Eltimin seviyesizliği karşısında, tepki göstermedim, gerçekten seviyesizlik karşısında kaideye almamak en doğrusu değil mi?

8 aylık evliyiz. güzel bir evliliğim var şükürler olsun. eşim benim üzülmemden ve yuvamızın huzurunu bozacak şeylerden mümkün olduğunca kaçınır. ama onun da kontrol edemediği şeyler oluyor tabiki. eşimin abisi ve yengesinin tavrı sanki çekememezlik ve hasetlik yönünde. düğünüme sadece kaynım geldi. eltimle nişanlılık döneminde bir kere karşılaştım ve bakışlarından tavrından rahatsz oldum doğrusu. aslında eşim abisini çok sever. ama abisinin beni sevmediğinin farkında ve bunun sebebini yengesi olarak görüyor. eltim benden 2-3 yaş küçük. 2 çocukları var. daha önce bütün akrabalar evime görmeye geldi, davet ettik kendisini de gelmedi. ailede herkes onun hakkında olumsuz konuşuyor. kimseye gidip gelmez, kaynımı da göndermez, bayramda seyranda bile yoktur, dışlatmış kendini sanırım. kocaman kadınlar eltimle ikimizi kıyaslıyor. sen şöyle iyisin ama o şöyle kötü gibi.. eltimin kulağına gitmiştir sanırım sevilmediği, ben mümkün olduğunca bu tarz konuşmalardan uzak durmaya çalışıyorum. sürekli bana eltinle gidip geliyor musunuz birbirinize deyip soruyorlar. evet diyorum oysaki gidip gelme yok. eşim rica etti, abim için üzülüyorum, herkes karısı ne derse onu yapıyor gibilerinden dalga geçiyor, sen hep olumlu konuş dedi. neyse, geçenlerde ilk defa evimize geldi eltim ve kaynım, ben mutfakta birşeyler hazırlarken, yanıma geldi, yardım etmedi sadece konuştu da konuştu. sen işini sevmiyorsun heralde sürekli sınavlara giriyorsun yeniden mi üni. okuyacaksı ( bende ben genelde hep sınavlara girerim bir amacım yok işimden memnunum şükürler olsun dedim). çocuk istiyorsunuz heralde ( düşük yapmıştım haberi olmuş ama geçmiş olsun demedi). ben aslında başarılı bir öğrenciydim ama hakkım yendi işe giremedim dedi. ben torpille girmişim gibi ima da bulundu. iyiki çalışmıyorum en güzel meslek annelik. senin okuduğun bölüm garipmiş bir kıza uygun değil. hergün sevmediğin bir işe gitmektense evde durmak daha iyi, hep mi çalışacaksın vb. çok rahatsız oldum laflarından. ergen kıskançlığı gibi.
Güncellemeler
+1 yıl
görmcelerim arayıp, şaşkın şaşkın hayret nasıl oldu da geldi, ne yaptınız nasıldı diye sordular. bende 1 saat durdular kalktılar dedim. görümcem çocuğun uyku saati deyip kalkmışlardır dedi, ve bildi. çocuğun uyku saati diye kalktılar, ne keke ne böreğe hiç dokunmadı. bir bardak çay içip, kaynıma hadi kalkıyoruz, ben senle ne konuşmuştum dedi, kaynımda şu çayım bitsin tamam kalkıcaz dedi ama çayı bitirtmedi. eşim de hiç oturun filan demedi direk kapıya yöneldi. garip bir gündü.
Eltimin seviyesizliği karşısında, tepki göstermedim, gerçekten seviyesizlik karşısında kaideye almamak en doğrusu değil mi?