"Herkesi mutlu etmeye çalıştığın zaman en sonunda kendini mutlu etmek zorunda kalırsın"
- Herkesi mutlu etmeye çalışan insanlar hep yalnız mı kalır?
#Arens

Herkesi mutlu edenler yalnız kalır diye genellemek yanlış olur. Yanlış kişi seçimleri insanı mutsuz eder yalnızlığa iter...
Malesef, öyle.
Öyle olur diye tahmin ediyorum. Ama umarım öyle olmaz iyiler hep kıymet bilmelidirler.
Evet, mesela ben.
Cevap
16Cevap
Herkesi mutlu eden değil, kendinden önce başkalarını düşünerek onları mutlu etmeye çalışanlar ve başkası üzülmesin diye kendilerini üzenler sonunda yalnız kalıyor.
Çünkü yaptığı onca iyilik, onca güzellik bazen tek bir yanlışlıka silinmiş ve unutulmuş oluyor. 99 kere "evet" yardım ederim diyorsun, ama 1 kere "hayır, işim var" dersen, kötü birisi gibi kabul edileceksin
Ben öyle düşünmüyorum, herkesi olamaz tabi ama sevdiklerimi mutlu etmeye çalışınca onlar da beni mutlu etmeye çalışıyor. Hiç karşılık beklemeden muhtaçları mutlu etmek de insanı mutlu ediyor.
"Mutlu ederek mutlu olmak bir yürek hüneri." Mehmet Deveci
Bu kadar sevgi içinde insan yalnız kalmaz.
Hayır yalnız kalmazlar sadece duyguları sömürülmeye mahkumdur.
evet
keske biraz kotu olabilseydik ama olamiyoruz 😊
Çünkü "evet" demene alıştırmış oluyosun insanları. Her zaman sen ödün veriyorsun. Bir kere "hayır" dediğinde " bunun huyları değişti salalım gitsin" düşüncesinden dolayı yalnız kalıyor insan.
Hayir hic de kalmaz insanlar mutluluğu kisilere bağlamayı severler ve birini mutlu etmekten keyif alan biri yalnız kalmaz aksine etrafi mutlu olmak isteyenler doludur:)
Kendi mutluluğunu düşünmeden başkalarını mutlu etmeye çalışırsa sıkıntı olur. Kendisi mutsuz oldukça başkalarını da mutlu etmeye gücü yetmez.
Evet. Daha çok yalnızlığı tercih etmiş insanlardır ama. Bu yüzden yalnızlıklarını dert etmek yerine tadını çıkarırlar.
"Seninle dalga geçilen alay edilen yerlere git. Çünkü artık oraya başkalarını mutlu etmek için gitmiyorsun." lafı bu soruyu tastikliyor herhalde.
Biraz öyle oluyor galiba.
Mutsuz olurlar yanında insanlar olsada aslında kalabalığın içinde hep yalnızlardır...
Ne yazikki... aslında herkes iyidir bakınca iyilik yapnizlastirir
Yanlış olduğunu bile bile niye yapar insan bunu. Yapmayın, gerek yok
Mutlu edip, mutlu ettiği kişinin mutluluğuyla mutlu olanlarda var. Genelleme yapmak olmaz
Kendini düşünmeyen insanlar yanlız kalmaya mahkumdur.
Evet ve bu aptallıktır. Hiç kimseyi tam anlamıyla memnun edemezsin ve dahası sen mutsuzsundur.
Duruma göre değişiyor. Mutlu ettiğin insana göre değişir
Evet. Cunku baskalarinin mutluluklari icin hep kendi mutluluklarindan bir parcayi onlra vermek zorunda olurlar.
Hem yalnız kalır hem mutsuz olur.
herkesı mutlu etmeye çalışan ınsanlar sadece ömrünü tüketir
Böyle bir düşünce var toplum arasında ama katılmıyorum.
Hep başkalarını mutlu etmeye çalışırım ve yalnız kaldığımda ise asla yalnız hissetmem çünkü aklıma şunu kazımışım "Rabbim hep iyilerin yanındadır"
Yanlız kalırsın. Çünkü sen onları mutlu etmişsindir. Mutlu oldukları an seni umursamazlar
₪₹៛¤μ¿
§₹|៛©₹₹₪|
İlginç bir strateji...
Aklı olsaydı zaten sadece kendini mutlu ederdi
Yalnizlik sorun degil de hep üzülen taraf olurlar.
Evet oda ben oluyorum :)
Kalmaz , ama yalnızlığı kendi seçebilir bkydjsjsj
Ben hep yanlız kaldım )
Yalnız ve mutsuz kalır.
Hep yalnız kalır evet benim gibi
Evet
malesef
Belkide..
Aynen öyle
Evet, örneğin ben.
Evet
genellikle