Şöyle hayatıma bir bakıyorum ve kendimi yalnız hissediyorum, kimse ile arkadaşlık kuramıyorum. Sizce neden olabilir?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı. İkiyüzlü, çıkarları uğruna en yakınım dediği kişileri bile satan insanları görünce bende böyle oluyorum, yalnız kalıyorum.
Ben insanların yalnız yaşayamayacağını düşünüyorum. Sende "kendimi yalnız hissediyorum" deyip bununla ilgili soru soruyorsan bu durumdan şikayetçisindir heralde. Öyle olmasa "kafam rahat, mutluyum" derdin gibi.
Ama bunun ne sana ne de çevrendekilere hiçbir faydası yok. Herkesle iyi ol demiyorum, olunamaz da bence ama kendini diğer insanlardan soyutlaman seni mutlu etmez. İki gülümseme, merhabalaşma hem seni hem de çevreni mutlu eder, en azından hayatı yaşanılabilir kılar. Üstelik bütün insanlar kötü diye bir şey de yok. İyi insanların olduğuna inan, belki bir gün karşına çıkar. Tabii böyle arkadaşlık kuramıyorum der ya da kurmaya çalışmazsan zor 😊51 Yorumla
Soran+1 yılAslına bakarsan artık insanlara ön yargılı bile yaklaşmıyorum. Seçici bile değilim artık. Sadece iki sohbet edeceğim gündem hakkında konuşacağım bir iki insan olsun istiyorum çevremde. Diğer insanlar çok eğlenirken bir tek beni aralarına alamıyorlarmış gibi hissetmeye başladım. İnsanlara karşı bir güvensizlik yaşamıyorum yaşadığım onca felakete rağmen insanlara yine de güveniyorum ama beceremiyorum arkadaşlık kurmuyor sanki kimse benimle.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Depresyonun uzun sure olunca kalıcı etkilerinden
şu an cikmis gibisin ya da etkisi azalmış
Arkadaşlık senin imkanın ama hayatına hareket kat ufak ufak örneğin dışarı cik ailen ile bir şeyler yap...015 Yorumla
Soran+1 yılAilem ile iletişimim yok, dışarı çıkmak da bir fayda sağlamıyor. Sokak aynı sokak park aynı park bahçe aynı bahçe
Soran+1 yılSıkıntı depresyondan çok artık iletişim kurduğum kimsenin olmaması aslında.
Soran+1 yılEski arkadaşlarım kalmadı. En yakın arkadaşım artık Bergama'da yaşıyor ve ben aylardır kimse ile neredeyse iletişim kurmadan tek başıma günlerimi geçiriyorum.
Soran+1 yılKonuşacağımı kimsenin olmaması. Yok yani insan yok çevremde hepsi bu. Ben de sürekli siteye girip sorulara cevap yazıyorum çünkü gerçekten çok canım sıkılıyor tek başıma en azından insanlarla iletişim kurmuş gibi hissediyorum
Soran+1 yılAslında dediğin şeyleri nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yarın felsefe ile ilgili bir kursa gidicem sanırım.
Soran+1 yılİçimden ölmek geliyor aslına bakarsan ama pek mümkün değil maalesef
Soran+1 yılİnsanlar bunu nasıl başarıyor hiç anlamıyorum
+1 yılzaman kötü, insanlar kötü, bırak arkadaşlığı evinde takıl. tek dostun bilgisayarın. benim öyle..
11 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayarım da bozuldu aslında. Bozuk olmasa bu kadar farkına varmazdım.
+1 yılbir çok nedeni olabilir, konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan yorum yapmak manasız:/
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de bilgi sahibi değilim kanka :D
- +1 yıl
:))
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
8Cevap
Depresyona girmeye meyilli bir ruh halin olabilir bir yerlerde aktif olarak bulunabilirsin bende oyleydim basta
18 Yorumla- +1 yıl
Sonradan nasil duzeldiniz merak ediyorum
Soran+1 yılNedendir bilinmez hiç kendimi aktivitelere dahil edemiyorum. Son bir seneden sonra bu daha da güç bir hal almaya başladı.
- +1 yıl
Farketmeye bilirsiniz ama bir cekinceniz olabilir toplum içerisinde ben heryere birine güvenip giderdim asla otobüse tek başıma binemezdim bir cafede fiyat odeyemezdim ama akademik bir yere girdim sınav için mecburiydi yine arkadaşımla gitmiştim arkadaşım kazanamadi ve ben tek kalmıştım çok kötüydü zorundayım ama gitmek için 2-3 ay geçti hiç kimseyle konusmadan günüm bitiyordu resmen ama zorlaniyordum sonra kantine gitmeye karar verdim yavaş yavaş bana hitap eden sevimli gelen kişilerle konuşmaya başladım arkadaşım oldu arkadaşımın arkadaslariyla tanıştım başta zor oldu ama artık toplum içerisinde saçmada olsa görüşlerimi belirtiyorum Şu an her yönden başarımda artmış durumda sabahları kalkamayan ben pazar günleri dahi erken kalkmaya başladım sadece pazartesi evdeyim fakat daha yoğun olmak istiyorum artık insanlarla iletişim kura kura kendime ozguvenim geldi korkmayın küçük de olsa bir adım atin adımlarınızın hizlandigini hatta koşmaya hazır olduğunu bile goreceksiniz eminim buna :-D
Soran+1 yılSıkıntı şurada başlıyor. Benimle tanışmak isteyen kimse yok. Haliyle böyle tek başıma dört duvar + ben vakit geçiriyoruz her akşam. Hakkını yemeyeyim bir de tavan var.
Soran+1 yılTavsiyelerin için minnettarım ama bilmiyorum etkisi olacağını sanmıyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim iyi dileklerin için ve iyi niyetin için
+1 yılCevrendekilerde sorun kendinde suç arama. onlar gibi olmak zorunda degilsin uyum saglayamadigin insanlarlada takilmak cok zordur.
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında uyum sağlamaya çalışmıyorum sadece en azından gündem hakkında sohbet edeceğim bir arkadaşım olsaydı fena olmazdı.
Gerçek hayatta olmasa bile sitede ben de yalnızım sanırım, ah bu mendeburluk...
Seninki güven eksikliğinden.05 Yorumla
Soran+1 yılGüven eksikliği derken kendine güven mi yoksa diğer insanlara karşı güven mi? Aslında insanlara haddinden fazla güveniyorum.
Ne sitede ne gerçek hayatta arkadaşlık kurmak konusunda başarılı olduğumu düşünmüyorum- +1 yıl
İnsanlara verdiğin güveni sorguladın mı hiç?
Az veya çok, karşılığını alabiliyor musun, alamıyor musun... Veya verdiğin güvene karşı aldığın şeyler sana yeterli geliyor mu?
Çareyi dışarıda aramak yerine, insan ilk baş problemlerini kendi halletmeli. Güvenini sorgulamalısın, sonra da yaşadığın olayları ve aynı olayları tekrar yaşarsan vereceğin tepkileri. Daha sonra da çevrenin tepkilerini gözlemlemen gerekiyor.
Soran+1 yılAslına bakarsan tanıştığım insanlara güven verdiğimi düşünüyorum. Ama öyle bir zamandan geçiyorum ki gerçekten çevremde bir Allah'ın kulu yok. Yani gözlem yapacak kimse yok çevremde :D çevrem yok aslına bakarsan
Soran+1 yılYaşım daha genç olsaydı belki buna enerjim olurdu. Bilmiyorum benim için çok zor ve karışık bugünlerde
+1 yılzirvedekiler daima yalnızdır 8)
kimse senin seviyene cıkamıyor, bir sey paylasamıyorsunuz da o yüzden yalnızsın.13 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa içimi dökeyim dedim KSde. Zirvede olmak ile ilgisi olmadığına eminim çünkü samimi olmak gerekirse kendimi en dipte görüyorum. Kimseden daha zirvede olduğum yok gerçekten. Dibi vurmuş haldeyim.
- +1 yıl
ayağına kocaman taş bağlayıp kendini suya bırakırsan tabii ki dibe vurursun.
Soran+1 yılAslında tüm bunların sebebinin kendim oldudunu da biliyorum. Kötü bir hayat yaşıyorum şu an ve yine hepsinin sebebi benim sorumsuz davranışlarım. Ama öyle bir vaziyet aldı ki çıkışı bulamıyorum artık. Kafayı yemek üzereyim.
+1 yılinsanların genel olarak tek tip olduğunu farkettigin ve sorunlarının üstesinden tek başına gelebildigin için yalnızsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında bu sorunu çözdüm yakın tarihte :D
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. ben arkadaslık kurmaya calısmadıgımdan ve şu an benimle kimsenin arkadaş olmak istemeyeceginden bunu biliyorum yanı seninkini kendin bilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım.
+1 yılAsiri cekingen olabilirsin, biraz ozguven ve ictenlik lazim.
00 YorumlaKavgacı bir tip misin?
116 Yorumla
Soran+1 yılHayır değilim sanırım
Soran+1 yılKimse ile muhabbet, sohbet edememek çok canımı sıkıyor ve kafayı yemek üzereyim artık. Çok sıkılıyorum çünkü
Soran+1 yılHayır konuşacak insan bulamıyorum. Kimse yok. Tek başımayım sabahtan akşama kadar
Soran+1 yılDediğin şeyler ne anlama geliyor az buçuk anladım. Öyle diyelim peki. Okul üniversite olduğu için herkes kendi işine bakıyor genelde
- +1 yıl
Az buçuk anladın ve kabullendin :D Kastettiğim şey dışarıda sosyal aktivite olarak fazla zaman geçirmemiş olmandan ve bu halinin sana bıkkınlık veriyor olmasından yeni bir şeyler denemeye üşeniyorsun gibi hissettim. Sürekli aynı ortamda bulunmak orası ne kadar kalabalık olursa olsun iletişim yoksa hiçbir şeydir. Şimdi üniversite aynen dediğin gibi nasıl başlarsa öyle gidiyor. Yeni bir ortama girip eğlenmeye bakmalısın :D Çevreni genişletmeden istediklerin zor. Mesela aynı zevklere ya da amaçlara sahip olduğun insanlarla bir arada bulunmak için kursa gidebilirsin böylece konuşmak için bahane de artar seninle konuşmak isteyen olur senin isteğin artar karşılıklı pozitif enerji sizi olumlu etkiler
Soran+1 yılYarın bir kursa başlamayı düşünüyorum. Dediğin gibi bir durumun içine sıkıştırma iyi bir analiz yaptın gerçekten.
Soran+1 yılUygulamadan girdiğim için yorumun devamını okuyamıyorum. Sanırım ne kursu diye sordun. Felsefe ile ilgili bir kurs
Soran+1 yılAslına bakarsan felsefe bir bilim değil :D
Soran+1 yıl:D :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnce yalnız mı bıraktılar yoksa yalnız mı kalmak istediniz?
07 Yorumla
Soran+1 yılİkisi birden, yalnız bırakıldığım için yalnız kalmak istedim sanırım. Ama işin içinden çıkamıyorum
Cevap sahibi+1 yılYalnızlığının nedeni aramadan buna çözüm bulmanız daha iyi olacaktır. Reelde tamamen insanlardan soğuma bilinçaltınızda yer edinmiş. (Büyük ihtimal)
Kalabalık bir yerde mi yaşıyorsunuz? İş ortamınız nasıl bir yer?
Soran+1 yılHerkesin kendi işine baktığı, genelde diğer insanlar ile zorunda olmadıkça konuşmadığı bir yerde bulunuyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeki iş çıkışı, iş hayatınızla ile ilgili ya da gündelik yaşantınızı reelde kimlerle paylaşıyorsunuz?
Sosyal etkinlikler yapıyor musunuz? (Şuan size fiziki en yakın kişiyi arıyor) Siz elbet daha rahat bulacaksınız (çok soru sormaya gerek yok)
O kişiyle yavaş yavaş selamlaşa selamlaşa kaynaşmanız. Ama bunu yaparken kafanız ki bazı olguları kırmanız lazım. Bu olgu insanlara yönelik ön yargı ile doğan konuşmama isteği olabilir.
Kısaca yaşıyormuş gibi yapın zaten arkadaş edinecek, sonra o eski düşünceler yok oldukça arkadaşlık bağlarınız kuvvetlenecek...
Bazı şeyleri umursamamanız daha iyi olacak...
Soran+1 yılAslına bakarsan günlük hayatta başımdan geçen şeyleri kimse ile paylaşamamaktan gerçekten kafayı yeme boyutuna geldim. Dört duvar + ben akşamları birbirimize bakıp duruyoruz.
Cevap sahibi+1 yılDuvarlar dert dinler, dert oluşturmak için kullanmayalım.
Yolunuz açık olsun. Yeter ki durmadığınız sürece...
Yolun sonuna bakmaya çalışmayalım. Yolda yürümeye çalışalım...
İlla hayatınızı anlatın diye bir şey yok. Bilgi alışverişi yaparak bir bağ kurabilirsin, o da zamanlar arkadaşlığa dönecek...
23 yaşındasınız vücudunuz dinç, sadece düşünceleriniz 35 yaşını geçiyor... Ve bu sizin elinizde... :)
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yılbende aynı durumdayım
toplasan beş tane arkadaşım çıkmıyor.
bilmiyorum ya 30 yaşındayım bu hayattan bir bok anlamadim19 Yorumla
Soran+1 yılBenim bir tane yakın arkadaşım var ve o da yaklaşık 7 aydır başka bir şehirde yaşıyor. Çok uzun zaman kimse ile adam akıllı görüşüp sohbet etmedim. Kafayı yiyorum sanırım.
- +1 yıl
ailem bile beni kendi halime bırakmış durumda
- +1 yıl
bilmiyorum ya bu gidişle kafayı yerim ben
Soran+1 yılAynı şekilde, ailem ile bile bir iletişimim yok.
- +1 yıl
ya ben bunun sebebini biliyorum çoğu benden kaynaklanıyor
- +1 yıl
biraz asabi biriyim ama ne yapayım elimde değil sinirlendiğimde gözüm hiçbir şeyi görmüyor
Soran+1 yılBen de asabi değil ama sorumsuz birisiyim sanırım
- +1 yıl
sanırım benim hayatım hep böyle geçecek ya duzelmem ben insanlar da beni hosgormeyecekler durum bu
Soran+1 yılBen de böyle sürüklenip bir noktada durucam sanırım
Benimle arkadaş olabilirsin bence
12 Yorumla
Soran+1 yılOlur :) tanıştığıma memnun oldum :)
+1 yılFarklısındır ve farklı olmak her zaman iyidir
20 YorumlaKafa yapın karşı taraf ile uymuyordur
00 YorumlaAsosyalsin herhalde, sosyalleş doğal ol
00 Yorumlabenim gibisn kimseye guven olmazda onun icin
01 Yorumla
Soran+1 yılBenimkisi güven ile alakalı değil aslında. Kimseye karşı güvensizlik hissetmiyorum aksine genelde fazla bir güven hissediyorum.
Bende öyleyim yalnızlıgı sevdigim için bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. geçmiş yasantin olabilir
07 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi mesela
Soran+1 yılHatırladığım bir sıkıntı veya hatıra yok aslında
Soran+1 yılİçime dert olan şeylerin insanların benimle arkadaşlık kurmamasına ne gibi bir katkı sağladığı konusunda emin değilim. Yani nasıl etkileyebilir ki?
Soran+1 yılBenim bilinçaltımdaki şeyler insanların benimle arkadaşlık kurup kurmaması ile nasıl ilgili olabilir?
Doğru kişiler olmadığı için arkadaşlık kuramayasın
05 Yorumla
Soran+1 yılYanlışı doğrusu mühim değil bir tane arkadaşıma olsun artık ya :D
Soran+1 yılKimler doğru kişi peki? Mesela sen doğru bir kişi misin
Soran+1 yılPolitik cevap 101.
+1 yılBöyle olman gerekiyordur belki de.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç şaşırmadım 😂 nedeni belli
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden acaba gerçekten merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yılkendini gösterme çabaların yüzünden olabilir
Soran+1 yılNe gibi bir çabama şahit oldun acaba?
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. ben de öyle, samimi gelmiyor kimse
00 Yorumla
+1 yılBende oleyim karekterin ole soguksun
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında hiç soğuk bir insan da değilim. Gayet sıcakkanlı bir insanım, insanları itecek bir soğuk duruşum yok. En azından benim bildiğim kadarıyla
- Aile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılbeklentilerin yüksek
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında sadece gündem hakkında sohbet edeceğim bir iki arkadaşım olsun istiyorum. Büyük bir beklenti mi bu acaba.
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih