Aptal degilim Zeki de degilim gerçekten ama çevremdekiler beni zeki diye etiketliyorlar derslerimde iyi degil üniveristedeyim beni yakından uzaktan tanıyan insanların hepsi böyle diyor neye dayandırdıkları belli bile degil öyle olmadığınıda söylüyorum en son bugün sınıftan pek konuşmadığımız bir kız mesaj attı işte böyle söyledi. Deyip dememeleri benim için neden sıkıntı sorumluluk yüklüyor sanki ben hiç salakça bir şey yapamam gibi bu algıyı Nasıl yıkabilirim? bu kız arkadaşlada önemli bir mesele konuşmadım ne okulda ne whatsapta Nasıl bu yargıya vardı korkuyorum bu sorumluluktan Nasıl algı yıkılır?
Güncellemeler
+1 yıl
? insan gibi cevap
Zeki biri degilim, bana çevremdekiler zeki diyor Nasıl bu kanıya varmış olabiliyorlar (ss)?
yok kız cidden zeki buluyorum yazmış ama gülme emojini yapmış. son cümlesi de ama zekisin bence yazmış ve yine gülmüş. demek ki ciddi değil yani ironi yapıp aslında tam tersi olduğunu da iddia ediyor olabilir. siz de ben zeki olup olmadığımı bilmiyorum ama zeki insandan anladığımı söyleyebilirim yazmışsınız. kendisinin bile zeki olup olmadığını anlayamayan ya da bilmeyen bir kişi , bir başkasının zeki olup olmadığını hiç anlayamaz. bu da çok büyük bir çelişki olur.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben anlayamam çünkü insan kendisini anlayamaz Zaten Ben zeki bir insan degilim , iddaa etmedim Kız telefonu kapattıktan sonra 1 saat dertlerini anlattı böyle kolay dinlenebilecek dertler degil Onun dışında ben ekseri bir söylemden bahsettim sadece bu bir örnek
İşte farklı olduğu için zeki geliyor sürü psikolojisi düşünün bütün koyunlar aynı yerden yemek yediğini varsayin başka bir koyun farklı yerden yediğini düşünün bu o koyunu farklı yapar doğal olarak sizde farklı düşündüğünüz için sizi zeki bulmuş en azından tek tip veya düz tabanlı dusunmuyorsunuz
Farklılık ilgi çekici haklısınız ama öyle sorunlarla karlınıza geliyorlar ki yardım edemeyeceğiniz kadar büyük vakalar Onun dışında sizin söylediğiniz en basit bir şeyi bile anlamayıp sen zekisin biz seni anlamıyoruz diyorlar Sanki zekisin kelimesi farklılık olmaması gereken bir şey gibi Sevdigim çocuk beni reddetti arkadaş kalmak istedi nedeni çevresinde hep canım varmış zeki bir arkadaşının olmasını istermiş üzülüyorum yani
Bir insan kadın veya erkek sizinle sürekli aynı dertlerini anlatıyorsa sizin çözüm bulmanızı istediği anlamına gelmez belki sizden başka kimse dinlemiyodur belki sizden başka teselli veren yoktur bellidir sizi bir dost olarak görüyordur bellidir derdini sıkıntısı size anlatacak kadar samimi biliyordur birde bu açıdan bakın?
Farkındalığının iyiyse ince ayrıntıları gorebiliyorsan farklı düşüncelere sahipsen sorgulayan bir kişiliğin var ise bu seni onların gözünde zeki yapar çünkü onlar bunları yapamıyorlar
Zeki olmanın sorumlulukla ne alakası var küfretmiş gibi cevap vermişsin. Bence sendeki sorun kendinin farkında olmaman. Bunun da sebebi yaşanmıilıklar ve ya özgüven eksikliği olabilir. Ki mesajlarında özgüven sorunu sezdim biraz
Siteyle zekanın alakası yok. Doğal olarak saçmalamış.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Site için demedi , konu ayrık ayrık siteyi bildiğide yok sınıfta öyle görmüş beni tanımıyor arayıp sorunlarını anlattı sadece ben anlarmışım felsefe sorgulama
ah be bebeğim ya. 250 gramın için sana kul köpek çeken, buna bağlı olarak da yalakalık olarak zekisin falan diyen insanlara inanıyosun ya.. çok üzüldüm sana he
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anlatamıyorum bu degil sadece , bu sadec bugün çevremdekilerin hepsi ben zeki olmadıgımı biliyorum ama çok ağır şeyler anlatıyorlar yardım için mesela bu kız bu konuşma sonrası ağır sorunlarını anlattı
Bazı erkekler bende dahil zeki kızlardan hoşlanır ve karşısındakini zeki bulduğu zaman bunu iltifat olarak kullanır ona küçük süprizler yapmalısın mesela atomu parçalayabilirsin seni çok zeki gösterir
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu kız yazan Zeki olmak için çabam yok olmadığım halde bu kadar sorumluluk varken olsam
Arda arda dizilmis 3 doldu 3 bos su bardaklari var. Sadece 1 tanrsknr dokunarak tek hamlede 1 dolu 1 bos 1 dolu 1 bos 1 dolu 1 bos seklinde dizilmesini saglayabilir misin nasil saglarsin
öncesini bilmiyorum, yazıda can sıkıntısından yakınıyor ama sen iyi çözmüşsün meseleyi bu siteyle o da zekisin demiş buna cevaben, çünkü kızlarsoruyorun hemen arkasına şunu diyor, zekisin biliyor musun, ben de ekşide takılıyorum.. sen zekilik olayına uzun zamandır takıldıysan yanlış şeye tepki vermişsin
En İyi Cevaplar