendim ve arabanın anahtarını aldım çıktım evden saat 19 gibi çıktım ve eve 21:30 da döndüm. geldiğimde o da yoktu, arkadaşıyla içmeye çıkmış. normalde hiç yapmaz. gece 12 de geldi eve. sen beni bırakırsan ben de seni bekleyecek değilim çıkar giderim dedi. oysa ben onu ikna etmek için çok dil döktüm. hiç dışarı çıkarmıyor beni, geçengün hastalandım hastaneye gittik, dışarı çıktık ya diyor. ya da annesigile gidiyoruz ( ben gitmek istemiyorum ama mecbur) annemgile gittik diyor. yani misafirliğe gitsek onun akrabalarına yorgunum demez. ama ben bir parka gidelim bir kahvaltıya gidelim desem gitmez. tek başıma yaparım sana mecbur değilim dedim. bir daha seninle ortak bir plan yapmayacağım, nasıl olsa hiç bir şekilde kaideye alınmıyor benim planlarım diye bağırdım çağırdım. şimdi küsüz, , ne biliyim sinirlerim bozluyor. böyle el ele dolaşan çiftleri görünce imreniyoum
Haftasonları gezelim istiyorum ama eşim istemiyor ne yapmalıyım?