Şimdi uzun uzun anlatmaya aslında o kadar ihtiyacım var ki.. Ben 1 yıllık evliyim eşimle çık mutluyum birbirimizi cok seviyoruz. Eşim tek çocuk oldugu için ve kayınvalidem eşini kaybettiği yani yalnız oldugu için bizimle birlikte yaşıyor daha doğrusu biz onunla yaşıyoruz ev onun evi. Kayınvalidemle aram çok iyiydi kendisi özünde iyi birisi ama her insanda oldugunu gibi onunda kötü huyları yok değil. Biz evlendik ve ben calısıyordum yani evliliğin ilk zamanları calıstım ve kayınvalidemle birlikte vakit geçirmedim yani sabah ve aksam görüyordum sonuçta. Ne zaman ki işten çıktım evde vakit geçirmeye başladım o zaman isler değişti. Önceden görmezden gelip takmadığım seyler o zaman gündeme gelmeye başladı. Eşimle dışarı çıkarım surat yapar, aksama kadar yatar tv izler hiçbir seye elini sürmez. Gezmeye giderken kalkar hiç yorgun değildir bir de sanki ben onun dengiyim gibi beni kendi emsali insanların yanına götürmek için ugrasır. Esimle beni yalnız bırakmıyor demiyor ki bir gün gideyim de surada kalayım bir gece yalnız kalsınlar birazcık. Oysa istese kalacağı yer yok değil bizi evlendik evleneli bir gece yalnız bırakmadı sadece düğünden sonra 3 4 gün eve gelmedi o kadar baska yok eşimle hiç özelimiz yok yani oturup bir sarılıp film bile izleyemiyorum basbasa yemek yapıp yiyemiyorum oturup sohbet edemiyorum. Oturdugum evde kendime ait düzen kuramıyorum eve yeni bir sey alsam haberi olacak bir sey yapsam napıyosun diye illa soracak say say bitmez yemin ederim bunların dışında insanı delirtecek cok sey var yardıma ihtiyacım var ve esim annesiyle ilgili konularda cok düşüncesiz bana karsı cıkıyor onunla konuşamıyorum beni anlamak istemiyor ne yapacağım ben bana akıl verin lütfen.. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Evliliğin ilk yılları çok önemlidir. Eşler arasında çok kuvvetli bir bağ kurulması gerekir. Beraber vakit geçireceksiniz, başbaşa kalacaksınız , göz göze vakit geçireceksiniz ve sınırsız seks tabiki 😊😊 evin her köşesinde ve her zaman. Sabah erken kalkıp işe gitmeden , akşam eve girer girmez Misal.
Bunların mutlaka olması lazım. Ayrıca evde kontrolun sende olması lazım. Kendi evin olursa mutlu olursun 😊😊
Mutlaka küçük te olsa ayrı evin olması lazım. Çünkü kayınvaliden durumun farkında değil daha.
İlk aşamada tekrar işe girmeni ve en kısa zamanda ayrı eve çıkmanı tavsiye ederim 😊😊07 Yorumla- +1 yıl
İşe girme sansım yok Şu an icin maalesef yoksa 24 saati kayınvalidemle geçirmek istemiyorum tabiki eşinden cok onu görüyorum sıkıldım artık
- Cevap sahibi+1 yıl
İki bayan zaten anlaşamaz ama eşine durumu uygun bir dille ifade et. Onla yazlık vakit geçirmek istediğini , romatiz yaşamak ve seni daha fazla hissetmek istediğini söyle. Akşamları ve hafta sonrarı mutlak suretle beraber dışarı çıkın.
Bunları söylemen lazım. Ve evliliğin ilk yılları böyle geçmez diye söyle 😊😊 - +1 yıl
Konuştum günü birlikte olsa Şehir dışına cıkalım gezelim biraz farklılık olsun dedim kafamıza eserse 1 2 gece kalırız da dedim ama istemedi
- Cevap sahibi+1 yıl
Maddi durum nasıl. Ondan mı acaba
- Cevap sahibi+1 yıl
Eğer para sorunu yoksa bu size gayet iyi gelir
- +1 yıl
Maddi durumla alakalı değil daha önce gitmediğimiz yerlere gidelim dedi nerde ne var bilmiyoruz sonuçta gidip napcaz falan dedi kaybolmazdık bu devirde ikimiz sonuçta bulurduk gidecek bir yer ama istemedi
- Cevap sahibi+1 yıl
Bence hafta sonu için biraz ısrar et. Sadece senle beraber kalmak istiyorum falan de😊😊
En İyi Cevaplar
Zor sizi anlıyorum. Ama bu konuda eşinize çok şikayet etmeyin. Sonunda haksız olan siz olursunuz. Tüm iyiliğiniz de silinir gider.
İyisi biraz daha sabredin. Benim size önerim bir işe girip çalışmanız. Bu tek kauınvalideniz için geçerli değil, biriyle sürekli yanyana olursanız belli bir süre sonra herşeyi gözünüze batar. Mutsuz olursunız.
İşe giderseniz en azından akşamdan akşama görürsünüz. Belki de ayrı eve çıkarsınız sonrasında00 Yorumla
valla cok zor sakin cocuk yapma bir kere kocanla konus ayri eve cikin ya da bir is bulup calis uzak durmus olursun cunki bu kaynanslsr ogullarini kiskaniyorlar paylasma istemiyorlar ondan oluyor bu dikkatli ol
20 Yorumla
Senin annen sizde kalsa ve eşin böyle düşünse ne yaparsın? Kadının gidecek yeri yok demekki ve tek oğlu en değerlisi kıskançlık olacaktır zor ama olmaz değil idare etmelisin
04 Yorumla- +1 yıl
Eşim de aynı benim gibi benim ailemden biriyle yasamak zorunda olsaydı eminim aynı sekilde bir seylerden rahatsız olurdu. Ve ben bunu anlayışla karsılar esim bana bu konuyla ilgili bir sey derse kendi annemi uyarırdım emin ol yapardım eger gercekten sıkıntı olan annemin hareketleriyse ben bir gelin olarak gerçekten evde dogru düzgün oturan bir insan olmuyorum sürekli elimde bir iş oluyor sürekli bir sorumluluk oluyor kendi ailemin evine bile yetisiyorum ben kendi annemin hastalığı sebebiyle oraya bile gidip iş yapıyorum ve hayatımda düzenli tertibi bırakmam yaşadığım insanların da buna biraz özen göstermesini istiyorum en azından ben temizlik yaparken az bir kalkıp odasını toplasın ya da yattığı yeri bir düzeltsin sonra yatsın tekrar
- +1 yıl
Kendisi Şu an cok alıngan benimde esimin de onu uyardığı noktalar oldu kayınvalidem eskisi gibi değil simdi benimle alınganlık yapıyor hep surat asıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8Cevap
- 5 ay
Allah yardımcınız olsun bende aynı durumdayım. Dün boşanma kararı aldım 2 senelik evliyim bende. Kayinpederim de evde kayınvalidem de. Çok da patavatsız kayınvalidem. Yönetmeye çalışıyor hep beni ama basaramiyor. Efe der bana. Hiç bir dediklerini sen istemiyorsan yapma zorunda değilsin çünkü. Çocuğun da yoksa ki kendi evine çıkana kadar katiyen düşünme bile çünkü ben de girmedim o yola. Ben eşimin vaatleri ile kandirildığım icin 2 sene bekledim yoksa bu 2 yıl boyunca burada ailesinin eteğinin dibinde eşimle durmazdım. Eller insana sabrı öğretiyor derdi annem cidden de öğretiyor. Biz de yalnız kalamiyorduk hala kalamiyoruz birsuru hakaretler ediyor bana. Sonra bir şey olmamiş gibi davranıyor kadın. Kimseye göre haraket etmek zorunda değilsin. Esin de seni seviyorsa ayrı ev açsın sana. Kendine anladığım kadarı ile güveni yok. Bu tarz erkekler anne kuzusudur. Ben kendi eşim içinde konuşuyorum. Türkiye'nin bir ucundan bir bayan olarak sevip vardım adama değerimiz kiymetimiz bilinmedi.
00 Yorumla - +1 yıl
Aslında anlaşamanın en büyük etkenlerinden biri kendini özgür hissetme gereği yeni evlisin ve eşinle bu evliliğin güzel şeylerini baş başa geçiriyorsun kayın validen dünyadaki en iyi insan olsa bile sana iğne gibi batar bu sanma ki sadece senin için geçerli bir çok bayan bu durumu yaşar ne zamana kadar çocukların olup büyüdüklerinde senin başına gelir düşüncesi oluştuğunda dedim ya en iyi insan olsan da özel isteklerin bastırılması seni ona karşı itici yapıyor
00 Yorumla - +1 yıl
sabretmen gerekli. Sonucta hayattaki en önemli kisi annedir. Onuda anla. esini kaybetmiş. size muhtac. yaslilil iste. ilerde anlarsin sende. Onunla iyi vakit gecirmeye çalış. kocanla zaten ömür boyu birliktesin. yasli anneler bugun var yarin yok
00 Yorumla Yalnız kalmak istiyosan arada al otele falan git :D odanızda tv olsun mutlaka öyle film izlersiniz veeee mutlaka çalış :) evde kalırsan daha çok kafayı yersin
00 Yorumlaeşini seviyosan bazı şeylere katlanmalısın annesi sonuçta atamazki... ama kendine göre de haklısın tabi
00 Yorumlasabredin ve eşinizi devamlı ilgi ile karsilayin şu ara zitlasmanix size zarar verir uzer
00 Yorumlabu konuyu yine esinle cozebilirsin annesi çocuğunu senin le paylasmak istemiyor
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Cok zor durum ALLAH'ım yardımci olsun inan bir gün herşey güzel olacak
00 Yorumla Evi ayırmanız gerekiyor
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Allah kolaylık versin
00 Yorumla - +1 yıl
Kötümüsana peki
07 Yorumla- +1 yıl
Bana kötü davranmıyor ama beni rahatsız eden cok fazla huyu var mesela aksama kadar oturma odasında yatması sabah kalkar gelip oraya yatar aksam gider tekrar odasına yatağını bile toplamaz düzensiz birisi isine gelmiyor aslı kadın hali yokta yatıyor ya da is yapmıyor diyeceğim yemin ederm huyu öyle alısmıs
- +1 yıl
sanazararımı varki
- +1 yıl
Ortalık hep dağınık oluyor hiç derli toplu değil oturma odası ansızın biri gelse ben utanıyorum onun yüzünden yerde corapları ilacları su sisesi eşarp falan hepsi bir yerde döküntü olarak duruyor dersi toplu değil işte kadın
- +1 yıl
sende bir gün yaşlancaksın neredeysen onu bulursun
- +1 yıl
Evet yaslancam ama Allah büyük elim ayağım tutar haldeysem yapmam gereken her seyi yine yaparım. Kayınvalidem cokta yaslı değil hali iyi kötü değil yani hasta falan da değil öyle alısmıs o öyle yasamaya olay bu sadece rahatlık var affedersin ama kadın wc de bile kapıyı kapatmadan isini görüyor ben varım evde normal mi
- +1 yıl
bırak takılma onun ayıbı o allah görür. Merak etme
- +1 yıl
kandiliniz mübarek olsun bu arada
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Zor.
01 Yorumla- +1 yıl
mHem de cok zor
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kayınvalidemle beraber yaşıyorum ve ne yapacağımı şaşırdım yardım eder misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar