Herkesten çok farklı düşündüğümü düşünüyorum bu algıyı nasıl değiştirebilirim? Yani genelde karşımdaki insanların benım kadar düşünceli olduguna pek ınanasım gelmiyor böyle benım gibi olduklarını görünce sarılasım geliyor falan o ayrıda ama mesela karşımdakılerın herhangı bır konuda hep eksık düşündüklerini düşünüyorum bu algıyı nasıl değiştirebilirim biraz konuşalım mı?
Herkesten çok farklı düşündüğümü düşünüyorum bu algıyı nasıl değiştirebilirim?
Herkes farklı olduğunu düşünür. Aslında bu doğrudur. Herkesin kafa yapısı bir değil. Ama en farklı marjinal benim dersen anlaki ne farklısın nede marjinal.
o anlamda degıl tabıkı aşaggıda bir arkadaşa yazdıgımın aynısını kopyalıyorum. şöyle diyim farklı düşündüğümü söylemek karşımdakini salak gördüğüm anlamında degil aslında işte böyle algılamak basitliğe kaçar. daha farklı dusunmek daha ınce dusunmekten geçer yani karşındakıde elbette dusunuyor ama sen daha derın daha ınce dusunuyorsu daha farklı ve daha fazla sorguluyorsun daha dıkkat edıyorsun herşeye bunu kastedmiştim. elbette sohbet varsa dınlenır sonuna kadar ögrenmenın kesınlıkle sınırı yok onemlı olan nıyet.
Bazıları ince düşünür bazıları odundur. Karakterlede alakalı ya da karşındakine verdiğin değerle. Ama en iyisi ince düşünmicen akla zarar. Zamanında bende düşünürdüm. Ama baktım ben düşündüğüm kadar karşıdakinde bir boşvermişlik. Bunu gördüğümden beri be ince düşünüyorum nede kafa yoruyorum. Karşıdaki beni ne kadar düşünüyorsa o kadar. Velhasıl aynı şey kendimlede alakalı ne kadar düşünsürsem içinden çıkamıyorum. Boşvermeye başladım bende. Böyle yaşamak kafa rahatlığıymış yeni farkettim.
Değiştirme hiç bişeyini değmez insanlar için bugün senin gibi düşündüğünü görürsün sonra bir gün en can alıcı konuda fikir ayrılığına düşüp çok üzülürsün.
Dostum daha önce söyledim mı bilmiyorum ama diğer gaylar gibi değilim cinsellikyaşamıyorum asla da yaşamam sevmiyorum duygusal olarak çok yoğunum aşırı yani cinsel olarak düşük ama duygusal ağırlık beni yoruyor cinsel ilişki yaşamamamin nedeni hem dini inancım dan hem de sevmiyorum bakir kalmak güzel ama duygusal olarak birini sevmek istiyorum işte ama benim gibi bir gay yok yani tek. Gibiyim sanırım herkes sevgili oksada cinsellik istiyor ama ben istemiyorum cinsellik yaşamamamin asıl nedeni dini inancım aslında bu durumdan şikayetçi değilim benim kafadan birini bulsam herşey güzel olacak tertemiz duygular lar severim en azından ömür boyu ama mümkün değil işte bu yüzden yaşam enerjim bayağı düştü yani bir idealim amacım vs hiç bir şey yok sadece uzaklara dalıyorum başka birşey yok.
Düşünecek daha önemli şeylerin olduğu zaman içinde bulunduğun düşünme hali gereksiz ve basit bir olgu olarak gelecek sana. Tabii zaman ve gerçek sorumluluklar gerekir bunun için. Kendimden biliyorum.
aslında öyle degil bende yani onemlı şeyler hep aklımda zaten fakat Şu an dısarı bakıyorum ınsanlara bakıyorum kendıme bakıyorum herkeste bir boşvermişlik var ya böyle ne bilim düzen cok bozulmus ınsanlar cok şey geliyor bana nasıl desem basit gibi yani hareketleri öyle deger verilen şeyler cok basit geliyor anlatılması bıraz zor ama görebilene cok kolay aslında.
açıkçası kelin ilacı olsa başına sürer 😂 bir çözüm var mi bilmiyorum yani ama şöyle diyim herkes anlaşılmak ister karsisindakinin de öyle düşünmesini ister. yapman gereken sey ise insanlardan beklentilerini düsür. bu tür düşüncelere girmiş olmazsin en azından beni bir süre oyalıyor 😂
buna büyük görmek denmez hocam sen zaten olayı anlamamışsın bence mantıklı bir yorum gelseydi sizden aynı şekilde cevap alırdınız olayı bır kelimeye sıkıştırıp basit bir şekilde yazmanız hele ben böyle şeylere pek taviz vermiyorum.
Bunu yapan insanlar basitliği tercih eden insanlardır Sadece hayvan gibi yaşarlar nefsi hoş ederler Çok düşünmek ise bu da iyi değildir Dünya nimetlerini de belirli bir sınırla tatmak be yaşamak gerekir Tüm insanlığın kendi doğruları olduğunda ortalık yanlıştan geçilmez Bana doğru olan sana yanlış gelirdi
Bu nedenle doğrular ikiye ayrıldı
İnsanlık doğruları Allah'ın doğruları
Birinde hüküm tek birin de hüküm ülke ülke farklılaşıyor Lakşn globelleştikçe yanlış olan insan doğruları dünyayı kapladığı içğn çoğunluk olarak bize doğru gelmeye başladı
ben buralara kendı çabalarımla geldım destek falanda almadım ne ıstıyorsam gıttım araştırdım ögrendım buldum ıstedım olması gerektıgını bıldıgım ıcın etrafım tam zıttım bır duzende olsada ben dogru olanı goruyorum bılıyorum bu yuzden şanslıyım fakat böyle bir düzünde böyle düşünmek yorucu oluyor kalabalıklar ıcınde yalnızlaştırıyor ınsanı lakin bir insan ne kadar cok yaanlz ise o kadar Allah ı yok mudur?
Ve diğeri de doğru günümüz dünyasında düşünen Müslüman az Otobot Müslüman çok e buda Allah diyen herkesin peşinden koşacak bir sürü doğuruyor Sana önce onlardan olmamak düşünmek sorgulamak düşer Sonra da gayet titiz bir biçimde diğer insanlara da doğruları değil sorgulamayı anlatmak düşer Keza dediğim olaya gelirsin senşn doğruların onların yanlışı olabilir Ama sorgulamasını sağlarsan Mevla da nasip edecekse ancak o vakit anlar
Anlamıyorlarsa hakkın tecellisi bu yönde demektir Emin ol o istemiyordur
Çünkü sen elinden geleni yaptın gerirsi hakka aittir
Düşünce olarak farklı olabilirsin. Karşındakine göre daha zekide olabilirsin. Bu karşındaki Kerim salak yapmaz. Şöyle düşün onlar böyle dusunmeseydi. Senin farkın olmazdı. Bu durumda sessiz kalmak en iyisidir çünkü susmak bilmenin en büyük göstergesidir bence... Dinle karşındakini emin ol hayatta ufacık bı çocuktan dahi öğrenecek çok şey vardır. Sevgiler.
şöyle diyim farklı düşündüğümü söylemek karşımdakini salak gördüğüm anlamında degil aslında işte böyle algılamak basitliğe kaçar. daha farklı dusunmek daha ınce dusunmekten geçer yani karşındakıde elbette dusunuyor ama sen daha derın daha ınce dusunuyorsu daha farklı ve daha fazla sorguluyorsun daha dıkkat edıyorsun herşeye bunu kastedmiştim. elbette sohbet varsa dınlenır sonuna kadar ögrenmenın kesınlıkle sınırı yok onemlı olan nıyet.
Hım şu mesele... Bazen bu sana zarar verebilir. Duygusal anlamda beklentilerin fazladir. ya da beklentilerin bile düşünceli olduğun için düşebilir. Güzel bı karakter bu sana hayattan daha fazla tat almanız sağlar. Tabi böyle bı insan olmanın istemezdim herşeyi üç noktalarda yaşarsın. Bende senin gibiyim benim düşündüğüm şeyler karşıdakine sönük gelebiliyor. Düşündüğüm gibiyse... mesela ağaçlarla bile konuştuğum olur ve cevremdekilerde garip karşılarlar bu nu ama hayatın anlamı bu bence.. insanlara fazla değer vermek gibi huylarinda vardır. Bunu yapma derim çünkü kimse sen değil yara alırsın. Bla bla bla
En İyi Cevaplar