AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Ya bu İngiltere'de yapılan araştırmaları yapanlarla gerçekten bir şeyler yapasım var...
Toplumumuzu toplum yapan yeni ozellikler , acildikca acilmakdir :)
Dedikodu yerine herkes açık sözlü olsa daha iyi olur.
Dedikoduyu meşrulaştırmaya çalışma ya :D
Şu kızı kızdırmayın ya.
Çıldırttılar ya dalıcam birine en sonunda 😒
Kiralık katilin olabilirim?
Geçende olmam diyodun
İşsizlik başıma vurdu, artık ne olacaksa olsun.
Boşver 😒 Dengesiz insanlar ya bir tane normal insan yok şu sitede.
Üzdün şu an
Sen ben bir de birkaç kişi hariç asdgs
Şimdi oldu :D :D
😄😄
Dedikodu bütün kötülüklerin anasıdır. Bu olay günah günah insanı çeker insanlar dedikoduyu sever ve gerçekdende bu uzar gider.
sen dedikodu yapınca birilerini kaynaştırıyorsan kesinlikle sosyal bağlar güçlenir
Saçma bence. Biri benimle dedikodu yapsa direk başkasının yanında da beni anlatıyor diye düşünürüm
dedikoduyla iyi dostluklar biter çıkar ilişkisi başlar çıkarcı tipler dedikodunun Esiri olmuşlardır!
Bu profesörün dosyalarını karısı değiştirmiş herhalde dedikodunun faydasını kanıtlamak için dünyaya.
Dedikoduyla ne güven bağı kurulabilir ki? Saçma geldi bana.
Toplum denen şeyin temeli ahlaksızlık yani.
Yani öyle demişler maalesef 😐
Dedikodu olan biryerde güven ya da bağlarin güçlenmesinden bahsedilemez.
gıybetin faydası olsaydı bahsi geçen ayetde kardeş eti yenmeyle eş tutulmazdı.
Alakası yok. Ben senin hakkında dedikodu yapsam seninle sosyal bağımız kuvvetlenir mi? 😝
Dedi kodu yaptığınız kişi, sizin onunla dedikodu yaptığınızın dedikodusunu, dedikodu yaptığınız kişiye anlatarak sizin dedikodunuzu yapabilir.
Dedikodu toplumu birbirine baglayan bagları zedeler
kessinlikle güçlenmez. tersine baglar zayiflar güven zedelenir
dedi kodu yapmak ölü kardeşinin etini yemektir. kur'an'da geçiyor.
Ne bag guclenmesi ya dedikodu cekememezlikdir muslumanljkda da yeri yoktur giybetn
saçmalık dedikodu tamamiyle geri zihniyetin bir göstergesi
Birinin senin hakkında yalan yanlış konuştuğunu dedikodu yaptığı ne fasıl hissedersin?
Yalan yanlış değil. Bu araştırma sadece doğru bilgiler için geçerli
Dedikoduyu iyi gostermeye calisiyolar hadi ordan😎
Aksine, toplumu bölüyor.
Asla çöker bilakis.
Bu araştırmayı dedikoduyu sevenler yapmış.
tebrıkler guzel çalışma
İnsanlar taciz ediliyor evet ama sonuçta cinsel açlık gideriliyor demek kadar saçma bir düşünce bu.
Eksi için sağ ol.
Önemli değil
Benimle aynı görüşte olanlara artı verdiğin halde bana neden eksi verdin onu anlamadım ama her neyse iyi günler.
@İndependentBoy Çok haklısın aslında. :) Bu araştırma ve ve araştırma sonucu profesörün dediği şeyler tam bir saçmalık. Madem durum denildiği gibi gıybet niye günah o zaman değil mi?
Allah ıslah etsin ne diyelim. Ama sizin yorumunuzu çok beğendim.
Bu okusfordlularin baska isi yok mu arkadas. nerde abuk sabuk is ya bunlardan ya da isvicreli bilim adamlarindan cikiyor 😄
Yokmuş demek ki 😄
ilginç ama haklılar bence😄
Sağlamaz kadındada erkektede iticidir
Dedikodu kişilik eksikliğidir. :):
dedikodu toplumu toplum yapmaz parçalar gıybet en büyük gunahlardandir toplumun en büyük yanlışidir
Dedikodudur asıl güveni yıkan.
Olabilir o kadar profösör araştırmış hshsbdbdb
Amanıııınnnn :-) tam benlik ahahhahahha 😀😀😂
Saçma sapan bir hal alr
Deniz diyorsa dogrudur.
Teyzeler sayesinde çok gelişiyoruz :D
hayır aksine bağları çökertir
Dedikodu yapılmayan toplum yok ki😂
Dedikodu insanın felaketidir..
bir bilseydiniz..
Ne alaka ben iyi bir şey demiyorum. Sadece size sordum
Ben kimseyi suçlamadım... sadece çok büyük felakettir , dedim , yani ayık olun..
O hataya düşmeyin..
konuşmaya dedikodu adını vermiş mallar
Bu araştırma neye dayanarak ve nasıl yapılmış
Bilimsek bir arastirma olmadigi açık
Aynen kafamdan bilim insanı ismi sallıyorum başka işim yok.
Matthew Feinberg ve Michael Schultz adlı araştırmacıların liderlik ettiği ve ayrı gruplara ayrılmış olan 216 denekla yapılan deneylerde temel amaç, dedikodu yapan topluluğun nasıl bir çöküntü yaşadığını gözlemlemekti. Farklı sayılar halinde bölünen gruplara bazı kurallar verildi. Sistem son derece mantıklı ve gözlemlemesi keyifli bir şekilde kuruldu;
Denekler hakkında tüm bilgilere sahip olan gözlemciler bazı gruplardaki belirledikleri kişilere gruptaki diğer insanlar hakkında ufak sırlar verdiler; kiminin eşcinsel, kiminin eski bir suçlu, kiminin psikolojik tedavi gördüğü konusundaki bilgileri alan kişilerin grup içerisindeki iletişim sırasında bu sırları başkalarıyla paylaşıp birbirlerinin arkalarından konuştukları görüldü. Yani dedikodu yapılıyordu. Dedikodunun bu gruplarda yer alan insanların kısa sürede birbirinden kopartacağı düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Birbirilerinin sırrını paylaşan ve birbirleri hakkında gereğinden fazla şey bilip, arkalarından konuşan insanlar garip bir şekilde birbirlerine bağlandılar. Bu aslında herkesin birbirinin zaafını bilmesinden duyduğu tedirginliğin, güvene dönüşmesi sayesinde olmuştu. Dedikodu, sayısı her ne olursa olsun bütün grupları bir arada tutmuş ve insanları yakınlaştırmıştı.
Diğer denek gruplarındaki insanlara ise herhangi bir bilgi verilmedi ve arkadan konuşmak yasaklandı. Arkadan konuşanları ihbar edenlere ödüller verildi. Bu durum dürüst bir toplum oluşmasını sağlayacak ve insanların birbirine daha iyi gözle bakmasını sağlayacaktı. Hesapta böyleydi... Ama öyle olmadı. Arkadan konuşamayınca ağzına geleni birbirinin yüzüne söyleyen insanlar önce birbirlerinin kalbini kırdı, sonrasında kalp kırmaktansa susmayı tercih edenler arttı. Susmak insanları birbirinden uzaklaştırdı. Uzaklaşan insanlar bencilleşti ve paranoyaklaştı. Toplum olmayı bırakın herhangi bir grupta güven olgusundan söz etmek mümkün bile değildi. Herkes tek başına kalmıştı ve gruptan ayrılmak istiyordu.
New York Üniversitesi antropoloji profesörü Dr. David Sloan Wilson da aynı fikirde. O da 195 kişiden ve farklı gruplardan oluşan deneklerle yaptığı çalışmalarla şu sonuca ulaşmış; "Toplum olarak dedikodu yapmanın itibarımızı düşüreceğini düşünüyoruz, ancak dedikodu yapmazsak toplum olmaktan uzaklaşıyoruz."
Yapamıyorsunuz bilmiyorsunuz bari saygı duymayı öğrenin bıktım.
Dedikodu olayı bitmez
Sanmıyorum. Öyle ise şayet olmaz olsun
Dedikodu iyidir hoştur.
Dedikoduyu meşrulaştırmayın bari :D
Millet birbirinden kaçar olmuş ne güçlenmesi
Ara bozar neden sosyal bağı güçlendir ki
o ne ya bu profesörde uçmuş bence saçma
Doğrudur ama o toplumdan hayır gelmez
Kızlar bu konuda master yapmıştır
Dedi kodu yapıp laf taşıyan lanetlidir
Dedikodu ve güven cidden acayip uyumlu =/
Sağlayabilir