Eşimin ailesinin maddi olarak bizi kullanması, onlardan uzak durmak istemem konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

arkadaşlar evleneli daha 1 yıl olmadı. eşimle birbirimizi çok seviyoruz. ama benim içimden çıkmayan ve sürekli beni geren konular var. bunu geçmişte bırakmaya ve sünger çekmeye çalıştıkça hergün bir yenisi daha eklenip kanıyor sanki yaram. Eşimle aramızda ciddi bir maaş farkı var. uzun yıllar flört etmiştik ve bu flörtlük döneminde eşimin 1 yıla yakın bir işsizlik dönemi de olmuştu. şimdi güzel bir işte yaklaşık 3 yıldır çalışıyor. ama benim için para pul hiç önemli değildi tabiki. eşimin annesi yok ama babası ikinci evliliğini yapmış. eşimin ailesiyle tanışma ve nişanlılık dönemlerinde onlara karşı negatif bir tavrım yoktu ve hatta bu konuda da çok şanslı olduğumu düşünüyordum. ama iş maddi olarak kullanılmalara gelince suistimal edildiğimi anladım. ilk başta aramız çok iyi olduğu için tepki veremedim bu sefer tepki verememem de içime dert oldu. bize hiç bir konuda hiç kimse yardımcı olmadı. düğünde takı bile takmadılar. ben hayatımda bu kadar menfaat düşkünü ve ayıbın dibini yapan insanlar görmedim. şimdi içimde çok büyük bir tiksinçlik var. yaşadıklarımı buraya 1-2 kelimeyle dökemem ama ana başlık şu ki, eşimin ailesi ikisi de çalışıyor gelinin maaşı da güzel bize baksın ihtiyaçlarımızı karşılasın diye taleplerde bulunuyor. oysaki durumumuz borç ödemekten bitmiş durumdayız yani. bana bir bilezik dahi takmayan insanlar bunlar, e oğlumuzu aldınız daha ne istiyorsunuz diye gerinen akrabaları var. bunlarla karşılaşmak dahi istemiyorum. ama bu duygularım eşimle aramızı açtı. o diyor ki, kimse bize birşey yapmak zorunda değil diyor. peki bize neden alışveriş listeleri gönderiliyor o zaman? babası köyde oturuyor eşimin. malcılık ile uğraşıyor ve hayvanların sütü tereyağı filan bütün gelirleri eşimin abisiyle paylaşılıyor çünkü onun eşi çalışmıyormuş? ben eşimin ailesini beslemek için mi evlendim? dediğim gibi evime geldiler bir çekirdek dahi almadılar. hepsini ailem ve arkadaşlarım eksiklerimi tamamlamak için uğraştı.
Güncellemeler
+1 yıl
eşim en küçük çocuk bir sürü abla var ama hepsi evli. maddiyatçı değildim ama o kadar pişmanım ki, ailemi konuşturmadığıma. düğünü eşimin tarafı yaptı diye biliyor. bu yüzden birşey takamadılar dedim ama hepsi o kadar vicdansız ki, siz nasıl borcunuzu ödeyebildiniz mi diye değil de, alışverişimizi yapın diye listeler gönderiliyor bize. evlenmeden önce eşim bekarken eşimden talepte bulunmuyorlardı. çok zoruma gidiyor. eşim beni seviyor yanımda ama kompleks de yapıyor böyle konuşunca.
Eşimin ailesinin maddi olarak bizi kullanması, onlardan uzak durmak istemem konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?