Eşi öldü. Yalnız yaşamaktan korkuyorum diyor. 1 aydır kalıyor ama evde rahat hareket edemiyorum.
3 ay
Karekteri nasıl
Her şeye karışıyor mu
Evinizin ses yalıtımı var mı
Ebeveyn banyosu var mı
Çocuk var mı varsa yaşları ne
Sen ev hanımı mısın
Kayınvalidenin bir sağlık sorunu var mı
Senin eline bakıp her şeyi senden bekler mi yoksa elinden geldiğince yaşına da dikkat ederek bir şeyler yapmaya çalışır mı
Eşinin annesine karşı tutumu nasıl
Senin annen bu durumda kayınvalideni kıskanır mı
Aksi bir kadın mı yoksa uyumlu mu
Gibi daha bir çok parametre var
Hiç rahat edemezsin. Yalnız yaşamaktan korkuyorsa ya evlendirin ya huzurevine verin. Huzurevleri sanıldığı gibi cehennem değil. Biraz utanması ve saygısı olan yaşlı kendine baktırmak yerine huzurevine gider. Yaşlı olan evde evin kadınları devamlı hizmetçi olurlar. Neden elin kadınına hizmetçilik yapacaksın? Neden elin kadını senin ve kocanın parasını yesin. Aynı evde yaşarsanız hayatınızdaki her şeye, her plana, gidere onu da dahil etmek zorunda olursunuz. Sizin hayatınızda fazlalık olur. Evde hayrına inek beslersiniz. Ev üstüne ev olmaz. Siz onunla ayrı bir evsiniz. “Bizim düzenimiz var ev üstüne ev olmaz istemiyorum “ de
Bu gerçekten hassas bir konu çünkü ortada hem bir yas süreci hem de bir ev düzeni var. Eşini kaybetmiş birinin yalnız kalmaktan korkması çok insani ve anlaşılır. Aynı şekilde senin kendi evinde rahat hareket edememen de gayet doğal. Burada mesele taraf tutmak değil, ihtiyaçları dengede tutabilmek. Belki birlikte yaşamak tek seçenek değildir; yakın oturma, belirli günler birlikte kalma ya da destek sistemini genişletme gibi ara çözümler düşünülebilir. En önemlisi açık ve sakin bir iletişim kurmak. Kimseyi suçlamadan, herkesin sınırını ve ihtiyacını konuşarak belirlemek uzun vadede daha sağlıklı olur.
Sağlıklıysa, eli ayağı tutuyorsa, kendi başına yaşayabiliyorsa evli çift ile aynı evde yaşamamalı.
En fazla şu yapılabilir, aynı apartmandan ya da mahalleden ev alınır ya da kiralanır, orada yakında yaşar.
Yoksa evli çift ile aile büyükleri aynı evde sorun olur, evliliği bile bitirebilir.
Bence eşine söyle yakın olmak istiyorsa yakınlarda bir eve yerleştirsin annesini, aynı evde olursanız bir kaç aya o evlilik patlar.
Bu durum gerçekten zorlayıcı olabilir 💛 Hem onun kaybı hem senin alan ihtiyacın çok gerçek. Eşini kaybetmiş birinin yalnız kalmaktan korkması çok doğal 😔 Ama senin evinde huzurlu ve rahat hissetmen de en az onunki kadar değerli. Eşinle sakin bir zamanda konuşmanı isterim. Duygularını suçlamadan paylaş. Belki aynı ev yerine yakın bir evde oturma, dönüşümlü kalma ya da gündüz destek alma gibi ara çözümler bulunabilir 🌿 Kendini bastırarak yaşarsan birikir. Senin huzurun evin dengesini belirler 💚
Cevap
78Cevap
Eşinle beraber konuşup halletmeniz gereken bir durum
7yildir kayinvalidemle yasiyorum ne yazikki bunu yasamadan yorum yapabilenler cok yaniliyo bu ikinizin anlasabilmesi onun senin iyi insanlar olmanizla falanda alakali bisey degil asla. Kendine ait bi özel anin yerin zamanin biseyin kalmiyo benimki yatak odamda dahi rahat rahat dolasip dolap cekmece karistirabilen rahatlikta bi kadin geldigimiz noktada bu evi asla kendi evim gibi hissetmemeye basladim hersey onun duzenine geciyo hersey onun kararina kalmaya baslio falan bu sanada evliliginede herseye zarar veriyo ya uzgunum ama sonuclari ozelliklede psikolojin icin hic iyi olmuyo sahseen uzun suredir evim yokmus hissinde yasiyorum sanki onun yanina siğınan benmisim gibi
Çok haklı yorum. Yaşamayan bilmez. Ananem yıllar önce bizimle yaşamaya başladı, benim halım daha güzeldi çay kaşıkları bile yabancı geliyor diye diye evde düzen diye bi şey kalmadı. O mutlu olsun dedik ama bi süre sonra hepimizin hareketleri battı. Gezsek bizimle gelmiyor gelmese geziyoruz diye trip atıyor, tuvalete bile biz varken girmiyor... evde sığınmacı gibiydik sanki o ev sahibi biz yanına gitmişiz gibi. Cidden yaşamayan insana davulun sesi uzaktan hoş geliyor
Neden beraber yaşıyorsun
@Ayabasanmaymun aynen aslinda konu sadece kayinvalide degil kendi annemde olsa ayni sey olurdu ev hepimiz icin soluklandigimiz huzurlu oldugumuz yuva olabilmeli o huzuru kaybediyoruz boyle olunca
Kesinlikle katılıyorum, ev ev üstüne olmuyor
Evlilik iki kişinin çalışıp yiyip içip gezip skşmesinden ibaret bir ev arkadaşlığı değildir. Eşimin annesi annemdir, huyu karakteri ne olursa olsun dosta düşmana güldürmem. Kaldı ki benim talebimle annesini yalnız bırakacak bi adamı koca diye yanımda gezdirmem.
Eşlerinizin ailelerine olan davranışları ilerde size nasıl davranacağının önizlemesidir bu unutulmasın.
Huyu karakteri ne olursa olsun derken? Kocanda anan için bunu diyor mu merak ettim doğrusu, fedakârlık yapa yapa kendinize saygı birakmadiniz.
@M3rovha3lss neden saygı bırakmamış olalım? Evliliği ne sanıyorsunuz ki siz anneler için masaya fazladan bir tabak koymak bu kadar zor geliyor.
Ve evet eşim de annem için aynı davranışı gösterdi. Taraflarından birinin net tavrı diğerinin davranışını da belirler. Bizin ayrıldığımız yıllar oldu ama aileler ortak çocuklar olduğu için hala saygı içinde iletişim kurabiliyor mesela. Cahil vefasız insanlarla yuva kurmazsanız bahsettiğiniz gibi sorunlar yaşamazsınız.
O hâlde çok iyi
Geçen sene anneannem hastayken annemle onu görmeye gittik hastaneye
Yaşlı bir kadın vardı sadece iki kızı vardı huzurevinden hastaneye kaldırılmıştı kanserdi bir anda rahatsızlanmış, kızı da gelmişti görmeye ne benim eşim ne de kız kardeşimin eşi 10 yıldır yalnız olan anneme bakmamıza izin vermiyorlar demişti. Bu ülkede sadece kadınlar kayınvalide bakıcısı oluyor, erkek baksa dahi eve ekmek parası getirir gerisini kadın yapar kadın döşer kadın bereketlendirir. Ama gel gör ki erkekler asla kaynanaya tahammül edemiyor konu kendi annelerine gelene dek.
@M3rovha3lss anneyi yük gören biriyle hayat arkadaşlığı yapmaya devam etmek kişinin kendi tercihi tabi ki. Şartlarını bilemeyiz ama bugun anneye yapılan vefasızlık yarın eşine döner. Bu asla şaşmaz.
Nasıl ki evlat atılmaz ana baba da atılmaz. Benim bu konudaki düşüncelerim toplum için farklı olabilir, ancak fazlaca aile hiyerarşisine bağlı biriyim.
Umarım sende gönlünce mutlu bi hayat sürersin.
Ne kadar güzel yazmışsınız. Sizi ayakta alkışlıyorum.
Kadin gayet sağlıklı. 55 yaşında ayrıca. Gayet genç
Soruyu soran şahıs bahanelere sığınmasın. İlaveten 55 genç yaş değil.
Ne bahanesi? 55 yaşında kadının genç bir çiftin yaninda ne işi var?
Oha haklısın 55 yaş gayet genç ajdjdjdndjdn
naber, annenle konuşup onun nasıl düşündüğünü öğrenmen lazım, sonra da kayınvalidenle açık açık konuşup evin rèjimini belirlemen gerekiyor, herkesin huzur içinde yaşaması için bir orta yol bulmalısın mesela kendi odası, kendi alanları olsun gibi
Sen annene ne derdin
O zaman annene hayır diyebilen birisin
Mantıklı
Bende bu yalnızlıktan korkma kısmını anlamıyorum yalnızlık aşırı keyifli, huzurlu bence diken ustunde birinin evinde nasıl yaşanir ki ben çok zorlanıyorum şahsen birine kalmaya gitmeyi bile sevmem🙃😜bence sık sık eşiniz gidip ilgilensin ama duzen üstüne düzen zor bir de oğlunu kiskanirsa daha da zor sağlıklı. olacagini sanmiyorum
Anne babaya iyilik etmek kendine iyilik etmektir şayet bu durum senin basinada gelmiş olabilirdi İslamiyet empatiyi kurmayı değil düşene darda kalana korkana yoksulluk çekene eziyet edip kendi heva ve isteklerinizi yapın demiyor İslamiyet darda kalana yardım etmeyi emrediyor kendini yerine koy ve bir zaman sonra sende bu halde olabileceğini düşün
Herkesin özel hayatı elbette var ama bazen hayat bizi mecburiyete itiyor sen şu an böyle düşünüyorsun o zamanlarda yine böyle düşüneceğine teminat veremezsin
Başka çocuğu yok mu kabul edene gitsin ya da alt üstlü ev bulun taşının size yakın olsun eğer kötü kalpli mızmız hadsiz değilse sessiz sakin sorunsuz iyi kalpli seni kızı gibi seven biriyse sizde kalmanızda sorun yok ama eğer ki azıcık dırdırı varsa koy kapının önüne eğer kocan karşı çıkıyorsa da boşan
Milletin anası için fedakârlık yapmayın oğullarıyla evlenmek bile fedakârlıkken.
Ev ev üstüne olmaz. Erkekler ay nolcakcdiye ayaklanmış ama kayınvalideleri gelcem kalcam dese kıyameti koparır çoğu. Açıkcası 20 küsür yıldır evliysen eğer evet olabilir ama gençsen zor. Gezmek istersin kocanla başbaşa vakit geçirmek istersin. Ha git demek de zor ama yine evinde kalsın yanına uğrarsınız o arada gelir isterse kalır ya da maddi imkan el veriyorsa eğer yakında ev alınır vs. Ancak öyle
Bence kalmalı ama bilinçli ve sınırları net bir şekilde.
Eğer ortada sağlık, yalnızlık ya da gerçek bir ihtiyaç varsa aile olmak bunu da kapsar. Aynı evde yaşamak fedakârlık gerektirir ama doğru iletişimle mümkün olabilir. En önemli şey, evin düzeni ve kararların çift tarafından belirlenmesi. Başta açık konuşulursa, sonradan kırgınlıklar büyümez.
Yani mesele “kalmalı mı kalmamalı mı” değil;
“nasıl ve hangi şartlarla kalmalı” meselesi.
Kayınvalidenle aran nasıl anlaşabiliyor musun çocuğun var mı 1 aydır sizinle kalıyor zaten artık kendi evine gitmeli mevzu kayınvalidenin sana karşı iyi ya da kötü niyetli davranması değil herkes kendi evi kendi düzeni olsun ister rahat edememekte haklısın yani eşin konuşsun size yakın bir yerde ayrı ev tutsun arada size gidip gelsin kadın içinde kolay değil eşini kaybetmek
Al eline bir tane ERZURUM tesbihi... Bol bol sabır çek.
Ne alaka
cidden ne alaka
;)))
Geçimsiz birisi değilse kadincagiz eşini kaybetmisken bir de yalnız başına kalmamalı.. evlenebilir de ama senin anneni tek başına bir evde bırakır miydin
Yorumlara baksana
Sağlıklıysa evet. Ne var yalnız kalmakta?
Eşinle ve varsa diğer kardeşleri ile beraber konuşup halletmeniz gereken bir durum bu. Yani, kadının evi yoksa, uygun koşulları sağlar, sürekli ziyaret edebileceğiniz bir konumda yaşamasını sağlarsanız konu çözülür gibi.
Aynısı başıma geldi kadın çayıma sakinleştirici damla damlatıyor du sürekli salonda uyuya kalırdım eşim derdi bıktım salon da uyumandan sonra Bi baktım Bi gün çayıma sakinleştirici damla damlatıyor
Zor bir durum. Arada kalacak ve çok streslenecek. Bir yanda eşi, diğer yanda annesi. Anneye "git" denmez, eşe de "annemle oturacaksın" denmez.
Niye denmesin ki?
Hangisini soruyorsun?
Anneneye niye git denmesin
Sen diyebilirsin, ben demem. Bence denmez.
Kayinvalidene der miydin?
Diyemem, çünkü o da eşimin annesi. Kendimi onun yerine koyarsam ona da git diyemem. Ama insanların tercihleri farklı olabilir, herkesin hayatı, hikayesi, düşünceleri farklı.
Mutlu evlilik için hayır demek lazım
Kolaylıklar diliyorum.
Normalde annene hiç hayır demiyor musun
Hayır dediğim konular var tabii ki. Benim anlatmak istediğim şey farklı, ama burada iki satırla anlatılacak kadar basit değil.
Sakın öyle bir hata yapma ben kayınvaldem ya yaşıyorum o kadar zorki herseye karışıyor her şeye bur fikri var bir tek o akıllı hiç bisey beğenmez hersey benim istediğim gibi olsun ister hiç özel hayatın olmaz her lafa atlar çünkü herseyi o bilir
Kendi anneleri bu durumda olduğu zaman kalır ama erkek anasını istemezler kalsın tabiki ne zarari olacak size sende kocan öldüğünde gelinin sana aynısını yapsa ne yapacaksın gerçi iyi kayinvalidelere de nedense hep kötü damat ve gelin düşüyor oda kader imtihan galiba
Ev üstüne ev olmaz diye boşuna dememiş büyüklerimiz. Eşi yok diye oğluna bağlanacak ve muhtemelen duygusal ensest ilişki doğacak. Bu çok sık görülen bir vaka.
Koca koca insanlar nasıl oluyor da tek kalmaktan korkuyormuş ya? Ben daha 18 yaşında tek yaşamaya başladım. Korkulacak hiçbir şey yok. Bana bu "Tek kalmaktan korkuyorum" bahanesi gerçek dışı geliyor.
Kaynananın çocukları bakıcı tutsun, masrafları bölüşsün.
Sen çok erken baslamıssın
@Red_Black71 Üniversite
Kanka kocası ölmüşse yapacak bir şey yok. Oğlundan başka tutunacak dalı mı var kadının? Ev sizinse ikiye bölün en azından duvar komşusu olursunuz.
Antipati yapalım hiç kimse yanlız yaşamak istemez hele ki yaşlı biriyse çünkü öldüğün zaman yaninda biri olmalı
Yalnızlık en güzeli
Anneniz niye sizinle yaşamıyor?
Bizde de aynı yine de korkuyorum deyip bizimle yaşamak istiyor.
Yalnız yaşayanlar nasıl yaşıyor? Sen evli olsan annene ne derdin?
2 katlı dubleks evin varsa olabilir yoksa zor
O zaman niye ayrı evde yaşıyorsunuz?
Kardeşin bekar mı
Niye onunla yaşıyorlar? Sen bakarsın.
Evliyken zor
Aynı evde olur mu? Esler bile ara sıra yalnız kalmaliyken. Rahat edemezsin
Ben yalnız yaşamak isterdim
Aynı evde olmaz altli ustlu olabilir
Kendi evinde yaşaması her halükarda daha iyi sizin özel hayatınızda olmayacak bundan sonra. Eşi ölen o sen değilsin ama kendi evinde rahata edemeyeceksin. Erkeklere göre hava hoş oluyor
Annesini istemeyen oğlunu da istemesin bir zahmet
Ne alakası var? Evlilik 2 kişiliktir. O zaman bende kendi annemi çağırayım.
Aynı evde olur mu abi? Evlilik böyle bir şey degil.
Olur tabi. Keyfi bir durum değilse aynı avde olur. Anne babalarınıza nasıl muamele ederseniz çocuklarınızdan da aynısını görürsünüz. Sizinde yaşlılığınız olacak. Belki yalnız kalmaya mecbur kalacaksınız. İşte o zaman evlatlarınız sizi istemediğinde ne yapacaksınız. Şimdi gençsiniz kendi açınızdan düşünürsünüz "ben gitmem çocuğuma onları rahatsız etmem" dersiniz. Ama yaşınız alınca bakış açınız değişir. Bunu ileriki yaşlarınızda anlarsınız ancak. Eşimin annesi de benim annemde benim evimde istediği kadar kalabilir. Sen küçükken altını temizlemiş yıkamış beslemiş büyütmüş yememiş yedirmiş içmemiş içirmiş sen şimdi kalk ben onu evimde istemiyorum de. Bunun adı evlatlık da değil insanlık da değil.
Ona ve eşine şunu söyle. Kendi annemi bile aynı evin içinde istemem.. Komşu olabiliriz ama aynı ev asla
Eşi öldüyse tek kalmasa daha iyi olur bence yaşayabilir evet zor olur ama insanlık budur
Eşi yeni öldüğü için seni tam anlamayabilirler eşine de destek ol zamanla konuşup halledersin.
Evine gitsin bakıcı kadın tutun, ya da huzurevinde sosyalleşebilir
Evet yakınımda evde oturur olmadığım zamanda bakıcı kadın ilgilenir ziyaretine giderim. aynı evde erkekle veya elin kızıyla yaşamamalı
Herkes evinde kendi yaşasın
Bosarsa ne olacak? :))
Aynı evde anne olmaz. Siz annenizle mi yaşamak istiyorsunuz?
Evlenince 2 kişi yaşanır. Benim annem de yanımızda yaşayamaz.
Yusufçum kaybetmekten korkması gereken taraf erkek olmalı, yaşam kriterlerim konusunda erkeğin isteğine göre yaşamaktan Allaha sığınırım:)
Sen öyle yaşıyorsun artık o devir eskide kaldı kadınlar sana muhtaç değiller iyi bir adam olman şart o yüzden kötü adam dışarıda tonla var zaten
Yakınınızda yaşaması iyi olabilir karakterlerinize de bağlı olarak ama kısa süreli değilse aynı evde yaşanması pek sağlıklı değil.
Bakın işte kadıncağız yalnız kalmasın özel alanınız var odanız sonuçta yeterli
şaka mısın ya
Olur mu öyle şey
Neden olmasın bütün kızlar saldırmışsınız. Erkekler anne babasına bakıyor kadınlara ne oluyor. Sizde yaşlanacaksınız
benim boyle şeylere asla tahammülüm yok olamaz da yaşlılarla aynı evde kalmak istemiyorum eger benim başıma gelse eşime soylerim eger annesine ev tutmazsa boşanırım bu kadar basit
@tubishamham kimse ailesiyle yaşamak istemez herkes çekirdek aile ister ancak konu bu değil kadın evsiz kalmamış sadece yalnız kalmaktan korkuyormuş
korkabilir ama mahremiyet diye bisey de var kadin rahat edemiyorum demiş anlamiyor musun kimse kocasının annesiyle yasamak zorunda degil ya da karisinin yaşlılar olabilir ama yuk oluyorlar korkmak nedir ya Allah Allah korkuyor diye onlarla yaşayacak degil asla boş boş yorum yapiyorsunuz empatiniz yok sizin belki kadın çekilmez birisi belki gelin sevmiyor nedir bu dar görüşlülüğünüz
@tubishamham sen ön yargılısın ne kadar da acımasız olmuşsunuz daha yaşında 19 ergensin. İlla ömür boyu yaşayacak değil alışana kadarr birkaç ay idare edebilir
ben yaşlıları sevmiyorum ve belki yaşanmışlığım var kimsenin ne çektiğini bilemezsin
@tubishamham ne çektin tuba anlatta bilelim tecrübelerinden faydalanmak isterim
Aynı evde olmaz
Kayınvalide kaç yaşında, ve olabilir sen onun gözünde kızı gibisin bişey olmaz az kadın olun ya az insan olun senin annen nasılsa kayınvalidende öyle
Kolayı var. Kaynana koca bul. ya da sen evi bırak.
Sence ne olmalı
Bende olacak fazla bir şey yok. Tek oğlu ise yandın. Ya kadını evlendirip ondan kurtulacaksin ya da bana müsade ananla beraber yaşa ben yasayamiyorum deyip birakacaksin. Başka yolun yok. Ama unutma ki yarın sende o durumda kalacaksın. İlahi adalet döner dolaşır seni sarıp sarmalar
Ben zaten yalnız yaşamak isterim. Sen annene ne derdin
Ben zaten herkesi bıraktım. 4 aydır artık Yanlız yaşıyorum.
Tek yaşıyorum. Ne anne ne baba ne kardeş ne eş ne çocuk. Hepsine rest çektim. Sen yanlız değil sahip olduğunla sevk içinde yaşama isteğin var
Niye
Sende anlama algılama sorunu var. Bu kafanla kendi kendine hayatını zehir edeceksin
Allah aşkına napıyor bu kadın da rahat hareket edemiyorsun?
Aynı evde olmuyor. Evlilik 2 kişilik olmalı. Evlenince annenle mi yaşamak istiyorsun?
hiç fark etmez, ay sevsinler evlilik 2 kişilikmiş, 2 kişi olunca ne oluyor acaba? başınız göğe mi eriyor? nedir bu insan düşmanlığı nedir bu asosyallik, kimse yalnız kalmak istemez sen eğer çok seviyorsan yalnızlığı git sen tek başına yaşa, yahu deli misiniz kızım insan annesine nasıl vicdanı el verip de git der? bilmem farkında mısın da bu adamı hayatı boyu karşılıksız sevmiş canını dişine takıp büyütmüş kadın o sen değilsin arada da bi haddini yerini bilmek lazım, bir erkek karısı için annesinden vazgeçiyorsa bil ki o erkekte vefa diye bişey yoktur aynısını ve daha beterini sana da yapar işine gelen münasip bi zaman da, o sadece bana sadık bana vefalı olan erkek diye bişey yok çıkın o peri masalından.
ayrıca afedersin de bi kadın kalkıp hele de benim annem gibi etliyle sütlüyle işi olmayan kimseden bi bardak su bile istemeyecek bi kadınla yaşamak istemiyorsa o kadın net psikopattır başka anneler için konuşamam ama kendi annemi bilerek söylüyorum ha benimannem zaten kalkıp da bizle yaşamak istemez ama eşim tutup ta ananı istemiyorum tarzı s. lakça cümleler kursaydı direkt insan görünümlü şeytanla evlendiğimi anlar boşanmanın formülünü arardım belli ki insan seçmeyi becerememişim.
Kadını da bir anne büyüttü. O zaman ben de çağırırım annemi.
olur. ne güzel ailecek hep beraber (kaynanam olacak kadın b. ktan biri olsa zaten kızıyla da evlenmezdim ben kimsenin uğruna hayatıma b. ktan insanlar alıp nazını çekmem ben, seni alıyorsam aileni de alıyorum o sadece kişiyle evleniyorum muhabbeti yalan iyi yemişler yıllardır sizi) hem çoluk çocuk işi daha da kolaylaşır bakacak ekstradan 2 kişi olur eşimle bana gerek kalmaz biz kendi hayatımızı yaşarız dünyanın en b. ktan şeyi olan bebek büyütmekle uğraşmayız (çocukları çok severim ama bebeklerden nefret ederim)
Annesinden çok farklı olan insanlar var. Bir insan çok iyiyse bile aynı evde olmuyor.
Aileyle yaşayınca mi asosyallik bitiyor
yok, aileyle ergen gibi aynı evin içinde varolup kurtulma hayali kurarsan senin gibi o asosyallik bitmez, ne zaman ki haa tamam o da insan bende insan birbirimize bi zararımız yok bişeyimiz yok e o zaman sohbete muhabbete devam diyosun o zaman asosyal egen olmaktan çıkıyorsun.
nedir derdin bu kadın sana naptı da bu kadar istemiyorsun kadının kendi oğlunun evinde ama kusura bakma ART NİYETLİSİN, ne seni bu kadar rahatsız ediyor bikmiyorum, ne donla gezemiyor musun evde? ne kocan olacak sünepe ile istediğin yerde birbirinize kerkinemiyosunuz diye mi bu isyan? 1 tabak fazla koymak ağır mı geldin o narin prenses ellerine?
Ev işleri zaten ortak olmalı. Erkek de yapacak yani. Evlenince herkesin ayrı hayatı olmalı.
meli malı diye cümle kurma bana kime göre neye göre, bu yüzden sana diyorum ki 2 saattir kendine normal geleni herkese normal gibi anlatmak narsistliktir diye.
bende diyorum ki erkek ev işi yapmaz ayrı hayat olacaksa madem o kadar istiyosun ayrı hayat o zaman kadınla erkeğinde ayrı hayatı olsun, erkek istediğ zaman eve gelsin istediğinde gelmesin, isterse parakazansın isterse hayat benim hayatım başlarım parasına çalışmıyorum desin.
hala ayrı hayat istiyor musun? öyle yok işime gelen şekilde ayrı hayat sitiyorum diye bişey yok, ya öyle ya böyle, ayrı hayat istiyosan kocanda ayrı hayat sahibi olsun yok istemiyorsam otur aşağıya.
aq herkeste bir meli malılı cümleler, yok kardeşim yok, hiç bir şeyin normuna sen karar veremezsin hiç bir insanda öyle bir çap yok sen ancak bence diyebilirsin.
Kadinlar da çalışıyor erkek de Ev işi yapacak tabii
Size yakın ev bulsun bari en azından bende de tek kaynata var bakalım tek şu an eli ayağı tutuyor ama yaşlanınca çok düşünce napicam bilmem bende evde rahat giyiniyorum baya seninki yine kadın ama yine de zor işlerine karışırsa da birde sıkıntı
Aynı binadan başka bir daire tutun o zaman aynı ev saçma.
Kocamla konus olmaz de gitmez ise evde seksi kıyafetler giy kendi kaçar
Hayır bunu istemezdim. Eşimle konuşurdum bu konuyu.
İsremiyorsan bunu soylemelisin net tavir koy
Annene de aynı apartmanda daire alın orada kalsın.
Özellikle kadınlar, yatacak yeriniz yok. Yazık size.
Tamam ileride kayınvalidene bakarsın oê
Iiiiyyyy bir erkeği çekmen yetmiyormuş gibi bir de yaşlı annesi mi çıktı başına? koy tekmeyi gitsin yaa onlarla mı ugraşacan ya zaten niye evleniyorsunuz ki yaşa cinselliğini kullan parasını bas tekmeyi gitsin , yok annesi gelcek yok dıdısı yok bıdısı ıiiiyyyy
Gel demek kolay git demek zor olur kabul etme. Hepimizin alışkanlıkları var.
Böyle bir zorunluluğunuz asla yok. Anneniz anlayışlı olmak zorunda.
Ay çok zor.. büyük konuşmayım ama ben kabul etmek istemezdim
Neden rahat hareket edemiyorsunuz anlamadım. Ev sizin eviniz. Rahat olmaması gereken varsa kayınvalide olması gerekir öyle değil mi?
Yaşlanınca oğlunun yanında kalmak istemiyorsan kayınvalideye misafir olarak gel fakat sürekli kalmanı istemiyorum de 👍
Ben kimsenin evinde kalmam
Büyük konuşma Allah bakıma muhtaç hale getirir.
Bakıma muhtaç değilse yalnız yaşamalı yoksa tabii
O zaman nazı geçen biri uygun bir dille anlatacak 👍 kayınvalide evlenmek istiyorsa gerekirse evlendirip golünü yapmak gerekir. Eğer korkuyorum diyorsa belkide evlenmek istiyorum demek istiyor olabilir.
Sen annene ne derdin
Kardeşim cuma günleri evlenmek ister misin diye sorardı.
Kardeşin ne alaka
Kardeşim bu konularda daha rahat ve kardeşim evli ben bekarım ve annem zaten benimle yaşıyordu.
Hala beraber misiniz evlenince ne olacak
Geçen sene yukarı yani ablamın yanına çıktı annem çünkü banyo vs ihtiyacını Yukarıda yaptırıyorlar. Canı isterse aşağıya benim yanıma iner isterse bir aşağıya kardeşime iner.
Sen evlenince ne olacak
Annem bana gelmek isterse gelir. Ev büyük 👍 sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Esin sorun çıkarır muhtemelen
Senin adına çok üzüldüm kovamazsın ki 😅 Kaynana koca bulmak sana düşer artık
Aynı apartman da ya da aynı sokakta bir ev tutmayı teklif edebilirsin.
Aynı evde değil de , aynı binada ya da yan binalarda bir ev bulun. Hem yakın hem uzak olur. 👍
Sen annene ne derdin
Kendine bakacak kadar iyise aynını yapardım.
Bu aslında bir çok gelinin istemediği şey ki zaten çok iyi anlıyorum bunu eşinle konuşman gerekiyor yanlış anlayabilir tabi
Eşin dik duracak gerekirse en yakınınıza alacaksınız ama aynı ev olmaz, eşin dik durmazsa dik durduğu zamanların keyfini çıkaramazsınız.
Onun yerinde sende annende olabilirdiniz lütfen biraz anlayış yazık demek korkuyor onun o durumumu zor yoksa senin evde rahat hareket edemediğin mi buda bir imtihan vicdan ve merhamet çok önemli
Empati kurr yarın birgün sende kayınvalide olucaksın bende olsam ilk tepki verirdim ama kadıncağız zor durumda merhamet etki allah seninde eşininde yardımcısı olsun kendi annene olmaması gerek ne varsa onada aynı şeyleri düşün
Eğer iyi tatlı birisiyse arada gelip bir iki hafta kalsın ama temmeli zor gerçekten kötü değilse bile sonradan kötü olur ne alırsanız oğlumun parası diye lafını eder boşverin almayin
Eşine tatlı dille söyle apartmanda veya yakın yerde ev varsa kiraya otursun. Rahat edemezsiniz ki özeliniz kalmaz en başta.
Sen bilirsin yalnız kalmak elbette kötü bir şey ama aynı binada ayrı bir ev tutabilir ya da sabit ev kuralları getirebilirsin sizin bir özel hayatınız var sonuçta cinsel falan
Acılı kadın abi idare etmek lazım Allah kolaylık versin seninde işin zor ama işte
Neden rahat degilsin hanimefendi
Rahatsız ediyor mu ki?
Huysuz aksi biri değilse senin yaptığın ettiğin şeylere karışıp laf soylemiyorsa bırak kalsın
Sizin gibi empati yoksunları da evleniyor ya umarım ilerde eşin vefat ederse ortada kalırsın
Öfff hep aynı problemler. Dünyaya kazık çakacak değilsiniz ya.
Bir kadınla aynı evi paylaşmayı dert ediyorsan sen niye evlendin ki?
Sen sor diye evlendi
@humeyracakmak08 Cevabı vetmek sana mı düştü?
@humeyracakmak08 Cevap ver bakalım. Sen de mi kayınvalide sevmeyen kadınlardansın? Sorularıma cevap ver.
@humeyracakmak08 Siz önce evlilik ne demek onu öğrenin, sonra kinayeli cevap verin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?