Onu diyenler maçolar ve maço seven kızlardır. Ataerkil toplumda erkekler höt höt demeye alışmışlardır, bunun doğru olduğunu düşündüklerinden anlayışlı olmak sadece kadınların görevi gibi görülüyor. Anlayışlı erkeğin hali başka oluyor. Mesele anlayışlı bir insan olabilmek ona buna bağır çağır sen hangi köyün ağasısın sen kimsin senin tavrın sinirin kime demezler mi adama
Kusura bakma ama bu yaftayı daha çok kadınlar oluşturuyor. Erkekler birbirlerine karşı acımasız değildir. Karşılıklı centilmenlik anlaşmamız var gibi. Kadın ise edepli erkeği korkak, Efendi erkeği sümsük; Saygılı olanı pasif; Tam tersini ise gerçek adam olarak görür çoğu durumda.
Karşı cins anlayışı süistimal ediyorsa.. Ki ediyor.. O zaman anlayışlı olmak sadece zayıflık oluyor.. Yani sevgilinse veya eşinse He gerçekten arkadaşınsa şayet o kişi bilemem... O zaman erkek kankana olduğun gibi ona da anlayışlı olmak adaletli olur
Ben anlayisli dusunceli bir adamim bünyem. bu sekilde bana kilibik diyenler evin icinde hanimlarin sozunden cikmayanlar :) disarida aslan olmussun ne önemi var. ki
Kılıbık erkek demek, karısının her lafını onaylayan, onun sözünden çıkmayan erkek demek. Bknz; Çocuklar Duymasın'da ki Selami. Anlayışlı olmakla kılıbık olmak arasında baya fark var.
Çünkü durumun adı kılıbıklık. He kötü bir şey mi tartışılır bence kötü bir şey değil. Eğer aile olmayı seçip evlendiysen. Kılıbık olacaksın kardeşim. Yok ben yapamam diyorsan benim gibi free takıl.
Kılıbık erkek daha çok eşinin sözünden çıkmayan, eşinin "höyt" demesi le korkanlara denir. Anlayışlı olmak ise daha farklı oluyor genelde. Halden anlama, yardımcı olma gibisinden. Ama bizde maalesef dediğin gibi öyle de anlaşıyoruz : )
Toplum meselesi değil ikili ilişki bu. Kimseyi de ilgilendirmez. Eşime anlayışlı olmamın iyi niyeti kadar da sınırı vardır ancak. Toplumun bunun adını maço koyması kılıbık koyması umrumda da olmaz. Sevgilin çok mu anlayışlı? :)
En İyi Cevaplar