Adamin kalbinin güzelligine ve safligina hayranim. Böyle birisi kimsesiz se ; demek ki psikologlar dogru söylüyor. Siz genclere diyebilecegim su: kendinizde mutlu olacak kadar etmeye calisin. @Kumral89 un da dedigi gibi Sadece kendi mutlulugunu düsünenler bencildir. Olmazsa sorun psikologlara ; dogrulayacaklarina eminim"bencillik ruhsal bozukluktur' https://i.hizliresim.com/BryR8j.jpg Sana verebilecegim cevabim bu soran yegenim
Bu mükemmel bir çöküş hikayesi oluyor :) Kimseyi mutlu etmeye çalışmamak lazım o isterse zaten bizimle mutludur şebekliğe gerek yok deneyimle kanıtlıdır :)
Hiç bir insan herkesi mutlu etmeye çalışmaz.. Dolaylı yoldan insanların şahsını mutlu etmesi için onların mutluluğu adına uğraşır.. Herkesi mutlu etmeye çalışan insanlar, onları mutlu edemediği, dolayısıyla kendi mutlu olamadığı için mutsuzlar, yalnızlar.. İnsanları mutlu etme konusunda yeterince başarılı olsalardı, finalde kendileri de mutlu olacaklardı..
Evet psikoloğum aynen böyle dedi.. Kendini 1. Sıraya koymak gerekiyormus.. ama başaramadım ben.. yine hep başkalarınin mutluluğu benim için daha önemli.
en iyisi kendi bacağından asılmak demişler ya doğru gerçekten önce kendini kurtarması gerekir insanları bencil olanlar hep kazanıyor gerçekten diye düşünüyorum ardımseverler iyi niyetli İyi kalpli insanlar hep kötü muamele görüyor Ben öyleyim hep şanssızlıklar tepem de
herkesi mutlu edemezsin çünkü :) benim için önemli olan kendi mutluluğum benimle mutlu olmayan varsa gidebilir :) tabi hayatımda bazı insanların mutlu olması da beni mutlu eder o ayrı bir konu :)
Doğru bir tespit. Çünkü ne yaparsan yap insanları memnun edemezsin, sonunda da hatayı kendinde aramaya başlarsın. Böyle böyle insanlardan kaçar olursun.
Kabul ediyorum böyleydim. İki gün öncesine kadar da... Ama sonra düşündüm de hep mutlu olan taraf karşıdaki üzülen sen oluyorsun. Bazen bencillik iyidir.
Kendi mutluluğuma önem veririm ama baskalarinin mutlu olmasini da onemserim. Bencil olmaktan nefret ederim. Sadece kendi mutluluğunu dusunenler bencildir.
Bu soru tamda kendimi yansitan bir soru olmus. Elbetteki yalnizliga mahkumdur. Insanin elinde olan bir durum degil bunu degistirmek. Ben cok kez toplumu mutlu etmeye calistim ama bir kez olsun ayni cabayi cevreden goremedim. Goremeyince de cok otelendim. Siz siz olun kendinizden baskasina deger vermeyin yoksa benim gibi yalniz kalirsiniz hayat boyunca
En İyi Cevaplar