Çevremdeki bazı insanlara baktığım şeriat gelsin rahatlicaz diye laflar duyuyorum hadi yaşlılar neyse de gençlere anlam veremiyorum şeriatin o katı kurallarını bilseler arkalarına bakmadan kaçıp giderler?
ŞERİATİN TURKİYEYE GELMESİNİ İSTERMİSİNİZ GENÇLER NE DİYOR ANKET?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tabiki tabiki hayır!
kuran diyoruz, eşittir diyoruz vahşet ve cehalettir diyoruz. islama örnek olarak recm yapan afganları gösteriyoruz; "bu gerçek islam değil" kadınları zorla örten iranı gösteriyoruz; "onlar yanlış anlamışlar gerçek bu değil" ışidi gösteriyoruz; "batının oyunları" diyorsunuz. ama allah diyen hayvanları görüp "aha bak sen allahın şu işine" demesini biliyorsunuz!
ayetleri eğip büküp istediğiniz anlama getirip bilimsel kanıta çeviriyorsunuz. farkında olmadan kendinizi kandırıyorsunuz! "ışidin yaptığı kafa kesmeler", "iranın yaptığı el kesmeler" hepsi kuranda geçer. tek tek ayet yazdırtmayın. apaçık bir kitabı yanlış anlamamı beklemiyorsunuz herhalde! hadi ben yanlış anladım da afganlar, iranlılar ve tüm ortadoğu da mı yanlış anladı ha! yoksa kuran apaçaık değil mi? allah yalan mı söyledi bize!
islam düzgün bir din olsaydı 14. yüzyıldan sonra yerin dibine girmezdi. neden nobel ya da benzeri ödülleri alan müslüman sayısı bir elin parmaklarını geçmez diye sormaz mısınız kendinize? ödül alanlar da nobel ""barış"" ödülü alıyor, acaba neden!
iki kadını bir erkeğe denk tutan, erkeğe 4 kadın ve istediği kadar cariyeyi serbest bırakan, daha ergenliğe yeni girmiş çocuklarla evlendiren bir din bu! açın gözünüzü!
bir erkeğin 4. karısı, mirastan erkeğin yarısı kadar pay alan, şahitliği yarı şahitlik olan bir kadın olmak istemiyorsanız uyanın! islamın kadına verdiği haklar cahiliye dönemine göre iyi olabilir ama bu devirde olmaz!
din gericiliktir, bağnazlıktır, ahlaksızlıktır! cennet sevdası ve cehennem korkusu üzerine kurulu bir kurumdan ahlak beklemeyin!
başkan ne yapicamizi şaşırdık , herkes ekmeğine baksın bıraksın bu din islerini herkes özgür kendi dinini uygulasin herkes kendince yaşasın ne bu ya böyle heryerde dolaplar dönüyor en son a. koycam gidicem ormanda bir ev yapıp herkesten uzakta hayvanlarla yasicam
Anladık. Şeriat Allah'ın kanunlarına göre yaşamaktır. Ama bunun düzgün uygulanmadığına adım gibi eminim şayet şeriat ile yönetilen hiçbir ülke iflah olamıyor gidin araştırın. Hepsinde cehalet, sefalet, toplumsal baskı, ölüm, vahşet var. Allah bunları mı buyuruyor sizce? Bir diğer nokta. 21. yüzyıldayız. Bakın bakalım Dünya nereye gidiyor. Ülkeler gelişmek için ne yollar izliyor. Şeriat gibi bir sistem ülkeyi en az 100 yıl geriye iter. Düzgün uygulansa belki derim de. Türkiye'de de düzgün uygulanmayacağı kesin. Kesinlikle hayır. Gelemez, gelmemeli.
ilerde öldükten sonra devlet büyüklerine kan kusma şeriatı neden getirmediniz burda ceza çekeceğimize yanacağımıza dünyada bedelini ödeseydik demeyin sonra
@falanfilan2 öldükten sonra olacaklara neden bu kadar takılıyoruz? elimizde bir hayat var özgürce yaşayalım. iyi insan olalım yetmez mi? sonrasını kimse bilmiyor zaten. kesinliği ve ne olacağı hakkında bir kanıt yok. zamanı gelince hepimiz göreceğiz.
kesinliği ve zamanının kanıtı var zamanı gelmeden önce bize söylüyorlar böyle böyle diye sen bu hayata kendini fazla kaptırma ölüme inanmıyorsan uyuma bakalım dirilmeye inanmıyorsan uyanma bakalım hangisi senin elinde? sen senin elinde değilsin bir rabbinin elindesin öyleyse ona itaat et
yahu bu dünyanın sonu varken kıyamet ölüm varken neden hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyada yaşayayım diyer tarafta neyim var orda sonsuz yaşam var o yaşama hareket etmek lazım burda en fazla edeceğin ibadet 100 sene belki 75 sene sonra peşin sonsuz rahatlık hangisi kaarlı? 75 100 sene gezmek tozmak * üstünde ceviz kırmak mı yoksa yanmak mı
ben sana fikir sunmuyorum hayatına ahiretine yararlı olacak şeyleri söylüyorum sen bana hayatımı ahiretimi batıracak şeyleri sunuyorsun hangisi akıl kaarı?
Yemin ederim bak bakalim sosyal medyaya gurebiliyolarmı içki icebiliyolarmı sevgililerinin elini tutup açık gezebiliyolarmı düşüncelerini özgürce anlatabiliyolarmı anlat bu yobazlara
Zaten anlamadığım şeriat isteyecek kadar dinine bağlı insanların bu sitede kız düşürmek için takıldıkları gerçeği bunlar dini sadece düşüncelerinde yaşayıp uygulamıyorlar. Genelde gizli kullanıcı olurlar, utanıyorlar çünkü kendilerinden.
• Hırsızlığın cezası ellerin kesilmesidir ( Kuran 5:38). • Kuran'ın herhangi bir bölümünü eleştirmek veya inkar etmekölümle cezalandırılır. • Muhammed'i eleştirmekya da peygamber olduğunu inkar etmek ölümle cezalandırılır. • Allah'ı eleştirmek veya inkar etmek ölümle cezalandırılır • Müslüman olmayan bir Müslüman ölümle cezalandırılır. • Bir Müslüman'ı İslam'dan uzaklaştıran gayrimüslim ölümle cezalandırılır. • Müslüman bir kadınla evlenen Müslüman olmayan bir erkek ölümle cezalandırılır. • Tecavüze uğrayan bir kadın veya kız, tecavüzcü (ler) aleyhine mahkemede ifade veremez. • Bir kadının tecavüzünü kanıtlamak için 4 erkek tanığın ifadesi gereklidir ( Kuran 24:13). • 4 erkek tanık göstermeden tecavüz iddiasında bulunan bir kadın veya kız çocuğu zina suçu işlemiş olur. • Zinadan suçlu bulunan bir kadın veya kız ölümle cezalandırılır. • Tecavüzden hüküm giymiş bir erkek, kurbanıyla evlenerek mahkumiyetinin düşmesine neden olabilir. • Müslüman erkeklerin başörtüsü takmayan her kadın/kız üzerinde cinsel hakları vardır. • Bir kadının en fazla 4 karısı olabilecek 1 kocası olabilir; Muhammeddaha fazlasına sahip olabilir. • Bir erkek bir kız bebekle evlenebilir ve bu evliliği kız 9 yaşında tamamlayabilir.. • Kızların klitorisleri kesilmeli ( Muhammed' sözleri, Kitap 41, Kitabu'l-Adab, Hadis 5251). • Bir adam itaatsizlikten karısını dövebilir ( Kuran 4:34.) • Erkek, karısını tek taraflı olarak boşayabilir; bir kadının boşanmak için kocasının rızasına ihtiyacı vardır. • Boşanmış bir eş, 6 yaşından büyük veya bu sınırı aşan tüm çocukların velayetini kaybeder. • Mülkiyet davalarında izin verilen mahkemede bir kadının ifadesi, bir erkeğin ½ ağırlığını taşır. • Kadın mirasçı, erkek mirasçının mirasının yarısını miras alır. • Kadın, kocası veya akrabası olmayan bir erkekle tek başına konuşamaz. • Yemek için et, Allah'a kurban edilen hayvanlardan gelmelidir - yani " Helal olmalıdır. • Müslümanlar Takiyye ile meşgul olmalıdır. ve İslam'ı ilerletmek için gayrimüslimlere yalan söylemek. Daha sayabilirim istiyorsanız ''şeriat'' isteyen %13'lük kesime söylüyorum. şeriat dediğiniz yasa geldiğinde 2070'e ışınlanmıyorsunuz. Geriye doğru bir 80 sene giidiyorsunzu bunun en iyi örneğide ''Pakistandır'' 70'lerden sonra pakistanda ne olmuş gidip bakın.
kimse gerçek islamın ne demek olduğunu bilmiyor anlattığımız zamanda gerçek islam bu değil diyorlar bunu sadece görüp yaşayanlar çok iyi anlayabilirler bir insan nasıl kendi özgürlüğünden vazgeçebilirki anlatılacak çok şey var ama anlayana...
Sorma sabahtan aksama kadar mini etekli kız keserler verse dakikasında atlarlar sürekli p*rno ilerler VPN açıp ama lafa gelince şeriat istiyoruz derler ulan kafayı yerler mk 😂 😂
Din pis bir çukurdur arkadaşım. Bak bakalım şeriat olan ülkelerde yaşam standartı nasıl. Yolsuzlukta, zinada başı çekenler hep şeriat ülkeleridir. Yani şeriat kanunları bir halta yaramaz. Allahın kanunları şeriattir diyen de var. Sen önce sana verilen kafayı bir kullanmayı dene de ona göre yorum yazarsın.
Bu sorunun burda dile getirilmesi dahi ne kadar geri kafalı olduğumuzun sonucu, gelince ne bakımdan ülke gelişecek? Suç oranımı düşecek, milli gelir mi artacak, eğitim seviyesi mi yükselecek? Zaten gittiğimiz yön o gelsede ağlamaları duysam sağda solda 😂
seriat anayasadaki ceza kanunudur şeriatın kestiği parmak acımaz günümüzde katiller, onursuzlar, tecavuzculer, hırsızlar bunların aynı şekilde cezalandırılmasını istrmezmisin on yaşındaki çocuğa tecavüz edenler bı düzine adam öldürüp cezaevi duvarlarına öldürdüğü adam sayısı kadar çizgi cakanlar vatan hainliği yapıp devlet tarafından cezaevinde bakılanlar bunlardsn rahatsız olmuyor musun? anayasada da uymanız gereken kurallar var o zaman anayasadan da mı kaçalım merak etme su sistemde şeriat kesinlikle gelmez halkın %90i istemediği sürece gelmez
vay mk sen ciddimisin (!) bugün anayasa değişikliğine karşı çıkan insanlarla mümkün mu bu sence? bahsettiklerimin tek tek yürürlülüğe girebilmesi için yüzlerce kanunun tekrar düzenlenip kaldirilmassi gerekiyor bunun önünü açan anayasa değişikliğine de karşı çıkıyorsunuz bı öyle bı böyle birini seçin mk
Şeriat demek Allah'ın kanunları demektir, her kim Allah'ın kitabına hükümlerine kanunlarına karşı gelirse o kişi müslümanlıktan çıkar. Müslüman olmak demek Şeriat'ı kabul etmek demektir, hem Müsliüman olup hemde Şeriat'a karşı çıkamaz. Malesef hiç bir ülke gerçek manada Şeriat'la yönetilmiyor, keşke yönetilse.
Buraya bir de "Hangi şeriat?" sorusu eklenmeli bence. İslam artık öyle bir hale getirildi ki şehirden şehire kanunları değişiyor. Ayrıca müslüman olmayanlar bu kanunlara uymak zorunda değiller. Bu yüzden şeriatın gelmesini istemiyorum.
şeriatın gelmesi çok yararımıza olur hhırsızın eli kesilir ya da ayagı tecavüz edene evli iken zina yapana recm uygulanır caydırıcı göz korkutucu olur hem diyer dünyada kabirde ahirette azabı hafifler neden burda bedelini ödediği için şeriat gelmediği için çok pişman olucağız söyliyim ALLAH ın kanunu gelecek zaetende bir adımda biz atalım hz. mehdi gelince mecbur bütün dünya biat edicek ona çünkü gözle görecek sesle duyacak dokunacak o yüzden şimdiden paçaları sıvayın dere bize geliyor
yahu bu dünyanın sonu varken kıyamet ölüm varken neden hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyada yaşayayım diyer tarafta neyim var orda sonsuz yaşam var o yaşama hareket etmek lazım burda en fazla edeceğin ibadet 100 sene belki 75 sene sonra peşin sonsuz rahatlık hangisi kaarlı? 75 100 sene gezmek tozmak * üstünde ceviz kırmak mı yoksa yanmak mı
ilerde öldükten sonra devlet büyüklerine kan kusma şeriatı neden getirmediniz burda ceza çekeceğimize yanacağımıza dünyada bedelini ödeseydik demeyin sonra
kuran diyoruz, eşittir diyoruz vahşet ve cehalettir diyoruz. islama örnek olarak recm yapan afganları gösteriyoruz; "bu gerçek islam değil" kadınları zorla örten iranı gösteriyoruz; "onlar yanlış anlamışlar gerçek bu değil" ışidi gösteriyoruz; "batının oyunları" diyorsunuz. ama allah diyen hayvanları görüp "aha bak sen allahın şu işine" demesini biliyorsunuz!
ayetleri eğip büküp istediğiniz anlama getirip bilimsel kanıta çeviriyorsunuz. farkında olmadan kendinizi kandırıyorsunuz! "ışidin yaptığı kafa kesmeler", "iranın yaptığı el kesmeler" hepsi kuranda geçer. tek tek ayet yazdırtma.
islam düzgün bir din olsaydı 14. yüzyıldan sonra yerin dibine girmezdi. neden nobel ya da benzeri ödülleri alan müslüman sayısı bir elin parmaklarını geçmez diye sormaz mısınız kendinize?
iki kadını bir erkeğe denk tutan, erkeğe 4 kadın ve istediği kadar cariyeyi serbest bırakan, daha ergenliğe yeni girmiş çocuklarla evlendiren bir din bu! açın gözünüzü! - önceki yazımdan alıntıdır -
@enternasyonalprimat ben sana bişey söyliyimmi hangisinin ispatını yapabilirsin hangisinin gerçeklik payı var hangisi doğru oraya gel oraya elbete katı olucak elbette zor olucak elbette fedakarlık gerekecek işin sonunca sonsuz rahatlık sonsuz azap olan bir mekanda ne yapacaklardı bu dünya tabiki sınav olucak tabiki inkar edenler çağ dışı diyenler kendi yazdı diyenler olucak ama sizin çamur atmanız doğruların üstünü kapatmaz sadece sizin görmezden geldiğinizi gösterir hadi saygılar
@enternasyonalprimat 1beni şeriata teşvik eden sen ALLAH ın kanunu hoşnut olmasıdır azap sadece sezadır ben ALLAHIN azabından değil hoşnut lmayıp cezalandırmasından korkarım
senin allahın o kadar adaletli ki; "kuşkusuz biz dilediğimizi yola getirir dilediğimizi yoldan saptırırız", "allah kafirlerin gözlerini ve kalplerini mühürlemiştir" der. bu ayetlerden ne anlıyorsun? allah istediğini yapabiliyorsa burda imtihandan ve iradeden söz edebilir misin? sonuçta allah seni yola getirir. istemezse yoldan çıkarıp cehennemli eder!
senin allahın o kadar tutarlı ki; bu dünyada zinayı yasaklar, içkiyi haram eder ama öbür dünyada yeşil minderler üzerinde istediğin kadar huri verir. o huriler göğsü tomurcuklanmış ve iri gözlüdür. sana istediğin gibi hizmet ederler, yani seks falan işte anlarsın. ve orda şaraplardan pınarlar vardır. istediğin kadar içmek serbesttir. cennet güzel mekan değil mi? şarap var meyhane gibi, karı var kerh... ane gibi.
@enternasyonalprimat uuu ens evdiğim konu şimdi sana ALLAH özgür irade veriyor mesela şöyle tarif edeyim uykudayken namazı kaçırmak maruz değil uyandığın zaman hatırladığnda kılsın diyor peygamberimiz şimdiii yani burda söylemek istediğim elinde imkan olur imkan olmazsa ALLAH seni zorunlu tutmaz hac farz mesela ama herkese değil farz ise nasıl herkese değil sadece durumu olana geride aç açıkta insan bırakmayana farz
2. cevabım şimdi istediğini cehennemlik yapar ya sen kendine bir yol tutmussun inansan bile bişey etmiyorsun kılmıyorsun tutmuyorsun falan pekiii bunları yaparken ALLAH kafana silah mı dayadı ;? yapmayacaksın seni cehennemde yakmam lazım diye ya da yap lan yanarsıın diye? zorladımı bir serbestlik var bunu kendin seçiyorsun sen iyiyi seçersen imkanın olmazsa o ayrı sen kötüde gideersen o aynı istediğini yap bana hür iradenlşe ulaş diyor yani kapiş
şimdi cenne cehnenm olayına geleyim sen burda bir takım şeyleri zevk veren şeyleri sırf ALLAH rızası için meraktan ölsen çatlasan bile içeyip bu bana haram günahtır diyip kaçıyorsun ve mevla yaratıcın sana daha en güzelini en güzel yerde veriyor yani demek isiyorki enf azla 100 200 yıl içme sonra istediğin kadar iç bendensin diyor bunlar işe yaramaz burda ölüm var ord ölüm yok burda sözümü dinle ordada sefanı çek cefasını çekmeden sefa süremezsin hadi saygılar
sen anlamadın. allah diyor ki; ben diyor istersem diyor seni saptırırım diyor ama istersem de doğru yola alırım diyor. yani her şey onun kararı. kuran kendiyle çelişiyor.
@enternasyonalprimat yani burda demek istiyor ki istediğini zorla yaptırırım diyor mesela bu hadisler ayetler inanç temmel meselesi için bu yoksa insanlara zülm emezki mesela ALLAH ZERRE KADAR ZULM etmez diyor sana zorla yaptırsa bu zulüm olmaz mı?
yani o ayet emirlerim kesin çıkacak söylediklerim olucak sözümü tutacğım mesela o mühlet dolduğu zaman gökleri birebirine çarptıracağım diyor isediğimi yaparım sen bana hesap soramazsın manasında istersen tefsirine bakalım
bakşöyle sana lisana getireyim bir insan bir ton küfür şirk işliyor bunun üzere devam ediyor inkar ediyor bir ton insanı yolda çıkarıyor mesela iblis bunun hidayeti ALLAH elindedir islam kolay bir şey değildir elde edilecek bir şey değildir hhidayet ALLAH tandır bir takım günahlar insanı imandan soyabilir yani dilediğini saptırır dilediğini rahmete kavuşturur ama bunu sana zorla yapmıyor gene senin kendi günahlarından dolayı senin cezan bu oluyor
O isveç kanunları sayesinde bu yorumu yazmanda ayrı bir ironi aynısını suddi'de, pakistanda, afginistan'da yapmanı bekliyorum :) bakalım seni isveç kanunları mı korucak yoksa allahın kanunları mı :) Lütfen afganistana gidip laiklik istiyorum de bekliyorum seni
peygamber efendimiz e bilhassa onlar üzerinde zorba değilsin diyor Allahu Teala. Türkiye de bir sürü insan yaşıyor müslüman Müslüman olmayan bu yüzden r zorlama kesinlikle olamaz. Dişe diş göze göz olarak kesinlikle destekliyorum.
şeriat Allah'ın kurallaridir. Ben şeriata neden karşı çıkayım. Kuran da deniliyor kitabın bir kısmına inanıyor bir kısmına inanmiyor musunuz? Eğer İslam'ın hak olduğuna inanıyorsak bunun yolunda brseyler yapmalıyız.
ayetleri eğip büküp istediğiniz anlama getirip bilimsel kanıta çeviriyorsunuz. farkında olmadan kendinizi kandırıyorsunuz! "ışidin yaptığı kafa kesmeler", "iranın yaptığı el kesmeler" hepsi kuranda geçer. tek tek ayet yazdırtma.
islam düzgün bir din olsaydı 14. yüzyıldan sonra yerin dibine girmezdi. neden nobel ya da benzeri ödülleri alan müslüman sayısı bir elin parmaklarını geçmez diye sormaz mısınız kendinize?
iki kadını bir erkeğe denk tutan, erkeğe 4 kadın ve istediği kadar cariyeyi serbest bırakan, daha ergenliğe yeni girmiş çocuklarla evlendiren bir din bu! açın gözünüzü!
peki istemeyenlere ne yapılmalı? sonuçta islam müslüman olmayanların öldürülmesi gerektiğini söyleyen bir din. ya öldürürsün ya fidye koparırsın ya da zorla müslüman edersin. peki bu vicdanına ters düşmez mi?
evet arapçam yok maalesef. allahın apaçık kitabının diğer dillere tam çevrilemediğini de biliyorum. aa yoksa kuran apaçık değil mi? apaçıksa neden çevrilemiyor? allah bizle alay mı ediyor yoksa?
ha zaten arapça bilen insanların da hali ortada. petrolden kopardıkları parayla k*çlarını dolarla siliyorlar.
@enternasyonalprimat samimiyetine güvenerek cevap veriyorum ama öncelikle şunu söylemeliyim ki Tevbe 1,2,3,4 ü okumadan 5. okursan senin gibi herkes derki Kuran müslüman olmayan herkesin öldürülmesini emretmiştir. Ama siz bir kitabı okurken ortasından başlarsanız kitabı anlamazsınız. Tevbe 1,2,3,4. ayetinde müslümanlarla müşrikler arasında yapılan bir antlaşmadan bahsedilir. Okursan gayet iyi anlıycağını düşünüyorum. Bu antlaşmaya uymayan müşrikler hakkındadır bu ayet.
İngilizce a pencil dersen bir kalem demiş olursun. The pencil dersen belli bir kalemden yani görülen, bilinen bir kalemden bahsetmiş olursun. Arapçadada el takısı sadece o durumdaki müşrikleri kapsamaktadır. Nedeni ise tevbe 1,2,3,4 te yazmaktadır.
Kuranı ortadan açıp ben burda yanlış bulucam diye uğraşmak yerine anlamayı deneyin.
kuranı okudukça, her bitirdiğim surede anlıyorum ki gerçekten de kuran dahi bir insandan çıkmadır. bir tanrı böyle bir kitap yollayamaz. hangi tanrı peygamberin karılarını seçer ki? hangi tanrı peygambere kimle evlenebileceğini söyler? hangi tanrı peygamberi şu şu saatlerde rahatsız etmeyin, zırt pırt evine gitmeyin izin alın öyle gidin der ki?
hangi peygamber; şeytan zart diye osurur der ki? bunlardan bir tanesi senin imanını sarsmaz ama birleştiklerinde benim gibi olursun. zamanında bu ayetlere mantıklı açıklama aramakla az uğraşmadım.
@enternasyonalprimat Senin örnek verdiğin Tevbe 5 e cevap verdim senin derdin islam düşmanlığı olmasa hepsine cevap veririm. Karaktersizsiz olduğunuzdan ordan burdan duyduklarınızla bu dine zarar vermeye çalışıyorsunuz. Ama 1 gram aklınızla bu dini karalayamazsınız.
En İyi Cevaplar