Bu konuda bazı çiftler tıkanma yaşayabiliyorlar. Aslında sevgiliyle konuşulacak çok fazla konu vardır. Yeter ki sevgiliniz dünya görüşü açık, donanımlı biri olsun! Laf lafı açar, onun sohbetine de aşık olursunuz. Yanından ayrılmak istemezsiniz. Bunun için ikinizin de belli bir kültür ve birikime sahip olması gerek yalnız. Bunun tekrar altını çizmekte fayda var.
Sevgiliyle yemek konusu mutlaka konuşulmalı
Evlenirsek yemeği kim yapacak?
Bana yemek yapma konusunda yardımcı olur musun?
En sevdiğin yemek hangisi?
Bana yemek yapmayı öğretir misin?
Annem kadar iyi yemek yapabilir misin, bir yarışma düzenleyeceğim bakalım hanginiz daha iyi?
Gibi konular olabilir.
Güzellik bakımla ilgili konular
Beni bakımsız da sever misin?
Sence makyaj bana yakışıyor mu?
Bakımsız birinin kendisine saygısı var mıdır?
Şu saç, göz rengini seviyorum, sen neleri seviyorsun?
Evcil hayvanlarla ilgili konuşulabilir
En sevdiğin hayvan hangisi?
Kedileri sever misin?
Hayvan tüyüne karşı alerjim var mı?
Hayvan hakları konusunda ne düşünüyorsun?
Evde hayvan olması senin açından herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Düğün fotoğraflarımızda evcil imin olmasını da istiyorum, olur mu?
Tatilimize evcilim de bizimle birlikte gelebilir mi?
Evcilim peçete ve kağıt kemiriyor. Bunun senin için bir sakıncası var mıdır?
Gidilecek yerlerle ilgili
Seyahat yapmaktan hoşlanır mısın?
Etnik şeyleriyle ünlü yerlere gitmekten hoşlanır mısın?
İleride çocuklar olunca seyahate sadece çocuklarımla gitsem kızar mıydın?
Çocuklarımız olduğunda kısa tatile gitmek istesek bakımıyla annen ilgilenebilir mi sadece iki günlüğüne?
Felsefe yapabilirsiniz. Yani ünlü filozofların görüşlerini birbirinizle paylaşıp bu konuları tartışabilirsiniz. Mesela Nietsche demiş: “Bir insan herkese karşı iyi olursa karşılığının iyilik olacağını düşünmesi, bir vejeteryanın boğanın saldırısına uğramayacağını düşünmesiyle aynı şeydir.” Bunu kendi aranızda yorumlayabilirsiniz ve fikrinizi söyleyebilirsiniz. Hangi filozofun görüşlerini beğendiğinizi böylece öğrenirsiniz.
Ünlü şairler hakkında ve yazdıkları şiirler hakkında eleştiri yapabilirsiniz. Kendi şiirinizi yazabilirsiniz birlikte. Ya da ikiniz de şiir yazıp bir konu belirleyip birbirinize okuyup hakkında konulabilirsiniz.
Kütüphaneye gidip aynı kitabı ikiniz de satın alırsınız. Üç gün sonrası için mesela 70 sayfa okursunuz. Sonra buluştuğunuzda kitap hakkında neler düşündüğünüzü konuşabilir, yorumlayabilir, yazarın ruh hâlini anlamaya çalışabilir, neyi farklı yazabileceğinizi, ilerki sayfalarda neler olabileceği hakkında tahminler yapabilirsiniz. Bunu buluşmadan önce bir kâğıda geçirip de birbirinize okuyabilirsiniz. Resme yeteneğiniz varsa sahnelerden birini hayal gücünüzü kullanarak resmedebilirsiniz ve birbirinize gösterirsiniz. Resme yeteneğinizin olması önemli değil. Önemli olan resme ilgi göstermek ve ruhunuzu rahatlatmak.
Beraber bir sergiye gidebilirsiniz. Gideceğiniz sergiyi önceden araştırabilirsiniz. Mesela hangi sanatçıların eserleri var ve sanatçılar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sergiyi gezersiniz. Resimlere ve heykellere bakarsınız. Gözünüzle gördüğünüzü değil arkasındaki hikayeyi, ressamın iletmek istediği mesajı anlamaya çalışabilirsiniz. Soyut bir tabloya baktığınızda ikiniz de bambaşka şeyler göreceksiniz. Bir ağaca baktığınızda bir ağaçtan daha fazlasını görebileceğinizi fark edeceksiniz. Bulutların aslında beyaz olmadığını, mavi tonlarında, sarı tonlarında, gri tonlarında ve beyaz olduğunu fark edeceksiniz. Resmi eleştirirsiniz. Kullanılan renklerden ressamın ruh hâli anlaşılır. Resme baktığınızda gördüğünüzü değil ardındaki hikayeye odaklanırsınız. Birbirinizle bunu paylaşıp sanatçı kişiliğinizi bulabilirsiniz.
Aynı şekilde müzeye de gidebilirsiniz, mesela tarihi bir müzeye. Tarihte neler olduğunu öğrenebilir ve bunun hakkında konuşursunuz. Bilgi paylaşımıda bulunmuş olursunuz.
Barınağa gidersiniz mesela. Oradaki hayvanlara sevgi gösterirsiniz, yedirir içirir okşarsınız. Hoşunuza giderse ve ileride belki evlenirseniz bir kedi veya köpek bile almayı o an düşünüp gelecekte ise gerçeğe dönüştürebilirsiniz.
Yunan mitolojisi hakkında konuşabilirsiniz. En sevdiğiniz mitolojiden, en sevdiğiniz tanrıdan bahsetebilirsiniz. Beraber okuyup ne düşündüğünüzü öğrenebilirsiniz.
Farklı kültürleri araştırabilirsiniz ve başka kültürleri öğrenip neleri beğendiğinizi ve neleri beğenmediğinizi birbirinizle paylaşabilirsiniz. Bir ülkenin kültürünü çok beğenirseniz ikiniz de tatile oraya gidebilirsiniz. Masraflı bir yer ise beraber aynı işe girebilirsiniz ve para biriktirisiniz. Aynı işte çalışırken tatilde neler yapabileceklerinizi konuşabilir, plan yapabilir yahut başka konulardan konuşabilirsiniz. İşteyken keyif alırsınız ve bu beraber olmanızdan kaynaklanır.
Doğayı seviyorsanız beraber bir ormana falan gidersiniz. Fotoğraf makinesi alırsınız. Hayvanları, bitkileri vs çekerisiniz. Kendi albümünüzü yaratıp o günün tarihi yazarsınız ve bir anınız olur. Bunları sohbet ederek yapacaksınızdır. Sevgilinizle bu anıyı sonralarda bile konuşursunuz. Ne kadar eğlendiğinizi tekrardan hatırlar anılarınızı yeniden canlandırırsınız. Beraber yaptığınız bir etkinlik sonradan sohbet konusu olmuş olur.
En sevdiğiniz mevsimi ve o mevsimde neler yapmayı sevdiğinizi konuşursunuz. Mesela kış en sevdiğiniz mevsim diyelim. Bunu sevgilinize söylersiniz ve kış mevsimiden neler yaptığınızı da söylersiniz: buz bateni kaymak gibi. Sevgilinizle bunu kışın beraber yaparsınız. Ya da soğuk bir kış akşamında şömine karşısında gitar çalmak, sıcak şarap içmek gibi. Sonra bunu beraber yaparsınız önünüzdeki kış. Beraber kendi şarkınızı besteleyebilirsiniz. Gitar çalarak kendi müziğinizi yaparsınız, sıcak şarap eşliğinde ve şömine karşısında. O şarkı sadece sizin şarkınız ve ilk şarkınız olur.
Beraber antika pazarını gezersiniz. Her ay oluyor. Para harcamanız gerekmez. Oradaki antikalara bakarak birbirinizin ilgilendiği şeyleri öğrenebilirsiniz. Kukla görürsünüz mesela. Eski bir kukla. Sevgiliniz çok beğenirse ilgisini çektiğini anlarsınız. Beraber kendi kuklanızı (acemi de olsa) yapabilirsiniz. Ya da plaklardan hoşlanıyorsunuzdur. Sevgiliniz size sorar hangi plakı, hangi sanatçıyı, hangi şarkıyı en çok sevdiğinizi. Söylersiniz ve bunun hakkında konuşursunuz. İkinci dünya savaşından kalma askeri antikaları görünce sevgilinize bunu söylersiniz ve ikinci dünya savaşı hakkında konuşursunuz. 1939 da şu oldu, Nürnberg Savaş Suçları Mahkemesi vs. Sevgilinizin pek bilgisi yoksa ve ilgisini çekerse sizden bilgi almak isteyecek ve kendi görüşlerini söyleyecektir. Sonraki buluşmanıza kadar araştırmalar yapacaktır ve bunları sizinle paylaşacaktır. Bu konu yabancı olmayacağı bir konuya dönüşür ve yine bir sohbet konusu bulmuş birbirinizden yeni bilgiler öğrenmiş olursunuz.
Haberlerde izlediğiniz bir olayı konuşabilirsiniz. Mesela hırsızın biri gece vakti bir lokantaya girmiş kasadaki paraları çalmak için. Hazır içeriyi soymaya girmişken kendine birkaç tane hamburger pişirmiş. Güvenlik kameraları bunu kaydetmiştir. Bence komik bir olay. Size bunu anlattığınızda gülebilirsiniz ve siz de başınıza gelen ya da duyduğunuz komik bir olayı anlatabilirsiniz. Beraber gülersiniz. Siz anlattıktan sonra yine o anlatabilir ve bu böyle devam eder.
Benim demek istediğim şu: Bankta oturup ilişkiniz hakkında konuşmak, en sevdiği şeyleri mesela en sevdiği rengi ya da ünlüyü ya da yemeği sormak, çocukluğunun nasıl geçtiğini anlatmasını istemek, en çok nereye gittiğini öğrenmeye çalışmak sizin için yaratıcı olmaz. Bunu her sevgili yapar. Sonra sessizlik oluşur ve siz sevgilinizi daha yakından tanıyabilmek için ne sorabileceğinizi düşünür durursunuz dakikalarca. Sizin isteğiniz dışında sohbet konuları vakit geçirerek otomatikman gelecektir aklınıza. Ama bu böyle olmak zorunda değil. Dediğim gibi. Beraber bir müzeye gidersiniz ve orada bir antika ya da tablo görürsünüz. Sizin ilginizi çeken bir dönemden kalma bir antika: orta çağ avrupası mesela. Bu konudan bahsedersiniz. Hangi sevgilinin aklına gelir ki sevgisini yakından tanımak için ona orta çağ avrupası hakkında soru sormak? Sormadan ve bu konuyu konuşmak aklımıza bile gelmeden önce bu sohbet konusu kendiliğinden gelir. Bunun üzerine sevgiliniz de sevdiği tarihten size bahseder. Sevgilinize hayvanları seviyor musun diye sıkıcı bir soru sormaktansa barınağa gidersiniz ve sormadan o anı yaşayarak bunu öğrenirsiniz. Hem etkinlik yapmış olursunuz hem bir anınız olur hem de birbirinizi tanırsınız. Sevgilinizin nelerden hoşlandığınızı basit bir soruyla öğrenmektense bunu yaşayarak öğrenirsiniz. Konuşarak tanışmazsınız. Beraber vakit geçirerek ve sosyalleşerek tanışırsınız. Sevgilinizle sadece oturduğunuz yerde tanışırsanız aylar sonra onu aslında tanımadığınızı fark edersiniz. Bir akvaryumu gezmeye gittiğinizde göreceğiniz balıklar sevgilinizin size çocukken sahip olduğu bir japon balığından onu ne kadar çok sevdiğinden ve öldüğünde ne kadar çok üzüldüğünü anlatmasına sebep verecektir. Küçükken bir evcil hayvana sahip olup olmadığını bir cümleyle öğrenmek neden? Belki sevgilinize bir japon balığı alırsınız. Diğer sıkıcı sevgililer gibi elinde bir buketle çikolatayla ya da ayıcıkla gitmezsiniz. Ona bir japon balığı alırsınız. Bu sevgilinize daha manalı gelecektir çünkü unutmayacaktır ki: siz onun japon başlığına olan özlemini dinlemiş ve UNUTMAMIŞSINIZDIR. Bunu sevgilinize sorarak öğrenmiş olsaydınız unutma ihtimaliniz çok büyük olacaktır. Ama onunla akvaryuma giderek bunu öğrenseydiniz bu elde ettiğiniz anınız size bunu unutturmayacaktır. Aklınızda daha kolay kalacaktır. Soruyla sorarsanız o soruyu sorduğunuzu bile unutabilirsiniz ama asla beraber akvaryuma gittiğinizi unutmazsınız. İnsanlar sözleri unutur ama yaşanmışları unutmaz.
Baya uzun yazdım. :p. Kusura bakmayın abarttıysam :D Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilinizle bol anılarınız ve güzel günlerinizin olması dileğiyle.
Güzel bir soru olmuş gerçekten bunu aslında hepimiz yaşıyoruz çünkü şöyle bir şey var bir insan bir insanı gerçekten sevdiği zaman irtibat kurarken ya da bir şeyler konuşurken inanılmaz bir zorluk çekiyor.
Ben bunu kendimden de çok açık ve net bir şekilde biliyorum bunun bilimsel olarak zaten bir açıklaması bile var hani şu Türkiye’de hep böyle bir kelime kullanıyor genel olarak şuurunu kaybetmek diye bir terim emin ol yani sen de bunu bir çok kez duymuşsun işte bunu yaşıyoruz biz İnsan olarak.
Peki sevgili ya da flört ile iletişime geçerken hangi konular konuşulmalı?
Geçen yazmış olduğum bir yazıda şöyle bir şeyden bahsetmiştim sessizliğin gücünden yararlanmak… Yani mesela eğer yanyana gelebiliyorsanız konuşmanızı gerektirecek bir şey yok öylece durup sadece böyle karşı tarafı istemek bile o kadar romantik o kadar aslında ulaşılamaz bir şey ki bir şey konuşmaya gerek yok yani o sırada sadece karşı tarafa odaklanmak bile inanılmaz bir enerji geçişi yaratacaktır çok romantik bir davranış özellikle.
♥️♥️♥️♥️
Ya da şöyle yapabilirim bak ilk önce klasikleri yazayım istersen bunun arasından seçip uygulayabilirsiniz daha sonra daha detaylı bir şekilde anlatacağım yazının geri kalanında;
Birlikte mesela parka gidebilirsiniz parka gidebilirsiniz erken çocuk parkı olarak düşünme bunu yani böyle yürüyüş parkları olabilir ya da herhangi başka bir etkinlik.
Yine aynı şekilde birlikte film izleyebilirsinizfilmin türü ne karar verebilirsiniz birlikte romantik olabilir komediye olabilir korku olabilir fantastik olabilir bilim kurgu olabilir izlenmeyi bekleyen emin ol sevgiler tarafından bir çok film var.
Örnek veriyorum mesela birlikte gezilere gidebilirsinizbu bir piknik olabilir günübirlik gezi olabilir ya da herhangi bir tatil beldesine gezmeye gidebilirsiniz kamp olabilir ya da topluluk gezileri var mesela bunlara katılabilirsiniz güzel çok mükemmel anılar bırakır.
Birlikte yemek yapabilirsiniz mesela daha sonra bunu güzel bir şölene dönüştürebilirsiniz birlikte mesela yemek yaparken örnek veriyorum bir tarafta müzik açıp dans edebilirsiniz.
Ve birbirinizle birlikte böyle şeyler yapma karşı tarafın sevgilerini daha iyi bir şekilde bilmeniz için size çok yardımcı olur ve emin olun bu ilişkinin geleceği için mükemmel bir yatırımdır.
♥️♥️♥️♥️
İstersen ona mesela SORULAR sorabilirsin belki sana bilmediğin cevaplar verecektir belkide bildiğin ama duymak istediğin cevaplar verecektir. 🌝 Şu ve SORULAR olabilir mesela;
Ona ilerideki hayallerini sorabilirsin mesela hangi işte çalışmak istiyor okuyorsa hangi okulda okumak istiyor anne olmak istiyor mu ya da baba olmak istiyor mu çocukları seviyor mu gelecek ile ilgili soruları ona korku vermeden sormak çok güzel bir etki bırakacaktır.
Herhangi çalmak istediği bir enstrüman var mı çalabiliyorsa hangisini çalabiliyor ya da mesela ilerde böyle bir planı var mı bunları sorabilirsin örnek veriyorum:
Gitar çalmak ister miydin? Piyano gerçekten mükemmel bir ses değil mi?
♥️♥️♥️♥️
Ne yapmayı seviyor mesela bunu sorabilirsin çalışmayı seviyor uyumayı seviyor gezmeyi yemeyi seviyor yemek yemeye mi seviyor bunları sorabilirsin yani hobilerin öğrenmeye çalış bir şekilde bu kadın ya da adam artık herneyse nelerden zevk alıyor hayatın hangi yönde gerçekten hitap ediyor bunu öğrenmeye çalışabilirsin.
Eğer mesela izin veriyorsa Çocuklu hakkında bilgi isteyebilirsin mesela sana çocukluğunda nasıl bir evde büyüdüğünü anlatabilir. Annesini anlatabilirim babasını anlatabilir kardeşleri varsa bunları anlatabilir ya da abisine ablasına unutulmaz anılarını doğup büyümüş olduğu evi anlatabiliyor Çocuklu hakkında güzel komik şeyler anlata bilir mesela fotoğraf varsa bunları gösterebilir.
Mesela dünya çok geniş bir yer değil mi hepimizin görmek istediği yerler var örnek veriyorum ben mesela kuzey ışıklarını çok merak ediyorum bekle dünyada en çok merak ettiğim şey bir de Almanya gerçekten çok ilgimi çekiyor gidip karşı tarafa bunu sorabilirsin mesela senin dünyada en çok gitmek istediğim yer görmek istediğin yer neresi diyebilirsin bu konuda onun görüşlerini alabilirsin
Mesela dünya çok geniş bir yer değil mi hepimizin görmek istediği yerler var örnek veriyorum ben mesela kuzey ışıklarını çok merak ediyorum bekle dünyada en çok merak ettiğim şey bir de Almanya gerçekten çok ilgimi çekiyor gidip karşı tarafa bunu sorabilirsin mesela senin dünyada en çok gitmek istediğin yeri görmek istediğin yer neresi diyebilirsin bu konuda onun görüşlerini alabilirsin.
♥️♥️♥️♥️
Zevkleri doğrultusunda soru sorabilirsin mesela en sevdiğin renk hangisi en sevdiğin yemek ne çayımı kahvemi mesela gündüzmü gecemi bir insanın aslında böyle şeyler karakterini oluşturur her ne kadar basit veya komik görünse de karakter aslında bunların oluşmasıdır bunları sorabilirsin şöyle diyebilirsin mesela gece mi daha çok rahat ediyorsun yoksa gündüzmü ya da hangi yemek senin için bir adım daha önde öyle sorular çok iyi ve yaratıcı.
Çocuk seviyor mu mesela bunun hakkında tartışabilirsiniz uzun uzun erkek mi seviyor kız mı seviyor gerçekten bebekleri tahammül edebilecek bir yapısı var mı baya uzun bir konu ve konuşmaya müsait.
İstersen biraz daha sınır dışına çıkabilirsin daha büyük SORULAR sorabilirsin mesela
♥️♥️♥️♥️
;
Bana seni seviyorum demeden seni seviyorum diyebilir misin?
Bütün ömrünü benimle geçirebilecek kadar cesaret sahibi misin?
Beni ilk gördüğünde aklında neler canlandı?
Yanında değilken de beni yanında hissedebiliyor musun?
Benim en çok hangi özelliğini seviyorsun?
Ben de bir şey değiştirme şansı olsaydı neyi değiştirdin?
Ben sen de güven uyandıra biliyor muyum?
Gibi gibi böyle o kadar çok şey o kadar çok soru var ki buna benzer SORULARdan bahsediyorum. 😇
Bu yukarıda yazdığım aktiviteler yanyana olunca yapılabilecek şeyler peki eğer uzak mesafe ilişkisi varsa nasıl davranılmalı onu da aşağıda belirteceğim.
♥️♥️♥️♥️
Burada tamamen kendimden bahsedeceğim istersen bunları deneyebilirsin…
Benden uzakta birine inanılmaz derecede ilgi duyuyorum ve yapmak istediğim şeyler şunlardı.
Kendimi bildim bileli ufaklıkdan beri hoşuma giden bir kitap var mesela bunu okumak istemiştim kitap Şeker portakalı adlı bir kitaptı. bunun içinde çok güzel kesitler var mesela çok romantik çok güzel çok anlamlı şeyler var birlikte bunu okuyabilirsiniz ben çok istemiştim ama nasip olmadı.
♥️♥️♥️♥️
ya da mesela bir yer belirleye bilirsiniz gezmek için hayatımın hep belli bir dönemi İstanbul’da geçirmek istemişimdir İstanbul’u belirlemiştim ben de gezmek için de bana rehberlik edecek kişinin karşı taraf olmasını çok istemiştim nasip olmadı mesela ikiniz ortak bir yer belirleyebilirsiniz birlikte kaybolup tekrar yerinizi bulmaya çalışabilirsiniz çok güzel olur. Örnek veriyorum film izleyebilirsiniz aşk peşinde diye bir film var ben hep bunu izlemek istemiştim karşı tarafla birlikte ama Buda nasip olmadı. ya da mesela fotoğraf çekebilirsin bu fotoğrafları karşı tarafa gönderebilirsin şöyle bir şey diyebilirsin profil fotoğrafını değiştirmeyi düşünüyorum sence hangisini koymalıyım ben bunu yapmıştım çok iğrenç olunca bir cevap almıştım mesela daha güzel bir cevap verebilirsin karşı tarafa.
♥️♥️♥️♥️
kısacası sevgiyi bir şekilde göster eğer içinde varsa kendini sadece zamana bırak emin o zaman seni en güzel şekilde yönetecektir zaten.
Umarım güzel bir içerik olmuştur güzel bir yazı olmuştur hoşuna gitmiştir yardımcı olur…
Romantik ilişkilere genel olarak hepimizin ihtiyacı var. Aşk muhteşem bir duygu, kişinin ayağını yerden kesiyor.
🖤🖤
Bence hiçbir şey konuşmadan sevgilinin dizlerinde uyumak da paha biçilemez.
❤❤
Bazen konuşmak yerine dolu dolu vakit geçirmek, birlikte eğlenmek en keyif verici olanı.
Sevgiliyle beraber sinemaya gitmek, birlikte puzzle yapmak, birlikte yemek yapmak, dans etmek, kamp yapmak, piknik yapmak, bisiklet sürmek, lunaparka gitmek, güneşin doğuşunu izlemek en güzel aktivitelerdir ve konuşmanın çok daha ötesindedir kanımca. Kişi sevgilisiyle bu tür aktiviteleri yaparak onu daha yakından tanır ve böylelikle konuşacak konular da birikir, konu bulmakta da zorlanmaz.
🎈🎈
Birlikte çocuklar gibi eğlenebilmek, keyif dolu anılar biriktirmek ilişkinin manevi boyutta ilerlemesi için güzel yatırımdır diye düşünüyorum.
Çocuklar gibi eğlenebilmek 🥰🥰
Eğer kitapları seven bir arkadaşınız varsa ona kitap alın, dahası ona kitap okuyun.. Bence kitapları seven bir insan kendisine kitap okuyan kişiyi unutamaz. İlgi alanı olduğu konuyla ilgili kitap alın ve ona okuyun o kitabı.
🌸 🌸
Güzel anılar biriktikçe konuşulacak konular da çoğalır ve kalpler birbirine daha çok yakınlaşır.
Şayet konuşacak konu bulamıyorsanız ilk evvela birlikte eğlenceli aktivitelere katılmanızı öneririm. Beraber bowling de oynayabilirsiniz mesela.
Sorunuza binaen sorunuza cevap vermek istiyorum. Konu olarak belirttiğiniz gibi romantik konular hakkında da konusabilirsiniz sevgilinizle, çünkü sevgilsevgili romantik ilişkiyi yaşadığımız kişidir ❤ Ayrıca ona;
Hayallerini
İlgi alanlarını
Hobilerini
İlgilendiği spor dalını/dallarını
Gezip görmek istediği yerleri
Sevdiği yemekleri
Unutamadığı anıları
Sorabilirsiniz. Konuyu konuyu açar ve böylelikle onu daha yakından tanırsınız. Bu konulardan gelen cevaplar onunla alakalı birçok ipucu yakalamanızı sağlar.
Sevgilinize soru olarak da şu soruları sorabilirsiniz; soru cevap şeklinde de sohbet ilerler.
Beni ilk tanıdığıntanıdığın benimle ilgili ne düşündün?
İlk ne zaman beni sevdiğini farkerttin?
Benimle birlikte en çok hangi aktiviteyi yapmayı seviyorsun?
En büyük tutkun nedir?
Sana beni anlatan bir şarkı var mı?
İdolün kim?
Hangi özelliğimizin zıt olması seni mutlu ediyor?
Aşk konusunda sence birbirine benzer kutuplar mı bibirbirini çeker yoksa birbirine zıt kutuplar mı?
Çocukken seni en çok mutlu eden an hangisiydi?
Seni en çok hangi tarz hediyeler mutlu eder?
En çok hangi tür filmler izlemeyi seversin?
Bu tür sorular sorabilirsiniz. Her zaman sevgiyle kalın ⚘😊
Eğlenceli sohbet konuları bulmakta kendinizi özgür bırakmalısın ve onu çok iyi tanıyacak sohbetler edebilirsiniz. Onu şık boğaz etme bazı konularda örneğin istemediği şeyleri yaptırıp , aşktan soğutma onu. Hem o gülmeli , hem sen gülmelisin sohbet ederken kesinlikle fotoğraflarını atar mısın , yanlış bir cümle ciddikce senden soğur. Gelelim asıl konuya sevgili ile konuşulacak konulara.
*En utanç verici an Utanç verici anlar hakkında gülmek ve paylaşmak sizi daha da yakınlaştırabilir ilişkiyi rencide edecek bir şey yok o gülüyorsa sende aynı şekilde gül.1- Yaptığı iyi şeyleri ona söyle.2- Hayalindeki ev hakkında konuşun3- Çocukluk anıları hakkında konuşun 4- GÜNDELİK HAYAT5- DİZİLER FİLMLER6- ÖZEL MERAKLAR7- HOBİLERİNİZ8- HEDEFLER9- SEYAHAT PLANLARI10- DEDİKODU11- FİKİR ALIŞVERİŞİ12- DENEYİMLER13- AİLE ve EVLİLİK HAYATI14- Bir konu üzerinde tartışma yapabilirsiniz15- İzlediği Youtube kanalları varsa16- Gezmeyi sevdiği yerler hakkında17- İleride ne yapmak istiyor , hedefi ne18- 2022 yılından beklentileri nedir?19- Ünlüleri değerlendirme yapın20- Bir araya gelince masa oyunları oynayın - tombala , monaply, kızma birader gibi, gibi oyunlar oynayabilirsiniz.21 - Youtube da ışıl ışık diye kanal var o kanalın içeriği hakkında konuşabilirsiniz çok güzel olur. şu an aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım inşallah yardımcı olmuştur.
3- Çocukluk anıları hakkında konuşun https://imgyukle.com/i/oMI0LG 4- GÜNDELİK HAYAT 5- DİZİLER FİLMLER 6- ÖZEL MERAKLAR 7- HOBİLERİNİZ 8- HEDEFLER 9- SEYAHAT PLANLARI 10- DEDİKODU 11- FİKİR ALIŞVERİŞİ 12- DENEYİMLER 13- AİLE ve EVLİLİK HAYATI1 14- Bir konu üzerinde tartışma yapabilirsiniz 15- İzlediği Youtube kanalları varsa 16- Gezmeyi sevdiği yerler hakkında 17- İleride ne yapmak istiyor , hedefi ne 18- 2022 yılından beklentileri nedir? 19- Ünlüleri değerlendirme yapın 20- Bir araya gelince masa oyunları oynayın - tombala , monaply, kızma birader gibi, gibi oyunlar oynayabilirsiniz. https://imgyukle.com/i/oMIZbH 21 - Youtube da ışıl ışık diye kanal var o kanalın içeriği hakkında konuşabilirsiniz çok güzel olur. şu an aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım inşallah yardımcı olmuştur
Merhaba , çoğu insan sevgilisiyle konuşurken konu sıkıntısı çekiyor sizin için konuşulabilecek bazı konuları aşağıda dile getirdim umarım yardımcı olabilirmişimdir.:))
. gezilecek yer planlar. Gelecek planları. eğer ciddi ilişkiyse çocuk hayali evlilik hayali kurulabilir onun üzerine sohbet edilebilir. Sevilen şeylerden bahsedilebilir.. piknik veya yemek planları yapılabilir.. çiftler birbirlerine olan sevgilerini güzel cümleler kurarak ifade edip birbirlerine güzel iltifatlarda bulunulabilir.. Birbirinizin eksik yönlerini törpülemek için "hayatım şu davranışın beni üzüyor böyle yapmsan mı ya da şu yönünü düzeltirsen çok mutlu olurum" tarzı bir konuşma şekliyle rahatsız olunan şeyler , veya beklentiler güzel şekilde konuşulabilir kırmadan incitmeden.. Birbirinizin beğendiğiniz yönlerini dillendirerek sevgilinizi mutlu edebilirsiniz. Ufak şirinlikler yapabilirsiniz eğer hoşuna gideceğini düşünüyorsa küçük bir çocuk gibi davranabilirsiniz. şakalar yapabilirsiniz. Birlikte oyunlar oynayabilirsiniz
Çalışıyor mu, İşi nasıl, hayatında kötü giden bir şey var mı, aç mı, bir şeyler içmek istiyor mu, içmek istiyorsa ne içmek istiyor, yeni çıkan örn iyi ki varsın eren filmini izlemek istiyor mu, birlikte gidebilirler mi, onu rahatsız eden birisi var mı, konuştuğu bir arkadaşı var mı, arkadaş çevresinde olan bir olay var mı, varsa onun hakkında sorularını sorabilirsin, sevmediği birisi var mı, eğer yorgunsa neyi var, eğer eve gidiyorsa ve telefonda konuşuyorsanız o eve geçti mi, iyi mi, eğer yolda karşılaştıysanız o nereye gidiyor, üzgünse veya bitkinse neyi var, saçını boyattıysa, farklı bir şey giydiyse, farkı bir makyaj yaptıysa fikrini söyle, selamlaş, hafta sonu ne yapacağını sor, boş mu, boşsa birşeyler planla, sigara içiyor mu, içiyorsa paketinden ikram et, alkol alıyorsa birlikte içmeyi teklif et, bi ara içelim de. Arkadaşlar kısacası bu sizin tamamen içinde bulduğunuz duruma ve sizin yaratıcılığınıza bağlı. Böyle tavsiyeleri alıpta robot gibi ezberleyip tavsiye etmeyin. En önemlisi, eğer konuştuysanız, daha da anlatacağınız bir konu kalmadıysa susun. Ona, gözlerine bakın. Kaçırmayın gözlerinizi, bırakın o konuşsun. Belki tebessüm edebilirsiniz. Bırakın, siz konuştunuz. Onun da konuşmasını bekleyin. Böyle durumlarda karşı taraf kendisini suçlu hisseder, birşeyler konuşmak ister, bazen saçmalar, bu çok tatlı bir hâle sokar onu. Ama iki taraf da sessizse elinizi uzatın. El ele tutuşun. Eğer sizin fırsat yaratmanız gerekiyorsa AA ellerini verebilir misin deyin, ojen güzel olmuş/ ellerin küçük/ ellerin çok yumuşak/ ellerin çok güzel gibi bir şey diyin ve o sırada elini narince tutup inceler gibi yapın. O cevap vermeden elini kavrayın, güzelce tutun. Ve gideceğiniz yöne doğru ilerleyin. Daha anlatacak sonsuz şeyim var da, herşeyin aslı sizde başlıyor, sizde bitiyor. İyi sabahlar..
En önemlisi bunları yaparken kaşlarınız güzel olsun, bakım yapın. Sakallarınız kesilmiş, saçınız traşlı olsun, ter kokmayın, ayakkabınız temiz, kıyafetiniz temiz, kaşlarınız düzgün, saçınız taranmış olsun, dişleriniz beyaz, ağzınız güzel koksun. Rahat ve yavaş konuşun. Dedikleriniz anlaşılabilecek bir seste olsun. Diksiyonunuz güzel olsun. Öz güvenli olun
aşk filmlerinden konuşmak lazim kesinlikle. Gece işiklari söndurup boyle sinema ortami yaratip harddsikten en iyisiden romantik bir film seciyorsun pcye takip plazma televizyondan seyr ediyorsun. Bu arada patlamiş misir cipsi ve koruyucuyu da hazir tutuyorsun. Filmin 20 dakkasi felan izledikten sonra kiza iyice sarilip ilk öpucuyu konduruyorsun gerisi film izleye izleye hayatin tadini cikrtiyorsunuz ve unutmayalim ki hayat her zaman biskivit tadida olmuyor bazen cilkeli pasta tadi da veriyor ve bu o dakkalrdan biri ola bilir sizler icin sadece yaomaniz gereen en iyi aşk filmlerden birini seçmek ve bu sitedeki dizi film fenomenlerinden yardim isteye bilersiniz.
Yazalım 1. Şu an yanımda olsaydın ne yapardın 2. en çok neyini seviyorum biliyor musun 3. En çok neyimi beğeniyorsun 4. Benimle başbaşa tatile gidermiydin, 5. Bu tatilin nerede ve nasıl olmasını isterdin 6. Bana güveniyor musun 7. Benimle her yere gelirmiydin 8. Cildimi beğeniyorsun musun 9. Bende farklı görmek istediğin bir şey var mı varsa bu ne 10. Evli olsak nasıl hissederdin hergün benimle en çok ne yapardın 11. Bana karşı duygun ne tek kelimeyle söylesen ne olurdu 12. Ben yanında yokken eksikliğimi hissediyor musun? 13. Ben senin için neti ifade ediyorum 🥰😍🙂😍🥰
Bende siz bir biz ne yapiyoruz ayrilalim tevbe edelim. Zinaya yaklasmak haram. Insan sevdigini atese atar mi yaratandan uzaklastirir mindie bir sorun! Birbirinize yazik edersiniz. Emin olun seytan sizinle oyun oynuyor. Birbirinizi gercekten seviyorsaniz zaman belirleyin evlenmeyi dusundgnz zaman tekrar bir araya gelin ama nikahsiz gezmeyin hergun her saat her saniye ask yalaniyla birbirinizi kandirmaktan baska bir sey yapmiyorsunuz.
@ormanguzeli34 tabi ki sorabilirsiniz. Şöyle ki eğer birini sevdiyseniz o kisi her kimse onu tanimak icin gezmeye tozmaya gerek yok. 3. Kisilerin de haberi olarak yani ailelerinizin. Bir mekanda bulusup birbirinizi tanimak icin sorular sorarak evlilikten beklentilerini sorarak vs. Gibi seylerle dokunmadan temas kurmadanda tanilir. Ve gonul isterse resmiyete dokulur. Zaten islam buna sozlenme sureci deniliyor. Ama siz birini gorup sagda solda ele ele gezip her seyi yasayarak evlenirseniz anca nefsini koreltirsiniz ve evlilige dair gercekten ciddiyetle konusulmasi gerekn seyler konusulmadan anca gonlunuzu eglendirir ve hevesini almis rvlilige bir sry birakmamis yetmez guya sevdigini de gunaha sokarak seytana kukla olur gidersiniz. Sordugunuz soruyu internete sorarsaniz islami ölcüler karsiniza cikacaktir. Islam tanima etme srvme demiyor sadece nikahsiz bir sekilde munasebet kurma diyor.
Ben temastan bahsetmiyorum aslında. Bi insanla buluşup zaman geçirmeden evlilik olamaz. Bu buluşmalarda temas olmadan gayet normal şekilde cafede falan buluşulabilir
@ormanguzeli34 işte o zaman geçirme dediğimiz olay sizin haricinizde sizinde tanıdığınız birileriyle ciddi bir tavırla ve evlilik hakkında kişisel özellikleriniz hakkında konuşmanız için görüşmemizde. Lakin bu süreç çok uzamamalı. Ve asla yalnız kalmamalisiniz. Yoksa 3. Kişi muhakkak ki şeytan olur ve tuzağa düşersiniz. Bir insanda arayacağız ilk şey zaten namaz abdest ahlak olacak. Zaten İslami bilen kişi de sizinle haftalarca aylarca buluşup buluşup ne konuşacak ki? Şeytanı hafife almayınız. Eş diye seçeceğiniz kişiyi de neye göre seçeceginizi peygamber efendimiz söylüyor zaten. Ona uyup uymamak sizin elinizde. Görüşmeden sonra da maneviyatı yüksek bir kişiyi istiarede yatirirsiniz. Büyüklerinizle de istişare ettikten sonra gerisini Allah'tan hayretmesini dilersiniz. Bu kadar.
Fakat evlilik hakkında konuşularak evlenilmez ki. Çünkü örnek veriyorum insan sinir hastasıysa bu konuşmalarda ben sinir hastasıyım demeyecek sonuçta. O yüzden sadece konuşmayla bu iş olmaz, gezerek görerek tanımak bana göre daha sağlıklı. Bu sadece kendi fikrim size de saygı duyuyorum:)
@ormanguzeli34 niye demesin demiyorsa sorunludur. Demesi lazim. Sizde ona gore hareket edesiniz. Her gezerek gorerek evleneni de goruyoruz. Sizin fikriniz bizim fikrimiz demiyoruz. Allahin dedigini soyluyoruz. Siz basbasa gezerken 3. Seytan oluyor. Ben anlatamamis olablrm. Siz internetten flort etmeden nasil evlenecegiz diye yazin cikacaktir zaten. H gunler
Önemli olan ne konuştuğunuz degil vücudunuzun ne anlattiğı ama seks ile ilgili fanteziler Hobileriniz birbirinize öğretebilirsiniz Biz arada siyaset konuşurduk Gezdiğiniz gördüğünüz yerler Okuduğunuz kitap, izlediğiniz film hakkında düşünceleriniz Sevdiğiniz ünlüler hakkında düşünceleriniz Gündemle alakalı ilginç detaylar Anılarınızı anlatabilirsiniz Sadece sohbet degil kutu oyunları vs oynayabilirsiniz Birlikte şarkı söyleyebilirsiniz puzzle yapabilirsiniz
İki insan arasında birbirine bağlılık, karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat varsa istenilen her konu hakkında konuşulabilir. Ortak arkadaşlar hakkında konuşulabilir. Bir kitap hakkında, film, dizi, tiyatro ya da ünlü oyuncu ve şarkıcılar, gündem hakkında bile olabilir. Yani konuşacak çok konu bulursun.
Pek plan program yapmak yanlış bence.. İki kişi arasında bir bağ var ise havadan sudan dahi konuşsa alakasız da konuşsa tatlı gelir diye düşünüyorum. Ama plan yapınca tutmuyor veya olmuyor. Mesela kendini şartlandırıyorsun oda olmuyor. En iyisi akışa bırakmak..
Bunun konusu mu varmış yav. Muhabbete göre eğlenir veya romantik şeyler konuşursunuz zaten. Laf lafı açıyor. Neyse yine de fikir vereyim, ortak bir dizi film bulun beraber izleyin. Onlarla ilgili konuşun. Çocukluk anılarınıza inin, okul dönemlerinize. akrabalarınızın dedikodusunu yapın. 😄😂
Konular hep aynı Lakin konuşacak yerler önemli evleneceğim kadını Uzun Yolda tanımak isterdim belki trenle seyahati belki kruvaze gemisi ile tatilde Belki bir karavan yolculuğunda Konular aynı insanlar farklı düşünceler bambaşka az çok herkesin Murat'ı aynı mutlu olmak sevilmek sadık olmak
*Bence ilk olarak gün içinde neler yaptıgını sorun *Çocukluk Anıları... *En Büyük Hayalleriniz. ... *Sevdiğiniz ve Sevmediğiniz Yemekler. ... *Yapmayı Sevdiğiniz Hobiler veya Uğraşlar. ... *Seyahat Etmek İstediğiniz Yerler. ... *Atılmak İstediğiniz Maceralar. ... *En Gizli Sırlarınız. ... *En Büyük Utançlarınız. *gezmek istedigi yerler *ailesel konular *hayaller
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hobilerini sorup birlikte aynı hobiyi yapabilmek Tatil konusunda en iyi deniz ve otel hakkında konuşup romantik ve keyifli bir yer bulmaya çalışmak Ama en önemli ve etkili detay 5 Sevgi dilinden hangisi karşı tarafta daha etkinse ona göre hareket etmek ve bunu mutlaka karşı tarafa sormak çünkü sevgi dilini bilmeden bir insana nasıl yaklaşıp yaklaşmayacağını bilemezsin gerçi 5 sevgi dilide doğrudur ama baskın olan sevgi dili sadece birtanedir önce o sırrı çözmelisin.
Her insanın 5 sevgi dili vardır ama birisi daha baskındır sadece bunu öğrenmek önemli olan Bunu yazarak anlatamam çok fazla internetten yaz 5 sevgi dili diye konuyu oku çıkar zaten
Hayvanlardan. Tatil planlarından. Hayallerden. Gelecek planlarından ya da hedeflerinden. Arkadaş ortamı dedikodusu. Melodiden yeni şarkılar üretmek. Alışveriş z tarz konusu. Tırnak nail artı için fikir alışverişinde bulunabilirsiniz
Her şey konuşulabiliir. En sevdiği şeyleri öğrenmek gibi mesela. En sevdiği yemek, en sevdiği renk. Gelecekte nerede olmak istiyor? Beraber tatil yapmak isterseniz neresi olur? Bir kitabın içine girecek olsanız hangisini seçerdiniz gibi..
içinden geleni rahat rahat konuşabiliyorsan tamam doğru eşleşme Ama sıksık tıkanıyorsa ve aklına geleni acaba ne düşünür kaygısıyla paylaşamıyorsan durum vahim saatler geçmesine rağmen beş dk geçmiş gibi hissediyorsan kal onunla
Hayatta hedeflerden fobilerden hobilerden en sevmediği şeyler ve hayat hikayesinden başından geçen en kötü an en güzel an onu mutlu eden hoşuna giden ortak özelliklerinizi yaklamak
Babuş manitanı al gez dolaş macera yaşa değişik yerlere götür hiç gitmediği mekana veya ne bilim gitmek isteği görmek istediği yere felan filan gittiğiniz yerleri sor nasıldı iyimiydi sevdin mi hoşuna gitti konu konuyu açar ufku genişletir 😉👍
Mesela 10 yıl sonra kim olmak istiyorsunuz. Hayatınıza nasıl birisi olarak devam etmek istiyorsunuz. Ama bence en eğlencelisi çocukluğunuzdan konuşmak eski anılar filan
Hayati yasama bakin sevgiliyle resmiyet yerine daha cok arkadas gibi bakmak gerek ve her seyi konusun yani dedikodu olur mesela akar gider konusuzluk varsa yeni seyler deneyin aktivite yaratin
daha değişik daha samimi daha ciddi hayaller kur . ceya onun ilişkinizle ilgili düşüncelerini paylaşmasını iste .D ilişkiniz baya uzun zamandır varsa ve şakalaşabiliyorsanız felan küfürleşin sinir stress atarsınız biz öyle yapıyoruz 18 ay oldu . :D
o kötü Allah sabır dilesin nele yaptığından bahsedin veya kendi düşüncelerinden şunu yapmak istiyorum vs vs.ilişkin bitmek üzere diyenlere kulak asma.uzaktasınız sonuçta ortak noktalarınız azalıyor.tabi uzakta ilişki yürütmek oldukça zor o ayrı.
Yorumlara baktım da hayallerden gelecek planlarından falan bahsedenler var ortalama bir maaş ile yarınımı göremiyorum. ne hayalinden bahsediyorsunuz. Kimin çocuklarısınız lan siz 😅 ütopyanızda başarılar diliyorum 🤷🏻
Ne olursa olsun konu açılmadığı sürece geçmişten bahsedilmemeye özen gosterilmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
öyle kesin bir konu söyleyemem ama hiç konu bulamasan şarkı gönder aklıma sen geldin dinlerken diye. oradan başka konular açılabilir. ya da tamamen boş yapabilirsiniz illa bir konu olması gerekmiyor.