Anamın zulmüne artık dayanamıyorum , keşke ölse de babam başkasıyla evlense diyorum?

Mukaddime nasıl gireceğimi bilmeyiş olmanın verdiği hüzün ile bunları buraya karalamak istedim zira anam denen ifrit kılıklı ahlak-ı rezile şahsın yaptıklarına dayanamıyorum. Rûh-u beşeresi ibâdet, tevhîd ve tevekkülden yoksun kalpsiz fâsık davranışlardan bıktım anlıyor musunuz bıktım.

Namazımı kılarak rahatlıyor , orucumu tutup nefsime kilit vurarak anam denen mekruh şahsın müstekreh çirkinliklerini bir nebze olsun görmezden görüp müeyyid ve müşevvik şekilde hayatımı idame ettiriyordum ama artık kaldıramaz oldum zira daha geçen gün teheccüde durduğum zaman kalkmış karşımda rakı balık yaparak nefsimi ehl-i dalâlet hanesine müspet kılmaya zorluyor.

Ya Allah kitap aşkına dostlar bıktım artık aldığım asgari ücreti bunun poker parasına yetiştiremiyorum ben sadece gaflet dalalet ve hatta mümkünse hıyanetten uzak bir yaşam sürmek istiyorum. Şu zıkkımı bari Cuma günü oynama diyorum olur mu ya diyo onun keyfi asıl orada diyor mekruh pislik her cuma Batum'a , Kıbrıs'a , gidip poker oynuyor belki duymuşsunuzdur namı diyar Rölans Songül diye çağırırlar bunu.

Ama nur yüzlü cemalini kurban olduğum itikattan nasibini fazlasıyla almış babam öyle mi , oğlum gel bak bugün perşembe gecesi hadi kap hele şu yasin-i şerifi ölmüşlerimizin canına teker teker hibe eylemek kaydıyla bir kuran tilaveti yaparım der.

Ey anne etin kemiğinden ayrıldığı vakit, amel-i salih'in dürülüp eline verildiği zaman , mahkeme-i kübra'da sorguya alındıktan sonra mizan terazisine çıkacaksın o zaman bu cuma günü poker gecelerinin hesabını nasıl vereceksin? Merak etme mezarına geleceğim ama el ayak çekildikten sonra o mezarına tüküreceğim anlıyor musun mezarına..

Anamın zulmüne artık dayanamıyorum , keşke ölse de babam başkasıyla evlense diyorum?